A WAREZT KÉRETIK MELLŐZNI!
-
Nekem bejön. Az alapító atyás rész is jó, de mivel kirúgni nem tudtam őket, így inkább 2x kezdtem újra és passzoltam az illetőt (baromi sok van), ha elérhetőbbnek tűnt egy másik. (Két kötelező arc van: az egyik nevét nem tudom, de -50% az Európába kikötési út, a másik meg a militarynál Lafayette.)
Grafikailag Civ4, játszhatóságban meg hozza a régi colonization feelinget, de jó lenne 1 igazi Észak-Amerika vagy karibi térség térkép. :(
Arra jöttem rá, hogy flottafejlesztéssel érdemes leginkább foglalkozni, mert az uralkodó főleg a szárazföldi haderejét fejleszti, de azt brutális formában. Olyan hadserege van néha, hogy szinte esélyed sincs, de ha van flottád, hosszú távon baszhatja. Addig ki kell tartani.
Érdemes privateereket gyártani, mert felségjelzés nélkül támadhatod az ellent és pont akkor csaphatsz le rájuk, ha viszik ki a szajrét. :)
Kell még galleonokat vagy merchantokat gyártani (merchant gyorsabb, galleon viszont többet cipelhet - 4:6 az arány). A lényeg, hogy ha nem huge a map, hanem normál, a kezdővárosodban azt kell elérni és egy idő után el tudod, hogy minden körben kikössön benne egy hajó áruval és azonnal visszamenjen Európába a te feleslegeddel.
Érdemes az elején bevásárolni (indián kincsek árából - qurva sok van a térképen) olyanokból, mint lovak, fegyverek, tools, kaja, mert ezekből nagy hiány lesz az elején.
Érdemes bekapcsolni azt a második kis ikont is, ami kiírja, hogy miből (kaja, ércek, hal, gyapot, stb) mi van az adott területen (alapból ki van kapcsolva), így könnyű kiválasztani a megfelelő pozíciót a kezdővárosnak. Javaslom, hogy az elsőnél a kajára menjetek rá, mert az ki tudja nyírni az egészet.
Az építendő épületek során meg a warehouse, lumber mill, exp. warehouse az alap, aztán a dokkok. Ha szigetre teszed le az első várost (50%-50%, hogy ez jó is meg rossz) akkor ráérsz erődöt építeni. Jó ha közelben van szárazföld, mondjuk azonnal, így viszonylag gyorsan lehet terjeszkedni.