25347
  • bardocz
    És az SR-ed most ment 4.00 fölé, amiért kapásból átrakott D-be. Ennyi.
  • MauroN
    Már régóta megcsináltam a 4 versenyt...
  • bardocz
    Jogsinál akkor lépsz feljebb, ha az SR 4.00 fölött van, és mentél 4 versenyt. Neked pont azon a versenyen teljesült mindkettő, ezért feljebb rakott egy szinttel.
  • MauroN
    Ehh. Bonyolult.
  • bardocz
    ezen a versenyen 4.00 fölé ment volna az SR-ed, de mivel már mentél 4 versenyt, ezért feljebb rakott egy szinttel. Ha felhúzod 4.00-ig a D-s jogsit, akkor úgy mehetsz C-s kocsival, hogy D-ben nem is versenyeztél asszem.
  • Alexease
    Gondolom volt valami baleset vagy tul sokat nyirtad a fuvet;D
    De az semmi, A Class kornyeken 1 verseny alatt egy teljes egeszet vagy sokkal tobbet is lehet bukni;)
  • MauroN
    Akkor már csak azt magyarázd meg, hogy Rookie 3.95-ről hogy lettem 1 verseny alatt D 3.37 :D
  • bardocz
    Igen.
  • MauroN
    A rookie SR-je 2.50-en indul, és 5.00-ig tart, és ugye 4.00 felett már mehetek a D-s versenyeken is. De a D és afeletti osztályokba is ugyanígy van?
  • bardocz
    FFB-nél a ue linear mod mit csinál, azon kívül, hogy marha puha tőle az ffb?
  • Alexease
    Hirek vegyesen

Kia Optima. Ez egyelore csak egy uzleti bemutatora keszult, megjelenesi ido nincs.

• MauroN
    Eddig is nélküle mentem :)
  • bardocz
    Visszaváltásnál a gép automatikusan ad egy gázfröccsöt, így nem állsz keresztbe. Kapcsold ki, és akkor meglátod. De pár kör alatt megtanulsz nélküle menni.
  • MauroN
    Az autoblip mire való?
  • kigyi
    Óh, na az gáz :D
  • bardocz
    Csak a 8 legjobb számít ha jól emlékszem, bajnokságnál is, meg tt-nél is.
  • kigyi
    Sziasztok!

A TT pont összesítésnek van valami speciális számítási módja? Azért a kérdés, mert futottam TT-t még dél körül és nem adja hozzá a táblázat pontjaihoz. 10 futam volt eddig ebből 9-en futottam TT-t. A táblázatban mégis a 8 TT szerepel. Tudom nem fontos, de érdekelne mi a fene lehet :)
  • Alexease
  • Alexease
  • kigyi
    El.
  • MauroN
    Az elképzelhető egyébként, hogy egy nagyon alap kormánnyal, amin még force feedback sincs, sokkal lassabb időt megy az ember?
  • steweee
    kár, egy próbát megért volna. amúgy két évvel ezelőtt nézegettem szét itt, az rfactor topicban meg még van vmi jobb szimulátor. na azóta már van kormányom, de pesten éltem szolgálatiban. hazajöttem, de kiköltözök külföldre. nade ha ott berendezkedem egy normális lakásban, akkor talán már lesz időm és lehetőségem hogy végre éljek az autószimulátorokkal végre.

igaz, 16 éve folyamatosan vezetek, és elmondhatom hogy nem éppen mazsolaként kenem:) szivesen próbára tenném magam itt is egyenlő feltételek mellett, mert ezeket nem lehet gamepaddal normálisan

wr2-t 98% és még sorolhatnám, de azért az eléggé más kategória
  • kigyi
    Nem ingyenes az egyjátékos mód pedig nem játszik, ez multira van kihegyezve. Bár ígérték, hogy lesz majd valamikor mód egyjátékos módban tolni előfizetés nélkül a már meglévő tartalmat, de erre még nem került sor. Beépített Ai sincs.
  • steweee
    ez amúgy ingyenes ? van single player üzemmódja is ?
  • MauroN
    Nincs több kérdésem :D Kösz srácok. :)
  • Alexease
    Ahogy elottem is irtak, sokan vannak, akik evek ota csak a rookie reszt hasznaljak, nagyon olcson vagy ingyen. Hasonlo, mint a 10 eves LFS, ahol kepesek ugyanazt a folyamatosan tolni, sot vannak akik annak a demo reszet toljak 10 eve:DDDD

Igy valszeg minden tizedmasodpercni es millimeternyi mozdulatot ismernek.

Raadasul az autokezelesek is erosen elternek, barmilyen autot kepesek a jobb ido es az eredmeny miatt ket pedallal es pillangoval tolni.

A lenyeg, hogy a hotlap eredmenyek sasolasa meg az iR-ben is ertelmetlen.

A verseny mar egy fokkal jobb, de ott is vannak beerhetetlenek, akik azzal az autoval es palyaval mar kistrillio futamot mentek.
  • kigyi
    Nagyon sok Rookie nem Rookie :) Kicsit furcsa ahogy írtam, de itt a magyarázat:

Egy kis részük lebukik nagyobb kategóriából, ez elenyésző mennyiség.

Nagy részük viszont újraregisztrált játékos aki kedvezménnyel beregel újra és megy 1-3 hónapot majd újraregisztrál megint kedvezménnyel. Ők nem HC gamerek csak a kedvezményes regre hajtanak és az alap kategóriákban versenyeznek kizárólag az alap csomaggal.

Ezért van az, hogy mostanában sok Rookie szintű versenyző nagyon stabilan hajt és jó időket tud produkálni a kezdő kategóriában és alázza a mezőnyt.
  • kigyi
    Jó ötlet a mások által begyakorolt ívek és stílusok ellesése, de én inkább azt mondom körözgess menj versenyeket és élvezd a játékot. Aztán az idők majd jönnek maguktól!
  • bardocz
    Keress youtubeon felvételeket, hogy mások hogyan mennek. Abból nagyon gyorsan tudsz fejlődni egy másodpercet is akár.
  • MauroN
    Hogy lehet az, hogy az összes Rookie 1:00-t meg 1:01-et megy Lime Rockon MX5-el, én meg a nyomukba sem tudok érni az 1:03-mal....Valamit nagyon rosszul csinálhatok..Lehet kormányt kéne cserélni..Magyar mentalitás...kenjük másra :D Egyébként köszönöm a segítséget. :)
  • kigyi
    Az SR megmutatja mennyire vagy pontos versenyző, mennyire vagy ura az autódnak, mennyire tudsz vigyázni másokra.

És, ha az SR-ed esik akkor azzal Licence-et is tudsz bukni.
  • MauroN
    Ha jól olvasom 3as SR-től vagyok D.!? De igazából az SR-nek mi értelme van? Mert ahogy mondtad, az iR alapján rak be a versenyekhez, és az alapján kapok egyre komolyabb versenyzőket. Akkor az SR mire jó?
  • kigyi
    Hát azt látod nem tudom :D Nem emlékszem milyen volt a Rookie szint (még valamikor 2008-ban voltam) Viszont "D" szinten már biztosan van!
    Rookie-ból gyorsan fel tudsz jutni D-be.
  • MauroN

Én még csak Rookie vagyok. Mikor jelenik meg az iR és TT Ratingem? Majd ha D leszek?
  • kigyi
    Lehet tudni, van rá képlet. Benne van valahol a leírások között, de most nem tudom idézni neked.

A lényeg az, hogy pontosan, gyorsan és sportszerűen vezess :)

SR legyen mindig 3, de inkább 4 felett. A TT Rating semmit sem befolyásol az csak egy irányszám.

A iR viszont jó dolog. Versenyeken kapod ahogy az SR nagy részét. Ha a mezőny bizonyos százalékánál jobban teljesítesz kapsz pontot, ha rosszabbul akkor nem. persze függ a mezőny iR-től is (SOField azaz a mezőny iR átlagát jelenti). Minél jobban tejesítesz annál nagyon iR-ed lesz, ha stabilan hozod akkor nagyon iR-el rendelkezőkkel fog összesorsolni a gép és nagyon rangos mezőnyben versenyezhetsz.

Amiket írtam nagyon le vannak egyszerűsítve, ha komolyabban érdekel olvass utána a szabályzatban.
  • MauroN
    Ha már itt tartunk...Van az SR, az azt pontozza, hogy mennyire biztonságosan autózol. Van akkor a TT Rating, az akkor gondolom a Time Trial-t pontozza. És van az iRating, az meg akkor gondolom a helyezést nézi.. De azt lehet tudni, hogy hogy pontoz?
  • kigyi
    SR-t is kapsz igen. És ugyanúgy levonást is xD Én már buktam rajta szintet véletlenül :) És TT pontot is kapsz.
  • MauroN
    De kaptam érte SR-t pedig nem teljesítettem..
  • kigyi
    Time Trial. Ott az a lényeg, hogy a lehető legjobb kör átlagot hozd össze 4-5-6 körön keresztül (ez pályától függ). És ezt úgy kell tenned, hogy 1 db szabálytalanság sem lehet a körökben, ha van akkor a számláló újraindul.
    Tehát úgy kell megtenned minél gyorsabban azt az 5-6 kört, hogy nem hagyod el a pályát, nem vágsz le kanyart, nem pördülsz meg stb.

Ennek külön táblázata van bajnokságonként külön számolják.
  • MauroN
    A TT az mire jó?