Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ollie,megtudnád adni a címét a honlapnak?Thx elõre is.

ollie
van

Van magyarítás a gamehez?

Total realism moddal játszok earth mapon emperor fokozaton Ramsessel.
AD 140-ben elvittem a liberalizmust, és körbehajóztam a földet ugyanabban a körben.
Jó lenne ez a mod, emperoron verhetõek a gépek, deity-n is tuti meg lehet csinálni, szerintem nem is kéne túl sok loadgame.
De van egy hatalmas hibája, nagyon lassúak a körök, szerintem tápos proci kéne hozzá (ami nekem nincs) ezért nem biztos hogy végigjátszom.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Random_
Ja végül mi is erre jutottunk.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

nyomjátok sima multiplayerbe
csak accont-ot kell csinálni, de sokkal kényelmesebb, mint a direct ip

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Random_
Nem megy a direct ip-vel. Mi lehet a baj? Egyikõnk se tud a másikhoz csatlakozni. Router van, de tûzfalat kilõttük.

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nah leszedtem én is, és, hát, én is el vagyok varázsolva 😊

A total realism mod is jó. Nagyon kemények az immortálok, kár hogy csak 10-et enged belõle.

gabber a hun
nemisértem a firaxist mit mit szorakozik a gyagyi kis kiegészitõivel 😄 én fognám és felvenném az ilyen modok készitõit és szabad kezed adnék nekik...
má naon várom amugy, hogy vmi xml mágus(ok) csináljanak egy iszonyat jó valóságot faszán játékba átültetett modot(korrekt gazdasági rendszerrel,ténylegesen a játékbeli történelemre emlékezõ lakosokkal!, stb,stb...) na egy ilyené még fizetnék is kajakkra <#szeret>

Sanko
csatlakozom, király ez a cucc

a mohának mindig a déli oldala fás

Srácok, nekem nagyon bejön a VISA mod...leszedtem és egyszerûen nem találok rajta fogást, annyi az újdonság! Majdnem leestem a székrõl, mikor a MAGYAR egységeim õket irányítva kinyögték hogy: "Probléma nélkül"...és a többi újdonság..szuper 😊
A hunokat is ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok õk milyen nyelven beszélnek. 😊
Remélem soká múlik el az újdonság varázsa!

www.republiknet.hu

total realism moddal kezdtem egyet emperoron, és annyi barbár jöttm hogy kaptam belõlük 2 great genetalt

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

multizni általávan qick speeden szoktak, és 1-2 óra egy játék
sokkal jobb, mint nézni hogy mennyire pofátlanul csal a gép, és loadgame-elni ezerrel

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Eltudom képzelni ,hogy nehéz lehet jól megcsinálni ,de ettõl függetlenûl rakhattak volna bele egy ilyen beállítást is. Amúgy multiplayerben mennyire jó játszani és kb mennyi idõ egy menet?
Szaruman
Ennek igen 1xû oka van. Aki már programozott, tudja, h milyen nehéz egy jó AI-t írni. Csak 1xûen gondolj bele, h milyen helyzetben te hány módon reagálsz, és képzeld el, h mindezt összeszedned és formalizálnod kell. Nem egyszerû.

I don't have a World of Warcraft account, do you? No, I have a life.

De pont az lenne benne a pláne ,hogy könnyen elpicsázni az ellent ha megmer támadni. erre végig a ranglista legalján kullogtam könnyû beállításokkal:I
Mer különben szarrá verné a 6éves unokahugom is a legdurvább gépet 😊

gabber a hun
bizony kõ hozzá.... a hadúrak 😄 +az europa scenarioba (a visában) kábé 40 db ai játékos <#worship>

ez egy akkora szar játék miért kell a gépnek állandóan csalnia mind csatában mind építés/kutatásban...
Pluskast
És ehhez a Visa modhoz elég a civ4 vagy kell a warlords is?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

bocs ez a beta volt<#idiota>
most nézem a 2.1-et

A total realism taotalisan el lett baszva.
1. Lovasságnak kolloteral demage<#guluszem1>
2. Túl tápos promók az egységeknek (berserker)
3. ipari leader = +1 kalapács, ha van legalább 3

Ha Ramsessel kezdesz a fél világot leírtod a war chariottal, a maradékor meg cataphract-tal deity fokozaton. Nincs ellnszer egyszerûen menni kell a lovakkal és kész...Túl lettek tápolva bizonyos dolgok, amivel a gép nem tud mit kezdeni.

ugy kb 😊, az a biztos ha élõben kipróbálod, és kisérletezgetsz vele.

gabber a hun
itt van sok jo letoltheto mod 😄 jaja jo a total realism is ,de ez az új visa frissítés hmmmm <#finom> (ezé vettem újra elõ civet amugy) csomo uj tech, uj csodák(persze egy modhoz képest igényes új videókal!), unitok, nyersanyagok, s egy ido után bekövetkezik a genetikus era és ako mán lehet vizi városokat is építeni.ja + ha beállitod ako nem 2 kockára ér a város aglomerizácio(mitoménhogymondják😄) hanem 3 ra. A total realismal egy bajom volt hogy amiko én nyomattam vele ako még csak a leglassabb sebességen lehetett játszani... meg hát nem olyan megszámlálhatatlanul sok új dolog van benne...

Pluskast
És azt honnan lehet letölteni?

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Amiga
Nekem a Total Realism van fenn, szenzációs mod.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

gabber a hun
sztem bizonyos dolgokban ez a mod jobb mint a kiegészítõk ez enyhén meghosszabitja a játékot.... 😄

csak mondjuk ez attól is függ, hogy mit generál a gép mellém.

Szóval: Ha van kolosszeumom és színházam és 20%-ot adok, akkor: +5 boldogság?

Mivel a dráma miatt: +2, színház: +2 és a kolosszeum: +1? vagy valamit elszámoltam?

"minél több luxuscikk beszerzése" persze ugy értendõ hogy minél több fajta, mer hiába van 5 ivory-d attól nem lesznek 5x boldogabbak az embereid, persze kereskedéshez nemárt ha több van 😊

Az a "Culture Rate" a játékban 10%onként emelheted, a dráma kifejlesztése után használható, és néhány épületbõl is többet hoz ki, colusseum pl 20%onként +1 boldogságot ad a népnek, theater 10%onként, csakugy mint a broadcast tover, szal ez az egyik legjobb módja a boldogság emelésnek, persze a leg gazdaságosabb minél több luxuscikk beszerzése, mer a culture rate a pénzbõl finanszírozódik...

Nekem konkrétan a zsúfoltság a gond. Egészséggel nincsen gond. Akkor szóval azt csinálhatok, hogy kaparhatok folyamatosan a boldogságot adó épületekre és a vallási épületekre.....

Mi az a luxusadó emelése? Errõl még nem hallottam

Szaruman
A legegyszerûbb: nézni, h a városnak aktuálisan hány "sárga(boldog) feje" van. És úgy csinálni, h a piros fejek "száma" kevesebb vagy egyenlõ legyen. Ekkor a város annyi mezõt használ, amennyi a szintje. Ha túl lép, és 4-5 körön belül nem tudod eltüntetni a piros fejeket, vagy sárgát csinálni, akkor fejleszd vissza a várost.

Amiga
Pontosabban nem a túlzsúfoltságon segít az aqueduct, hanem a szennyezettséget csökkenti (egészségpontokat ad), ezért jobb lesz a kajatermelés.

A lázongás viszont nem a szennyezettség miatt van, hanem a zsúfoltság miatt. Ez ellen több módon lehet harcolni: boldogságot adó épületek húzásával, vallással, luxusadó emelésével (cultural: érdemes feljebb 5-10 %-kal, vagy ameddig a lázongás meg nem szûnik), államformákkal és nagyobb hadsereg állomásoztatásával a városban. A problma megoldására tehát számtalan lehetõség van, de ezeket a lehetõségeket hasznosan kell kombinálni ahhoz, hogy a hatásukat érvényesíteni tudd.

Ha pedig a lázongás épp elül, esetleg gyárts workereket és settlereket és akkor addig a város nem nõ tovább.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

ollie
Persze, Aqueduct.

akkor majd jobban keresgélek, de akkor egy gyors kérdés:
A népem amiatt lázadozik, mert a város túl zsúfolt. Ez ellen mit tehetek? Mert idegesít, hogy a termelésem ezért olyan rossz. Valami módszerrel meglehetne oldalni, hogy a népességem is nõjön, de közben a termelésem is jó legyen?

Olvass visza! Sok játékmenetet, élménybeszámolót találsz ezen a fórumon is.
Az összes gyõzelemhez vezetõ út minden rejtelmével együtt ki lett már vesézve.

Tudnátok olyan oldalt mondani, ahol magyarul olvashatnék tippeket a játékról?

Szaruman
Közbe azt igyekeztem kideríteni, h kontinensesen melyik AI líder a legszarabb. Tévedtem, meglepõ módon nem toku. Deitin dzsigisz elõl úgy vittem el a liberalismot, h még az education sem volt neki (le is szarta vagy még 20 körön keresztül). Viszont majdnem kultvictoryval nyert a kis genny, kb 5-10 körrel a SR victorym után meg tudta volna csinálni (=megnyertem elsõ deity játékomat😛 persze always peace, mer nem volt kedvem azzal szarozni, h esetleg mint toku, 260 ad-ban befigyel a kurválkodásával). Btw, még shaka is egy rakás fos. Hogy miért? Mert nem kezdenek fishinggel. Toku 2(!!) kör alatt csinálta meg a fishing boatot, a kis édes. Viszont ha nincs neki fishing, sztem nem fejlesztik ki rögtön (ugyanis sztem ha van nekik beépített tengerparti nyersanyag, akkor 6-8 kör alatt 5-7es városuk van).

😄
Szaruman
Deity, duel continents, 260AD: toku elviszi a liberalismot. GG. (1485-ben meg az apollo program, tipikus kõmûvesszex).

Na mind1, azért még mindig jobb mintha lenne 3 fokozat a gépeknek, és legnehezebben is viszonylag simán lehetne nyerni, persze ha esélytelen diety-n nyerni, akkor meg mi értelme az is igaz 😊

Szaruman
Ja, én azt csináltam most gandival. 600 körül deitin úgy viszik a liberalismot, h csak zörög😊

Persze van más megoldás.
Always peace<#nezze>
De az nagyon gagyi, úgy lehet kultúrális gyõzelmet csinálni, vagy modern korban spacerace-t.

Ráadásul nem szokványos méretõ sereggel kell mahinálni, nagyon sok idõ(min 1 óra/kör) amíg lépsz azzal a 60-80 támadõ egységgel (még védõk is kellenek) ami a minimum ilyen fokozaton, és így is alig engedheted meg magadnak, hogy 1-2 csatát bebukjál.

Jó lenne ha rendes játékmenettel lehetne nyerni deity-n, de azzal van bajom, hogy ha ilyen szinten akarsz játszani akkor egy játék több hónapig is eltart, és egyáltalán nem élvezetes, ikáb munka jellege van a sok load/save miatt.
Rendesen adminisztrálni kell, melyik mentést miért csináltad, mi lett melõle, milyen következményei vannak, mit változtat a random-ban, ha másba kezdesz visszatöltés, újabb kombinációk, töltögetés még...szóval szar hogy így kell deity-n játszani, ezért nincs is hozzá kedvem.

Hát én nemtudom, szerintem jó hogy van olyan fokozat, ahol még kihívás a játék, még akkoris ha dietyn már nagyon könnyü a gépnek, az embernek meg szinte lehetetlen 😊

Egy peccsel ezelõtt (már lassan fél éve) levertem a gépeket deity-n, most meg emperoron 20 kört bírok ki élve... Bár ha bevetettem volna load/save csodafegyvert biztos elvergõdök egy darabig.
Ha ezt "megjavítják" inkáb csak multizok. Idegesít ha egy játékot nem tudok a leg nehezebb fokozaton játszani.

hehe, az gáz, de lehet hogy még jobban is jártál igy, utolsó játszmám immortálon csunya véget ért 1400 körül, már épp kezdtem megerõsödni, aztán hadatüzent 2 nép pff, utánna még vergõdtem egy keveset (cavalary + granadier + riflemenek vs spearman + longbowman + war elefant) aztán feladtam 😊

😄