22323
-
cambiasso83 #19682 Egyébként a TV-ben is csak 50 perc.... -
DRFlame #19681 Ez a 3. kommentem ebben a topicban, szóval nem igazán az én társaságom.
És nem az el nem fogadásról van szó, hanem arról, hogy eredeti nyelven jobb, legalább egy kicsit mindenképp. És kényelmetlennek sem mondanám, ha elég jó vagy angolból.
Abból a szempontból meg kényelmesebb a letöltés, hogy nem kell a TV műsorhoz igazodni és reklámokat nézni. -
#19680 bocsi, nem tudtam, hogy idosebb vagy, es azt sem hogy holgy :) olasz nyelvvizsga pedig nincs a terveim kozott, semmire nem mennek vele.
tolem nezheted akarmilyen nyelven. a lenyeg az lett volna, hogy ramutassak, hogy az eredeti szinkron minden esetben jobb, ezert ha beszeled a nyelvet, tenyleg nem ertem hogy miert ragaszkodsz a kevesbe jo (szar) szinkronhoz. de mindenkinek joga van ettol meg masik szinkront valasztani ("hulyenek lenni"), csak tenyleg nem ertem miert. valoszinuleg csak azt tart vissza hogy nem szoktal letolteni semmit es maradsz inkabb a jolbevalt bekapcsolom a tv-t modszernel, de ha a tv-ben angolul jonne, azzal nezned es nem magyarkodnal ennyire :) -
#19679 Csak azt nem értem, ha valóban olyan kevés idöd van ahogy mondod, miért töltesz 1,5 órát reklámokkal együtt a tv elött, mikor gép elött megnézed 45perc alatt, és nehogy azt mond, h sok idö letölteni, mert nem az :)
De nekem tök mind1, én is néhány sorozatot a tv-ben nézek, mert annyira nem érdekelnek, h azonnal lássam, meg amugysem nézem öket mindig. De az olyan sorozatokat amik nagyon érdekelnek, inkább eredeti hangon néze, nem rossz a magyar szinkron, de 1-2 karakter hangját sztem nem lehet visszaadni. -
cambiasso83 #19678 Tudod az a baj,hogy ti vagytok azok:))))))))))))Tudod az elején:)Szegény hülye pára megvárta a hétfő estét,hogy megnézze magyar szinkronnal:):)szóval csak magatoknak.Mert én egy hete vagyok,de ezt mindig megkapom:) -
#19677 Csak gratulalni tudok annak, aki ezt a szinkron temat felhozta. Gyerekek, ennyire ne unatkozzunk mar... -
cambiasso83 #19676 Mindennek megvan az előnye és a hátránya.Persze mondhatjuk ezt is.Meg,hogy nem illik a színészhez a Magyar hang.Egyébként én erre csak kedvenc filmemet tudom felhozni példának.láttam eredeti nyelven vagy 100szor,meg szinkronnal is kb.:))))))De szeretem mindkét módon.Johnny Depp hangját magyarul és angolul is.Bár más,tény.De nem rossz a Magyar hang sem:)Persze ott is sok a hiba a fordításban.De ez van.Mindenhol.És szerintem szűk társaságotokon kívül azért 99% elfogadja a magyar szinkront.
Egyébként ha a mienk szar én pl a Német fordítást tarotm szarnak.Ennyi:) -
DRFlame #19675 Az a baj, hogy nem csak a színészen múlik. Sőt nem is csak a fordítón.
Sajnos vannak olyan párbeszédek (és ebből sok van), amiket egyszerűen nem lehet olyan jól visszaadni magyarul. Így akármilyen jó is a fordító és a színész, legtöbbször nem lehet olyan jó a szinkronos, mint az eredeti. Ez alól nagyon kevés kivétel van. -
cambiasso83 #19674 És ahogy te írtad.Az meg a ti problémátok,hogy semmit sem tudtok értékelni. -
cambiasso83 #19673 Engem sem ki hogy néz filmet.Mondom láttam én már mindenhogy.A Lost-ot is.
Hitelesség.Egy fordítás sosem adja vissza az eredetit.Melléfordítás az is van,jócskán.De attól még lehet jó.És én már láttam olyat is mondom.Hisz vannak jó magyar színészek,ahogy írtam.
Engem nem érdekel,hogy ő milyen,de válogassa meg a szavait.Ennyi.Tisztelje más ember véleményét.mert magát minősíti. -
#19672 hát figyelj, szkorpion barátunk eleve ilyen fazon, ilyen flamekeltő magatartással születhetett, vagy nemtom :)
de mondom, engem nem zavar, hogy ki nézi szinkronnal vagy sem... egyszerűen nem érdekel :) de a véleményem attól még az, hogy nekem a szinkron nem tetszik, mert egyrészt nem odaillők a hangok, másrészt egy-két szereplő hanglejtését, hangszínét, akcentusát egyszerűen nem lehet visszaadni a szinkronnal, harmadrészt találkoztam már félrefordításokkal korábban, amikor még én is néha néztem szinkronos filmeket
de mondom, nyugodtan nézd azzal amivel akarod :) -
cambiasso83 #19671 Oh nem persze.Csak ők hülyék.Ugye.Pedig csak kb 1 hete olvasom ezt a fórumnak nevezett helyet.Ahova mindenki leírhatja a VÉLEMÉNYÉT.De mégsem.Mert akkor hülye.Érdekes szemlélet.:)tényleg. -
cambiasso83 #19670 Ja és legvégül.Húúúúú aztán sok időt kellett ám várni. -
cambiasso83 #19669 Egyébként láttam már olyan filmet aminél a szinkron nekem többet adott,mint az eredeti.Színésze válogatja.Vannak jó Magyar színészek is.Szerencsére. -
cambiasso83 #19668 Illegális letölteni:)És nincs rá időm.Nem is szoktam letölteni semmit.De este tízkor szerencsére néha adódik:)De azt nem letöltögetéssel töltöm.:) -
cambiasso83 #19667 Irigykedsz.Tanulj lesz neked is.Te pedig egy kisgyerek vagy aki nem tisztel senki.Tanulj meg beszélni egy hölggyel és egy "idősebb" emberrel.Én nem beszéltem úgy veled.Válogasd meg a szavaid kisgyerek,nem vagyok a játszópajtásod.
Egyébként jusson el nem tudom,nincs annyi időm,mint neked.És vagyok vannak itt annyira felnőttek az emberek(egyeseken kívül),hogy el tudják dönteni,hogy nézik.Neked olvassa továbbra is anyuka.És a hülyézést hagyjuk.Mondom nem a játszópajtásod vagyok!!!!!Mondataid minősíteek téged. -
#19666 "Vagy mert nincs ideje annyit hülyülni,mint egyeseknek."
ja, mert a 2 kattintas amivel leszedem es megnezem sok hulyules. ellenben kivarni azt az egy idopontot amikor adjak, kivarni a kesest, vegigszopni a reklamokat es a szar szinkront nem hulyules. -
#19665 ácsi, mi a szinkront nézzük le, mert _szerintünk_ fos
az, hogy valaki azzal nézi, az ő baja, a szememben nem lesz kevesebb ettől :) -
#19664 uzbeg felso nincs meg? kit erdekel az olasz nyelvvizsgad? :)
akkormeg csak szimplan hulye vagy h direkt a szar szinkronnal nezed, amikor tudnad eredeti nyelven..
ui: a szinron nem nemszar, hanem szar. mindenesetre mindenkeppen szarabb, mint az eredeti, innentol kezdve nincs mirol beszelni. -
cambiasso83 #19663 Egyébként nektek ez a szinkron dolog a mániátok.Leblamáljátok aki szeret magyar nyelven nézni a filmet,mert úgy kényelmesebb.Vagy mert nincs ideje annyit hülyülni,mint egyeseknek.Hát igen.Szép kis közösség:) -
cambiasso83 #19662 Ui. Nem szar a szinkron...az első 3 szériát Angolul láttam.Mindkettő jó. -
cambiasso83 #19661 Főleg,hogy Angol felsőfokú és Olasz középfokú nyelvvizsgám van..Nem kisgyerek vagyok már,mint te.Felirattal nézd csak sokkal jobb,már ha tudsz olvasni:)Gondolkodj már mielőtt hülyeségeket írsz. -
#19660 nem azert varod meg mert magyar szarmazasu vagy, hanem mert nem tudsz angolul es olvasni sincs kedved..
a turelem szar szinkront terem :) -
cambiasso83 #19659 Miért gond?Felnőtt ember vagyok aki nem lóg a neten,de attól még szereti..És megvárja amíg adja a TV,szinkronnal,mert Magyar származású.Ennyi.Most hadd ne kérjek már érte bocsánatot,hogy ne olvasok után és nem szedem le mindenhonnan.Türelem rózsát terem. -
#19658 gondolom axn-en nézte :) -
#19657 ? -
cambiasso83 #19656 Jó volt ez a 2 rész.Sejtettem ezt a Locke-os sztorit.kíváncsi leszek,mi milyen váratlan dolgok lesznek.
-
#19655 azt hittem mindenkiből 1 rész lesz ebben az évadban.. biztos nagyon fontos szerepe van akkor ha dzsekknek 2 rész jutott -
#19654 aztán dzsekk -
#19653 köszönöm:) -
#19652 Hurley -
#19651 Mostani rész kiről fog szólni? -
#19650 Okker :D
Nem a holnap utáni hanem a jövőheti rész után szünet lesz! -
#19649 tényleg felesleges vitázni :)
de attól még, hogy külön stúdióban veszik fel, az összidő amit ráfordítottak akkor is annyi amennyi :)
Klemice:
tudom én hogy "poénkodsz" :) legközelebb annyi is elég lesz, hogy szar a szinkron :D -
#19648 -
#19647 -
#19646 en olyat is hallottam, hogy az elso 5 evad szinkronhangja a szinkronstudio vezetojenek egy 5 masodperces fingja, csak lelassitva hogy kitoltse az 5 evadot :) -
#19645 Most miért kell ennyire komolykodni, annyit akarok mondani, hogy kritikán aluli a szinkron a 4. évad óta -
#19644 Ő úgy értette, hogy nem egy stúdióban veszik fel, hanem egyszerre veszik fel pl Lock, Sawyer, Jack hangját, pl.
No akkor már lehetséges a dolog, bár felesleges ezen vitázni sztem...
Véleményem szerint siralmasan szar a szinkron, és nagyban rontja az élményt, tehát nem is érdekel, egy részt sem láttam szinkronosan, nemis tudom mienek a hangok, de nemis mozgat nagyon :D -
#19643 most tényleg magyarázni kell egy ilyet? :)
ha nem lineárisan veszik fel akkor hogyan? 2x -esen sebességgel beszélnek a szereplők, hogy minél hamarabb meglegyen, majd visszalassítják utólag a felvételt?
Adott egy mondat. 10 másodpercig tart elmondani. Ez a szinkronszínésznek is 10 másodpercébe telik. Erre értettem, hogy a 4 részben több mint 1 órányi beszéd van.
...