22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • gibson9
    Ben csillaga már leáldozott.. tőle már nem hiszem, hogy várhatunk nagy meglepetéseket.
  • balee4
    Ha a 6. évadot nem nézed, ne csodálkozz. :D
  • gabesz012
    No meg sztem Ben sem tud semmit. Igaz elég meggyőzően hazudott már párszor. :) De ő csak egy báb volt, Jacobbal sem találkozott soha, Richard-on át kapta az utasításokat, neki csak vezetnie kellett a többieket. Bár ez is érdekes, mert Ben milyen vezető volt, ha a templomban Dogen volt a főnök? Ez a többiek szál is kérdés még, hogy kik is ők és milyen célt szolgáltak, ugye a Dharmások őslakosoknak hívták őket, tehát nem csak azért voltak ott, hogy tőlük védjék a szigetet. Jó lenne egy others-es flash, de sztem már túl kevés rész lesz, erre már nem kapunk választ.
  • Sephi
    Ben-rol is meg voltunk gyozodve, hogy o a kozepe mindennek, kozben kiderult mekkora kis senki... es ne feledd csomo dolgot nem mondott el...
  • Sephi
    Igen, de az a kerdes, hogy hogyan? Vegyuk Jack-et. Megis melyik pontjan "ugrott" a tudata?

Ugyertem van az igazi Jack tudata a robbanasig. Ott van a masik Jack akinek deja-vuja van. Tehat egy emberben ket tudat? Az egyik zarva van.. es Charlie meg Desmond sikeresen unlockolta? Mivel Eloise tud rola, ezert hiheto az, hogy az o keze van a dologban. Eloise regebben is tobbet tudott...
  • gabesz012
    Azért Richard a múltkori pokolban vagyunk dumája után nem biztos, hogy teljesen képben van. Oké, azt tudja, hogy Nemesis nem juthat ki, meg talán tudja azt is, hogy mit kell majd a candidate-knak tenni, de sztem az alt-ról fingja sincs.
  • Sephi
    Az sorozat folyaman barmikor megjelent az a no mindig tudta eppen mi tortenik veluk. Mit nem lehet ezen erteni? Ez a no mindig tud valamit amit a tobbiek nem, ergo tobbet tudd mint ok.

Richard tudasarol sincs konkret informacionk, senki sem tudja pontosan mit tudd, de ebben a sorozatban amikor valaki mar tobbet tudd mint a foszereplo az mar automatikusan feletebb all.

Ben is sokat tud es meg mindig nem mondta el a felet sem senkinek.

• homeless
    Desmond olyasmi lehet, mint a matrixba neo:) Úgy is viselkedett a végén.
  • Micsu
    talán azért mert az utolsó szériáról van szó
  • cambiasso83
  • cambiasso83
    Jesszus pedig láttam az összes részt(kivéve utolsó szériát).De semmit nem értek abból amit írtok.
  • 5c0rp330n
    hidrogenbomba, amugy ja, akkor valtozott meg minden. juliet ezert mondta mielott meghalt, hogy sikerult. atlatott az alternativ szalba.
  • Zomil
    az atomrobbanástol kezdve változott meg az alt szál. de a mostani részben Daniel is ezt erösiti meg :)
  • precision
    Richard vagyis Ricardo pedig "semmit" nem tud

ok, persze, ő Jacob "hangja", öreg mint a róka...stb., de rendesen be volt etetve azért, és az alt szálról pl fingja sincs :)
  • Bucser
    Miből gondolod, hogy Eloise tud mindent?

Desmond is látja a jövőt mégsem tudott semmit.
  • Bucser
    Már elég rég ki lett találva, hogy az alternatív szál már a gyökerekben más. Valahol a 70-es évek elején változhatott meg.
  • precision
    jaja
  • Lotczi
    Nem. Az alt szál nem arról szól hogy mi lenne ha nem zuhant volna le a gép mert az eredeti gépen nem volt rajta Dezmond itt pedig igen valamint a szereplők múltja/jelene is valamilyen szinten más. Az alt szál kibontakozása régebben indult nem pedig azzal hogy nem zuhant le a gép és onnantól kezdve mi történik.
  • precision
    mit problémáztok már... :)

SPOILER!

Desmond megkapta a sugárzást, elájult, átlátott az alt szálba, igen, 2 sec alatt végignézett ~30 percnyi történést, vagy máshogy fogalmazva, 2 sec alatt 30 percnyi info "töltődött le" az agyába

vajon miért kérdezte meg miután felkelt, hogy mennyi ideig volt kiütve... valszeg azért mert kurvasoknak érezte

na, moving on.
  • Sephi
    Vagy igaz az, hogy meglatta a masik eletet, es megnyugodott.

Tudod : What happened, happened.
  • IXEMGabeo
    az a gond h nem tudom átérezni amit írtál mivel még sosem voltam szerelmes:D:D:D:) amúgy való igaz én sejtettem h az egyik legjobb rész lesz, innen már egyenes út a rejtélyek felderítésére...egyetlen dolgot nem értek Desmonddal mi történt az elektromágneses sugárzás után? hirtelen Widmore-nak engedelmeskedett és Sayid is lazán maga mellé állította:O:O esetleg már meghalt? vagy ő benne is sötétség lakozik mint Sayidban és Claireben?
  • Sephi
    Szerintem az van, hogy mindenki elmejet "toroltek" es egy altarnativ idosikba raktak oket ahol direkt ugy inteztek mindent, hogy jo eletuk legyen. Persze ez nem tul stabil... es Eloise attol fel, hogy Desmond mar kezd visszaesni tehat nem tul sikeres ez a muvelet.

Kerdeses, hogy ennek mar tenyleg mi koze az eredeti szalhoz... meg most, hogy Desmond mindenkinek szolni akar errol... milyen vegkifejlethez vezethet ez???

Annyira birom, hogy meg igy a vege elott is sikerul ujra mindenkit megzavarni, pedig mar azt hittuk most valaszokat kapunk... es tessek egy ujabb WTF.
  • galmat
    Itt mostmár érdekesen kavarják a szálakat a készítők. Mivel ez a párhuzamos világ nyilván arról szól, hogy mi lett volna ha nem zuhan le a gép. De mostmár úgylátszik tényleg átlehet látni néha az egyikből a másikba.
    Szerintem a végén viszont nem marad két dimenzió. Valahogy az egyiket lezárják majd.
    Most már így a 6. évadra annyi apró elrejtett infó gyűlik össze, hogy képtelenség mindent fejben tartani, és mindig van olyan az új részben, hogy "jaa, tényleg!".
    Engem is meglepett, hogy Desmond miután kapott egy kis elektromágneses sugárzást, mitől ment szó nélkül sayiddal.
  • Sephi
    Hat nem tudom neked hogy jon le de :

Jacob
    Nemesis
    Eloise
    Richard

Ezek negyen tudnak mindent. Ugyertem eddig ezeket mutattak be ugy, hogy van arrol fogalmuk megis mi tortenik itt. (fobb karakterek, direkt nem emlitem a tobbit)

19538 = biztos ugyanazt a sorozatot nezzuk? Semmit sem tudunk meg hogy mi meg hogy, siman tortenhet barmi. Amig nem latjuk a veget addig ez az allitasod nem tartalmaz ertelmet.

19529 = De jo neked, hogy te gyors vagy, es azonnal megertesz mindent. Nem, nem ismeros, mivel nem eltem meg at, es ki tudja, ha egyaltalan letezik ilyen igazabol. Ennek meg koze nem volt hozza.

Ha valoban leforgot az elete akkor honnantol kezdodott a forgas es meddig? Amig meg nem eritette Penny-t?

Azt sem tudjuk mennyit latott az egeszbol, sot mas forumokon irkaljak, hogy nem is azt latta, a ket szal ebben a reszben teljesen fuggetlen egymastol.

100 fele teoria kering mindehol, ne te legyel mar aki azert basz le valakit mert mashogy fogja fel a sorozatot vagy nem teljesen erti.

• Bucser
    Ez már baromira túlmutat Eloise-on és Widmore-on.
  • Bucser
    Ne legyél már Ennyire lassú:)

Gondolom ismerős a "percek alatt leforog előtted az életed" jelenség.

Nos desmond előtt nem az élete forog le, hanem a másik világ történései. És ugrál a kettő között.
  • Bucser
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Amikor Nemezis megjelent Jacobnak és Linus leszúrta akkor Jacob utoljára még annyit Mondot nemezisnek, hogy "They are coming". Szerintem nem a pár perccel később felbukkanó őrzőkre gondolt...Hisz ugyanabban a érszben robbant a bomba is.

tehát az alternatív szál mindenképpen a játszma része és nemezis is arról beszélt, hogy "i have found your Loophole" Lehet, hogy ez biza kettőscsomó lesz drága "man in Black":).
  • setuh
    lehet h desmond az idosikok kozott is tud utazni?
  • Sephi
    hmm... az is kerdeses, hogy hova tunt a gepen...?

En meg mindig nem vagom mivan. Most akkor Desmond abban a 20 percben meglatta az alternativ vilagot?
  • setuh
    "Desmond ujjan gyuru volt a repulogepen, amikor Jack-el beszelgetett!!! Most hova tunt a gyuruje, amit a sofor meg is emlit??"

Sztem azzal a gyuruvel csak azt akarta mutatni h o boldog hazas ember,es mindene megvan, de hianyzik neki a masik jelenbeli elete.
  • Csak77
    Desmond zombi lett. Vagymi. Bár, az utolsó jelenete a szigeten inkább valami fogyatékosnak tünt. Biztos bekapcsolt valamit neki az a mágnes. Vagy ki.
  • Soundmaker
    "Desmond semmit nem tudhat "Locke" csapatáról."

Nem is kell tudnia.. elég hogy annyit tud a oceanic járat utasai mind a szigeten vannak, legalábbis sejti, de az is lehet, hogy vissza akar térni a hattyú állomás romjaihoz... Akármi lehet...
  • Ragnar360
    a halal csupán a kezdet ?! mibe is volt ez mindig ?:) olyan imserős - lényeg, hogy aki halálközelben van, az már szinte átlépett a másik életébe (kitudja talán tényleg igyvan igaziban is:O who knows :D)

és mivel eddig többször megmenekült x karakter és emlékezett rá és oly valósnak tűnt, ez kábé olyan mintha csak belenézne vmi mittomén egy időkapuba amivel az énje átkerülne teljesen de aztán "" jelbe visszahúzzák, megmentik az életét - szal pl egy álomhoz is hasonlitható, csak ott felébred az ember itt meg más van és másabb formában
  • Sephi
    SPOILER

Par dolog :

Desmond ujjan gyuru volt a repulogepen, amikor Jack-el beszelgetett!!! Most hova tunt a gyuruje, amit a sofor meg is emlit??

A sofor amugy aza George aki a hajon volt es neki nem volt Konstansa mint Demond-nak, ezert meghalt.

Megint volt tukor jelent!!!

Charles nem tud a szigetrol.

Charles irodajaban van egy kep egy mergleggel. Az egyik talcan fekete, masikon feher kovek :D

Kiderult, hogy Charlie azert volt ideges amikor Jack felelesztette, mert latta a szive valasztottjat (azaz EMLEKEZETT!).

Tehat a halal kozeli elmeny elohozhatja az igazi eletuk emlekeit? Amikor Juliet meghalt Sawyer kezeben a ROBBANAT UTAN akkor miert nyugodott meg igy? Lehet o is megelete ezt? Tehat onnan is mukodik?

Eloise es Daniel mar nem Hawkins hanem Widmore.

Lattatok hogy meglepodott Eloise amikor meglatta Desmond-ot??

Milyen szabaly szegesrol beszel Eloise?? Nyilvan tudd mindenrol... Meg mire fel mondj azt Desmond-nak, hogy : YOU ARE NOT READY YET!

Daniel zenesz. Ugye az eredeti eleteben zenesz akart lenni de az annya odarakta legyen tudos...ebben meg nem tudos hanem zenesz... megis miket rajzol.

Ott a mondat "IMAGINARY TIME". Le merem fogadni, hogy oket most egy olyan idosavon tartjak amit NEM JACOB HANEM WIDMORE ES ELOISE MANIPULALT AZ ELEJETOL KEZDVE (szerintem ez volt, rohognek ha igy lesz).

Aztan a stadion... itt talakozott Demond Jack-el eloszor eleteben es akkor Jack rohangalt... most Penny rohangal! (meg asszem itt talalta meg Penny Desmond-ot amikor ugralt a tudata anno)

Na nem tudom. Most akkor az lesz, hogy Desmond mindenkinek megmutatja az eredeti vilagot? Meg Demond miert nyugodott meg ilyen hirtelen a szigeten?

Egesz vegig latta sajat magat a masik szalon???

Ble...

• Herold
    Desmond semmit nem tudhat "Locke" csapatáról.
  • Micsu
    nem kellett sokat várni a failra
  • Soundmaker
    Jó rész volt.. bennem érlelődik a végkifejletre egy koncepció
    Nos, ez a rész kicsit megerősített, valahol szerintem mindannyian sejtettük, hogy az alternatív szálnak szerepe lesz a végkifejletben. Az én teóriám az, hogy mivel mind Jacob, mind pedig nemezis emberi sorosokból, viselkedésekből építette ki a "nagy játszmáját", így érthető, hogy hogy a kiválasztottak érzései, viselkedései lesznek a döntőek a játszma végkifejletében... Desmondnak így lesz óriási szerepe a végkifejletet illetően. Ha kiválasztottak megismerik a másik "életútjukat" a szigeten lévők pedig az alternatívat, akkor kezükben lesz a döntés amivel a végkifejletnél igencsak megkeverhetik a kártyapaklit... Desmond az eredeti szálon megtalálta a szerelmet ami miatt vissza akarja majd csinálni a dolgokat, viszont jópár embernek lehet sokkal jobb lenne az élete az alter szálon... És miért megy szó nélkül Des Sayiddal? Mert Locke csapatában is vannak emberek akikkel meg kell ismertetnie az alternatív életüket. Hú mekkora kavar lesz ebből a végén :D... Kíváncsi leszek a mérkőzés végére.. már csak azért is mert vagy Jacob műve volt az hogy végül felrobbant a bomba... (ebben az esetben oltári nagy a csávó hogy kimatekozta a dolgot), vagy egy véletlen faktor, akkor meg kurva izgi lesz, hogy a végeredmény Jacobot, vagy nemezist igazolja-e majd.

I'm soooo Exciteeeeedddd
  • precision
    felejtsétek már el ezt az egész álmodta az egészet dolgot :D

a készítők már a 2. v. 3. évadnál megmondták, hogy nem nyúlnak ilyen b kategóriás megoldáshoz
    és azt is mondták, hogy ez a valóság, nem a pokolban vagy a purgatóriumban játszódik, hiába is hitte azt Ricardo, látszik nem olvasta el a forgatókönyvet :D
  • Szabi84
    Ebben a Desmondos részben megint nem csalódhattunk. És megint várni kell 1 hetet:(

Egyébként az utolsó részben az lesz, hogy

Hugo elaludt a büfében és csak álmodta az egészet-.-
  • precision
    ja és ugye most már egyértelművé vált az a dolog, amiről itt volt diskurzus korábban
    miszerint a múltjuk is más az embereknek, mármint a történések valóban a 70 -es évektől kezdve alakulnak v. alakultak másképp és nem a repülő le ill. le nem zuhanása úgymond a vízválasztó