Civilization IV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi lesz ha ezt még "megjavítják" ???
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
a mohának mindig a déli oldala fás
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
De ha visszaolvasol a fórumba, jópár játékmenetet leírtak már.
A filozófikus, vagy financiális taktika is sikerülhet közepes fokozaton.
Tudnátok ajánlani olyan oldalt, ahol hasznos tippek vannak, hogyan lehet alázni az AI-t? Tudom Google a barátom, de nekem olyan kell (a kismillió közül) ami már bevált.
Vagy ti tudnátok néhány tippet ide pötyögni?
Már kezdem megelégelni, hogy a saját intelligenciámból csak Score alapján nyerek közepes fokozato(ko)n.(vagyis... a múlt héten, hogy-hogynem sikerült a Space Race-t megnyerni 2047-ben)
Kösz.
légyszi küldje el valaki a walrordshoz a maygaritást a félkészt vagy ami
éppen a legujjabb
[email protected]
kösszii
Vista alatt próbálta valaki? Csak mert XP alatt tökéletesen ment de Vista alatt nagyon szaggat a játék...
Athlon64 3700+, Geforce 6600GT, 1 giga ram stb...
Valakinek ötlete?
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Diplomáciában is bizonyos fejlesztésekhez kötött néhány lehetõség (pl térképeket csak a paper felfedezése után tudsz cserélni, ugyanigy valamilyen kutatás kell ahhoz is, hogy védelmi szerzõdést köthess (nem akarok hülyeséget mondani pontosan nem tudom mi kell hozzá, nézz utánna), ezen kívül nagyon fontos az adott országgal való viszonyod, akik utálnak nyilván nem fognak veled szövetkezni, védelmi szerzõdéshez elég jó viszony kell általában...
Dehogynem te is tudod kérni a gépet, hogy üzenjen hadat másik gépenk, szakitsa meg vele a kereskedelmet, sõt arra is hogy vegye fel a vallásod vagy változtasson kormányán, más kérdés hogy abban az esetben ha a gép nagyon ellenséges, vagy erõsebb nálad, ezek felejtõsek 😊
Egyébként ez nem nagy gond, kajával meg lehet oldani, csak nem lesz hatékony a város, mert pénz és kalapács helyett kajára kell reknod a termelést, és meg kell élégedned a város jelenlegi méretével.
Egyébként az AI-k alattomos férgek nem érdemes velük szövetkezni, úgyse segítenek soha, jobb ha kiírtod az összeset.
Új problémám van.
Egyjátékosban a következõ beállításokkal játszok: pangea, no time victory, agresive AI, prince fokozat, no tech trade, no barbar és 12 AI ellen nyomom.
Az egész kezd jól menni, de egy idõ után mindig elkezdenek lepusztulni a városaim. Betegek lesznek a lakosaim és azt írja, hogy egyrészt kevés a hely másrészt meg az épületek miatt.
Milyen módon lehet ezt elkerülni? Hiába épül vízvezeték, kikötõ vagy egyéb. Néha ok az õserdõ is, de általában nem csak az a befolyásoló.
Minden játéknál elõjön ez a gond és nem tudom mi lehet a megoldás.
A másik kérdés, hogy hogy lehet diplomáciailag megoldani, hogy kölcsönös védelmi szerzõdés kössek? Vagy segítséget hívjak háborúhoz? Nekem általában nem enged semmit a gép meg állandóan be akar rángatni háborúba vagy, hogy szakítsam meg a kapcsolataim valakivel tõlük meg viszont ezt nem tudom kérni.
Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Miért van az, hogy amikor elkezdtem most játszani a játékkal akkor kb pár kör után azt írja ki, hogy valamelyik nép nyert "Time Victory" Alig megy kb 10 kört a játék és mindig így van vége hivatalosan. Nem tudod mit tehetnék ez ellen? 3600-ig jutok el Krisztus elõtt.
Mit állíthattam el? 1.52-es verzió van és majd felrakom nem sokára az újabbat. Addig valamilyen tipp nincsen?
Nem megy fel a legújabb patch. A civ-et kértem, hogy keressen frissítést és el is kezdte leszedni az 1.61-et és mikor telepíteni kellett volna kiírta, hogy nem talál civ4-et a gépen.
Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.
Korábban a Civ3-al már játszottam sokat és úgy tûnik annyira nem változott vészesen a játék.
[email protected]
Nem gáz ha kicsit becsõdölsz hódításnál, helyre lehet hozni. Viszont minél késõbb kezdesz hódítani annál nehezebb a háború, és a gazdaságot is nehéz rendberakni késõbb. Ha sok városod van már észre sem veszed, ha eggyel több lesz. Ha kevés van, és elfoglalsz egyet beszarsz a költségektõl.
elsõnek a legnehezebben akartam kezdeni csak meggondoltam magam 😊
1500 körül lett meg a puskapor..
épp most estem neki a japánoknak(õk a másodikok a pontok alapján), csak szívás van mert elfoglaltam egy városát amiben 18! védõ egység volt, a következõ körben meg jött a felmentõserege közel hasonló méretû sereggel..
viszont egy olyan kérdésem lenne hogy mennyi az optimális városszám? most ha jól emlékszem 7-8 városom van, de még remélem szerzek 😊 de legalább ez a pár város jól felszerelt, 2-3 körönként jön ki egy kardos-buzogányos, csak az a baj hogy az ellenfél a világ másik végén van és elég lassú eljutni hozzá 😞
na megyek is és elpusztítok pár várost 😊
I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.
remélem nem baj hogy egy újabb civilization kedvelõvel gyarapítom eme népes tábor 😊
Régebben sokat játszottam a civ2-vel, és most amióta megvan a civ4 azóta azt nyúzom.. nagyon bejön nekem ez a fajta stratégia, itt legalább van idõ gondolkozni 😊
Kezdésnek egy kicsit elbíztam magam mert most egy legnagyobb Pangea pályán játszom 10 MI ellen, közepes fokozaton(talán Prince). csupa kedves ember: Napoleon, Isabella, Caesar, Masa Mura, Montuzema, Cyrus, Bismarc...stb
Viszont egy multit én is szivesen kipróbálnék, már kezdem unni hogy folyton lealáz a gép.. akkor inkább egy húsvér ember alázzon le..
Hova lehet berakni az új egységeket?