Civilization IV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Utólag rájöttem, hogy nagyon is jó kezdõpozíció volt, mert Róma fosta a szettlert, meg a vorkert. A flottát római rabszplgák gyártották le, és mivel gályával is át lehetett menni a szomszédhoz ki tudtam használni a pretorianusokat. Késõbb mikor leléptem Rómába 7 tudós tolgozott a jövõn, volt már akadémia is benne meg 2 nagytudós beleépítve.
Lehet hogy keresek egy mentést és aprítom még egy kicsit gránátossal a buzogányosokat.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Játszottam ma egy nagyon jó multit, csak nem tudtam befejezni, mert felbaszta egy noob az agyam.
Random civvel volt mindenki, FFA, mindenkinek saját kontinens.
Rómaival lettem, ami jó is lett volna, ha nem a TENGER KÖZEPÉRE EGY SÁRGA KOCKÁRA kapom a settlert. Mikor megláttam rögtön ki akartam lépni, de gondoltam ezt meg kell próbálni, mert ennél rosszabb sosem lesz.
egybõl hjózás felé mentem és elkezdtem belakni a kontintnst ami a szigetemtõl 5-6 kockára volt.
A pretoriánusoklkal levertem a legközelebbi szomszédom, mivel gályán is át lehetett menni foglaltam piramist. Aztán mikor meglett az astrtonomia leromboltam 5-6 városát aannak akinek a legtöbb pontja volt, és átvettem a vezetést. Ekkorra már csak 1 payer maratt, a többi AI. Erre bejött valaki a közeli szomszédom helyére, és visszafoglalta a piramisos várost. Épp kész lett a kémia, és gránárosokkal visszafoglaltam de annyira laggzott hogy képtelen voltam folytatni egy másodperc kb 5-6 másodperc alatt ment le, és a kretén sosem nyomott kör végét mindíg megvárta míg letelik az idõ. Mikor bejött a a rohadt eszkimó szétcseszte a játékot, és hiába írkáltam neki hogy húzzon a picsába mert nem lehet tõle játszani.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Csak a körök számát tudod korlátozni, akkor mindenképp vége van az adott körben, és az gyõz akinek a legtöbb pontja van. A fejlõdést nem lehet megállítani, ha arra gondolsz.

Sziasztok!

Olyat belehet állítani hogy meddig menjen a kor? Pl. Az ipari forradalomig lehessen fejlõdni.

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

ollie
mert? nekem pl eredeti

dronkZero
Nem mintha az itt fórumozók közül bárkinek is meglenne eredetiben... 😛

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Majd kipróbálom de ugy nem kihivás😄
Jó volt ez a toal realism modos játék.
Kikapcsoltam a conqest victory-t, gondoltam fellövöm az ûrhajót, vagy kultúrálisan nyomom el a világot, ennek ellenére diplomáciai gyõzelem lett belõle.
Island-on játszottam emperor fokozaton, de nagyon könnyû volt mintha noble lett volna. Ezzel a moddal szerintem simán lehet deity-n is játszani, mivel sok idõ van a térképen való mászkálásra, meg van pár új dolog ami még több kombinációs lehetõséget ad, így össze-vissza lehet szopatni a gépeket. Nameg az elfoglalt városokért lehet kapni 1-2 technológiát, ngyon mgéri hódítani.

Darkon
Szerencse kerdese nalam pl barbarinvazio van (prince utan 2.nehezsegi fokon jatszom) folyamatosan jonnek tucatjaval gazdasag docog most lett csak chariottom de ok mar swordsmanekkel jonnek(!) nehez idok jarnak a Francia(Frank) birodalomra...<#szomoru1>

Born to win

Játsszál inkám a total realism moddal sokkal könnyebb.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

lol, azért ne add fel <#kacsint>

Én belevágtam hogy ezennel nem kontinensen,hanem sima Pangeán elsõként a forumozok és összes ismerõsöm közül nemcsak Emperoron,hanem Immortalon is nyerjek.
Ez az eddigi legbiztatóbb kisérletem,ugyanis technologiában tartom a lépést még mindig<#nyes> (AD500)Sõt,az elsõ hábirúm is biztatóan indult,praetoriánusaim 2 várost is elfoglaltak.Úgy terveztem,leigázom Mao Cetung bácsit,aztán nekimegyek a közelben levõ Dzsingisz Kánnak,ugyis idegbeteg faszfej szóval tuti nekemjönne elõbb-utóbb.
Ámde ekkor hadat üzent a Zulu,majd Mao upgradelte az ijászait longbowmanekké<#falbav>
Nem volt még gáz,mert volt erõm támadásra és védekezésre is.
Erre persze hogy a térkép 2.felérõl hadat üzen nekem Alexander már hogy a faszba is ne....
Abba kellett hagynom a kinai háborut,a körök mentek,mendegéltek én pedig csak védekeztem...<#confused>
Volna,ugyanis ekkor gondolta azt pár körrel késõbb Dzsin gisz KÁn hogy mivel még van olyan gép akivel nem vagyok hadiállapotban,ezért neki se ártana hadat üzennie mert még csak 85 frontos a háboru és eddig még mákszemnyi esélyem is lett volna...
Na közben sikerült békét kötnöm Alexanderrel (persze csak technologiáért)szóval a fiúk még egy utolsó rohamra indulnak,de innentõl kezdve sztem esélytelen...Pedig milyen jól indult...(A spacem meg rohadjon meg és szopjon le<#violent> )
Nekem megéri<#crazya>
Találtam egy tankot aminek 9 arany a fenntartási költsége (csak egy promója van, 100% xp for combat<#nevetes1>).
Asszem megéri, tekintve, hogy jelenleg riflemenekkel meg ágyúkkal kell aprítom a longbowmeneket. Így mék lazább lesz.

Egyébként sokkal könnyebb a mod mint az alapjáték. Annyi extra van, a gép meg annyira bénán játszik... Emperoron nyomom, de asszem ha ezzel megvagyok tolok egy daity-t is.

&#8222;Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.&#8221; Konfúciusz

Darkon
En nem hasznalom mert tul dragak inkabb a sajatjaimat kuldom kb 20-100arany koruonkent attol fuggoen milyen szinten allnak es milyen eros egysegek

Born to win

35 féle bónusz? az tök jó
Minél több fejlesztés legyen nekem ez a lényeg 😊

Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD

A zsoldosokat senki nem használt még?
Csak mert én szeretnék, de nem tudom hogyan kell.

Probáltam háboru nélkül nyerni,de legalább lépést tartani a géppel monarch-on.Nagyon élvezetes játék lett,legalábbis nekem ,aki szeret birodalmat épitgetni.AD 1100-ban járok,eddig senki nem háboruzott senkivel,11 várost épitettem,a 12.-hez már uton van a settler,a 13.-hoz pedig már épül.A fövárosom már 16-os,ami nem rossz,90%-on sikerült szinte végig fejlesztenem,és most 470 kutatáspontom van.
Azt mondanom sem kell hogy a gépek többségének természetesen több és nagyobb városa van mint nekem <#boxer>de azért kutatásban kissé elmaradtak <#mf1>Már csak azt kéne kitalálnom,hogy fogom megnyerni a végén.Lehet hogy mégis csak kiirtok mindenkit az infantry-kal <#violent><#ravasz1>
EZ a mod nekem is tetszik 2 dolgot leszámitva:
1:kib lassu nem birja el a gépem
2:szerintem már tulságosan tulbonyolitották a dolgokat,azért egy egységnek nemár 35 féle bonusza legyen stb...
Dragooon
köszi szépen 😊

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

A total realism modban, hogy kell használni a zsoldosokat? Nagyon táposnak tûnnek, vettem egyet, de nem tudom hogy kell lerakni.

Különben is...olvasd el az oldal tetejét.....szép piros betûkkel mi van kiírva?

Mit gondolsz, miért? :S
"A WAREZT KÉRETIK MELLÕZNI!"

www.republiknet.hu

ollie
Peched van, mert innen (direct2drive) csak az Usában, Kanadában. Mexikóban és Nagy Brittaniában lehet letölteni.
😊

Meg kell venni...

www.republiknet.hu

A netrõl..

www.republiknet.hu

dr Kotász
Az egész játék több turnbõl áll.
sziasztok!

lenne egy kérdésem hanét lehetne letölteni a játékot<#kerdes><#kerdes><#nezze><#help><#ticking>

Valamit nagyon elbasztak ezzel a moddal, normal mapon is nehezen játszható.

Na most lett elegem az earth mapot játszhatatlannak minõsítem<#levele>
Kezdek újat kisebb térképen.

Lenne egy olyan kérdésem hogy a speed az mire szolgál? Lassabban telik az év körönként?

Darkon
Sehogy😊 max ellensulyozni lehet valahogy igy...

Born to win

Darkon
Kezdj ujat hacsak nincs a gepedban min 2gb memoria mert kesobb csak 50xrosszabb lesz.

Born to win

Felraktam a total realism modot, elkezdtem a realism earth mapot, de valami picsa lassan van vége egy körnek. Minden enter után várni kell egy percet. Mi lesz így a végé???
Egyébként tetszene, de lehet, hogy így nem tudok vele játszani.

Dragooon
valaki meg tudná nekem mondani, hogy a "zsúfoltságot" (gondolom ez a 'crowded') hogy lehet megszûntetni, vagy legalább is csökkenteni?
kezdek belejönni a játékba 😛

MY NAME IZ BOXXY!%!%% tudom hogy szeretitek, hááá

Mint mindenkinek neked is ajánlom a multiplayert😊
Ott bizonyos pályákon garantáltan össze fog akadni ugy a bajszod,hogy kell vagy 10 perc max mire feltûnik az elsõ ellenséges axeman😊
Csak aztán gyõzd megvédeni magad😄
Ami meg a többi részét illeti,ez nem Battlefield,vagy hasonló,szóval sosem lesz olyan.
Sziasztok megint! Olyan kérdésem volna hogy a civ IV jó meg minden de nem akciódús. Értem ez alatt hogy pár óra kell mire tényleg mondjuk összeakad a bajszom valakivel úgy isten igazából. Valahogy lassúnak tûnik a játékmenet. Nem lehet ezt valahogy javítani? Fürgébb játékmenetet kialakítani?

köszi, akkor megnézem hétvégén<#email>

Lehet mindent külön inditani. Olyan mint a hl, meg a cs, két kül játék, de szükség van az eredetire. Nekem külön van kint sima civ4, modos, meg war exe is.

Ha felrakom a 2.1.3-ast a gépemre csak az alapjáték változik meg, wagy nem lehet warlordsozni sem?

Darkon
2.1.3as verzio a sima civhez jo csak. En most fogom tesztelni ezt a betat most szedtem csak le a warlordsot(akarommonadni megvettem persze) de a modnelkul nem akartam elkezdeni nov6-ra igertek hogy kijon a teljes dehat ugylatszik kesnek😞

Born to win

Lenne egy olyan kérdésem hogy a speed az mire szolgál?

Ésha jól olvastam a Civfanatics oldalon, én is készíthetek saját Tech tree-t? Ez jól hangzik, régebben vágytam ilyesmire. Ha megerõsítit nekem valkai hogy a gép is használja az általam készített fejlesztéseket akkor megtanulom a tech tree készítéshez szükséges ismereteket!

Köszi! Jó hogy szólsz mert felakartam dobni a Warlords-ra de ezek szerint a 2.1.3 nem kompatibilis vele mondásod szerint. Akor még várok! Sztem ennek a játéknak van a legjobb AI-ja és ez ami megfog benne!

Darkon
Szerintem az osszes kozul ez a legjobb keszul a warlordhoz is meg nincs kesz teljesen beta 3as mar letoltheto
TR Warlords beta 3

Born to win

Most olvastam a Total Realism MOD-ról. Ha jól olvastam a játékot élethûbbé, nehezítésekkel fûszerezték? Mert ha igen akkor azonnal visszaállok a civ-re 😊 Mert olvastam hogy prá dolog sokkal drágább lett meg ilyesmi. Ez tök jó 😊 ÉS a MOD ugye függ a nehézségi foktól is egyben ugye?

Amiga
Mi is a Total Realism-ot nyomjuk és tényleg buli a sok új egység meg találmány meg minden.

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Hát akkor biztos van mod is benne, de nem simertem fel. 😉

www.republiknet.hu

Sziasztok!

joideje játszok már evvel a kis játékkal, amiota kijött kb. 😊
HA unatkozok simán elöszedem, sose unom meg, ha töltök egy uj játékot addig ezzel elvagyok.
Találtam egy jo modot, total realism mod, minden jo benne, csak az idöt nemtudom változtatni, az csak realis lehet, de az meg tul lassu, epicen szoktam nyomni az megfelelö lenne.
Valaki nemtudja belehet e valahogy rakni hogy választhato legyen?
Nagyon bejön ez a mod, jobb mint a hivatalos kieg, több egység reálisabb...

Bármilyen modot rá lehet engedni gyakorlatilag a warlordsra<#bee1>
Csak épp minek modolgassam a jétékot akkor eleve multinak nyicsta,nameg elég bonyolut és összetett anélkül is😊
De persze ettõl még ki lehet próbálni😊
Amiga
Ezt a két modot a Warlordsra is rá lehet engedni?

A pisztácia elfogyott, csokoládé nem is volt.

Nem csak neked <#szomoru1>

Cormac : biztos igazatok van, sokat nem zoomolgattam mondjuk, de ennyire részletes kis vityinlókat nem igen láttam, pedig elég max grafikán játszok szal, nem a grafika miatt.