22323
-
#2417 nincs még felirat? -
qper #2416 biztos úgy érti hogy a többieknek is terhes :) -
#2415 Te látsz is vagy csak nézel ki a buksidból filmnézés közben?! -
_Vegeta_ #2414 Mar a pilota resztol tudni lehet h terhes bakker. :D -
Szolnokboy #2413 no comment... -
#2412 tagnapi részben volt h egy szőke nőről kiderült hogy terhes. -
Nyiri #2411 Doki elvalt a felesegetol. -
Szolnokboy #2410 te miröl beszélsz ?? -
Cvd #2409 Abban egyet értek hogy a legén Kate elég határozottan ment a dokira, de kábé a csók környékén rájt hogy Swayer se közömbös. Azt mondjuk nem állítom hogy mindent elöprő szerepmi háromszögről lenne szó, inkább csak annyiról hogy Kate (mint a nőktől megszokott) keresi magának azt a valakit akinél fontosabbnak érezheti magát. Jack-nál nem aratott akkora sikert mint szeretett volna, Sawyer pedig elég egyértelműen tudtára adta a helyzetet, így bekerült ő is a képbe. Egyébként meg szeretem magam logikus gondolkodású embernek hinni, és nem ismerek olyat hogy "látszólag ellentmondó" tények.:) Így gyakorlatilag bármire bármit lehet mondani.:)
- Az hogy vitázik néha Kate és Sawyer nem jelent semmit, szinte minden pár is szokott (pedig ők nem is azok), egyébként emellett meg sokszor barátkoznak is (a fürdés a tavacskában pl.). Vitázni csak olyan emberek nem szoktak akik egyáltalán nem foglalkoznak a másikkal.
- A "zsarolásos" csókot érdemes visszanézni, az is az én álláspontomat támasztja alá. Az elejéig még lehetne mondani hogy Kate nem szabad akaratából teszi, de menet közben már éppen annyira akarja mint Sawyer, és a végén sem tűnik úgy hogy nagyon megbánta volna.
Azzal hogy a Doki szemmel láthatóan nem foglalkozik vele komolyan (kíváncsi vagyok mi van a feleségével), Sawyer meg terített szvsz előlépett a doki mellé minimum.
-
#2408 háháhá -
#2407 SPOILER:
nekem azért szimpi, mert én is jól elverném, aztán már bújós lenne.... -
#2406 hehe, erre én is gondoltam :)
Az új csaj nekem eléggé unszimpatikus. Nem szeretem a kemény csirkéket.
(tőlem csúnyán visszakapná a fülesét ) -
#2405 SPOILER:
Amúgy szerintem a fekete csaj férje fog eltűnni. Mert ugye most mindenki örül, hogy a csaj télleg megérezte, hogy életben van, de sajnos.... :)))
/me most nagyon g*ci hangulatban van :)) -
#2404 spoiler:
pedig nem rossz a csajszi :)) -
#2403 a terhes nő hogy került oda ?
és csak most derült ki hogy terhes ? lál -
_Vegeta_ #2402 [Szin=white] Az uj szereplok kozul barkit kiirhatnak, mindegyik idegesit foleg az az uj tyuk. -
#2401 -
#2400 Szerintem hihetetlen hüleség vitázni, de egy dologban BIZTOS vagyok, akárcsak Cvd:
Kate igenis közel áll Sawyerhez - mint ahogy Jack-hez is. És igenis cívódik kettőjük között. Ebből persze semmi nem következik, de szerintem most még nincs eldöntve, hogy ki mellett is lesz. Különben is: lehet, hogy éppen Ana vagy Kate tűnik el, na ennyit erről... :))) -
#2399 SPOILER:
Hmm :) Amúgy én is csípem a kutyót nagyon :) -
Hoz_Hun #2398 Remélem Shannon lesz az, még jót is tenne a sorozatnak. Esetleg bármelyik néger szereplő.
Michelle Rodriguez rulez . Örülök, hogy bevették a sorozatba és ha lesz flabackje, akkor tuti nem ő makkan meg. De mindezzel nem megyek semmire, ha Lockot írják ki. Ő a favorit. Nélküle már tovább se nézném. -
winnie #2397 annak ült le, aki nem hetenként-kéthetenként nézte az első évadot.
az első évadban sokkal kevesebb választ kaptunk. -
#2396 Szerintem nem igazán lesznek párok. Nem hinném, hogy nagyon ki fognak rótérni erre. Inkáb súrlodások lesznek emiatt, de ilyen konkrét párok nem lesznek majd. Ez a hely nem erre való. :DD -
LSG #2395 Egyetértek azzal, hogy nagyon leült a sorozat. De elgondolkodtam és lehet, hogy az első is ugyanilyen volt. Csak mivel ott nem kellett minden részre egy hetet várni hanem 3 nap alatt kivégeztük nem tűnt fel, hogy egy rész alatt igazából nem történik semmi sem.
Bár azért már néha az első szezonnál is lehetett érezni, hogy nyújtják mint a rétestésztát.
-
#2394 Jól látod, valóban nem akarok végeláthatatlan vitába keveredni, ezért "állítom le" a dolgokat, időben. Már elég sok alkalommal kaptam fejmosást azért, hogy megpróbáltam egy dolgot megmagyarázni, vitatkozni - helyette inkább kerülöm az ilyen szitukat és embereket.
A lényegtelen dolgokra világítás való igaz, helyesebb kifejezés, nekem valahogy nem jutott eszembe ez a triviális kijelentés... tehát, maradjunk annyiban, hogy valóban nem tartották fontosnak, hogy megismertessenek bennünket a "hétköznapokkal" a szereplőket illetően [a kellemes, andalító, romantikus zenei aláfestéssel illusztrált kivezetések az egyes epizódok végén persze ilyen szereppel is bírhatnak...]
Sawyer-rel kapcsolatban:
Véleményem szerint, Kate Jack mellett döntött már az első évad elejétől fogva.
Ennek persze ellentmondani látszanak a Sawyer-es tények:
- komoly viták
- "zsarolásos" csók
- Kate az egyedüli tárgyalófél, kire hallgat
- az utolsó epizód, az aggodással
Miközben pedig mindvégig Jack "nyakában lógott" a csaj, együtt mentek az eksönökbe, Jack-re bízta a titkát [amit Sawyer is megérzett ugyebár], félrevonulásaik stb.
Sawyer szigeti életébe - véleményem szerint - Ana fog beleilleni. A kisiskolás "meghúzom a haját, mert tetszik nekem" viselkedésnek és a kiszúrt, veszélyes elem időbeni megfékezésének egyaránt titulálható cselekedetek [Sawyer-t orron vágni, hogy a "legerősebb" eszméljen, és tudja, hogy ki az úr a közösségben] engem egyaránt arra a megállíptásra ösztönöznek, hogy Ana és Sawyer alkot majd egy párt a későbbiekben...
-
rossgeller #2393 SPOILER
A kiszivárgott információk szerint nem a kutya lesz az, akitől a következő epizódban végső búcsút vesznek, de még csak nem is egy mellékszereplő. -
Cvd #2392 "Mivel egy sorozatról beszélünk, és nem Live-show-ról, a felvetésed máris megingott. A forgatókönyvírók egyszerűen nem tartották fontosnak, hogy olyan apróságokkal foglalkozzanak, hogy minden szereplő mindenkivel beszélgessen - s amit nem mutatnak meg az nem is történik. Remélem, ezt nem kell magyarázni." - Nem, értem. Hadd evezzek tovább a logikád mentén: durván egy hónapja nem evett senki a szigeten, hisz csak vadászni/halászni látjuk őket, enni nem (nagyritkán valaki bedob egy banánt). Soha nem sz*rtak, hisz nem láttuk, tehát nem csinálták. A bunker ott sem volt az első pár részben, abban a pillanatban termett ott amikor felbotlottak az ajtajában, mert előtte nem láttuk. Ugye mennyire nevetségesen hangzik? Pedig ezt állítod. Én nem azt mondanám hogy amit nem mutatnak meg az nincs, hanem azt hogy csak a lényeges dolgokat mutatják meg. Dehát emberek a szereplők, akik akkor is élnek amikor nem "érdekes" dolgot csinálnak? Ha pl. Kate és Michael elbeszélgettek az időjárásról, azt természetesen nem mutatták mert nem lényeges. De honnan tudhatnád hogy nem is volt ilyen, mikor aránylag kis területen élnek már 40 napja együtt?
A tobbiből meg azt tudom kivenni hogy menekülsz, bagatelizálod a dolgogat, és még mindig nem válaszolsz konkrét dolgokra. Pedig az nem flame lenne, hanem a sorozattal kapcsolatos vita, aminek abszolút itt a helye. Persze ha tudsz rá mondani valami értelmeset. Pl. erre:
- "Miért pont Sawyer-el (és csak vele) foglalkozik a tutajról? Ha közömbös neki, akkor ugyanúgy a többiekkel is foglalkozna. Ha meg még ellenszenves is akkor eleve ki is hagyná. Kíváncsi vagyok te hogyan értelmezted azt a jelenetet?"
Nem fikázni kell, mondd hogy te hogyan jutottál az ellenkező álláspontra? Lehet hogy igazad van és én tévedek, de akkor vezess rá (és most tényleg kíváncsi vagyok, no offense).
-
WTH #2391 Ja igen, és természetesen lehet, hogy ez hülyeség, és soha nem lesz ilyen epizód. -
Bandy #2390 gyerekek amíg itt vitatkoztok addig akár az invasiont is megnézhettétek volna hogy milyen jó kis sorozat :). sorry az offért :) -
WTH #2389 SPOILER!
> mi van, ha a kutya lesz...
De azért ezt ne bagatellizáljuk el. Szegény Vincent, egy jópofa kutya, én sajnálnám, ha kinyiffanna. Egyébként az első szezon vége felé, olvastam külföldi fórumokon, hogy lesz egy Vincent-centrikus epizód, tehát amelyikben az "ő" flashback-je lesz, és tökre fontos, mert hogy ő a raktérben utazott, és ott történt valami fontos, a lezuhanás előtt. -
#2388 Lám-lám. Önmagad csapdájába sétáltál. Ezt olvasd el magadnak, hangosan még egyszer...:
[...]ott vannak mondjuk 40 napja, az nappalokban durván 600 óra az éjszakákat kivéve. Ebből mi láttunk 30*40 percet, ami 20 óra (és akkor nem vontam ki a flashbeckeket ami megint nem kevés), és nnak is csak töredékében láttuk a dolgokat Kate szemszögéből. Honnan a büdös francból mered épp ésszel kijelenteni hogy nem is beszélt soha a többiekkel?
Mivel egy sorozatról beszélünk, és nem Live-show-ról, a felvetésed máris megingott. A forgatókönyvírók egyszerűen nem tartották fontosnak, hogy olyan apróságokkal foglalkozzanak, hogy minden szereplő mindenkivel beszélgessen - s amit nem mutatnak meg az nem is történik. Remélem, ezt nem kell magyarázni.
Jellemfejlődés-dolog: továbbra is azt kell hangoztatnom, hogy a saját önhittségedre alapozott "szakmaiságod" oly mértékben taszított / taszít, hogy nem megyek bele, és nem is erőlködöm, hogy a témával kapcsolatban akár csak fél-észérvekkel is előálljak, hiszen - s ezt is írtam lejjebb - , nem tartalak megfelelő partnernek a témában. Nem hinném, hogy szociális vagy pszichológiai szakember lennél, ennek tükrében zárjuk is le ezt a témát.
Nem érdekel az SG-szokás, sosem érdekelt. Ha valakit nem tartok alkalmasnak a vitára, akkor közlöm, ha mégis, akkor pedig bátran szóvirágozok vele. Ennyi. Nálam "elrúgtad a pöttyöst" azzal, hogy ex-catedra kijelentettél dolgokat, részemről hiteltelennek tartottak a jellemábrázolásaid, s ezekből azt a következtetést is levontam, hogy nem sok értelme volna annak, hogy bármiféle érvelésbe kezdjek akár e, akár más témában ellenedben. Az időm többet ér ennél.
-
Cvd #2387 "Rendkívül meglepően és következetesen meggondolatlan vagy... ugyanis, csak az ilyen emberek tudnak néhány mondatból egy komplett jellemképet megalkotni, melyre te most [is] vetemedtél velem kapcsolatban..." - Mivel nem ismerlek személyesen, csak a hozzászólásaidból tudok következtetéseket levonni. Azoket viszont tartom is.
"Egy valami eszedbe se jutott a tutajon lévőkkel kapcsolatban - ez ugye az empátia hiányát igazolja részedről [s úgy látom, más idegen szót nem is ismersz] - , még pedig az, hogy Kate Sawyer-ről többet tud, mint Michael-ről, Jin-ről, vagy Walt-ról! Sawyer-ért aggódhat, hiszen tudja, hogy milyen érzések [is] lapulnak benne, mikre képes, míg a többiekkel - s ha nem ugrik be, akkor ajánlott végignézned a teljes első évadot - egy-két mondatnál nem is beszélt többet [Jin-nel például annyit se]." - két dolog: ha valakit megutálok (mint Kate Sawyert szerinted), akkor nem foglalkoztat az hogy nem köszöntem el tőle. A másik: gondolgozz már logikusan: ott vannak mondjuk 40 napja, az nappalokban durván 600 óra az éjszakákat kivéve. Ebből mi láttunk 30*40 percet, ami 20 óra (és akkor nem vontam ki a flashbeckeket ami megint nem kevés), és nnak is csak töredékében láttuk a dolgokat Kate szemszögéből. Honnan a büdös francból mered épp ésszel kijelenteni hogy nem is beszélt soha a többiekkel? Nevetséges, gondolkozz már kicsit.
"A jellemfejlődéses dologgal kapcsolatban pedig már akkor elmondtam, elmondom most is: óriási bakot lőttél. Sajnálom, hogy neked ennyire szűk a látóköröd, s csak azt érzékeled, amit te vélsz fejlődésnek... " - érdekes, én úgy emlékszem hogy a hallgatásoddal fejeződött be a dolog, nem mondtál te ott semmi meggyőzőt. Ráadásul velem többen is egyetértettek.
A többi meg már a megszokott dolog itt az SG-n. Az észérvekből kifogyva az embert támadod, holott a HSZ ellen kellene érvelned ha nem értesz vele egyet. Feltettem pár konkrét kérdést, mert kíváncsi voltam hogy pontosan hogyan vonsz le következtetéseket a tényekből, arra kellett volna valamit kiizzadni, akkor lenne súlya a mondandódnak, nem ragadna le a fikázáson.
Node ennyi flame elég részemről.:)
-
Cvd #2386 Nem azt vitatom hogy nem lesz, hanem azt tartom érdekesnek hogy megmondod látatlanban hogy mi lesz benne. Vagyi tömören: nem válaszoltál a lényegre.
-
#2385 Gondolkozz már! Minden főszereplőnek vannak flashback-jei... következeésképp egész biztosan kijelenthető, hogy Ana-nak [mint az egyik, a történet szempontjából fontos, előkerült szereplőnek] is lesznek. Sőt, az http://abc.go.com/primetime/lost/ címen a Flash menüben, a szereplők sorában őt is láthatod... nos, következtetés... igen, neki is lesz.
-
#2384 Rendkívül meglepően és következetesen meggondolatlan vagy... ugyanis, csak az ilyen emberek tudnak néhány mondatból egy komplett jellemképet megalkotni, melyre te most [is] vetemedtél velem kapcsolatban...
Egy valami eszedbe se jutott a tutajon lévőkkel kapcsolatban - ez ugye az empátia hiányát igazolja részedről [s úgy látom, más idegen szót nem is ismersz] - , még pedig az, hogy Kate Sawyer-ről többet tud, mint Michael-ről, Jin-ről, vagy Walt-ról! Sawyer-ért aggódhat, hiszen tudja, hogy milyen érzések [is] lapulnak benne, mikre képes, míg a többiekkel - s ha nem ugrik be, akkor ajánlott végignézned a teljes első évadot - egy-két mondatnál nem is beszélt többet [Jin-nel például annyit se].
A jellemfejlődéses dologgal kapcsolatban pedig már akkor elmondtam, elmondom most is: óriási bakot lőttél. Sajnálom, hogy neked ennyire szűk a látóköröd, s csak azt érzékeled, amit te vélsz fejlődésnek... Részemről a vita lezárva - főj a saját levedben - és ignorálva a jövőt illetően is. Szakmaiságod nincs, vitakézséged még annyi se, emellett nem érzem fontosnak, hogy bármiről is meggyőzzelek, hisz önhittséged amúgy is megtörhetetlen - munkám folyamán pedig megtanultam, hogy az ilyen viselkedésű emberek elfojtottságát semmi sem oldhatja fel, kisebbségi komplexusukat pedig így élik ki...
További jó elmélkedést.
-
Cvd #2383 Már miért ne konkretizálódhatna egy kapcsolat? Az ha nem akarják akkor a főszálat egyáltalán nem kavarja meg, de ha akarják akkor ugyanúgy lehet belőle eredeztetni dolgokat mint az ellentétjéből. De ha az emberek ettől könnyen kitalálnák az egész hátterét, akkor javaslok egy kis játékot: tegyük fel hogy Kate és Jack összejöttek, te meg mondd meg hogy ebből mire jössz rá.
"Ana pedig - s majd ki fog derülni a visszaemlékezéseiből" - ja nem tudtam hogy te már a következő részeket is láttad és ilyen dolgokat teljes bizonyossággal jelenthetsz ki...
-
Cvd #2382 Egyrészt nem tudhatod hogy mikor láttam, úgyhogy a negyképősködéssel állj le mielőtt végképp nevetségessé válsz. Másrészt ha láttad, akkor hogyhogy nem tűnt fel az a rész mikor az üzeneteket bontogatja az üvegből, és Sun felelősségre vonja? Miért pont Sawyer-el (és csak vele) foglalkozik a tutajról? Ha közömbös neki, akkor ugyanúgy a többiekkel is foglalkozna. Ha meg még ellenszenves is akkor eleve ki is hagyná. Kíváncsi vagyok te hogyan értelmezted azt a jelenetet?
Ez már a második olyan eset (az első a jellemfejlődéses volt) amikor tanujelét adod annak hogy az empatikus képességeid az emberismereteddel egyetemben a nullához közelítenek.:) -
#2381 Ne röhögtess... előbb láttam, mint Te, másrészt ennek semmi konkrét jelét nem adta.
Szerk.: Ennek a sorozatnak nincsenek fekete-fehér "vonulatai" - azaz, semmit sem konkretizálnak, mert akkor az emberek villámgyorsan kitalálnák az egész hátterét, kombinálnának és le se kakilnák, bekerülne az "egykaptafa" dobozva a sorozat...
Ezért, nem lesz egyértelmű a 2. sorozatban (sem), hogy Kate akarja-e egyáltalán Jack-et vagy sem, de csak a vak nem látja, hogy már az első sorozat 3. részétől nyomul rá...
Ana pedig - s majd ki fog derülni a visszaemlékezéseiből - csak flörtölt Jack-el a reptéren, de igazából "megérinteni" [minden értelemben] Sawyer fogja... ez is tisztán látható a jelekből, melyeket az utóbbi [felbukkanása óta eltelt] időben küld nekünk, nézőknek...
-
Cvd #2380 Nem én vagyok naív, inkább te nem láttad pl. a legutóbbi részt, ahol ennek újjabb tanujelét adja. -
#2379 Naív vagy.
Kate nem őrlődik Sawyer-t illetően. Neki Jack kell.
Ana-nak fog kelleni Sawyer.
-
Cvd #2378 SPOILER
Én is egy eddig maximum a háttérben látott mellékszereplőre számítanék. Akkor gyakorlatilag semmit sem számítana, mint a felrobbant tanár esete. Viszont a beharangozóban azt is emlegetik hogy "minden sorozatban van egy olyan epizód amit még sokáig emlegetnek", meg hogy valaki meghal (helyesbítek, nem mondják hogy meghal, csak hogy eltűnik), ebből egy fontosabb szereplő következne. Habár az is lehetséges hogy a kettő nem függ össze, csak azt a hatást akarják elérni. Lehet valami nagyobb dobás akármilyen téren, plusz valaki lényegtelen mellékszereplőt tüntetnek el mellékesen. A lényeg úgyis az hogy fenntartsák az érdeklődést a hosszabb kihagyás alatt is, úgyhogy jó eséllyel kiszinezik a dolgot az előzetesben. Egyébként meg már megint túl sokat agyalok.:)