iRacing

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jacek
nem a videokartya miatt van, az pajszer:) hanem a 10 eves faek jellegu grafenginebol..... ez egy regi engine amibe bele tolnak doglokat de ez mar csak sartapasztas:)

symbol
q9400 mennyin megy? alapon? extra árnyékok, hááát nemtudom miért esik le annyira. az majd 100 FPS veszteség. az igazából a videokártya miatt kellene lennie.
az az egy mag százalékosan mennyit mutat futás közben? 90 % körül dolgozik, míg a többi 5 körül nyaral? :)

jah és extra árnyékok, 512-es 4870-esed van?

http://rateyourmusic.com/~unrealnoise

Ginger17
Nekem q9400 van, egy Ati 4870-essel... lövésem sincs mi van. Azt tudom, hogy amíg az extra árnyékokat be nem kapcsolom, addig 150-160fps (után 60-70fps) 1600×900-on... de a feladatkezelõben a teljesítmény fülnél - kajakra csak az elsõ grafikon mutat értékeket. A többi pihizik. <#whatever>

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

symbol
nah várjunk. most akkor te nézted meg a saját gépeden a grafikonokat és azt látod, hogy 4 magodból 1 dolgozik? nah nemááár.

Alexet is kérném, hogy nézze már meg. :)
mert pont proci vásárláson töröm ugye a fejem, nyilván egy 20k-s (kétmagos) e8xxx-n filózom, ami mehetne 24/7-ben akár 4Ghz-en is vagy egy q9400-on ami elmenne talán 3600-3800 MHz-en.

A lényeg, hogy jól ki legyen hajtva a 4890-es. Igazából a négymagosat venném, de majd meglátom mit irtok vissza.

Ginger17
Najó, de ez nem kettõ, hanem csak 1...

&#8220;Racing is life; anything that happens before or after is just waiting.&#8221; Steve McQueen

Tobbszor emlitettek a fejlesztok, hogy 2 magot kepes hasznalni.

Ginger17
Olvasom Renátó problémáját és én is ráfigyelgettem kicsit az adathalmazra. No, fenn is akadt a szemem, mert most látom, hogy a progi a négy magból 1-et használ, a többi meg ölbetett kézzel duruzsol. Normális dolog ez, mit gondoltok? <#nemtudom>

pointer4
Az a gond, hogy a legtöbb játékos még iskolás. Nekik meg nem magyarázod, hogy egy 4.000-12.000Ft-os játék helyett minek vegyenek egy közel 120.000,- Ft-osat.
Haverokkal játszani, közben ventrin pofázni/dumálni/szivatni egymást/szórakozni meg 1000x jobb is. Azok meg mind LFS/rf/Evo-val nyomják.
Meg ha hétvégén van kis idõnk, akkor nyomunk 5-10 körös versenyekbõl 10-et. Meg persze van benne pár restart is. Ez azért iRacing-el, kivitelezhetetlen az átlagkeresetbõl.
Megvettem ma a V8-at. Teszteltük egyik barátommal pár órát. Talán az egyik legnehezebb pályával kezdtük már mint ennek az autónak (Lime Rock). Brutál jó a kocsi. Igaz nem könnyû de ez ilyen az életben is azt gondolom, a videókból ítélve. Csúszik mászik, megy mint a disznó. Kicsit talán gyors online versenyekre de még elfogadható. Ha valaki szeretne esténként meg amikor idõnk van jönni tesztelni versenyezni, írjon bátran. Új elõfizetõk is jöhetnek. Bár az utóbbi 2 mondat már akkor is halott volt mikor kitaláltam. Sajnálom, h itthon nem igazán van több ember aki aktív itt. De hát a Trabant is kocsi. Így van Simbin és társai:)??

csige791
de ezt nem csak magyaroknak gondoltam.
Vagy lehetne minden uj patch utan. Az uj auto/palya elso bemutatkozasa lehetne ilyen. Erdekessegnek jo lenne, meglatszana ki a legjobb ugyan anyi gyakorlas utan.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

Alexease
Neha funnak, meg egy "egyszeru" verseny is jo lenne, de arra meg keves a 2-3 ember:D Pedig tobben nem lennek, a tapasztalatok alapjan;)
csige791
nyilván nem hetente lenne ilyen, hanem mondjuk minden ideny vegen egy nap.
De nem eroltetem mert szerintem se egyszeru de neha fun-nak jo lenne.

\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .

symbol
jah, csak kinek van erre ideje. az igazi versenyzõ megcsinálja, mert szponzorok, real, ez a hobbyja, esetleg megél a versenyzésbõl vagy csak nincs jobb dolga :D de ez pláne képtelen ötlet. 40 percre nem jön össze a banda, majd pont egy egész napra fog. :)

symbol
nah annyit sikerült legalább ma letisztázni mi a bibi.

közben néztem az órajeleket, meg hogy mit menynire használ, és iR alatt a GPUt még totál max grafika mellett is csak 60 max 70 százalékosan terheli le.
a processzor viszont egyhuzamban 90-95 felett van, igy a 3,2 Ghz-re tuningolt kis e2180-asom ide már kevés.

azt hittem elég lesz, hisz amig a 8800 gt-met tuningoltam addig javultak az fpsek, de lehet közel voltam a határhoz ahol már CPU limitbe ütköztem volna.

Aztán ez most derült ki persze. Szal kártya marad, aztán szerintem veszek egy q9400-es procit következõ fizetésbõl.

segitésgeket köszöntem :)
szecsi: jaja, látom vannak atival gondok, de nálam tényleg nagyon látszik a CPU limit. szóval jó lesz ez a 4890 azért.

mellesleg max grafon max élsimitással meg mindennel elég szépen néz ki a gamma :D

csige791
OFF: (bocs)
Alex felvetésére, hogy sorsolt pálya/autó konbón lehetne jót versenyezni az nKProba van full mode ahol minden szerelés addig tart mint a valóságban.
Átvehetnék ezt iR-be és lehetne mondjuk havonta egy-egy ilyen hostot csinálni ahol egész nap ott lennénk. Milyen lenne egy szárny állítás mondjuk 10 perc, meg a gumik számát is lehet korlátozni.
Használat szempontból nem lenne egyszerû de feeling ott lenne ahol kell.

viziloitato
Ha valaki hajlandó 5 percet rászánni arra, hogy érdemes-e ATi kártyát venni iRacinghez, akkor a fórumot fellapozza, és azonnal rájön, hogy nem. Olyat olvastam, hogy 5870-el 55-60 fps-el megy az iR. Engem ez azonnal meggyõzött volna, hogy mit kell venni.
Alexease
Lehet, hogy az nVidia lassabb es dragabb (~5% ?!), de legalabb egyszeru es mukodik:P Legalabbis a Voodoo ota en nV-t hasznalok es sose volt gondom (a 8800GTX-et egettem le, de az az en saram:P).
Próbáltál esetleg egy driver cleanert? Én már jártam úgy, hogy hiába cseréltem kártyát és tettem fel a drivert, mindaddig nem lett jó a cucc, amíg nem uninstalláltam a régi kártyához bejegyzett összes fájlt és registry bejegyzést (pl. Driver Cleaner Pro 1.5 - freeware). Ezután beállítottam, hogy most "szabványos VGA" kártyám van, restart, új driver, és minden ment faxán.
Egy próbát esetleg megér... a 4890 pedig nagyon fasza kis kártya, ne bántsd. <#papakacsint>

symbol
jaja, daráltam mindent. VSync ki. bár a catalyst cuccát nem használom.
ATI TRAY Tools-al nyomom, jobban bejön, meg itt hajlandó 3D-s órajellel elindulni az iracing...

nah, de most kezdem nem érteni mi van.
most elvileg jók az órajelek iracing alatt.
890-es GPU, 1050-es mem. Az ATI TRAY 1.6.9 felügyeleti eszköze azt látja, hogy amikor fut a gamma, akkor a processzor kihasználtsága majd 100%-os, 85-98 között változik, a GPU kihasználtsága viszont csak 30 körül van folyamatosan.

egy dupla magos e2180 3,2 GHz-en járatva nem elég neki? Nemáár.
Meg értitek, ha minden grafikát felveszek maxra, élsimitás meg minden, akkor azért dolgoznia kellene rendesen annak a GPUnak. Ilyen grafikai részletesség mellett (totál maxon minden) szerintem nem lehet CPU limites a játék...

ui: ha minden igy marad, jelenleg azt mondom, hogy a geforce 8800 jobb volt iracing alatt mint ez a fos. azonos grafikai beállitások mellett. (low...)

Alexease
VSync ki van kapcsolva?
Jacek
Elotte ledaraltalt mindent? Ugyan akkorat lehet szopni, foleg hogy most meg ertelmes kartyaja sincs az nv-nek:)

symbol
csináltam gpu-z vel egy tesztet, a venti fel sem pörög, a GPU nem melegszik vagyis hülye vagyok, most látom, hogy maradt 240Mhz-n. legalább megvan a probléma oka :D

nvidiaval tuti nem szopnék ilyenek miatt... :D

symbol
továbbra is passzolom miért kevés az FPS. akit tud, pls segitsen

symbol
nah, megvan az ati 4890, elinditom az iracinget, de csak 37 FPS-el megy max grafikán. ennyit a 8800 gt is tudott. újra kell raknom a játékot? :D

Es az auto is tavalyi. Fujjj Igy mar nem is kell. :)

pointer4
Jeee jeee jeee, ez a dimbes dombos részre alig ismertem rá, kicsit más rfactorban :D
Alexease

symbol
amúgy nekem tökmindegy. igazából nem is örülnék ha mindig csak az aktuális pályákon tolnánk. kell majd az is, de bõven elleszünk igyis.

Alexease
Igazabol, egy sincs;) Ammi van azt regen hasznaltak es/vagy mar atepitettek, atepitik;D
- Brands Hatch
- Indianapolis
- Mosport
- Sebring
- Silverstone
- Watkins Glen
- Zandvoort

pointer4
Hány F1 pálya van már készen ? :D
symbol
jah, de én a következõ "peccsbe" már az f1et is akarom :D
meg kéne sok-sok szabadidõ... mert igy egyre nehezebb lesz választani :D

Azt irta az egyik fejleszto, hogy meg csak a vizualis modell van meg, a fizika meg 2 honap.

Alexease
Talan ez lesz az emlitett "meglepetes":) Utoljara azt olvastam, hogy a meglepi a 13. het utan valamikor;D
Igazabol raer, meg a V8-cal sem tudtam annyit menni, mint amennyit szeretnek.
Jól néz ki a kicsike... <#wink>

Alexease
Szerintem, azt meg az elozoben piszkaltak meg:)
viziloitato
A Radical gumijához nem nyúltak, a release notes-ban nem szerepel a Radical tire model, sõt maga a Radical sem.
Nem csak a setup-tól lett jó a Radical. Az új gumi modell óta ilyen barátságos :)
Általában foghatóak lettek az autók. Még a Mazda is Mosport-on a T2-ben...

viziloitato
Hello!

Szórás itt is van, jobbnál jobb setek vannak megosztva a shared mappában. Most volt a bemelegítõ verseny, ami elég jól sikerült, letöltött settel mentem, ami ilyen helyen nem egyenlõ a kezelhetetlen autóval, olyan jól kezelhetõ autó lett a Radicalból, mintha a VW-el mentem volna, nem csúszkáltam, nem volt ideges az autó. Gondolom ez a bõkezûség megmarad a bajnokságra is.

Legends League Radical Silverstone

Legends League TWRR

V8-al várd meg a jövõ hetet, most még mindenki ott tart, hogy ha már egy hétig azzal ment, akkor megy tovább azzal. Leverik õket párszor, esnek kelnek a pályán, és egybõl tizedelõdik a résztvevõk száma a második héten.
Nézegetem az indulók számát, hol lesz mezõny.
Úgy néz ki, hogy a V8 Supercar tarolni fog népszerûségben.
Már most 41 embernek van versenyeredménye és 69 qualifikált.
A Mazdával mennek még jópáran, a többi kategória eddig üres....

Szevasz!
Milyen a mezõny itt a Legends League-ben? Hasonlóan nagy mint az ORO-ban volt? Van elég szórás az idõkben?
Most, hogy B-s lett a Radical, az official futamok kiesnek :-)

Alexease
Ide is beteszem, ha mar ez a topic-ja;) Ha valakinek esetleg nem lenne meg az auto/palya kombo.

http://www.youtube.com/v/oh3SiaCDul0&hl=en_US&fs=1&rel=0&hd=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="780" height="460"
viziloitato
Mióta lehet hostolni, jobbnál jobb ligák vannak. Most egy Radical versenyeket hostolót találtam, ami nagyon jónak tûnik az elsõ verseny után.

Radical
sajoati
Most csakazértis kipróbáltam egy 20 percre és baseline setuppal 54:6, a split ideál 53:8 lenne, de ezzel meg már tiszta TransAm-es fíling, vagyis nehezen maradok a pályán. :) (Elõtte rough-al nem fordult el.)

Endure, in enduring grows strong...

Alexease
Es lesz az meg jobb is, mert nalam masodpercekkel jobat szoktak menni:) Ez is "alap" setup, de a hosszabb valto, azt sem allitottam at, eleg volt az 5 sebesseg:)

sajoati
Akkor csak ott van az az 5+ mp a C6R-hez képest. :)

Egyébként a Simsport TV-n vannak V8 futamok, és ilyen közvetített cuccokból ezek a legizgalmasabbak, függetlenül attól, hogy rFactor:

http://simsporttv.com/index.php/hu/letoeltesek

És meg is érkeztünk oda, hogy Magyarországon az iRacing fizetõképes közösségének nem központi problémája a pályák "szénné" gyakorlása és a századok vadászása. Munkanélküli segélybõl család nélkül pedig nehézkes finanszírozni itthon ezt a dolgot. <#wink>

10 kört mentem a PhilipIsland-ra állított, eggyel rövidebbre áttételezett V8-al LimeRock-on. 54.47 a vége.

Alexease
A szazadvadaszos verseny, hozzaallas is tokeletes, tobbek kozott ez a szimulator elonye, ez az egyik lehetosege ("korlatlan" gyakorlasi lehetoseg, barmennyit lehet a felkeszules alatt hibazni, minden centimetert ki lehet tesztelni stb.). Igazabol, szinte minden bajnoksagban ezt is hasznaljak;) Ahol 1-2 hetente van 1-2 futam, ott egyertelmu, hogy mindenki, aki megteheti, millimeterre betanulja a palyat - csak ugy van eselye a tobiekkel szemben;)
sajoati
Jah, messze nem tökéletes tesztpályának Lime, de a hosszú egyeneses pályáknál nagyon a LE dominálna.

Egyébként mivel mennyit megyek Lime-on? Tegnap belõttem 15 percre C6-al és 49 vége.

Falconnal meg 5 perc alatt nem bírtam rendesen körbe menni, idegesített, hogy kb. ilyen Solstice köridõ tájékán lehettem. :)