A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!

• uwu
    A cserével igazából sokkal hatékonyabban lehet játszani, főleg, ha sok nép van.
    Csak nagyon nehéz annyi dologra figyelni, és mindent jól összehangolni.
    Mikor deity-n játszottam, pl. emiatt is sokat kellett visszatöltögetni, emperoron nem feltétlenül szükséges ezzel tökölni, inkáb mindent kifejlesztek.
    Igazából egy kis plusz a játékhoz, amivel még egy kicsit lehet faragni az gép előnyén (ezen a fokozaton az AI kb. mindenben 3x olyan jó mint te)

Én úgy csináltam, hogy mikor meglett a betű megnéztem, hogy kinek- milye van, és 1 kör alatt elcseréltem mindent mindenre, ami a piacon volt, kivéve a betűt. Ez azért jó, mert így csak velem tudtak kereskedni.
    Ezután mindíg fejlesztettem valamit, ami nem volt meg senkinek, és figyeltem mikor találja ki valaki. Mikor elcseréltem az újdonságot mindenkinek el kellett adni, mert különben a többiek cserélik el.
    Sokáig minden nép egy szinten volt, a középkorban kezdett az lenni, hogy 1-2 drága technológiát nem tudtak megvenni, de nem csak tőlem, mert ha nem adtam, azt a többitől sem tudták megvenni.
    Így lett 1-2 nép aki elkezdett lemaradozni, így lettem a legfejletlenebből a leg fejlettebb kb. 2000 év alatt.

Abban a játékban a csőd sem 1-2 kör volt. Még a liberalizmust is úgy fejlesztettem, hogy -600 volt a "jövedelmem". Az elfoglalt városok kifosztásából éltem, jó sokat kellett hódítani, hogy ne menjek tönkre, persze az új városok mindíg csak egyre nagyobb minuszt jelentettek nagyon sokáig. Mivel az ókorba kezdődött a csőd, azt hittem soha sem lesz vége, de az ipari korban megszünt a probléma, meg a világ többi része is.