5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• lee56
    Ja és most jut eszembe, hogy maga a népesség beáldozása is boldogtalanságot okoz, szóval szerintem hanyagold, nem ér annyit az egész. 5 szintnyi populációt beáldozni aztán 30körig +5boldogtalanság egy lighthous-ért háááát :) (igy már nem is csoda hogy ellehetetlenül a fővárosod hisz 5ös szinten nehezen dolgozza meg a környéket ha mindenki sztrájkol :D)
  • lee56
    Naja, meg azzal nembiztos hogy jól jársz, főleg ha kevés a kaja alapból a város körül amiben feláldozod a népességet, ráadásul a fővárosban, ejnye... :)

Igazából a városlakók boldogtalansága csak a játék elején és a végén lesz gázos. Ha eljutsz a monarchiáig az ókor végén a heridaty rule civikkel minden egyes katonád az adott városban semlegesít egy boldogtalant, igy két legyet egy csapásra (erős katonaság + no boldogtalanság) csaphatsz agyon :) . Na meg minél több luxuscikket szerzel (arany, bálna stb. stb..) + megépited a városaidba a boldogságot adó épületeket theather, colosseum, market, és még persze ott a vallás, minél több annál jobb (sok templom), és akkor te leszel a legboldogabb uralkodó :)

Amugy egy pár játszmát végignyomsz azt profi leszel, főleg ha közben olvasgatod a civilopediát is rendesen, hayrá :)
  • Hmuda
    A "szint" az a népességet jelöli, más szerepe nincs. És gondolom gyorsítottad az épület elkészülését valami olyan civikben, aminél a lakosság feláldozásával lehet ezt megtenni (asszem ilyen pl a slavery).
  • tigeroo
    ezeket az alap dolgokat értem, csak nekem logikáját nem, hogy mitől függ a város "szintje" pl. 10-es szintű a fővárosom, építek egy lighthouse-t és már 5-ös lesz...
  • Morfi
    Szerintem ezért említettem a technológiát, mert tuti kell matematika ahoz hogy tudjál építeni aqueductot :D
  • kisbel32
    hogyan kell megszerkeszteni a parancsikont, hogy egyböl induljon a mod amivel játszani akarok? elfelejtettem mit kell beirni......
  • Timbu
    Sziasztok, valahogy kikapcsoltam a vezetők listáját (ami jobb oldalon lent van). Hogy tudnám visszakapcsolni? Biztos van hozzá valamilyen bill. kombináció...
  • ollie
    Aqueduct kell, hogy 6-nál tovább nőjjön a város, vagy pedig tenger-, vagy folyóparton kell lennie (ekkor nem kell Aqueduct).
  • ollie
    Olyan épületeket kell építeni, ami csökkenti az elégedetlenek számát (pl: Colosseum, Theatre, stb).
    Mikor a következő épületet választod ki, mindig célszerű elolvasni az épületek jellemzését, mert konkrétan le van írva, hogy mi, mire jó.
  • Morfi
    Szerintem arra hogy egy bizonyos fejletségi szintet el kell érni hogy ne csak 6-os szintű legyen a város. pl 1-2 csoda növeli 1 max 2 értékkel vagy a technológia is.
  • tigeroo
    a piros :( jelre
    valami olyasmit írt hogy "too crowded" tehát zsúfoltság miatt nincs kedv a városban.
  • ollie
    Magától nő a város, ha van elég élelmiszer. Vagy mire gondoltál?
  • tigeroo
    hy! ma kezdtem el játszani ezzel a fasza játékkal:D
    kérdés: hogy lehet a várost bővíteni? a városlakóim mindig kedvtelenek a zsúfoltság miatt, kénytelen vagyok mindig ilyen vidám dolgokra költeni..
  • ollie
    Micsoda? Az alapjáték? Simán megy.
  • akyyy
    mi a teendő h vistán menjen?
  • lee56
    Na asszem megjött az első nagyobb javitás Beyond the Sword v3.13 Patch, végre visszavettek az inflációból is, hurráh :)
  • lee56
    Azért amikor kifejlődnek a kis vityinlók Townokká, és van már demokráciád vagy még nincs, de tied a piramis, universal sufferage-el minden townon +1 produkciót (kalapácsot) hoz.
  • ollie
    Ja, ja, kalapács.

A házikó meg csak aranyra jó.
    De.
    De viszont bármt is próbálsz építeni, a bal oldali popup mindig megmondja, hogy mi fog változni az adott területen, tehát még csak meg sem kell jegyezni.
  • McCartman
    öö, a pajzsot (az a 'kalapács ugye?:)) csak bányával tudom 'kitermelni', illetőleg a 'házikó->falu->város' csak arany kitermelésére alkalmas?
    előre is köszi:
    Zoli
  • lee56
    civilopedia rulez, ha nem megy angolul, valaki biztos vette már a fáradságot és leforditotta (gondolom, ha a BTS-szest még nem is, ezek azért nagyon alap dolgok...)
  • Col Andrew
    forge, factory, coalplan/atomerömü stb.. benne vannak a civleirásban
  • McCartman
    pedig rongyosra lapoztam elhiheted..
  • Nyugis
    ésmik azok az épületek, amik sokszoroznak?
  • ollie
    Öööö, biztos átnézted a manual-t?
    A termelési idő csökkentéséhez, pajzs kell. Sok elsősorban úgy lehet elérni, hogy olyan helyre telepíted a várost, melynek szomszédságában sok pajzsos terület van (pl. dombok), majd még ráépítesz bányát. Ezen kívűl vannak olyan épületek, melyek megszorozzák a pajzsok számát X %-al, de ehhez már eleve kell némi pajzs, mert a keveset hiába többszörözöd.
  • McCartman
    ha valamelyik városban 'irreálisan' nagyok az építési idők - ezeket kultura vagy pénznövelő (falvak) épületekkel tudom csökkenteni?
  • ollie
    A pénzt eloszthatod fejlesztésre, vagy kultúrára, vagy kémkedésre (utóbbi csak a Beyond the Sword-ben van), ill. felgyorsíthatod az építkezést. Persze ezekhez mind valamilyen technológia és/vagy civic kell.
  • McCartman
    www.gamecopyworld.com
    ittnincs,seholsincs.
  • CyrSyS
    Sziasztok! Bocsánat hogy ilyet lemerek írni!
    Az lenne a kérdésem hogy a Warlords 2.13-hoz van-e valahol crack?

Továbbá a Total realism mod 2.2 az hányas verziójú warlordshoz készült?
  • McCartman
    köszi,
    de maradtak még homályos foltok.
    tehát , kaját a farmokbol, pénzt a falvakbol (csak a falvakbol?), kalapácsot (?)/ ipari pontokat (?) pedig a bányák által tudok szerezni ugye?
    tudom , hogy elég bután fog hangzani de - mire jó a pénz azon kivul hogy a bal felso sarokban oszthatom szét a százalékokat a kutatás/kultura/kémkedés között?:) mert ugy vettem észre hogy az egység gyártáshoz csak 'kalapácsra van szükség'..
    ezen kivul , mitol fugg , hogy mennyi idobe -hány körbe-telik egy-egy épület vagy aktonai egység legyártása? miert valtozik ez az érték sokszor körröl körre?
    előre is köszönöm:
    Zoli
  • ollie
    Le vannak tíltva a HTML tag-ek, nem véletlenűl van URL beszúrása gomb.

Ja, és hiába te építed fel az Apostolic Palace-t, még nem bíztos, hogy te leszel a legfőbb vallási vezető. Itt is ugyanúgy szavaznak, mint az ENSZ felépítésénél. És asszem nem tudod befolyásolni, hogy mikor, mire lehet szavazni (ill. csak néhány opciót ajánl fel a gép).

• McCartman
    és még azt is elárulhatnátok , hogy mit rontottam el a linkelésben..:) rég volt már számtechóra..)
  • McCartman
    sziasztok,
    (nagyon) kezdő civesként szólok hozzátok.:)
    most így elsőre talán egyet kérdeznék. Ebben az<a href="http://www.thesource.hu/index.php?md=arts&at=2&id=2_67&"> ismertetőben</a> az Apostolic Palaceról írottakból úgy vettem ki, hogy én magam is tudok szavazást kezdeményezni -kb 'Kereskedelmi embargó,Háború,Béke,Védelmi szerződés,Város átadás' ezekben a témákban. jatszottam mar par jatekot , én építettem meg elsőként az Apostoli Palotát de a gép csak néha-néha dobott fel pár szavazást. hogy kéne csinálnom.. ?

öö.. és még valami ehhez kapcsolódóan:
    "Jó eséllyel nem fog minden nép ugyanazon vallás rabjává válni, ám lesz olyan, amit több nemzet fiai is elfogadnak, ekkor kell akcióba lépni, gyorsan átkonvertálódni azzá , aztán jöhet a szavazás, hogy mégis hol legyen az a bizonyos Szent hely, ahol felépülHET a Szék.
    felépülHET? ez nem az alapján működik csak, hogy ki a legfürgébb? találkoztatok már ilyennel?
  • ollie
    Ha ellen városába teszed a corp-ot, akkor neki lesz kevesebb lóvéja, és neked dől a lé. Emlékeim szerint 10 peták városonként. Persze ő is megkapja a pluszokat (itt ugye kaját), de hát kell a lóvé. Anyagilag így tönkrevághatsz bárkit, ha minden városába teszel egy corp-ot.
  • lee56
    hmm, 4 vallásom is van, town-ok vannak a nagyobb városok körül 20-as az átlag városnagyság (ráadásul portugálokkal vagyok, a speckós épületük +1 pénzt ad a vizre és van jópár nagy tengerparti város is), és épp a korporationok miatt nem váltok át state property-be (bár a birodalom nagysága miatt előbb-utóbb talán muszály lesz), mert épp most szeretném kitapasztalni hogy müxenek, nemrég csináltam meg a ceral mills-t, fasza mert hoz extra kaját, de érezhetően visszaesett azóta a pénz hogy néhány városba beköltöztettem, ellenfél városába meg ha benyomom, akkor nekem fizetnek vagy hogy van ez (azt még nem prószáltam). Szal elvileg jól állnék anyagilag, de 300% már igencsak odavág, minden uj egység is kemény pénzbe kerül igy meg 300%olva :(, ez ellen nem lehet valamit tenni, mármint hogy csökkenjen az infláció, mert eddigi összes játékomba csak nőtt mindig, a fene vinné el :)
  • ollie
    A 4. részben a city maintenance fix, tehát nem függ attól, hogy mennyire fejlett a város. Egész pontosan csak attól függ, hogy mekkora a birodalom és persze az infláció. Tehát, a megoldás, hogy minél több pénztermelő és/vagy maintenance csökkentő épületet kell építeni. Valamint, rá kell szállni a cottage-ek építésére minél hamarabb, és olyan civic-ekre kattani, melyek növelik a pénztermelést (ill. csökkentik a maintenance-t). Továbbá, ott a vallás, mellyel rengeteg lóvét lehet termelni (kell legalább egy saját vallás). Meg kell építeni a főépületét, és terjeszteni a vallást, mint állat.
    Később - az új kieggel - ugyanezt lehet tenni valamelyik corporationnel is, persze az ellenséges városokban.
  • lee56
    Az én legnagyobb problémám az a fránya infláció (amikor utoljára néztem 300%os volt lol), ezé van hogy pl mostani gamémban, large continenses pályán, közepes nehézségen, sok várossal csak ugy jövök ki plusz pénzzel, ha 30% körülire veszem vissza a fejlesztést, igy viszont elé lassan megy :(

Ha valakinek van valami jó inflációellenes taktikája, megoszthatná, egy kisebb jelképes összegért, és +3 diplomácia viszonyért cserébe :))
  • zidane5
  • ollie
    http://www.civfanatics.com/
    Itt rengeteg tippet találsz.
  • zidane5
    Tudna nekem valaki egy frankó leírással szolgálni? Mármint olyannal amiben le van írva mit hogyan, azaz tippek stb. Nagyon jó a játék, de a fejlődésben mindíg elmaradok a többi néphez képest...

Kösziii
  • ollie
    Egyébként az a megoldás, hogy nem egyedül megy az a Settler...