Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Fél éve nem játszottam AI ellen, gondoltam nyomok egyet emperoron mentés nélkül, erre az õskorban kiírtottak a barbárok<#rinya> vastagon borították be a térképet esélyem se volt.
Mi lesz ha ezt még "megjavítják" ???

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Sanko
http://www.sg.hu/cikkek/51346/jon_a_civilization_masodik_kiegeszitoje

a mohának mindig a déli oldala fás

DE jo lenne ha már a magyarokat is beleraknák a játékba

Engem inkább jobban izgat a 10 uj nép, uj egységek és épületek csodák, bõvitett kémkedési lehetõségek, katasztrófák, meg az átdolgozott grafikára is kiváncsi vagyok, de ez valahol a legutolsó szempont egy ilyen játéknál (eljátszogatnék én a civ1-el is ha menne 😄)

Szaruman
Érdekesen hangzik. 1 dolog, amin mosolygok: erõsítik az AI-t. Hm, talán még jobban fog csalni?

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

hó hó hó jön az új kiegészítõ, ha minden jól megy júliusban, ollé 😊

Carmang
Hmm... olvasom a topic-ot, jó dolgok vannak benne, kár hogy a régi linkek már nem mûködnek.

Töröld és töltsd fel újra vagy nevezd át és ugyanez.

valami gáz van nem tudom visszavarázsolni<#szomoru1>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

üdv névtelen, illetve névképtelen uwu 😊

Szaruman
Csak a kép tünt el😊

lol eltünt a nevem...

A leg egyszerûbb, ha rágyúrsz a katonáskodásra, és elfoglalod az összes várost. Mellesleg nehezebb fokozaton nem is lehet másképp...
De ha visszaolvasol a fórumba, jópár játékmenetet leírtak már.
A filozófikus, vagy financiális taktika is sikerülhet közepes fokozaton.

Carmang
Szevasztok.
Tudnátok ajánlani olyan oldalt, ahol hasznos tippek vannak, hogyan lehet alázni az AI-t? Tudom Google a barátom, de nekem olyan kell (a kismillió közül) ami már bevált.
Vagy ti tudnátok néhány tippet ide pötyögni?
Már kezdem megelégelni, hogy a saját intelligenciámból csak Score alapján nyerek közepes fokozato(ko)n.(vagyis... a múlt héten, hogy-hogynem sikerült a Space Race-t megnyerni 2047-ben)

Kösz.

hooah
Valaki játszott már a Warlords alatt valamejyik moddal? Mert nekem mindegyik csak betölt de a játék semmit sem változik pedig a megfelelõ patc is fent van. Hogy lehetséges ez?

hooah
Hali a Warlordshoz a magyarosítaás letölthetõ a civhu.uw.hu oldalról.

hello
légyszi küldje el valaki a walrordshoz a maygaritást a félkészt vagy ami
éppen a legujjabb
[email protected]
kösszii

ollie
Gondolom nem jó a driver, majd késõbb jobb lesz, ha az nvidia összeszedi magát.

robotnyk
reinstall xp.
RemX
Szasztok srácok!

Vista alatt próbálta valaki? Csak mert XP alatt tökéletesen ment de Vista alatt nagyon szaggat a játék...

Athlon64 3700+, Geforce 6600GT, 1 giga ram stb...

Valakinek ötlete?

Random work
A betegség probléma megoldódott visszafogom a teljeszkedést és akkor nincs gáz. Szabályozom a városokat és így talán nem lesz gond csak mindig figyelni kell.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Hja ez a legjobb megoldás az tuti 😊)

A bategségekre a legjobb gyógyszer ha minél több olyan "nyersanyagot" szerzel (saját területen vagy kereskedéssel) amik adnak + health-et, és vannak épületek, amik ezeket fokozzák (pl granary, harbour, grocer, stb...). Aztán még sok lehetõség van a + ok növelésére, de ezek már a modern kor felé vannak (medicine-el korházak épitése, genetika +3 health-et ad minden városodba, future tech minden szintje növeli +1 -el) és ott van az enviromentalizmus civic is ami +6 minden városba. Az épületek miatti szennyezést meg megszünteti a recycling canter, szal szép nagy városokat lehet növeszteni idõvel 😊

Diplomáciában is bizonyos fejlesztésekhez kötött néhány lehetõség (pl térképeket csak a paper felfedezése után tudsz cserélni, ugyanigy valamilyen kutatás kell ahhoz is, hogy védelmi szerzõdést köthess (nem akarok hülyeséget mondani pontosan nem tudom mi kell hozzá, nézz utánna), ezen kívül nagyon fontos az adott országgal való viszonyod, akik utálnak nyilván nem fognak veled szövetkezni, védelmi szerzõdéshez elég jó viszony kell általában...

Dehogynem te is tudod kérni a gépet, hogy üzenjen hadat másik gépenk, szakitsa meg vele a kereskedelmet, sõt arra is hogy vegye fel a vallásod vagy változtasson kormányán, más kérdés hogy abban az esetben ha a gép nagyon ellenséges, vagy erõsebb nálad, ezek felejtõsek 😊

Meg kell hódítani a világot, akkor tied lesz az összes egészséget adó nyersanyag (búza,tehén,hal,ilyesmi), és nem rohadnak többé a városaid.
Egyébként ez nem nagy gond, kajával meg lehet oldani, csak nem lesz hatékony a város, mert pénz és kalapács helyett kajára kell reknod a termelést, és meg kell élégedned a város jelenlegi méretével.
Egyébként az AI-k alattomos férgek nem érdemes velük szövetkezni, úgyse segítenek soha, jobb ha kiírtod az összeset.

Random work
Az volt a baja a patch-nek szerintem, hogy nagyon egyedi helyre telepítettem. Miután újraraktam és csak kicsit módosítottam a telepítési útvonalon azonnal megtalálta.

Új problémám van.
Egyjátékosban a következõ beállításokkal játszok: pangea, no time victory, agresive AI, prince fokozat, no tech trade, no barbar és 12 AI ellen nyomom.
Az egész kezd jól menni, de egy idõ után mindig elkezdenek lepusztulni a városaim. Betegek lesznek a lakosaim és azt írja, hogy egyrészt kevés a hely másrészt meg az épületek miatt.
Milyen módon lehet ezt elkerülni? Hiába épül vízvezeték, kikötõ vagy egyéb. Néha ok az õserdõ is, de általában nem csak az a befolyásoló.

Minden játéknál elõjön ez a gond és nem tudom mi lehet a megoldás.

A másik kérdés, hogy hogy lehet diplomáciailag megoldani, hogy kölcsönös védelmi szerzõdés kössek? Vagy segítséget hívjak háborúhoz? Nekem általában nem enged semmit a gép meg állandóan be akar rángatni háborúba vagy, hogy szakítsam meg a kapcsolataim valakivel tõlük meg viszont ezt nem tudom kérni.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

de, rakd fel a legujabb patch-t és ne krekkeld 😊

Hellosztok! Nekem a következõ a problémám:

Miért van az, hogy amikor elkezdtem most játszani a játékkal akkor kb pár kör után azt írja ki, hogy valamelyik nép nyert "Time Victory" Alig megy kb 10 kört a játék és mindig így van vége hivatalosan. Nem tudod mit tehetnék ez ellen? 3600-ig jutok el Krisztus elõtt.
Mit állíthattam el? 1.52-es verzió van és majd felrakom nem sokára az újabbat. Addig valamilyen tipp nincsen?

Botond
Ráraktad a kieget is? Akkor az már patchelt, a kieget patcheld fel.
Random_
Nos van egy gondom.
Nem megy fel a legújabb patch. A civ-et kértem, hogy keressen frissítést és el is kezdte leszedni az 1.61-et és mikor telepíteni kellett volna kiírta, hogy nem talál civ4-et a gépen.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Botond
Pedig eléggé gyökeresen megváltozott a 2-3 óta, és szerintem elõnyére.
Random work
Hali srácok én múlt héten vettem meg a kieg-el együtt és a héten kezdtem el ismerkedni a játékkal.
Korábban a Civ3-al már játszottam sokat és úgy tûnik annyira nem változott vészesen a játék.

Srácok valaki elküldené a félig kész magyarosítást emilben, mert az oldal sajna megszünt. ELöre is köszi
[email protected]
Nehéz fokozaton nem is lehet másképp<#circling>

Hmm annyira még soha nem mentem rá a katonaság épitésére a játék kezdetén (igaz nem is szoktam kontinenses vagy pangea játékot jáccani), de jó taktikának tünik 😉

Én sok néppel szeretek egy kontinensen lenni, lerakják helyettem a városokat, amiket elfoglalok. A katona kiképzés jobban megy nekem mint szaros settlereket gyártani. Fõleg a szent városokat szeretem, nem kell megszakadni, hogy legyen vallásod, és általában ingyen nagytemplom is van benne ami nem falja fel a drága great person pontot.<#papakacsint>

Hát, még mindig jobb mintha 1 kontinensen lennél egy másik géppel, és pofátlanul ellopja elõled a legjobb területeket 😄

Szaruman
Ja, multi ftw😄

A multit ajánlom, a single player tök gagyi.

A deity baszott nehéz, egy hónap egy játék, és rengeteget kell visszatölteni.

Minél több városod van, annál jobb.
Nem gáz ha kicsit becsõdölsz hódításnál, helyre lehet hozni. Viszont minél késõbb kezdesz hódítani annál nehezebb a háború, és a gazdaságot is nehéz rendberakni késõbb. Ha sok városod van már észre sem veszed, ha eggyel több lesz. Ha kevés van, és elfoglalsz egyet beszarsz a költségektõl.

Szeretem a kihívást.. 😊
elsõnek a legnehezebben akartam kezdeni csak meggondoltam magam 😊

Már egész jól belejöttem, fõleg hogy negyedszerre kezdem újra a pályát 😄
1500 körül lett meg a puskapor..
épp most estem neki a japánoknak(õk a másodikok a pontok alapján), csak szívás van mert elfoglaltam egy városát amiben 18! védõ egység volt, a következõ körben meg jött a felmentõserege közel hasonló méretû sereggel..
viszont egy olyan kérdésem lenne hogy mennyi az optimális városszám? most ha jól emlékszem 7-8 városom van, de még remélem szerzek 😊 de legalább ez a pár város jól felszerelt, 2-3 körönként jön ki egy kardos-buzogányos, csak az a baj hogy az ellenfél a világ másik végén van és elég lassú eljutni hozzá 😞
na megyek is és elpusztítok pár várost 😊

Szaruman
Elsõnek warlord, vagy alatta lévõ fokozat legyen. Princen már csal a gép. És igen, island a legjobb, ott lehet fejlesztgetni (aztán megjelenik a gép 20 hajóval, meg 1 bazi sereggel😄).

Hi! Talán ne pangeán kezdd, ki szigetesen, legalább a gép nem tud zaklatni már a játék elején 😊, és a nagyon nagy pályákon meg az a baj hogy atomerõmü kell hogy ne lassuljon be a játékmenet a játszma közepétõl, nameg sok város -> sok figyelem -> sok probléma -> rengeteg idõ... Szal szerintem ha még uj vagy civ4-hez (régebbi cives tapasztalat elõny, de nem feltétel 😄), kezd mondjuk standard méretü island-on, mondjuk ugy 6 AI-val, ha space-racet berakod még kihivás is lehet, prince fokozaton 😊

ollie
Elõszõr is kezdd alacsonyabb fokozaton. 😉

Helló!
remélem nem baj hogy egy újabb civilization kedvelõvel gyarapítom eme népes tábor 😊
Régebben sokat játszottam a civ2-vel, és most amióta megvan a civ4 azóta azt nyúzom.. nagyon bejön nekem ez a fajta stratégia, itt legalább van idõ gondolkozni 😊
Kezdésnek egy kicsit elbíztam magam mert most egy legnagyobb Pangea pályán játszom 10 MI ellen, közepes fokozaton(talán Prince). csupa kedves ember: Napoleon, Isabella, Caesar, Masa Mura, Montuzema, Cyrus, Bismarc...stb
Viszont egy multit én is szivesen kipróbálnék, már kezdem unni hogy folyton lealáz a gép.. akkor inkább egy húsvér ember alázzon le..

ollie
Ne félj, veled vagyunk! 😊)

Üdv!

Hova lehet berakni az új egységeket?
Itt vagyunk UWU,ne ijedezz..<#integet2>
tényleg<#idiota>