Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Áhh eszméletlen sok dolgot hianyolok én is civ3ból...
Csak pár példa:Zeusz szobor (ancient cavalry rulezzz)
-Coastal fortress (mekkora köcsögség hogy a 4ben semmi se lõ vissza a hajoknak:S)
-Cruiser missle (ujabb ellenszer lehetne elsõsorban hajok ellen)
-Aircraft carrier nem tud bombázot szallitani:S
Nameg a city view és a palotaépitgetés...
És bizony a 3 nak a diplomaciája is sokkal jobb és összetettebb volt,csak azt a hibát kellett volna kivenni vhogy belõle,hogy a gép városért odadta mindenét<#eplus2>
Persze összegészében jobb jóval a 4 a 3 nál de ezek nagyon hiányoznak legalábbis nekem.
Bezony...ha felépíted a városod szépen, akkor lesz ilyen zoom-mal. 😊

www.republiknet.hu

ollie
de lesz ilyen sima zoomolással

Dragooon
okok, köszi :>

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Zoomolással tuti nem lesz ilyen, szerintem valami moddal csinálják, mer sima civ4-ben nem tudok view city gombról, pedig egyideje már jáccok vele.

Azé nemtom mért nem lehetett alapból benne, sztem jópofa dolog, látni közelebbrõl részletesen a szép nagy fõvárosodat.

Dragooon
meglehet 😄 de nem erre gondoltam..
a civ3-ban volt egy olyan, hogy megnyomtál vmit és egy szép kép lett a városodból.azt megtartották, vagy kiszedték a 4-bõl?

Zoom az egérrel???

www.republiknet.hu

Darkon
Ja siman installos nem kell foltenni ujra a jatekot. Sevomodba jobban ki vannak dolgozva az egysegek de szerintem a Total Realism jobb. Az alap egysegek minenki szamara elerhetoek de van egy csomo plusz csak az adott nep altal fejlesztheto egyseg(nem kezdem el felsorolni mert nagyon sok van civfanaticson nezze meg akit erdekel).

Born to win

Dragooon
lenne egy kérdésem! a civ4-ben melyik gombbal tudom elérni, hogy az ilyen képet lássak?

lécci segítsetek htx

jaja <#nyes>
na,akkor ez az a fajta város amiböl azt csinálsz amit akarsz
Óóó hogy rohadna le....akkor elmondom😊
Szóval van 3 kagylõ,1hal,a elefánt,1 disznó,és kaptam lovat is😄
Hmm talán igy akkor:
Álom a köbön
Csak hogy irigykedjetek egy kezdõpozicio életem második immortal fokozatos játékában<#eplus2> (Mellesleg egész jól megy mostanában a ladder is már)
Köszi, megnézem õket, ööö lehet hüle kérdés, de installosak, vagyis könnyen le lehet szedni õket, vagy ujra kell rakni hozzá a játékot.

És a Sevomod-ban kidolgozottabbak az egységek, ezt a grafikára értetted?

Még 1 kérdés, van olyan mod, vagy ezekben a modokban vannak uj minden nép által használható egységek, pl mint a régi civ3 kiegekben, cruiser hajó, aegis cruiser, radar artillery mrls vagy hasonlók?

Soha nem játszttam easy-n. Gépek ellen emperor, vagy deaty, bár az utóbbiból csak egyet csináltam. Mielõtt elkezdtem multizni, volt egy idõszak mikor toltam párat nobe-n, hogy szokjam a városmanagementet, egész máskápp kell csinálni. Az a gáz hogy a multit nem lehet csak katonai erõvel megnyerni, nehéz fokozaton gépek ellen viszont nincs más esélyed.
Bár utolsó játékomban cultural victory-t csináltam emperoron, de sokkal nehezebb volt mint a domination, csak már untam hogy mindíg ez a vége..

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Darkon
Erre a megoldas meg meg millio idegesito dologra: Total Realism MOD vagy: Sevomod
En mindkettot probaltam a sevomodba jobban kidolgozottabbak az egysegek a total realism meg meg inkabb realisabb

Born to win

Hmm, elõször is, ahogy már leírtam általában, szigeteken jáccok ahol astronomiáig nincs foglalósdi, és ilyenkor nagyon nemmind1 kinek van vallása az elején, és hogy mennyi <#vigyor0>

De még ha mondjuk continensen jáccanék is, normálnál nehezebb fokozaton hogy a fenébe foglaltok el a géptõl bármit is, engem a puszta terjeszkedés padlóra küld néha gazdaságilag, nagy hadsereg fentartásról nem is beszélve. Vagy easy-n jáccol akkor, vagy én cseszek el valamit, de nagyon <#vigyor4>

Ez azért is jó, mert általában nem kell prófétát pazarolni a templomra.
Persze, van hogy nincs ideje belerakni, attól függ milyen közel lakik.<#eplus2>

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Násképp is lehet valláshoz jutni.<#smile>
Ha a szentvárost elfoglalod, igazából mindegy, hogy ki találta ki hamarabb a vallást<#violent>

Ja, én is ismerek egy két trükköt, pl elcsenni a vallásokat nagy emberrel és oraclevel, de magasabb fokozaton általában nem jön össze, már egy vallás is valami pl emperoron, utoljára monarchon szedtem össze a hinduizmust és kereszténységet, azt annyi. Már itt se sikerült nyernem, ha benn van a space race, ugy elhuznak tudományban a gépek hogy ihaj.

Meg még egy idegesítõ dolog, a legujabb warlordos patch elõtt nem találkoztam olyannal hogy az a civ amelyik kifejleszti az atombombát elõször, és felépiti a manheten projektet, az utánna az elsõ háborújában agyon nukézta az ellenfelét, és már alig tiz nuke után olyan globális felmelegedés lett hogy 500év alatt az egész világ elsivatagosodott szinte teljesen, igazából nem is azzal van gond hogy használnak atomot, hanem hogy ennyire eltúlozták az atom miatti sivatagosodást, ráadásul rohadtul nem reális, pl én a déli sark közelében voltam, és elsõk közt vált sivataggá egy-két tundrám, valami fokozatosságot igazán belevihetnének, és sztem nagyon el van túlozva az egész.

Erre elég jo orvosság lehet pl.;Elizabeth,aki financiális,igy nemigen vannak pénzügyi gondjai,illetve filozofiai,tehát szarja a GP-ket,ami nagyon sok taktikázási lehetöséget ad a kezedbe.Az elején épitesz egy stonehenge-et és egy oracle-t,és a hamarosan érkezö Great Prophet-et beépited a városba.Ezzel meg is oldodnak a játék elején a pénzügyi gondok,ráadásul +2 termelést is kapsz.A további csodaépitést és GP felhasználást rádbizom,érdekes trükkök lehetnek.
Nem archipelagora gondoltam, nagy szigetek, minden népnek 1, + extrák, igy szoktam nyomatni, általában standard mapon, és eddig vagy vas, vagy bronz mindig volt. Igazából az a gáz hogy ha gyorsan terjeszkedek nagyon vissza kell venni a fejlesztést, ha meg nem sietem el, akkoris lemaradok mert ugye kevés a város, a gép kb az elsõ ezer évben lerakja az összes városát...

Milyen korban történt az eset?

A szigeteket nem szeretem, ha szar a hely meg van pecsételve a sorsod. Épp tegnap játszottam egy FFA-t ahol volt egy parányi szigetem kb 6-8 olyan kocka volt rajta amit nem dzsungel borított. Mire kivágtam azt a sok szart megtámadtak, és kiléptem. Minden városba állt egy íjász, ennyi volt a sereg. Egy íjászt legyártani a legtöbb helyen 16 kör volt. És persze nem volt se bronz se vas. A technológiai hátrányról már nem is érdemes beszéli. Aki ilyen körülmények közt tud nyerni, annak a legmélyebb tiszteletem.

Város fosztogatásból, town meg viage rombolásból, meg a 10 körös békébõl egy csomó pénzt be lehet hajtani. Nem szokott gáz lenni ha agy kis ideig kibékükök az egyik szomszéddal, általában van más akivel lehet ugyanezt folytatni. Egyszer az egyiket ütöm egyszer a másikat, közben egyre nagyobb leszek, és egyre kevesebb gond van a pénzzel. Mikor liberalizmust fejlesztettem -300 arany körül volt a "jövedelmem". Viszont az ókorban kb. -30 arannyal lehet akár 100%-on is fejleszteni.

Aha, én általában islandokon játszok, ott meg van hogy csak a caravellek korában találkozok másik civvel (és astronomia kell hogy átjussak más szigetre), ugyhogy no rablás az elején, meg is látszik, majdnem mindig lehagynak a gépek, és van hogy be se hozom õket fejlesztésben <#szomoru1>

LSSAHPAUL
Városfoglalás azaz rombolásnál kapsz pénzt. Mert ha csak a környezõ városokat tartod meg akkor is becsõdölsz. Nekem 106 minusznál felkellett adjam a játékot, annak ellenére hogy pár százalék kellett volna a conq gyõzelemhez. Körönként 6-7 egységet számolt fel..

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Heh, becsõdölni még csak egyszer sikerült (azaz hogy 0% research-nél -ba ment a money 😄), viszont a terjeszkedés télleg gáz, fõleg ha teszemazt kontinensen vagy 1-2 géppel. Neki nem számit, terjeszkedik fejleszt és hadsereget csinál egyszerre, mocskos csaló 😊

"Az ókorban csak pár ezer aranyat kell összerabolni" ezt pontosan hogy érted? A kis szerencsekunyhók nem hoznak annyit, ugyhogy akkor harcból szeded a pénzt? és ha szigeten vagy, egyedül?

Egyébként a peccsel elég durva lett az AI, meg a barbárok.
Diplomáciában, meg szövetkezésben a player allen jók az AI-k, a barbárok is többen jönnek ráadásul promós egységekkel. Emperoron játszottam és elég nehezen 1930-ban lett vége cultural victory-val.
Bár valószínû azért volt nehezebb a szokásosnál mert nem estem neki kiírtani a világot, a riválisok nyugodtan fejlesztettek, csak az internettel tudtam behozni a hátrányt.

Rájöttem miért írtátok sokan, hogy gondot jelent a terjezkedés, meg a pénzügyi csõd meg ilyesmi.
Most játszottam egy pangeát AI-k ellen, cultural victory-ra gyúrtam és csak akkor kezdtem terjeszkedni mikor megtámadtak. Önerõbõl leraktam vagy 6 várost, ahhelyett hogy foglaltam volna. A késõi terjeszkedés nagyon nehéz, jobb becsõdölni az elején egy hatalmas birodalommal, ksõbb úgyis jobb lesz. A középkorban már alig lehet gatyábarázni a birodalmat, hogy eltartsa magát. Az ókorban csak pár ezer aranyat kell összerabolni, és egy csomó ideig lehet menni minuszba, késõbb viszont a rbolt pénzbõl nem lehet megélni.

valaki tud egy JÓ magyar oldalt?vagy magyarosítást?

hzsolt
A Take2 is beállt a sorba:
Sid Meier's Civilization Chronicles

Totális stratégia: http://totalwar.hu/

És mi tartja vissza? Civ4-hez méltó lenne egy ütõs banner 😊

A bannert a témaindító rakhatja ki....azaz CrucifX. 😊

www.republiknet.hu

Valaki kölcsönvehetné ezt a képet a civ4 honlapjáról, az jólenne bannernek, és talán nem vennék zokon 😊

Amugy hogy megy ez a banner kirakás, nem látok sehol képfeltöltés gombot, bocsi n00b vagyok még fórumozás téren 😊

LSSAHPAUL
😄

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

Hmm, ki lopta el a bannert? Vagy nem is volt? 😊

Egyébként nem szívok mert illegális<#rolleyes>

Jaaa,pont tegnap gondolkodtam egy amerikai köré épitett stratégiával,és hát a régi idök szellemében<#vigyor>probáltam mellé egy jo kis párt találni a szokásos kontinenses 2v2 meccsre.Nem is lett rossz...<#ravasz1>
Jaj ne is mondd az 1 tápállat a német meg hogy 4!!!!X gyorsabban épiti a gyárat...vicces😊
Nem ,nem a tieddel van a baj hanem én vagyok szórakozott sorry mindenkitõl😊
Frederick is nagyon jó ám. Ma nyomtam egy 5 playeres FFA-t, kemény volt, de gyõztem. Gyár+infantrival lett vége domination victory-val. (Berlinben 1 kör volt a gyár)

Most már mûködik, hála Tominak<#worship>
Attól még hogy bepöccentem, még mindíg ez a legjobb stratégia a világon, csak hát függõ vagyok, és ha nincs játék kiborul a bili.<#vigyor2>

Amiga
Akkor meg ne szídd.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Az amcsik nagyon jók lettek, késõbbi kezdéssel ott vannak a toppon.

Az én gépemmel is gond lehet, ugyanez a probléma<#idiota>
Igazából velem is csak Béla etette meg ezt a hülyeséget<#zavart1>

Hát ez érdekes.Mint-nek hivják és nálam ez most is 10%.Nem a Mall-ra gondolsz véletlenül ami 20% lett és az amerikaiaké?Vagy az én játékommal van gond?<#idiota>
Dehogy ugyanolyan😊
A Forge helyette bigyoja +20% aranyat ad az eddigi 10 helyett.Brutál....
Azon ugyan nem tápoltak semmit.Ugyanolyan mint eddig.Ezért nem értem.Ráadásul Béla nem is volt oda soha Mansa Musáért