3511
A nagy Gazdasagi Világválsag
-
másikisvan #289 Valaki mondjon le. Ha a nyugdíjasok nem termeltek valódi értéket, akkor ők mondjanak le a nyugdíjról.
A vezetők hol voltak ? Most hol vannak ? Ugyanott ? Vagy már a pokolban ? -
#288 A kommunizmus szépsége az volt, hogy 40 éven keresztül gyártottuk a nagyrészt eladhatatlan szart.
Az élelmiszeren kívül milyen minőségi terméket állított elő a magyar gazdaság?
Jahh és ha az Okkultist által javasolt (fújjuk el az államadósságot mint e lengyelek) vonalat választottuk volna akkor még ennyi nyugdíja sem lenne azoknak akik a kommunizmusban dolgoztak mint amennyi most van. -
#287 80-as években?
wakeupneo... Semmit nem kellett fizetni könyvért, iskoláért, a fűtést baromira kedvezményesen kaptad mert nem tudtad volna kifizetni (sőt kb 1 évvel ezelőttig is)
Az elkúrás pedig 1998-ban kezdődött mikor pörgettük a gazdaságot.
Na MIVEL??
BELSŐ FOGYASZTÁSÉLÉNKÍTÉSSEL
nagy tapsot. -
másikisvan #286 Akik a kommunizmusban dolgoztak ? Azoknak hova lett a munkájának az eredménye ? Jó hogy azt nem mondják hogy a nyugdíj egy szociális juttatás. A kis faszomat azt, negyven évig vonták a fizetéséből. -
másikisvan #285 "fűtöttél orvosi ellátást kaptál iskolába jártál"
Fizetted a számlát fizetted az egészségügyi hozzájárulást sztk-t tb-t minden faszságot megvetted a könyvet a tanárokat az adódból fizették AKKOR ??
Még egy kicsit, egy nagyon kicsit lehet hülyíteni az embereket de nem sokáig. Nincs tovább. Azért nincs mert elkúrták. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen árulást országvezetők és értelmiségieknek nevezett fasszopók nem csináltak mint amilyet nálunk csináltak. -
#284 Akkor nem tudom miért a legtöbb kivándorló lengyel jelen állapotban? (asszem a számuk kb 1,5 millió az UK-ben??)
Bocs. Egy Bankkonszolidáció során nem a felvett hiteleket nyomják vissza a bankba (eredetileg nem a postabankról van szó).
Hanem azokat a pénzeket teszik vissza (szintén kölcsön formájában adva a banknak) amiket a bank run során kivettek.
A 10-20 milliárd amiről beszélsz nem tudom micsoda... A 700 milliárd pedig nem azért kell mert bedőlnek a banki hitelek, hanem mert nem jutnak a bankok rövid távú forráshoz. nem hiteleznek egymás között, mert nem tudják kinek a portfóliója veszélyes ergó ki dőlhet be következőre.
Nem vagyok zsidó csak bankár de az ilyetén megközelítés szimplán faszság és olyan hülyeségből következik mint amiket te állítasz (elég következetlenül beszélsz, összevissza, név nélkül ekézve másokat, ami nem bűn csak éppen etikátlan, mert felelősségre nem vagy érte vonható). -
OKkultist #283 MOST JOBB? (a Lengyelek túlélték? miazhogy, nagyonis)
Összekeversz valakivel, vagy valami hasonló, mert én fizetős iskolába jártam, de nem Magyarországon, igen tudok írni-olvasni, de azt megoldották a 60-as években is, HITELFELVÉTEL NÉLKÜL is. (hogy jön az iskola a hitelekhez??????????) A benzint (olajat) nem a nagy SZOVJETUNIÓból vettük? (ők $-ért adták?, MUHAHAHA)
A BANKKONSZOLIDÁCIÓ (ahol az eltünt pénzeket kell pótolni, amit a jóbarátok, szélhámosok, VIP-listások, stb.. vették-vitték) az is KÖLCSÖN, vagy AJÁNDÉK? Vissza nem adták, de honnan is van a pénz? Na ebből van elege az adófizető LÚZEREKNEK (nevezzük őket egyszerű bennszülötteknek), hogy az Ő pénzéből fizessék mások dőzsölését, vagy HOZZÁ NEM ÉRTÉSÉT, esetleg SIKKASZTÓ ÉLETVITELÉT. Te zsidó bróker vagy? Ha nem, akkor miért véded a vérszívókat, ha meg az vagy, akkor keress valami rendes munkát. Ez nem olyan amihez érteni kell(vagy lehet) mert az itt a piros-hol a piros (vagy a rulett) az nem valami közgazdaságtudomány, hanem bennfentes szélhámosság, ahol az viszi a bankot, aki közel ül a tűzhöz. Hova lett az az összeg, ami eltünt a Bankokból? (a bankkonszolidáció összege, ne gyere a rossz hitelekkel, meg a hasonlókkal, 1szer át lehet verni a bankot 10-20millióval, de itt milliárdok tüntek el, az már tendencia) -
#282 A 80-as években ezeknek a hiteleknek köszönhetted hogy volt villany, fűtés és benzin az országban.
Megcsinálhattuk volna azt amit a lengyelek (likvidálták az államadósságot azaz azt mondták, hogy nem veszik tudomásul a létezésüket). Lett is volna sírás itt 10 évig. (voltam Lengyelországban 95-98 között bevásárló túristaként. Hát a fekete-fehér tévé is ritka volt nem hogy az új autó az utakon...)
a kiemelésekre pedig:
"1. NEM ÉN VETTEM FEL"
fűtöttél orvosi ellátást kaptál iskolába jártál akkor? élvezted a hatásait?? (gondolom igen mert tudsz írni olvasni)
tehát a VÁLASZ: TE VETTED FEL
2. NEM KÉRDEZTEK MEG RÓLA, tehát nem a beleegyezésemmel történt az egész
Ez igaz ahogy az államkötvény kibocsátásról sem kérdez meg a mai napig a kormány minden egyes napon mikor aukciókat tart.
3. NEM LÁTTAM BELŐLE SEMMIT (csak a hátrányait)
fűtöttél orvosi ellátást kaptál iskolába jártál akkor? élvezted a hatásait?? (gondolom igen mert tudsz írni olvasni) azaz lásd fent.
A 700 milliárd pedig ha egy kicsit tudnád miről abajogsz nem odaadott pénz hanem KÖLCSÖN. Amit a FED ad tulajdonrészért cserébe.
Zsidózni vinnyogni a bankárösszeesküvés miatt pedig az NWO topicban pls.
Még egyszer kérném nyomatékosan hogy aki nem tud semmit arról, mi miért történik az ne röfögjön már ide, mert unalmas korrekciózni a sok faszságot amit vérgőzös zsidóutálatban írnak egyesek. -
OKkultist #281 Én csak annyit mondanék, hogy azokat a hiteleket nem kellett volna felvenni,kb. úgy szivatják az országot, mint Lákátosékat az uzsorások. Hol a határ? Az eredetileg felvett 10milliárd USD-re 1990-re lett 20milliárd adósság, de közben már többszörösen kifizettük. Ott kellett volna megállni, hogy vége, bezár a bazár. Most sokkal rosszabb, 110milliárd Euro, ezt már képtelen visszafizetni az ország. Mi a megoldás? Eladni néhány megyét? Lehetőleg nyugaton, ott lennének vevők? Vagy eladni a termőföldet, és akkor virtuális (még inkább) országgá válunk? Én inkább felgyújtanám az egészet, de nem adnám oda, olyan hitelek miatt, amiket
1. NEM ÉN VETTEM FEL
2. NEM KÉRDEZTEK MEG RÓLA, tehát nem a beleegyezésemmel történt az egész
3. NEM LÁTTAM BELŐLE SEMMIT (csak a hátrányait)
Még egy kicsit kell feszíteni a húrt, és nem fog senki semmit kérdezni, hanem aki öltönyben jár dolgozni, azt szó nélkül felhúzzák az első villanyoszlopra, Isten majd szétválogatja. VAGY el lehet kezdeni áthárítani a következményeket, azokra aki okozták.
NY-ban pl. már kezdenek beszólni a zsidóknak, holott nem minden zsidó bankár és juppiköcsög, de húrt csak feszítik, vállalni meg nem akarják a következményeket. (helyette a 700milliárdból már tervezik a következő yacht és magángép vásárlását) -
#280 Indokolni is tudsz vagy csak vagdalkozol a levegőbe? Ha a második akkor húzás NWO topicba. ott lehet vadabbnál vadabb hülyeségeket állítani hisz úgyis csak mind feltevés.
Ráadásul az ilyen populista maszlagokat sulykolók közé tartozott Torgyán apánk is aki aztán ha ott volt a helyzet úgy baszta el az egészet hogy öröm volt nézni...
Megmondani a tuttit baromi könnyű, meg hogy így égessük úgy akasszuk meg húzzunk le mindent, de csinálni valamit másik dolog.
általában aki a bankszektorról így beszél kibaszottul nem tudja mi is folyik odabent csak olvas néhány hülye hasonló populáris hozzászólást és cikket.
A Golden Handshake-t én is felháborítónak tartom. De így működik a szektor. -
#279 látszik, hogy az illető még a maastrichti kritériumokkal sem nagyon volt tisztában és azzal sem, hogy azok nem teljesítése milyen hatással van pl Görögországra. -
OKkultist #278 Ha lenne patrióta bankárunk (magyar) és lenne közöttük olyan, akinek 150felett van az IQ-ja, az képes lenne kitalálni egy módszert, hogy mihez legyen kötve a FORINT, amit nem lehet megingatni, vagy nem érné meg megdönteni. Pl. az országban található TERMŐFÖLDhöz, de akkor az állam tulajdonában kellene , hogy legyen a nagyrésze. ÉS NEM LEHETNE ELADNI, bérbeadni csak annak, aki termelésre használja, ÉS BELFÖLDÖN fizet adót utána. Aki a termőterületet károsítja, az olyan, mintha betörne a bankba, (20-50év) vagy sikkasztana. A többi cucc az országon belül, az nem olyan amire alapoznék.
Ha ügyes lenne a helyi (lollaboráns) elit, akkor az ország nem keveredne bele mindenféle sikkasztók kabátlopási ügyeibe, lufikat a faluvégi vásárokban lehet venni, de ha kidurran, akkor nem árverezik el a házadat. Főleg nem úgy, hogy te csak a HRADÓBAN látod azokat a szép nagy házakat, és tőled is bevasalnak pénzt, mert valahol, valakik elqúrtak valamit. Valahogy a sz*r mindig begyűrűzik, de amikor a felfelé ívelő szakasz van, akkor max. annyit látunk belőle, hogy NEM LETT ROSSZABB. Ez így nekünk nem üzlet (Izlandon legalább tényleg dőzsöltek egy ideig, te mikor dőzsöltél utoljára?) nem kellene minden szavát beszopni az aktuális feketejánosnak. Magyarország 10millió lakosra összeszedett 117MILLIÁRD EURÓ adósságot. EZ fejenként 3MILLIÓ forint, de a 80éves öragasszonytól csányisanyibácsin keresztül a 16gyerekes Lákátosig bezárólag. (a 16gyerek is 3milla/fő) A bennszülöttek 90%-ka egy ÉVBEN NEM KERES bruttó 3milliót, ehhez képest is nagyon sok az adósság, főleg úgy, hogy
1. NEM LÁTSZIK MEG az országon, hogy mire költötték el
2. Az összes környező (szintén nagyon gazdag, nagytudású) ország jóval kisebb összeget halmozott fel, és nem növelnik, hanem próbálnak megszabadulni tőle. (adósság/fő)
3. Ha tényleg beindul a válság, akkor , ha nem AKARJÁK megmenteni az országot, az elsők között leszünk. (itt MÉG forint, -Szlovákia már kihúzta a fejét a hurokból- van, ha egy kicsit leviszik, mondjuk 600-800Ft lesz egy Euro, akkor olcsón lehet majd bevásárolni, MINDENBŐL, mert akkor 100% hogy az állam alkezd mindent eladni alólunk, földet, vizet, levegőt) -
OKkultist #277 Itt leírják, mi a helyzet, közérthetően, a kamuzó bankárdumát mellőzik.
VAGY
lehetne ez is címlap
HAHAHAHA, ez jó, egy másik ilyen fórumról loptam:
Biztos nem lesz népszerű amit írok, de én maximalizálnám a bankok számát. Minek ennyi bank pl. Magyarországon? A megmaradtakat kőkemény szigor alá vetném (PSZÁF) Tilos lenne úgy nagy prémiumokat, fizetéseket adni, hogy közben negatív hasznot realizálnak. Tőlem mehetnek tízezrével az utcára a fehéringes naykkendős köcsögök! Ügyfélbarát banki szabályokat vezetnék be. Pl. tilos lenne azért pénzt kérniük ha valaki pénzt vesz fel a számlájáról. (Ezt röhelyes dolognak tartom) Betiltanám a banki reklámokat a médiákban. Ne tukmálják az emberekre a hitelt. Akinek kell, az majd bemegy a fiókba és érdeklődik. A tőzsdéken (világszerte) megtiltanám a határidős piacokat. Aki fogadni akar az húzzon Monte Carlo-ba. A Maastricht-i kritériumok (melyeket egy csomó ország ma sem tart be: Belgium, Portugália, Olaszország, Görögország) helyett valami hasonlót találnék ki, de a jövőre vetítve. Vagyis nem megfeleni kellene és utána (az euró bevezetése után) lehet nyugodtan garázdálkodni, hanem folyamatosan kellene a számokat tartani. Büntetésképpen nem kapnának EU támogatást az ezt megszegő államok. Egyből nagyobb lenne a fegyelem. Így akár holnaptól az euró övezetbe léphetne az összes EU tagország. Csökkentené a spekulációs veszélyt. A jelnlegi helyzet előidézői (bankárok, pénzemberek) között pedig vagyonelkobzás + börtön. Legalábbis azoknak akik felelőtlenül csak a kapzsiság által vezérelve tevékenykedtek, és bizonyíthatóan benne vannak nyakig ebben a szarban.
KÖSZÖNKÜK FEKETEJÁNOS ELVTÁRSPAJTÁS, hogy még 1978-ban (vagy 82-ben, IMF, adósságspirálba belerántás) erre a fantasztikus pályára állítottad az országot. Nem-e lehetne-é, hogy végre bevonulj Sopronkőhidára, a megérdemelt 30év pihenésre, a vagyonodat pedig szétosztanád a hajléktalanok között. -
#276 tegnapi arany
-
#275 De a devizahitelekben nem a kamat a veszély hanem az árfolyam volatilitás.
HA a forint begyengül akkor amagas chf árfolyam mellett úgy elszáll a törlesztőd, hogy a kamat lesz a legkisebb problémád.
Pont ez fog most történni a devizában eladósodottakkal.
Ráadásul itthon jellemző, hogy az emberek kicentizik a hitelt. azaz ha keres 150-et 90 elmegy megélhetésre és úgy gondolja, hogy 60 törlesztést ki tud csengetni. Azonban ha elmozdul az árfolyam vagy éppen elszáll akkor már kapásból legalább 70-75-t kell fizetni. 2-3 hónap alatt olyan adósságot halmoz fel, hogy felmondják a szerződést.
Ha forintban adósodik el valaki akkor mehet akárhova a svájci frank és a forint. Téged csak a kamat fog érdekelni ami pedig lesüllyed egy válság idején, hogy beindítsa a gazdálkodást rendesen.
Ja és a CHF nincs semmihez sem kötve ugyanis független ország nem tagja az Úniónak és köszöni szépen jól van. Szabadon lebeg ahogy a forint is. Ha bent lennénk az EMRII-ben akkor lenne hozzákötve a forint az eurohoz.
A Tényleges ismeretke hiányáról meg csak annyit, hogy finanszírozónál dolgozom mint kockázatkezelő. nap mint nap látom, hogy mlyen emberek milyen hiteleket vesznek fel milyentörlesztővel és azt is, hogy milyen kamatokkal dolgozunk.
3 hét alatt a CHF forráskamatunk 4%-ot emelkedett az árfolyam is felfelé mozog. Szerinted ez pozitív vagy negatív?? nem beszélve arról, hogy nem kapható CHF a piacon. -
harcu #274 "ha az átlag tuskó magyar tudna egy kis önmérsékletet tartani és nem CHF-ben és egyebekben adósítaná el magát "
Ha a többi tuskó magyar kicsit gondolkodna, akkor a 290-es Euroárfolyam esetében is nem lenne 50%-nyi különbség az államilag támogatott forinthitel, és a piaci feltételekkel kiadott devizahitel között, természetesen az előbbi javára. Forintosítva 70.000 és 100.000 / hó a tényleges értékek. 240-es Euro esetében az első érték 60.000 forint, miközben a forintos hitel törlesztése nem változik!
Azt pedig tévedés hinni, hogy van olyan körülmény, amikor a CHF bedől, a forint pedig atomstabil marad, a legkisebb külső behatásra először a magyar gazdaság dől be, nem a svájci, és ez tükröződik vissza a kamatokban is. Ha a devizahitelekben megugranak a kamatok, azt követni fogja a forint is, ebben senki se kételkedjen. Ráadásul mind a forint, mint a CHF az euro árfolyamához van igazítva, túl nagy kilengés csak úgy lehetséges, ha az másik is követi.
Egyszóval könnyű osztani az észt, pláne annak és a tényleges ismeretek hiányában. -
másikisvan #273 A bálvány, amely elbukott -
másikisvan #272 Van igazság abban amit mondasz. Nincsen nekem gondom ezzel én azt próbálom mondani hogy vannak olyan dolgok amelyek a háttérből gerjesztik ezeket a folyamatokat.
Például a filmekben a reklámokban olyan képet tesznek az emberek elé hogy fogyassz vegyél vegyél még, egyél igyál, akár hitelre is, majd lesz valahogy élj a mának, ne gondolkozz sokat...
Azt hinni hogy a véletlenre bízzák szerintem olyan jóhiszeműség amit nem engedhetsz meg magadnak. Ezt az érdekedben és nem ellenedben mondom. -
#271 Aprócska tévedés: A Magyar Nemzeti Bank nem ad pénzt a költségvetésnek.
Az MNB a kormánytól és az országgyűléstől független szerv. elnökét a kormányfő jelöli valóban, de onnantól nincs lehetősége visszahívni és befolyásolni.
Az MNB egyik feladata a pénzpiacokról pénzt bevonni a költségvetés támogatására és ezért államkötvényt kibocsátani. Ezt hívják külső finanszírozásnak.
ha az átlag tuskó magyar tudna egy kis önmérsékletet tartani és nem CHF-ben és egyebekben adósítaná el magát vagy éppen forintban takarítana meg akkor nem lenne szükség külső finanszírozásra.
Az államkötvényt magyar emberek vennék, ergó az adóján felüli költségvetési befizetésért kamatot realizálhatna.
Csakhogy Magyarországon a megtakarítani képes ember igencsak kevés. és nem azért mert olyan szarul élünk, hanem mert nincs bevallott jövedelme és inkább 2 autót hajt mikor egyet is alig tud fenntartani...
Ismerős a mondás?? "2 számmal nagyobbat vesz mint amire szüksége van".
Ez a baj ezzel az országgal nem az NWO, vagy az exy által hordozott baromságok vagy épp másikisvan által linkelgetett demagóg agitpropaganda ami hülyíti az egyszerű embert.. -
Saintgerman #270 Nem, nem kell "beszopnod" semmit. Különösen utálnod nem kell senkit, amire szándékosan próbálnak gerjeszteni. Azok akik ezt a világot irányítják arról halvány fingod sincs. Ha nem haragszol,azt az anyagot amit ezen a forumon is megpróbáltam veletek megosztani, nem fogom külön a te szádba rágni. -
#269 Hát ha csak az lenne a fejemben amit az egyetemen beleöntöttek már rég felkopott volna az állam... -
#268 Kár pedig a stílus hasonló. Csak ott kapnád ezerrel a reakciókat is.
Veszélyes meg miért is vagyok?? Mert értem is amit beszélek, nem csak hadoválok a vakvilágba ahogy te? -
másikisvan #267 Olvasd el a Fosztogatókat és rájössz hogy miről beszélünk.
Az a baj hogy ti éltek egy mesevilágban, és túl nehéz szembenéznetek a valósággal. Ahhoz amúgy is az kellene hogy legyenek saját gondolataitok, de nektek csak az van amit az egyetemen a fejetekbe vertek. -
másikisvan #266 A magadfajta sokkal veszélyesebb mint az ostobák, és abszolút tudatlanok. Ti félre tudjátok informálni és vezetni az embereket. Tudtok néhány külföldi szót mint például kontraktus meg miegymás és akkor vageltok hogy milyen okultak és széles látókörűek vagytok.
Engem meg ez zavar de mégsem mondom hogy takarodj. -
másikisvan #265 No csak nem zavartam meg uraságodat az egyeduralkodásában ? Megzavarodtál vagy mi van ? Mit gondolsz te vagy te ki ?
Nem írtam az index fórumra. -
#264 Mármint tények vagy feltételezések terén?
Vagy a tájékozódás azt jelenti, hogy be kell szopnom egy mesét, hogy miért kell utálni egy réteget akik a háttérben irányítják a világot??
HA vannak TÉNYEID és ÁLLÍTÁSAID azokat szívesen fogadom. felételezésekbe ne menjünk bele mert akkor akár az EU-t hívhatnák NagyMagyarországnak. -
Saintgerman #263 Egy kicsit tájékozottab kellene legyél, hogy megértsd. -
#262 Miért adósság? Áruld el.
Érteni akarom ezt a kicsavart gondolkodást. -
Saintgerman #261 ..ha másik devizára váltod, áttetted az adóságot az egyik zsebedből a másikba...
Az NWO topikon talán én vagyok a leg 'rögeszméseb', úgyhogy felesleges itt tovább iritálnom a "zagyvaságaimmal". -
#260 miért is lenne adóság? bármikor átválthatom más devizába. akkor is adósság még mindig?
Ha nem lenne konvertibilis akkor azt mondanám, hogy valahol igazad van, de így... Szimplán demagógia amit állítassz mert alapja nincs a mondandónak.
Tények:
1.: az MNB-nek nemzeti valutára (HUF) pénznyomási monopóliuma van.
2.: Ha az Államháztartásnak pozitív lenne a mérlege és a külkeregyenlegünk pozitív lenne akkor valszeg nem azzal kellene küzdenünk, hogy A CHF-ben meghitelezett autókt ingatlanokat hogyan fizessük, hanem más országok küzdenének azzal, hogy HUF-ban miért van eladósodva a lakosság.
A zagyvaságodat pedig a cserekereskedelmi jelről nem értem. a készpénz pont ezt valósítja meg.
Mitől lenne a zsebemben levő készpénz adósság ha azt termelő tevékenységgel szerzem meg?
Jörg Haider rögeszmés volt. mint páran az NWO topicban... István számít rátok vagy éppen a Gyula. -
Saintgerman #259 Ennél az is jobb. A jelenlegi zsebedben lévő 'készpénz' is már maga adóság. A termelőgazdaságban a cserekereskedelmet szolgáló jel lehet bármi, fedezet nélküli is, ha mûködőképes a termelés, az maga a fedezet. Ennek a 'jelnek' a kibocsátása lenne egy közösség, ország legfontosabb privilégiuma, a közösen megtermelt javak igazságos elosztásához. Ha ez idegen kézbe kerül, akkor ( mint a játékautomatán) a kiszipolyozás beállítható, távolirányítható. Ez utóbbinak vagyunk az áldozatai és akik ennek mûködéset veszélyeztetik, járnak úgy, mint most Jörg Heider, vagy őelőtte sokan mások. -
#258 Húzzál már agitálni vissza az Index polidilijébe.
Idegesítő hogy trollkodsz. -
#257 Akkor legyen cigánypénz?
BTW magyar nemzeti banknak van pénznyomási monopóliuma.
miről beszélsz? -
másikisvan #256 Fosztogatók III. --- Az előző részeket is olvasd el sok-sok meglepetés van benne -
másikisvan #255 Kicsit nem érted ezt a rendszert. A Magyar Nemzeti Bank kölcsönadja a pénzt az államnak használatra, de kamatot kér rá. De hogy a kamatot ki lehessen fizetni, újabb pénz kell nyomni... így nő az infláció.
-
másikisvan #254 Nem lesz lakossági gázáremelés. -
#253 Mezőgazdasági miniszternek ügyvédet kinevezni, vagy Hadügyminiszternek vegyészmérnök / kibernetikai kutatót politikai hiba. Elvileg illene olyan embernek vezetni egy tárcát, aki érti is, hogy mi az adott tárca feladata, mivel foglalkozik, mik az adott szakma alapvető ismeretei.
Lehet, hogy én nem vagyok közgazdász, de emlékeim szerint minden ország saját maga bocsátja ki a pénznemét. Dollárt nem nyomtathat és adhat ki például a Német nemzeti bank.
Ha a 'megoldásod' arra vonatkozik, hogy a pénzmozgást akarod korlátozni, tehát egy magyar bank nem állhat neki mondjuk euróval kereskedni, akkor azzal sikeresen elvágod az országok közötti kereskedelmi lehetőséget. Ha egy japán árút akarsz például eladni Magyarországon, akkor ahhoz valahogy szükséges a pénzváltás... -
másikisvan #252 Az első támadást kivédték fecáék
Mégis milyen támadást ? Miről beszéltek drága testvéreim, csak nem a nagyon hülyéknek is beleköptök a szemébe, hogy csípje azt nekik ?
Hogy szemet szúrjon végre ?
A családok és az emberek védelméről szól a tanácsokozás mégis a családokat és az embereket tolják oda a frontvonalra, hogy védjék ki az első hullámát a "támadásnak". Nem ez történik ? Ez költői kérdés... -
Saintgerman #251 Na és szerinted ki az, aki ért valamihez Cifu ?
Szerintem Jörg Heider értett valamihez, ugyanúgy mint Lincoln átlátott a "szitán". Nem olyan bonyolult ez, minden egyes nemzetnek magához kellene vegye a pénznemének a kibocsátási jogát és máris megszünne az uzsora kamat szedésének lehetősége, és ezzel a problémák nagyrésze is megoldódna. De hát ki az otthon aki ezzel előmerene jönni ?... -
#250 Amen.