iRacing
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A random itt ezt próbálná szimulálni, a random kocsi az inkább poén, meg ha már van ennyi fajta (gondolom 3-4-x-et azért mindenki megvett), akkor miért ne?
Na mindegy, ez nem több képzelgésnél, a Ford Falcon V8 viszont továbbra is nagyon nem akar befordulni, az alap rough track setuppal, kivi vagyok, mit mennek vele Lime-on. 😊
Endure, in enduring grows strong...
azért kváncsi leszek nagyon mi lesz az elsõ official magyar iracing bajnokság. 😊
elõbb utóbb csak összejövünk annyian.
amúgy jaja, az a ferraris bemutató atom lol volt... 😄
http://rateyourmusic.com/~unrealnoise
De szerintem, 1 ora gyakorlas, plusz fel ora idomero boven eleg felkeszulni egy versenyre😉
Az igazit ne hasonlitsuk ehez, mert valszeg nem sok koze van hozza; most nem mint fizika, szimulacio, hanem mint autokezelesi lehetosegek, bevallalhatosagok. Termeszetesen, az igaziban is keresik a hatarokat, es sok kort nyomnak bele, de messze nem lehet addig kitolni, mint egy szimben. Ha igazabol az edzesen falnak csapod, akkor annak az edzesnek, de lehet, hogy az egesz hetvegenek lottek. De formulaval eleg egy soderagyas mutatvany is (sot, egy F430 is eleg - vagy amivel a Ferrarisok benaztak az egyik bemutaton😄DDDDDDD).
Az InstantRace-ben az a jo, hogy van 1 orad alkalmazkodni a palyahoz, autohoz, megcsinalni a setup-odat (vagy megszokni valami masikat), egyszeruen nincs eleg ido (vagy legalabbis nincs olyan sok), hogy reflexszintre redukalodjon a verseny. Lehet, hogy nem ezredek vagy szazadok lesznek a koridok kozott, hanem tizedek, masodpercek. De legalabb, lesz valami esetlegesseg is a versenyben; itt-ott egy-egy megcsuszas, elfekezes, sodrodas, igy nem csak arra kell figyelni, hogy valaki elrontsa a begyakorolt kontroller-kombojat;DDDD
Persze, ez egy kicsit saktitott, de valami ilyesmi a dolog😛
és a gyaksi pedig kéne, mert ugye nem hivatásoss autóversenyzõk lennénk.
szóval hiba lenne hiba hátán, ha meg nem akko szépen el lehetne autókázni, de engem bosszanta, hogy az optimális idõmnél mindig lassabban mennék egy fél seccel mert mindig elbasznám valahol a sorsolás adta kevés gyaksi miatt. ennyi és ilyen hiba pedig a valóságban sincs, nem lenne megengedhetõ egy versenyzõtõl, plusz mégis hogy akartok élre menõ harcot, ha még be sem gyaksiztátok a pályát igazán. számtalan remek harcban volt részem amit elsõsorban annak köszönhettem, hogy versenyzõtársaim eléggé ismerték és begyakorolták a pályát és igy elõzni is kábé ugyanolyan nehéz volt mint az életben, viszont ha sikerült az öröm is nagyobb volt. :p ez a sport a századokról, tizedekrõl szól, viccet csinálnánk belõle, ha ilyen hirtelen halál sorsolást csinálnánk belõle.
arról nem beszélve, hogy nekünk azért mégis több gyaksi kell mint az életben levõknek, mi általában lassabban érzünk rá egy pályára, mint az életben tennénk, hisz kevesebb a fizikai ránk ható jelzés, információ.
egyszerûen nem kell feladni és kész. nem hiszem el, hogy valakinek nincs akár napi fél órája vezetni. ha ez megan akkor akár a legjobbakkal is versenyezhetne akár a bajnoki cimért is.
Mindegy, azért kipróbáltam ezt a Ford V8-at Zandvoortban, de annyira alulkormányzott volt, hogy ihaj, a Chevy C6R-el simán ráverek 5-10 mp-t, már csak Lime Rockon kéne megnéznem, azt használom benchmarknak (még ha totál hülyeség is, kéne valami jobb tesztkúrz).
Nekem sincs sok idom, foleg nem SR-t gyujtogetni. Inkabb csinalok valami ertelmesebbet, vagy autozom egyedul - azt is elvezem. Persze, vissza lehet hozni, heti 5-10-20 versennyel, de kinek van arra ideje, turelme. Sajnos, ha egyszer belemrongyolnak, az annyi minusz, amennyit csak 5-6 verseny alatt lehetne behozni. Szerintem, nem is kell tovabb ragozni. Emebr fuggo a dolog, nem lehet mit kezdeni vele...
Mindegy, "szerencsere" mostanaban nincs idom, heti 1-2x osszerakom a cuccost, megyek nehany kort valahol, valamivel, aztan annyi😉
Nekem nincs elég idõm úgy felkészülni, hogy magamnak elfogadható legyek, ÉS ne csússzanak be Off-the track esetleg lost control hibák.
Igazából az egész akkor kezdõdött, amikor Radicalozni kellett, azt nem szerettem, nagyon izgága kocsi, kevés gyakorlással meg a türelmetlenek úgy toltak le a pályáról, hogy abból jó pár 4x pont lett.
Na mindegy, felmentem azért A-ba, ott a DP tetszett, de annyira durván mérte az SR-t negatív irányba, és fõleg annyira nem indult senki a versenyein (akkor jött a Lótusz) hogy úgy döntöttem, franc fog ezért küzdeni, mikor csillió egyéb dolgom lenne.
Az ovál a Silveradóval kezdve esett ki végleg, normális setup nélkül nemhogy lassú lettem volna, egyszerûen vezethetetlen volt, az NR 2003 engine-bõl megszokott ficánkolás (VH setup...) a négyzeten/köbön/n-ediken.
Akárhogy is szépítjük, sajnos kellõ mennyiségû gyakorlás nélkül nem lehet (magunkhoz képest) egyenletes teljesítményt nyújtani, és kis balszerencsével a végtelen szabadidõvel bíró "optimista" féktávokat választó vezetõk pont azt a morzsányi SR-t veszik el tõlünk, amiért annyit hadakoztunk magunkkal, pályákkal, õrültekkel.
Egy olyan hosted magyar bajnokság viszont poén lenne, ahol aznap sorsolódna ki, melyik kocsival, hol lesz a futam. Ott nem lenne idõ gyakorolni. 😊
\"Hagyhat valaki milliókat maga után, de ha becsület nélkül hal meg, úgy földelik el mint egy kutyát és csak tolvajok állnak a sírja mellett. \" .
Gyakorlok én, meg tényleg szeretem ezt a cuccot, csak túl sok pénz, túl kevés sikerélmény. Hansúlyozom, hogy nekem.
Bár a múltkor egy délutáni (értsd UFO-k nélküli, kisebb létszám) futamot megnyertem. Az adott egy kis pluszt...
Mellesleg nemtudom ki mennyit néz tévét egy nap, az az idõ kábé idõpocsékolás szvsz. 😄
Így maradnak az alsóbb kategóriák. Ráadásul ahhoz, hogy továbblépjek, meg kellene vennem egy csomó pályát, ami több mint 100USD. Család és két gyerek mellett nincs 20e Ft-om erre, pedig szeretnék feljebb lépni. Hát ezért megyek még mindig az SRF bajnokságban...
Én is megvettem a pl. a Radical-t, gondoltam kipróbálom. Aztán 50-100 kör után, mikor -érzésem szerint- atomgyorsan végig mentem WG-n, és láttam, hogy 4-5 másodpercre vagyok az elejétõl, kicsit elment a kedvem a Radical-tól. Jó autó, meg élvezet is vezetni, de nem tudom, hány kör kellene, hogy találjak csak 2-3 másodpercet. Érzésem szerint olyan 1000. Addig meg nincs értelme bemenni egy versenyre, mert csak akadály lennék pályán.
A mazdát egy hete kóstolgatom komolyabban, de 1 mp körül járok az elejéhez képest. A specracer-t gyûröm pár szezon óta, és 3-4 tizedre vagyok lemaradva az élienektõl
Egy szó mint száz, biztos vannak komfortosabb autók, és vannak vadabbak. Akinek kevesebb ideje van, az keres egy kevésbé idõigényes autót. Ez is elveszi sok ember kedvét egyes kategóriáktól.
Kicsit mindkettõtöknek igaza van.
Szerintem teljesen természetes, hogy a nagyobb sorozatokban kevesebben vannak. Az emberek kikopnak lassan, kevesebb idejük lesz (diákok dolgozó emberekké válnak, egyedülállók családossá), fogy a lelkesedés, stb... Azért azt nem kell elfelejteni, hogy ez egy játék, vagy ha jobban tetszik így, akkor szórakozás. Az emberek nagy része jól akarja magát érezni, miközben tolja az iRacing-et. Ha setupokat kell próbálgatni, vagy új autót megszokni, akkor már nem pezsdíti a dolog. Valljuk be, hogy sikerélmény nélkül sokáig nem lehet ezt a mûfajt ûzni. Aki átlagos képességû, az csak a kisebb kategóriákban talál mókát, ahol sokan vannak alapból, mert oda ömlik be a rookie tömeg. Aztán ez kopik szépen felfelé.
A setupokról meg annyit, hogy szerintem nem létezik az a bizonyos "tuti beállítás". Nincs itt semmi titok. Huttu meg a többiek évek óta tolják a szimeket, csak meg kell nézni a honlapjukat. Én szerettem mindig a szimulátorokat, de rendszeresen csak az iracing óta játszadozok. De a Spec-ben eltöltött 3-4 szezon alatt is rengeteget javultam. Aki évek óta csak kormányt tekerget, annak a reflexei folyamatosan javulnak, a gondolkodásmódja változik, stb. Ez egyszerû tanulási folyamat.
A beállításokat meg lehet érteni, ha utána olvas az ember, vagy érdekli a motorsport. Az persze más kérdés, hogy a szimulátorban úgy mûködik-e a fizika, mint a valóságban, és a beállítások valóban azt eredményezik-e, amit kellene. Lásd pl. nagyon puha rugó nagyon gyenge csillapítással. A valóságban biztos vezethetetlen lenne az autó, itt viszont faszán mûködik.
Amúgy alapból baromságról beszélünk (beszélsz). Egy jól beállított autó az jól beállított autó. Egy jó Setuppal tapadni fogsz, nem lesz sem alul sem felülkormányzott a kocsid, nem lesz ideges a kanyarkijáratoknál, féktávon etc. Ilyen seteket lehet találni, sõt igazából nekem egy nagy által küldött settel sem volt bajom, ha pedig mégis az az én kevés gyaksimnak és bénaságomnak tudható be. Mellesleg ha Huttu odaadná a PRO setjét valszeg akkor is kikapnék tõle mint a szar, õ egyszerûen szimezésen nõtt fel gondolom, aktívan és komolyan ezzel foglalkozik, meg etc. Arról nem beszélve, hogy nyilván sokkal jobbak a képességei.
Tökéletesek a letölthetõ setek is, Oliver is eléggé alien nekem, õ is mindig megosztja. Aki azért nem lép fejebb mert jajj setup, hát az szerintem kurva gyenge kifogás. Menny 100 kört Oliver setupjával aztán mond meg mi a gond vele. De mivel õ valszeg jobban ért hozzá mint mi, nem lesz ilyen gond. max nagyon apró állitgatásokkal nyert századok, talán tized(ek).
A lotusos tempóm nekem 2 szezon után is inkább attól függ mennyit tudok felkészülni, milyen formában vagyok, kialudtam-e magam, vezettem-e hét közben... szóval ezektõl függ a tempóm, nem pedig attól, hogy a szárny meg pár dolog egy vagy két tizeddel arébb van rakva mint Huttunál...
AND:
Mellesleg az egész állítás rögtön ott megbukik, ha megnézzük, hogy Star Mazdával hetente több százan (4-500!!) indulnak el. Lotusnál ez ugye 70-100 körül van. De inkább 75 körül. Pedig ez is setupos kocsi.
- amire oda jutnak nem tetszik, megunjak, elfogy a penz, az indittatas stb.;
- minnel magasabb a kategoria, annal kevesebb a pilota es verseny, annal tobbet kell(ene) felkeszulni, hogy ertelme is legyen. Mig also kategoriaban idomero nelkul betesz a kozepere-vegere es feljovok eleg sokat, addig a magasabban mar a legtobben az UFO-idokre, stilusra hajtanak;
- a versenyek hossza, gyakorisaga es idopontja is szamithat;
- es persze a megvasarolando autok, palyak;
- stb.😊
A gumin is sikerult javitani (es meg valszeg nahany fizikai dolgon - felfuggesztes, aero stb.), mert nem lehet annyira veszettul tolni neki😊 De fognak talalni kiskapukat😉)
Ilyenkor valoban nepesebbek a szerverek, mert nincs SR😊
Jo lesz szerintem C-be a V8, legalabb nem hal ki a letszam 1 szezon alatt😄
mellesleg sajnálatos, hogy ennyire pang a magyar iracing piac. :/ este elég sokat köröztem a v8-al, és meg kell mondjam veszettjó szórakozás. fáradtan nyomtam egy normális kör se jött össze tempósabban (még kicsit elfogadhat idõeredménnyel sem), de nagyon lol ennyi embert a pályán látni. 40 körüli létszám, rádióbeszélgetések, kicsúszások, sok por, boxból állandóan kijövõ nép, ááh. egyezerûen ÉLET volt kinn, de nem is ez a lényeg, tényleg marha jó ez a járgány alapsetuppal is. 😊
Sajnálom, hogy nem lett B-s, de remélem idõvel majd minden komolyabb szériában elindul valami PRO sorozat, vagy valami komolyabb liga, teljes futamhosszal. 😊
lehet simán arra számitott onnan kiforogtok az út közepére vagy etc.
én is jártam már igy, szerintem ártatlan. 😊
alex: amúgy az új pályán is más az ég, kurvajól néz ki, a régiek (mármint pályák) gondolom változatlanok, de azokat mikor cserélik le? remélem ezek az újak sem fixek, hogy mindig ugyanez van... meg se merem nézni
Na ez aztán már tényleg sok! 😞 Sikerül elkerülnöm a bajt, megúsztam sérülés nélkül, de....Ennél a német baromnál a legkisebb jelét nem láttam annak, hogy megpróbálná elkerülni az ütközést, pedig mi már a pályán se voltunk. <#szomoru2>#szomoru2>
a split time meg kurvajólett. el sem hiszem... nagyon fasza. áh de jó kis szezon lesz ez
facebook - iracing photo
a többit most csekkolom
Igen, ez mar eleg kozel volt😉
Nem tudom, ilyenkor mit csinalnak, de hogy csak egy autot neznek elore, azis biztos😉 Mar meszirol lehett lani, hogy baleset van, mar Te is lassitottal, es ilyen sebeseg kulonbseggel kepesek belemenni az emberbe.
"This is the release notes for the builds that will be deployed this week. The only reason it says pre-release is because we do not have the final build number yet."
Steve Myers
Persze ettol meg lehet meglepi. Nehany uj kamera?
Az F1 biztos nem lesz, eleve nyarra igertek csak, raadasul egy ilyen szintu uj tartalmat hetekig, honapokig kell reklamozni, promotalni stb.😉
Esetleg egy uj, eddig nem latott palya;P De azt se nagyon hiszem.
mekkoralenne ha jönne mondjuk az f1 is. dehát az ilyen ki van csukva. 😄
Kivancsi leszek, mi lesz benne a "meglepetes" (valahol irtak, hogy lesz valami). Bar lehet, hogy az mar benne van az elozetes leirasban is, es meg kelett volna hogy lepodjek (pl. split time)😊)))
"- ATI adaptive AA has bugs where trees go missing or blend into the sky, etc. A work around has been added that helps the situation. If the issue still appears, you can enable even more workarounds to try to help in renderer.ini:
ATIAdaptiveAAFix=1 ; 0=off, 1=try to fix ATI adaptive AA driver bugs"
viziloitato - Köszi még1x!