Lost (ABC)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Herold
Lehet, hogy az alternatív 2004 valójában egy "mátrix", ahol mindenki boldog. Bár jelenleg nem minden szereplõ élete tökéletes ott, de talán ennek is megvan az oka.
Szerintem Nemezis mindenkit befûzött elõbb-utóbb, aki ott késõbb felbukkant.

LasDen
nem feltétlenül...😄 hisz Katenek "jobb" az élete mint ha simán landolt volna LA-ben...de talán még Sawyer is ilyen...bár a Juliettel történtek után nem biztos 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

trident
Jacob az aki látszólag ismeri a jövõt és a cselekmények kimeneteleit.
Nemezis improvizál, de azt persze professzionális módon teszi. Egy dolgot tudott csak "elõre", azt, amit Locke mondott el neki a keréknél.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
ezzel én is egyetértek, hogy Jacob nem teljesen jó, mert rengeteg embert életét keserítette meg azzal hogy a szigetre kerültek

Nem mind arany, ami fénylik... attól, hogy sárga, még lehet szar is.

trident
És mi van akkor, ha egyik sem "jó"? Ez alatt azt értem, hogy mindkét fél (ahogy szinte az összes losti) a saját érdekei szerint halad, a saját pecsenyéit sütögeti.

Nekem inkább ez tûnik reálisnak, ahol nem egyértelmû a keresztény értelemben vett jó fogalma (ilyet leginkább Desmondnál, Juliettnél, Jacknél illetve Charlienál láthatsz, akik önös érdeküket tudták félretenni). Jacob leginkább nyomort, szenvedést okozott, irányít, befolyásol. Mondhatnánk, hogy ad lehetõséget a választásra, hogy lelkileg, spirituálisan magasabb szintre fejlõdjön a szigetre vetõdött, de ezek nekem hamis választásoknak tûnnek.

Lehet, hogy marha nagyot tévedek. Valljuk be, még mindig nem ismerjük az igazi mozgató rugókat: a két személyt és céljaikat részletesen.

Utolsó gondolat: persze nem azt akarom mondani, hogy Nemezis jó, a francokat.😊 Szigorúan egomán, aki eltapos mindenkit. Csak arra akartam utalni, hogy szimpatikus az ötlet, hogy jó-gonosz párharcról van szó, de én a "jót" nem tudom még egyértelmûen Jacobbal azonosítani. 😊

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

nem is figyeltem hogy írom a neveket bocs, figyelmetlen voltam

Emlékeztek, még az elsõ dupla rész után írtam poénból hogy look (nemesis) igazából Lucifer. És szabadulni akar az õt fogva tartó szigetrõl. Még a végén igazam lesz 😄 úgy viselkedik mint az ördög, teszi a szépet, megkörnyékez és eszre sem veszed de már teljesen a hatása alatt vagy. Mindent megteszel az õ kívánságára, mert ígért neked valami olyat aminek nem tudsz ellenállni. És az összes lépést, ok okozatot tudja elõre. Ha tesz vagy mond valamit tudja elõre mi lesz a következménye, de azt hiszem ezt már az elõzõ évadra visszamenõleg is mondhatjuk.

LasDen
attól hogy valaki megöl pár embert még nem biztos hogy rossz 😄

a neveknek meg ebben a topikban furcsa evoluciója van 😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

ToCsEk
megnéztem ezt a részt de csak annyit tudok mondani hogy: wtf <#wow2><#vigyor3>

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

toysoldier
az jó lesz locke-nak is
<#wow3>

He has gone to bring us back our heart&#8217;s desire. What is our heart&#8217;s desire? Vengeance. Justice. Fire and blood.

precision
look vazzeg...
na jó, feladtam...

legyen a neve inkább luk, és mondja neki majd Jacob hogy luk én vagyok az apád

pf.

Bazinga!

precision
hát figyelj...

Locke a templomban szó nélkül megölt pár embert, Jacobot is megölette, az õ lelkén szárad a japó és szemüveges segédjének halála is. Akkor emlékezzünk vissza az elõzõ évadokra, amikor füst alakban gyilkolgatott. Szóval, én mint egyszeri ember azt gondolom, hogy aki ennyit gyilkol, az gonosz. Én szerintem egy hatalmas kurvaanyját mondanék a végén ha kiderülne Nemezisrõl hogy õ a jó és Jacob volt a rossz. Emlékezz csak az ominózus tengerparti beszélgetésre, ott is feketében volt Nemezis, ez is jelent valamit. Egyértelmû, hogy Locke gonosz. Én azokat nem értem, akik kételkednek ebben... hogy õk mire alapozva mondják ezt? 😄

Bazinga!

szerintem look egyértelmüen gonosz

LasDen
érteni érthetõ....csak nem tudjuk a választ, mivel nem válaszolták meg konkrétan....

DONGUBA
Gyerekek akkor most lok kicsoda?Jo vagy gonosz?Meg sayid jo vagy rossz?Mar nem erteni az egeszet.

Megcsillan a fény az Old Traffordon,Átszáguld a labda a gólvonalon.Együtt forog a labda és a lélek,Vörös Ördög leszek, amíg élek!

azért,mert megígérte claire-nek,hogy visszakapja a gyerekét

How much can you take,before you snap?

precision
naja, semmit nem lehet tudni 😊

I love Lost! 😄

Bazinga!

trident
Azért vág egy fejet.😄

Nehéz megmondani, a: de lehet nem tartja veszélyesnek; b: ott, mindenki elõtt nem akarja megtenni; c: mert õ az igazán jóságos.<#ravasz1>

LasDen
vagy tudja, hogy Claire majd úgyis gondoskodik róla 😄

precision
thx, már meg is néztem

jó kis rész volt 😊
egyet nem értek csak...

A rész legvégén amikor Sayid, Claire és Kate kijönnek a templomból, akkor Nemezis Kate -et miért nem ölte meg? A: vagy szüksége van az összes "oceanic six -re" vagy B: belõle is gonoszt akar varázsolni mint Sayidból.

Mindenesetre lehetne már jövõhét 😊

Bazinga!

ToCsEk

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

na ez igen - elégjó rész volt 😊 ha a múlthetivel szembeállítjuk akkor ez igencsak üti azt 😄

Marci0115
Csacsi
Hosszupuskán van.

\"Előbb lesz meg a Juventusnak a harmadik csillag, mint a Milánói csapatoknak a második\" - Gianni Agnelli FORZA JUVE.

LasDen
jó rész volt..😄
Hogy Jinék ennyire elkerüljék egymást már télleg tehetség kell 😄 mindig ott vannak ahol másik csak nem jókor...😄
a filmekbe sose fogadják el a rosszarctól a kaját...én biztos kértem volna 😄 keamy gyors szereplése meglepett....mind az hogy feltûnt és gyorsan távozott is...😄
gondolom Kate Lockealikekal fog tartani és Claire egyszercsak letámadja, hogy mit miért....
csak így tovább....az elõzetesbõl meg úgy tûnik, hogy Locke teste is eltûnt 😄

na ez egy badass rész volt abban egyetérthetünk
még egyszer meg kell nézni olyan pörgõs volt

precision
akinek a 720phez van angol felirata nehogy visszatartsa 😊
a sima xvides felirat megint csúszik, hiába idõzítem, 1 perc mulva fos lesz

Bazinga!

ProGabe
végre
lezárult ez a templomos faszság, jöhetnek a válaszok

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Klemice
jajj öcsém spoilereztek itt én meg elaludtam 😄

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

trident
Egyszerûen remek rész volt.<#eljen>

Felirattal, este, hd felbontásban újra nézem.

GAthersw
Hatalmas rész volt a mai!

01110000 01110010 00110000

LasDen
törölték....

Herold
Van má felirat? <#fejvakaras><#hehe>

LasDen

precision
semmi gond a teóriákkal
személy szerint én szeretem õket, gyártani és olvasni is

Bazinga!

Sephi
Tudtommal ez a forum azert van, hogy teoriakat gyartsunk es azokat megvitassuk tovabba az adott reszt megbeszeljuk (ami magaban is ujabb teoriakat gyart). Ha ez nem igy van akkor elnezest kerek.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

LasDen
szerintem csak a Hardy fiúkat kéne beereszteni a szigetre és mingyárt megoldódna minden probléma és minden kérdés megválaszolásara kerülne....😄

Jajj ne már, egyre jobb teóriák születnek. 😄 Biztos azért mutogatják a hieroglifákat, meg a szobrot, mert az alien-ek a földre szálltak, meg azért vannak benne Biblikus, meg filozófiai "easter egg"-ek. Simán lehet, hogy a templomban csak magát a forrást védik, mert ha Nemesis érintkezik vele, akkor kiszabadul valami, vagy valaki, ugye Sayid-ot megfertõzte valami, meg Calire-t is, de Ben meggyógyult, meg még ki tudja kik, tán Richard is a forrás miatt olyan, amilyen.

Sephi
Valahol lehet igaza neki. Most, hogy Jacob halott Nemesis akar el is szokhet. Lehet hogy a templomban van a kapu amin keresztul elszokhet.

Megint kerdeses az, hogy mi a francot vedenek abban a templomban. Ha mar Ben megtalalta a sziget elmozditos kapcsolot, az nem a temploban volt, tehat szet vannak szorva az ilyen dolgot a szigeten. Ha a templomot vedik ennyire akkor lehet ott a legfontosabb ilyen kutyu.

A masik ami nem tiszta, hogy Ben hogy tudta elohivni a fust szornyet... ugyertem miert.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

már bocs,de ez nagyon szar
ne keverjük már bele a földönkívülieket,ha eddig szó sem volt róluk

Klemice
És mi van ha jacob a repülõ fehér izé a végtelen történetbõl nemezis meg a fekete farkas jack meg etreju vagy ki? ijóóó

Saddam Hussein &#9745; - Osama Bin Laden &#9745; - Moammer Kadhafi &#9745; - Kim Jong Il &#9745; - Tirexi &#9744; - DarkSector &#9744;

Klemice
DÁJÉÉÉ

tommygear
Ha már teória: A sziget egy idegenek által épített börtön.. ahol Jacob õrzi nemezisét mint foglyot.. egyáltal figyelik a földi civilizációkat évezredek óta... A konfliktus kulcsa az lehet, hogy Nemezis csak Jacob halála után szabadulhat ki, De mivel direktbe nem nyírhatják ki egymást, így kell egy külsõ segédeszköz.. Az emberiség. Nemezis és Jacob is szépen évezredek, évszázadok óta építgeti hátországát, és szõ stratégiát...

2004-ben a tábla készen állt, a bábuk mozogni kezdtek, és elindult két hatalmas entitás harca. 😊
Klemice
vajon jack gyereke debil vagy szimplán vízfeje van?

trident
Sokan vélik úgy, hogy a jót-rosszat látjuk, én ebben nem hiszek, nekem nem úgy tûnik.
Legalábbis nem az újszövetségi "jó" Isten képe, inkább az ószövetségi istenképet lehet Jacobra húzni, ha akarjuk.

A mi lehet a vége kérdés megválaszolásához pedig többet kell tudnunk Jacobról és Nemezisrõl: kik õk, mi a céljaik. Ezt pontosan nem tudjuk (oké: jacob be akar valamit bizonyítani, Nemezis pedig elmondja az ötödik részben, de azért olyan marha okosak még nem lettünk tõle).

Maga a sorozat vége már lehet látható a hatodik évadban. De ha belevágsz a sorozat nézésébe majd eldöntheted, hogy amit látsz az a végjáték vagy pedig egy anomália, ami óhatatlanul szinkronba fog kerülni az eddigi eseményekkel.

Szerintem többet mondtam mint kellene, tessék nekikezdeni a hatodik évadnak!

Sziasztok, most döntöttem úgy, hogy belevágok a hatodik évadba, de elõtte szeretnék némi eszmét cserélni veletek az ötödik évad végérõl. 😊 Az egyértelmû, hogy semmi sem egyértelmû, olvastam pár megközelítést külföldi fórumokon (nekem a legjobban az Isten, ördög elmélet tetszett), de arra lennék kíváncsi, hogy nektek milyen gondolataitok vannak a végérõl. Vannak akik azt állítják, hogy az egész egyszerû, (nyilván itt is vannak olyan fórumtagok akik azt gondolják, hogy minden pontosan az aminek látszik), és persze vannak olyanok is akik szerint maguk a készítõk sem tudják pontosan, hogy mi a helyzet. 😊

Nem tudom emlékeztek-e a Twin Peaks nevû sorozatra, ha jól tudom ott a készítõk egy idõ után beismerték, hogy fogalmuk sem volt mi lesz a vége, és azt sem tudták hogyan fogják kibogozni a szálakat. 😊 Remélem szeretett Lost-unkkal nem ez lesz a helyzet, bár itt is koncepció az, hogy megválaszolnak (?) egy kérdést, és feltesznek helyette kettõt. Szóval szívesen elolvasnák néhányat a ti megközelítéseikbõl, az ötödik évad végével kapcsolatban, igazából kicsit önzõ céllal kérdezem ezt meg, mert attól félek, hogy valami egyértelmû dolog elkerülte a figyelmem, és nem akarok úgy belevágni a hatodik évadba, hogy valami nem esett le. Elõre is köszi.
Grove4
Ez nem hülyeség,ugyanis amikor Jack megtalálta õket az elsõ évadban két követ vett ki a zsebükbõl,ha jól emlékszem,tippelhettek milyen színûek voltak.

2 szó, mindig és soha.Juventus mindig és más csapat soha. \"Juve, storia di un grande amore... \"

trident
Én tudom:

De ha tévednék, akkor lehet, hogy Jacob kivetülése. A kérdés még az, miért volt véres? Egymást ölték meg? Jacob korábban Nemezist ölte meg, vagy netán valaki mást?

precision
Aaron? 😊

Bazinga!