5863

A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• ollie
    Indíts custom game-t, és akkor kikapcsolhatod őket.
  • Gerygrey
    Valaki nem tud segíteni, hogy ki lehet-e iktatni a játékból a barbárokat?

Tudom hogy legkönnyebb nehézségi fokozaton nincsenek, de én közepesen nehézen szeretnék játszani, az állandó barbártámadások miatt viszont nem nehezebb lesz a játék, hanem egy unalmas, monoton, sziszifuszi szarság... Rém unalmas hogy nem tudok 3 városnál többet létrehozni, mert a settleremet 2 lépés után megölik, bármerre megy :(
  • Villanypásztor
    Hmm... tényleg. Így már érthető, köszi!
  • gergod
    great artist?
  • lee56
    Ha nem a géped miatt szaggat, akkor szoftveres lehet a problema (hüle kodek pakkok, nemjó videokártya driver, esetleg régi directx, stb stb)

A nagy kultura növekedések meg valószinü azét vannak mert a gép nyomott pár %-ot a kulturájára, gondolom, vagy tömeges theather épités után :)
  • Villanypásztor
    Hi,

azt hogy csinálják az ellenfelek, hogy a grafikonokon időnként egyik másiknak a kultúrájában egy-egy bazi nagy függőleges vonal van, tehát ugrásszerű másfél-kétszeres növekedést produkálnak?

A videók nekem is szaggatnak, pedig azért nem oly gyenge a gépem :(
  • Big Bad Ryder
    Kérdés:
    Van rá módszer hogy a csodák épitésének videói ne szagassanak?Gondolok itt olyanra hogy vhol át kell irni egy 0-t 1-re v ienek.Vagy ez a konfigomtól fugg?Mer az elég régi, örülölhetek hogy Earth mapon ki tudom huzni 1800ig szaggatás nélkul.
    Előre is kösz
  • Timbu
    Legújabb driver letöltve. Probléma megoldódott.

Más: Ti is láttátok már, hogy az egyik város neve "Magyar"?
    (Szerintem a barbároké volt, de én már csak japánként ismertem meg.)
  • lee56
    Vagy rossz video drivert raktál fel, énis szivtam az előző nvidiással (konkrétan ezzel : ForceWare Release Version: 162.18 WHQL), sehogy se akarta azt a widescreent megjeleniteni :), bár fura mert csak a windóz asztalnál csinálta ezt, játékokban ment, már ahol be lehetett állitani a képarányt.
  • Col Andrew
    Ha LCD-d van, akkor nyomd meg az auto gombot és beállitja a helyére :)
  • Timbu
    Sziasztok, a beyond the sword -nál találkozott valaki már olyannak, hogy a képernyőt vízszintesen túlságosan széthúzza, és így nem látszik a jobb oldala?
  • ollie
    A Blue Marble-t mindig használja automatikusan. A többinél nem tudom.
  • Attiska
    Sziasztok,

Hogy lehet egyszerre több modot alapértelmezetté tenni, hogy azokat használja a program új játék generálásakor? Tehát pl. használni szeretném a magyar modot, a Ble Marble-t, meg még mondjuk valamit. Van erre valami megoldás?
  • lee56
    az igaz, vagy kitermelő vagy város vagy fort mindenképp kell hogy megkapd :)
  • Amiga
    Ha csak út megy a nyersanyagra, akkor nem kapod még meg a bónuszt.
  • Laserdance
    Sziasztok! A corporationnal kapcsolatban milyen tapasztalaitok vannak?
  • Big Bad Ryder
    Hát... Azt tanácsolnám hogy fedezd fel a térképet.Találkozhatsz majd zsarnokokkal, békeszerető népekkel, kultúra v haderő orientált gépi ellenfelekkel és ők koldulnak/szivességet kérnek/utasitanak.
    Találsz pár jó helyet, tele nyersanyaggal amire mki igényt tart na ezután jönnek csak a jó kis körök.
    Szal azt javaslom hagyd hogy magával sodorjon a játék
  • Carmang
    Szóval elég komplex a dolog, nem tudunk "csak úgy" tanácsokat adni. Viszont valaki volt olyan kedves (elég régen) és beszkennelte a teljes magyar nyelvű használati útmutatót a játékhoz. Meg kellene keresned a linkjét, aztán elolvasni az egészet, hasznos.
  • Carmang
    Játssz nyugodtan, fedezd fel a játékot. De játszd ám végig ezt a játékot, hogy meglásd, mit hogyan csinálnak a gépi ellenfelek. A gondolkodós rész a következő játékodban fog előjönni, amikor már tudod, hogy a farmokat, házakat "miért pont oda, és miért pont akkor" kell építeni. :)
    Jó játékot!
  • Balthazar
    Szevasztok! Most kezdtem el játszani a játékkal,és hát még nem igazán jöttem bele. Most az Amerikaiakkal vok,van 3 nagyobb városom és folyamatosan építek farmokat,házakat stb. Eddig nem volt valami izgalmas, így a kérdéseem az, hogy ez meddig tert?A PC Guru honlapján lévő cikkben azt írták, hogy sokat kell benne gondolkozni. Na én ezt még nem tapasztaltam.Mikor lesz harc,és mikor kell komoly döntéseket hozni?
  • Molnibalage
    Én is erről beszélek, csal a gép, mint állat, nincs átmenet a játékban. 6-dik szinttől kezdbe a csatáknál is "érdekesen" sorsol. Rendszeresen eljátsza, hogy 80%-é feletti győzelmi esélyek esetén 3-szor egymás után én vesztek. Így nem lehet megverni a gépet. Ja és ráadásul sokszor ketten egyszerre üzennek hadat és a semmiből bukkannak fel a seregek. Vicc ez a CIV IV magasabb szinten. CIV II-ben még az utolsó előtti nehézségi szint is játszható volt. Itt nem.
  • SovereignX
    Üdv mindenkinek!

Nem tudjátok lehet tenni valamit az infláció ellen? 1600 felé jár a kor még csak de az inflációm meg már 107%. A pénzem felét elviszi. Kutatásra alig tudok költeni. A gép - monarch szinten játszok - 800 pontot ver csak rám. Nem értem hogy tud így fejlődni. Van vagy 20 városa amit fentartani azért nem két forint. Kultúrája... a fővárosa kúltúra pontja valami 25 000. nekem vmi 8,5 ezer. Vagyis kutatáson kívül valszeg költ kúltúrára is. Hogy a francba kérdezem én? Prince szinten én vagyok a legjobb mindig. Itt meg...
    Ha vki tud ani vmi tippet azt megköszönném!
  • lee56
    Jaja, jófajta diktátorként én is azt szeretem ha azt csinálják a workerek amit én akarok :)), lehet hogy igy lassabb a játékmenet, de bevállalom :)
  • Molnibalage
    Igen? büdös életben nem használok autoworkert, mert iszonyat béna. Egyszer bekapcsoltam, de az elég is volt. SOHA egyetlen CIV-ben sem használtam...

6-dik szinten egy módszerrel verhető a gép. Rómaikkal kell lenni, ráhajtani az Iron working-re és szanaszéjjel zúzni mindenkit, de is csak akkor működik, ha sűrűn vagyunk. Standard térképen 12-14 ellendéllel szoktam játszani normal game speed mellett. Izgalmas.
  • Razak
    A legjobbat hagyod ki az egészből! :)
  • Pochok
    Egyébként én soha nem szoktam a workerjeimmel kattingatni, hogy ki hova menjen, mert egy élet rámenne :D
    auto azt go :)
  • Carmang
    Értem, akkor valamiről nagyon lemeradtam...
  • Pochok
    Vagyis abban nem vagyok biztos, hogy elég ha úttal be van kötve, de abban biztos vagyok, hogy akkor is megkaptam a nyersanyagot, amikor erődítmény volt rajta.
  • Pochok
    Nem. Megnéztem, elég, ha úttal be van kötve már akkor is megkapod a nyersanyagot. Tehát ha a nyersanyagot nem tudod bevonni a város termelésébe, akkor inkább a fortot kell ráépíteni, mert termelés és nyersanyag szempontjából tök mind1, hogy mi van rajta (bánya, farm, szélmalom), startégiai szempontból viszont egy erődítmény háború esetén jelentősen segítheti a nyersanyag védelmét. (Ismétlem: Amennyiben a nyersanyaglelőhely a város termelési határán KIVÜL esik)
  • lee56
    Elfelejted azt az aróságot hogy a BTS-ben a fortok már ugy viselkednek mintha városok lennének, ergó a katonák city defensre fejlesztve megkapják a bónuszokat a fortokban is, és ugyanugy ha várost raksz egy nyersanyagra azt megkapod ugy is, nem kell rá a kitermelő "épület".
  • Carmang
    Ezzel vitatkoznék. Amikor a nyersanyag az országhatáron belül van, akkor egy megfelelő kitermelő épületet kell rá építeni, meg úttal be kell kötni az infrastruktúrába és megkapod a nyersanyagot. Ha városhatáron belül van és a mező művelés alatt van, akkor csak annyit érsz el, hogy a mezőn található élelem/kalapács/pénz erőforrásokat megkapod, de az út és nyersanyag kitermelő épület továbbra is kell.
    Mindenesetre elég súlyos hiba, hogy auto-workerek nem a kitermelőt építik rá, még ilyennel sosem találkoztam.
  • lee56
    Oh, ebbe még bele se gondoltam, nem szoktam automatizálni a workereimet :), de tényleg jobb megoldás a fort a távoli helyekre.
  • Pochok
    Nem, idők közben rájöttem:
    Amennyiben a nyersanyag a város termelési határán belülre esik (vagyis az emberke a városban ki tudja termelni), akkor a lelőhelybányát építi rá, ezzel növelve a hatékonyságát. Azonban amennyiben a termelési határon kivülre, de a kulturális határon belülre esik, akkor fortot (erődítményt) épít rá. Mivel úttal be van kötve, így a nyersanyagot így is megkapod, az erődítmény pedig akkor segít, ha teszem fel háborúba kerülsz valakivel, akkor oda tudsz küldeni egységeket és meg tudod védeni (legalábbis erődből sokkal nagyobb hatékonysággal) a létszükségletű nyersanyagokat (vas, szén, urán, olaj stb)
  • lee56
    Mert valamit elnyomtál? :)
  • lee56
    Azért az a plusz 7 nem valami puszipajtási viszony, szerintem még a friendly-t sem üti meg, amugy ha a gép ugy érzi katonailag sokkal erősebb nálad, simán hátbatámad a legjobb haverod is, majdnem mint a valóságban :)
  • Pochok
    Kérdés:
    A Beyond the Swordben miért csinálják azt a workerjeim, hogy erődítményt építenek a disznókra, tehenekre, vasra meg mindenre? Ez is ilyen kalózvédelem mint a settler 3-ban mikor disznót öntött a vasolvasztó? Vagy csak azért hogy ne szökjenek meg? :D
  • Molnibalage
    Hát fura játék ez az CIV. Nagyon nincs jól van belőve nehézség lépcsőzetessége. Ötödik szinten ízzé-porrá töröm a gépet, hatodik szinten meg esélyem sincs. Az érzésem, hogy egyszerűen csal az AI.

Az is vicces helyzet a BTS-ben, hogy az támadott meg aki velem egyazon vallásban volt (csak ő volt ilyen..) és +7 volt a relation. Ez a fejlett diplomácia? Hát ez rossz vicc.
  • Col Andrew
    Letörtem véletlenül a számítógépem elejéröl egy kis ajtót, és szerintem berágott, mert azóta a BTS-ben még 1000 BC-körül összefog ellenem az összes nép és kinyírnak... Minden játékban amit ujrakezdek...

ezt csak ugy irtam.
  • Darkon
    Persze csak elobb le kell tolteni az 1.1GB-s iso file-t mert onmagaban nem talalod meg. Egyebkent mar megoldodott
  • Carmang
    Öööö, hogy, mi???
    A setup.exe kellene ami 459kb (aza nincs 0,5 mega)?
    Ne viccelj már, azt az én űberlassú netem (256k) is letölti, max 2 másodperc alatt. Nem több nap...