22323
128px-Dharma-logo.svg.png
  • qper
    emberi módon megkérni erre nehéz, ugye ... ?
  • PyRex
    SPOILER:

Naná, ő is a gépről van... :)
  • North
    SPOILER

A szobatársam még csak most nézi az első évadot, és csak most tűnt fel nekem, hogy az a kemény csaj, akit "belöktek" a gödörbe Sawyerék mellé, korábban már szerepelt. Méghozzá az exodus1-ben: a gép felszállása előtt Jack-kel flörtölgetett nagyon. És ami még érdekes, hogy a 42-es széken ült, míg a doki ugye a 23-ason.:)
  • Mayday
    Egyebkent azoknak, akik esetleg szivesen megneznek, a sorozatot, de nem birjak dc-rol, vagy torrentrol, vagy mittudom en, honnan levadaszni, az alabbi linken fenn van az egesz elso evad, plusz a masodik evad elso resze.

LOST letöltes

(Ha ez viszont ilyen warezolos temanak szamit, akkor kerek egy admint, torolje ki ezen hozzaszolasomat nyugodtan!)
  • Mayday
    Nezd, en igazat adok Neked, de a legokosabban akkor cselekszel, ha csak akkor jossz a topikba, ha megnezted az eddig elerheto reszeket :)
    Sajat boromon tapasztaltam, elso nehany magyar tv-ben leadott resz utan bekukkantottam a topicba, mindenhol spoiler felirat, es nem konnyu ugy sem olvasni, hogy ne kapj el egy-egy fontos motivumot, meg akkor is, ha ott a spoiler!
    Ugyhogy en nem is jottem a topicba addig, amig nem "vegeztem" vele, marpedig nalam ez sok ido, mert keves idom van tv-nezesre. De most mar nyugodtan merek jonni a topicba :)
    (De nem lenne hulyeseg ket topic sem talan, az egyikben azok irnanak, akik a szinkronosat nezik, a masikban, meg akik az internetrol letoltott reszeket nezik :)
  • Sephi
    A KURVA S P O I L E R BETUKET EGYMAS UTAN ODAIRNI NEHEZ UGYE BAZD+?
  • North
    Na de az a tejesdoboz régebb óta ott van, mint hogy Walt lezuhant volna. Tehát elvileg a való világban is kereshették. Bár az eddigi visszaemlékezéseket tekintve ez nem túl valószínű. Viszont figyelembe véve, hogy Locke-nak is volt valós álma, sose lehet tudni.:)
  • Cvd
    Nem vitatom, csak nem Desmondról volt szó. Waltot keresik a tejesdobozon, ő pedig a repülőn volt és lezuhant. Tényleg nem hangsúlyoztam ki hogy Waltról beszélek, azt hittem a jelenet ismeretével ez egyértelmű.:)
  • MerlinW
    Ja igen, köszönöm:)
  • gergod
    Spoiler

Desmond nem lezuhant a repülővel, hanem világ körüli versenyre indult, és hajótörést szenvedett.
  • Cvd
    Az a teljes álom rész elég szürreális volt, azért írtam hogy tiszta David Lynch-hangulata volt. Viszont milyen ügyesen megoldották. Az előző rész végén az előzetesben bevágták Jin-t angulol beszélve, erre elindultak a teóriák, aztán kiderült hogy teljesen feleslegesen.:)
  • qper
    jaj --> ja
  • qper
    Spoiler

Jaj, de Hurley akkor sem tudhatott volna erről.
    SZerintem is csak egy easter egg a készítők részéről, semmi több.

De hát Hurley is miket kajált már a raktárban? Csupa romlandó, kész kaját és sütit, amik hűtés nélkül vagy 1 napig állnak el.
  • Cvd
    Egész pontosan eltűnve a valóságban van, hisz elvitték a csónakosok és nem tudja senki hogy hol van. A tejesdobozon viszont tényleg az álomban volt, így a valóságban Desmondnek nem kellett ehhez kaját kapnia. Egyébként is ha kapott volna akkor az azt jelentené hogy a "kinti" világban keresik, de miért keresnék mikor úgy tudják hogy meghalt a repülőgép lezuhanásakor?
  • winnie
    egy álomban van eltűnve. kis poén, semmi több.
  • Csacsi
    SPOILER

Én ezt a Walt témát nem nagyon vágom. Mikor volt Ő eltűnve? Vagy most van eltűnve? Akkor nemrég kellett, hogy kaját kapjon Desmond. Ezek szerint hoznak még Neki kaját.
  • R0sc0
    "misztikus katasztrofa-dráma sorozat"

:))
  • MerlinW
    Én is meg vagyok vele elégedve. Ez nem akciófilm. Hanem egy titokzatos kataszrófadráma:D
  • winnie
    Nekem a benyomasom eppen az volt, hogy nagyon felgyorsult, felporgott, sok mindent kaptunk!

dettó. az első ehhez képest csigatempó volt - de már az is toppos volt:)
  • Mayday
    Sziasztok,

En meg nem irtam ebbe a topicba, eddig latogatni sem nagyon "mertem", a spoiler veszely miatt. Az en mondandom is talan picit SPOILER-es lesz!

Szoval, felesegemmel most ertunk oda, hogy befejeztuk az elso evadot es a masodik evad 4 reszet. Mondhatom, fantasztikus ez a film! Nem vagyunk sorozat rajongok, nincs mas sorozat, ami lekotne, pedig mostmar van egy nehany. Ez viszont nagyon megfogott! Egy percig sem untam sosem, nagyon jo, ahogy keveri a visszaemlekezeseket a jelennel. En is varom persze, hogy kideruljon ez-az, de jo igy, hogy lassan kapjuk az arcunkba. Ez egy SOROZAT, nem egy mozifilm, ugyhogy ezt el kell fogadnunk!
    Amin megdobbentem a forumban, az az, hogy sokan azt mondjak, a masodik evad ellaposodott, semmi nem tortent benne! Nekem a benyomasom eppen az volt, hogy nagyon felgyorsult, felporgott, sok mindent kaptunk! Es kivancsi lennek, ha nem lenne evad-megjeloles, akkor is elkulonitenetek-e igy a kettot? Mert szerintem nem lehet, egy folyamatos dolog az egesz! Csak mostmar lassabban kapjuk a reszeket, eddig megnezhettunk sokat egyben, mostmar varnunk kell egy-egy hetet.

Na mindegy, nem sokat mondtam, de azt hosszan, a lenyeg, hogy reszemre (es el merem mondani a felesegem neveben is) egy cseppet sem lanyhult a film, tovabbra is izgalmas, nagyon jo kis film!

Ja, es az "idohuzasrol" meg annyit, hogy ebben a tortenetben azert kisse keretek koze vannak az alkotok szoritva, ez egy "lakatlan" sziget, es igy is nagyon sok minden van rajta a hatterben. De itt nem lehet allandoan uj helyszinekre menni, uj szereplok nem johetnek-mehetnek csak ugy! Es ha gyorsan kijatszak a keszitok minden lapjukat, akkor mi maradna?
  • _Vegeta_
    Most jut eszembe. Az uj feliratokkal is gond van, tul sok benne az agressive speech. Irkalhatja at az mber oket. :)
  • FtranX
    na jah
  • FtranX
    Én az rtl-en nem nézem, szal annyira nem érdekel.
  • _Vegeta_
    En is igy gondolom.

Fifi: Nekem ne forditsanak ugy h Kate magazodik Jack-el. 1-2-3resz az még oké..
  • fifi
    most őszintén:
    kit érdekel ez az egész tegezősdi a sorozattal kapcsolatban ilyen mélyreszántóan, amikor ekkora dolgok történnek...
  • FtranX
    A magyar normákat??
    Mi számít normának? Én biztos vagyok benne (és szerintem a topicban lévők többsége is), hogy a való életben két hét után egy lakatlan szigeten mindneki tegeződne mindnekivel. (nemhogy a kortársak magázódjanak) Bár biztosan lennének régimódiak is...
    De mondja meg, aki nem így gondolja.

Amúgy meg tisztelet =/= magázódás.
  • North
    Érdekes dolgokról vitáztok. Nekem nagyon bejön ez az évad is. Igazából már az első évadnál is voltak hasonló hsz-ek, hogy el van nyújtva, nem pörögnek annyira az események. Ennek a sorozatnak egyszerűen ilyen a ritmusa, tudomásul kell venni és kész. Én pl nagyon szeretem, hogy figyelnek a részletekre, tetszenek a flashback-ek, hogy jobban megismerhetem a szereplőket, mert van belőlük egypár. Nem azt várom tőle, hogy minden részben szétrágjam a körmömet, meg hogy állandóan "szörnyek" elől meneküljenek. Így is fenntartanak bizonyos feszültséget, és tényleg gondolkozik rajta az ember, teóriákat gyárt, ahogy valaki már írta előttem. Egyszóval tetszik úgy ahogy van.:)
    A magázásokról. Személy szerint magas ívben le...om, hogy mit csinálnak a magyar szinkronban. Úgyse azt nézem, akkor meg minek idegesítsem magam feleslegesen. Az angolban meg magázás -saját vélemény- egyszerűen nem létezik. Lehet tisztelettel beszélni a másikkal, meg term lehet nem. Ez a magyar tegezésnél is így van: pl. anyámat se magázom, mégis teljesen máshogy (más stílusban, más szavakat használva) beszélek vele, mint mondjuk a haverjaimmal.
  • MerlinW
    Pesten is magázódnak, csak korfüggő. Egy huszonéves általában letegezi a huszonévest, de egy harmincast már nem, ill fordítva is igaz, általában a harmincas sem nagyon tegezi le a huszast.

Szórakozóhelyeken meg megszokott dolog hogy mindenki mindenkit tegez. De ez így van jól.
  • Hunnenkoenig
    Talan a magyar normakat veszik alapul nem azt, hogy te csak YOU-t hallasz mindenhol...

Mas orszagokban meg igenis tisztelik annyira egymast az emberek, hogy magazodnak, nem ugy mint pesten, ahol bemesz egy üzletbe es egyböl letegez mindenki...
  • Hunnenkoenig
    Igen, az a baj, hogy sokan mindent leforditanak maguknak es erölködnek, hogy a magyar megfelelöt megtalaljak mindenben.

Akkor megegyszer utoljara: Az angolban nincs külön szö a "te" es az "ön"-re, de attol meg van magazas.

Amikor valaki azt mondja peldaul egy bünügyi filmben, mikor epp felfedeznek valamit: "Sir, could you come here" Akkor biztosan nem azt mondja, hogy "Uram, gyere ide". Ez meg magyarban nagyon regiesen elfogadhato lenne.

Igaz a közepkori angolhoz nem igazan ertek, de ott is van megfelelöje az ilyen stilusnak es az egeszen maskepp nez ki. Nemetben peldaul ugy beszelnek, hogy többes szamba tesznek mindent akkor is, ha egy valakihez beszelnek. Amolyan "Uram, gyertek ide" stilusban. Persze ez nem többes szam, hanem a magazas regies formaja, megis, aki nem ismeri a nyelvet rendesen, az azt hinne, hogy megbolondultak a nemetek es zagyvasagokat beszelnek. Tehat csakis a tapasztalat tudatja veled, hogy most regies magazasrol es nem többes szamrol van szo.

Ilyenkor kell tudnod, hogy mikor ezt forditod, akkor a magyar megfelelöjet hasznald akkor is, ha arra nincs szo szerinti megfelelö.
  • Cvd
    Különösebben nem nagy spoiler, mert szvsz jelentéktelen a dolog. Az USA-ban teljesen megszokott dolog hogy eltűnt személyek képét nyomják pl. tejesdobozra is, és mint tudjuk Walt jelenleg éppen el van tűnve (habár erről Hurley speciel még nem tud). Egyszerűen csak kihasználtak egy kínálkozó lehetőséget.
  • Cvd
    Az az álom már-már David Lynch-i magasságokat dönget.:)
  • fifi
    jaja

eddig fel sem tűnt
  • qper
    Nabazz:

A #2261 erősen spoileres, csak elfelejettem a spoiler taget kitenni!!!
  • FtranX
    tényleg :)
  • FtranX
    Sztem az egész magázást ki kéne hajtani az ablakon. Nem a gondolatok kifejezését segítni, hanem csak egy kolonc, ami a mindennapi életben állandó lehetséges konfliktusforrást jelent.
    A neten mindenki nagyon jól megvan nélküle, és egy idő után a való életben sem hiányozna senkinek.

na jó nem offolok tovább
  • qper
    Hoppáhoppá!

az indexes fórumon olvastam, azután pedig én is lecsekkoltam:

a 2x04-ben amikor Hurley álmában tejet iszik, a tejesdobozon Walt fényképe látható, felette pedig Missing felirat.../kb. 1:46-nál/

A szöveg sajnos nem látható :(((
  • qper
    Sokszor találkoztam ilyennel már :)

Igaz, szinkronban még idegesítőbb, amikor az egyik jelenetben tegezik egymást, míg a következőben már magázzák. Egyszerű odanemfigyelés, de nagyon illúzióromboló.
  • FtranX
    hol csináltak ilyet? :)
  • qper
    engem spec. hidegen hagy az ilyesmi. csak akkor leszek "ideges", ha a tegezést és a magázást kétmondatonként változtatják meg :)