22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • 5c0rp330n
    minek olvassak utana?
    a valosagban egy darab alternativ vilag sem letezik.
    szerintem valami scifi konyvet tudomanyos konyvkent olvashattal el :)
  • Micsu
    lehet már volt

hajrá kockák :D
  • Szolnokboy1
    "ez kurvanagy fassag"

??? olvass már utána, öreg. :D most LOST ide vagy oda, alternatív világokból akkor is végtelen van. a sorozatban csak kettőt látunk, az tény.
  • 5c0rp330n
    ez kurvanagy fassag, maximum 2 darab alternativ vilag van itt, de meg siman kiderulhet, hogy az a 2 is valojaban 1.
  • Sephi
    Majd kiderul mivan... de tetszik ez az irany amit felvett a sorozat, nem hittem volna.
  • Klemice
    a mátrixról nekem a 13. emelet jut eszembe
  • Szolnokboy1
    én csak azt nem értem, hogy miért PONT abból a alternatív világból láthatnak át hőseink, amelyik be van mutatva? mert ugyebár, ha alternatív idősíkról beszélünk, akkor abból végtelen számú van, minden ember minden döntésével más és más idősíkot generál. szóval amit látunk, az csak egy a végtelenből. vagy lehet h minden más valóságban is megtörténik ugyanez az áttekintés, csak azt mi nem tudjuk? vagy fordítva, csak abban történik meg, amelyiket látjuk?
  • Zomil
    Figy inkább nevezd dejavu-nak, mert ez az "emlék" kifejezés nagyon zavaró :D
    Amugy meg már volt ilyen, mikor Juliet mondja Sawyer-nek, h "Sikerült!" és most Desmond miután megsütötték az agyát.
  • gabesz012
    Én azért ebben sem vagyok biztos, a Dharmát ismerte, hiszen ismerd meg az ellenséget, ha ki akarod űzni. De ezen kívül sztem sem a candidate dolgokról nem tudott, sem a templomban a forrásról, meg a fekete füstöt sem ismerte emberi alakjában, csak annyit tudott róla, hogyan eressze ki öldökölni. A sziget titkaihoz tartozik az időutazás is, arról sem igazán volt képben, hiszen nem tudósként volt ott. Azért is hozom fel ezeket, mert régen úgy tűnt, hogy Ben a nagyágyú ott a szigeten, aztán kiderült, hogy csak egy kis senki. :)
  • gabesz012
    Meg Portland-ben is ott volt, amikor Juliskát csalták el a szigetre.
  • Sephi
    Majd egyszer megtudjuk. De most hogy igy belegondolok igaz lehet a dimenzios dolog. Ugyertem ugyanaz tudat csak ketto van belole es ugral. Az lenne majd szep, ha a szigeten lakoknak is lesznek "emlekei" a masik savbol :D
  • 5c0rp330n
    ez se gyenge jelenet, most mar beugrott :)
    lehet h egy tengeralattjaroval neha atjartak 1-2 dolgot elintezni..
  • Sephi
    Jack Demond

Jack Kate

Locke Hugo

Kate Claire

Desmond Claire

Es meg volt ketto de most nem emelekszem.

• precision
    én sem akarok kekeckedni, de az mióta _emlék_, hogy vmi miatt átlát egy másik dimenzióba
    Jack -nek volt egy pillanata Desmond -al a repülőn, hogy "Do I know you?", és annyi

tehát nem emlékeznek semmire, mert nincs mire... átnéznek a "túloldalra"
  • Sephi
    Ja, meg mielott felforr valakinek a agya, ez nem osztentativ hozzaszolas volt, nem tamado jellegu, csupan elmelkedes.
  • Sephi
    Hat ez mar ott fail, hogy nem egy karakternek van Deja-Vuja. Mi az, hogy nem emelkeznek, akkor charlie es Desmond mit csinalt? Jack es Kate-nek miert van Deja-vuja?

Eppen errol papolok. Es megint hangulyzom, a szereplok jelenlegi elete MANIPULALT! Nem tunik furcsanak, hogy mindent amit erdetileg nem tudtak elerni, sokuknak sikerult, meg ha nem is pontosan ugy?
  • Herold
    Főleg, hogy a Mátrix sem eredeti ötlet, a Dark City pl. korábbi film.
  • precision
  • precision
    pedig volt, meglátogatta a kis Locke -ot, és a rajzait nézegette
    már akkor is fekete füstöt rajzolt... lehet érezte a sorsát :)
  • precision
    "De a legfobb kerdes az, hogy miert emlekeznek a szigetre?"

???

Én vagyok helikopter, de ki is emlékszik a szigetre? Szerintem senki. A két dimenzió nem időben tér el egymástól, hanem "dimenzióban".

Tehát, előző évad. A 70 -es években felrobban a bomba, létrejön egy alternatív "világ", aminek semmi köze a mostanihoz (jó persze van, de most egyszerűsítsük le a dolgokat). Ebben az alternatív valóságban minden más mint az eredetiben. A sziget víz alatt, a szereplőknek fingjuk sincs, hogy létezik e a sziget, mivel le sem zuhant a gép, élik az életüket. A két világ között a halál illetve a halál közeli élmény enged átlátást, oda-vissza (ld. Juliet is átlátott innen az alt -ba).

Az, hogy az alt -ban a szereplők élete más, csupán "véletlen", a döntések más amiket meghoznak. Azért van idézőjelben a véletlen, mert láthattuk, hogy az original valóságban azért Jacob befolyásolta a sorsukat, közvetetten is akár de olyan döntésekre "kényszerítette" őket, amik ahhoz vezettek, amihez. Az alt -ban Jacob nem avatkozik az életükbe, ezért hoznak más döntéseket (pl Sawyer nem csaló lesz hanem rendőr... nézd meg az előző évadban, amikor Jacob beszélget a kis Sawyerrel, az is eléggé befolyásoló beszéd volt, főleg hogy gyerekről van szó).

Hát ja, elég sok még a kérdés, remélem normális válasz lesz rá. Remélem nem megy át matrixba a dolog... persze a matrix egy kiváló film, de nehogy onnan merítsenek már :)
  • Doddy a düdő
    off

lődd le a halott karaktereket
  • 5c0rp330n
    o rly? qrvara nem emlekszek ilyesmire :)
  • gibson9
    Nem tévedsz. LOK-ot is többször meglátogatta még gyerek korában.
  • Zomil
    Lehet, h én emlékszek rosszul, de volt 1-2 flashback mikor a kiválasztottakkal találkozik. Vagy tévedek?
  • 5c0rp330n
    richard 18xx-tol kezdve a szigeten volt VEGIG, tobb mint 100 eve. amikor a bomba robbant 197x-ben vagy amikor lezuhantak 2004-ben, akkor is nyilvan ott volt. eleg valoszinutleg, hogy a szigeten kivul lenne, de persze nem kizarhato (valahogy meguszhatta a robbanast es elmenekulhetett akar..)
  • gibson9
    Jack sem tudta megölni, mert ő meg ott maradt :D és mondta is Richardnak, hogy szerinte egyikük sem fog meghalni, mert ha Jacob okkal hozta őt ide, akkor nem az a sorsa, hogy egy dinamit mellett ülve robbanjon fel. Szóval arra gondolok, hogy ha Jack elment volna onnan, akkor a dinamit felrobban és Richard meghal. Mert Richard meg azt mondja, hogy saját magát nem tudja megölni és ezért van szüksége Jackre. Előtte még egy dinamitot hozzá is vágott a hordóhoz és semmi nem történt :D Szerencsétlen Arzt meg még az első évad végén épp, hogy csak tett egy hirtelen mozdulatot vele és már robbant is 10 felé :D
  • Neogan
    Jack azért nem tudta megölni, mert ő sem halhat meg, hiszen Jacobnak tervei vannak/voltak vele. A robbanás ugye mindkettőjüket kicsinálta volna.

De mondjuk egy kívülálló valószínűleg meg tudta volna ölni Alpertet.
    Vagy ki tudja mi van már itt :)
  • IXEMGabeo
    Jack nem azért nem tudott meghalni, mert ő Jacob egyik kiválasztottja?
  • IXEMGabeo
    Ricardo mikor a gép lezuhant az eredeti szálon (2004-ben az Oceanic) akkor ő a szigeten kívűl tartózkodott, ha jól emlékszem...Lehetséges hogy az alternatív szálon (sziget víz alatt) szintén vhol a szigeten kívűl tartózkodik...

??? ehhez mit szólsz?:)
  • r4pt0r
    Nem hallhatatlanságot kért. :D
  • nagykovi
    Hm, lehet, hogy igazad van.
    De Jack sem tudta megölni, és én úgy emlékszem, hogy azt kérte Jacob-tól, hogy örökké éljen, vagy ne halhasson meg, vagy vmi ilyesmi. Én ezt úgy értelmeztem, hogy akkor sehogy nem tud meghalni. Bár lehet, h én értettem rosszul.
  • Sephi
    Igen, ezert is raktam a boldog szot "" koze.
  • r4pt0r
    Elsőnek nem mindenki boldog, Jin szerintem nem mondható annak jelen pillanatban.

Aztán ott van Kate is, őt boldognak nevezni is furcsa lenne hiszen elkapták, nah de várjuk ki a végét.
  • Sephi
    Elemezzuk a szitut.

Ha bomba felrobbant, akkor a sziget a viz ala kerult, es senki sem menekulhetett meg.

Mivan akkor, ha a robbanas pillanataban az ido kette valt. Lett A es B sziget. Az A sziget elpusztult es besulyedt az ocean ala. A B sziget hirtelen ugrott egyet az idoben, igy a sziget is van es ok is elve maradtak.

A B szigeten megtortennek a dolgok. Tegyuk fel Widmore tesztjei sikeresen visszakuldik a szereplok tudatat az idoben. De ez meg mindig nem mgyarazza azt, hogy a mostani altarnativ savban miert van mindenkinek normalis elete, miert alakult ki mindenkinek ugy a sorsa, hogy boldog legyen? De a legfobb kerdes az, hogy miert emlekeznek a szigetre?

Nos itt jon be a teoriam. Tehat tegyuk fel, a zuhanasig minden rendben volt az eletukkel, mivel nem letezett Jacob, igy nem volt ki manipulalja oket. DE! Es itt a nagy DE!. Valahogy megiscsak van valaki aki tudja jol mi a jo a szereploknek mert megicsak manipulalta az eletuket. Mind "boldog".

Tehat az eletuk rendesen folyt a 815-os jaratig. A gep nem zuhan le, de leszalas utan az osszes szereplo elkezd emlekezni. A ket vilag osszafolyt?

Tehat ha nem lenne az, hogy mindenkinek az elete furcsamod tul nyugodt, akkor azt mondanam, hogy Widmore-nak sikerult elerni azt, hogy az osszes szereplo elemejet a zuhanas pillanatara visszakuldje, ekkor a tudatuk osszefolyt es eltunt az agy titkos zugaiban.

De meg mindig tul tokeletes az eletuk... manipulalva vannak... az a kerdes, hogy ezt megis hogyan.
  • gibson9
    Én úgy emlékszem azt mondta, hogy saját magát nem ölheti meg. Ezért kérte Jack-et, hogy gyújtsa meg a dinamit kanócát, mert így meghalhat. Szóval akkor valószínűleg meghalhatott a hidrogénbombától is.
  • Lotczi
    Szerinted innen kinek van olyan csatornája?:D
  • nagykovi
    Most vhogy kíváncsi lettem, hogy az alt. szálban mi lehet Richard-al?:D
    Sziget víz alatt van, de ugye Ő nem halhatott meg, bármi történt is a szigettel. Most ez nagyon érdekelne :P
  • cambiasso83
    Bocs még nem megy.Olyan csatornán ami van nekem is:)
  • Ragnar360
    Én is tudnék örülni asszem néhány Ben felvillantotta secretnek a hátralevő részekben
  • Sephi
    Ben tudott mindenrol a szigeten, amit a Dharma muvelt, a sziget titkarol. Az o tudasa Jacob elott alt meg. Nem tudta pontosan mi a Jacob tema de a sziget titkait ismerte.

Nem kell felteni, lesz itt meg WTF vele...