22323
-
#2217 SPOILER:
"mint ebben az évadban még eddig mind"
LOL :))) Öcsém te miről beszélsz? Végülis csak kb. 50 dolog derült ki, kezdve a bunkertől, Desmondon kersztül a többi túlélőig és még sorolhatnám...
"A szori egy cseppet nem haladt ezzel előre..."
LOL, ha ezzel neked nem halad előre a sztori, akkor szvsz kár nézned. Na nem is reagálok többet ilyen baromságokra :))))) -
Janek81 #2216 Mi volt ebben a SPOILER? :)
Nem nekem válaszoltál, de ... úgy érzem, nekem is szól, ezért remélem nem baj, ha én (is) reagálok.
Nyílván mindennek van/lesz jelentőssége, sőt, talán az utolsó fűszálnak is jut majd valami szerep, de miért mondod, hogy ez volt az eddigi legjobb rész, mikor az ég világon semmi nem történt benne? Mégis mitől volt olyan jó ez a rész? Legalább öt másik részt tudnék mondani, ami ennél ezrszer érdekesebb és jobb volt. Ez a rész csak egy olyan töltelékrész volt, mint ebben az évadban még eddig mind. SPOILER: Négy rész alatt lementek egy bunkerba és nyomkodnak gombokat egy gépen. Négy rész alatt... Ezen kívül mi fontos történt? Találtak még túlélőket, naés? A szori egy cseppet nem haladt ezzel előre... -
#2215 SPOILER...
Kár, hogy minden flashback-nek jelentőssége van /lesz... Ha nem tetszik, ne nézzétek. Szerintem pedig az S02E04 az egyik legjobb rész volt... -
qper #2214 jaja :(
Már én sem várom olyan "remegve" a részeket, mint régebben. Megjelenik a torrent, letöltöm, várok egy feliratot, megnézem, hümmögök egyet és ennyi.
Pl. sokkal jobban várom már a Prison Break és az Invasion új részeit. Ott nem csak 8 részenként történik valami, hanem van minden résznek egy állandósult pörgése (és feszültsége) az elejétől a végéig.
Egy kicsit elvesztette nálam a Lost a varázsát. Qrvára kezdem mostmár unni a flashback-eket (a Hurley-s részben jó volt, de pl. a előző Locke-os semmit nem lendített előre a filmen és dögunalom volt) amik nem csak unalmasak, de az egyes részek felépítését is kiszámíthatóvá teszik. Értem ezalatt hogy ha pl. valaminek történnie kell egy percen belül a filmben, tudod hogy előtte (mint a ker. adóknál a reklámok) meg kell nézned egy 5 perces flashback-et is.
Kéne már egy kis tempóváltás mert amit az első szériában meg lehetett etetni az emberekkel, nem biztos hogy elég lesz a második szériára is. -
Janek81 #2213 SPOILER (S02E04)
Mintha kezdene ellaposodni ez az egész. Mi derült ki ebből a részből?
Lényegtelen dolgok:
- Nyomogatják a gombot, de hogy miért, azt még mindig nem lehet tudni
- Kiderült, hogy vannak még túlélők, bár alaposan megfogyatkoztak, semmi infó
- Él Rose párja, na bumm, egészségükre... (Bár van egy olyan érzésem, hogy élve nem látják már egymást)
Fontosabb dolgok:
- Semmi nem derült ki
... Nem lett túl hosszú az események felsorolása, bár hosszabb lehetne. Találnak ezt-azt, bunker imitt-amott, de a lényeges kérdésekre továbbra sincs válasz. Ha ez így fog folytatódni, szvsz erősen vissza fog esni a nézettsége. Fanatikusok persze maradnak - mint ahogy én is -, de ha ennyire húzzák továbbra is, nem tartom kizártnak, hogy sokan kétszer Győzikét - vagy hasonló színvonalú műsorokat - nézik majd meg, mint egyszer ezt. Még azt is el tudom képzelni, hogy előbb-utóbb lelövik a sorozatot. Személy szerint már jobban várom a Smallville következő részét, mint ezt... Remélem ez még változni fog a közel jövőben... -
#2212 a tied :) -
#2211 SPOILER:
Olvasd pontosabban, amit írtam. Az ESLŐ 4 részben. Aki kicsit tud kombinálni, az rájöhet 1-2 dologra amikor Jack és Jonh nézik a filmet... -
Phat Smoker #2210 mitől vagy olyan biztos benne, hogy a 4. részben szó lesz róla ?
amúgy továbbra sem értem, hogy függ össze az eszmefuttatásom a spoiler szó fogalmával ?
-
#2209 Spoiler:
a betegséggel kapcsolatban
A 3.részben nem volt róla szó,ezekszerint a 4.-ben lesz,amit jópáran még nem láttak -
Phat Smoker #2208 ki írogat spoilereket ?
ha rám célzol én csak fantáziálgatok a sztori kimenetelét illetően.
a spoiler kifejezés tudtommal a filmekből vett jelenetekre utal nem ? -
#2207 Azert sem olvasok el akarmit alapbol. Tok rendes itt par ember! -
#2206 Fasza,hogy megint spoiler nélkül írkáltok,nem hiszitek el,hogy hány ember szórakozását basszátok el!!! -
Phat Smoker #2205 milyen betegséget kapott meg ?
nem lennék meglepve, ha a sztori középpontjában a filmipar által, most nagyon felkapott nanobaktériumok állnának!
és ebből kifolyólag víziók, hallucinációk stb.. alakulnak ki
-
Phat Smoker #2204 ja hát ez a magázódás elég gáz dolog a szinkronban (ismét egy fekete pont a magyar szinkron mellet), egyrészt nincs olyan nagy korkülönbség a szereplők között (na jó Locke talán a legidősebb, vele szemben talán érthető volna), másrészt pedig már több hete azon a nyavalyás szigeten rostokolnak összezárva..ebből kifolyólag valóban elég életszerűtlen és izzadságszagú ez a magázódás dolog a magyar szinkronban! -
qper #2203 volt ideje rá, hog megtanulja :D -
LA52LO #2202 SPOILER!!! 2x03-hoz
Ugyebár Desmond egy világkörüli versenyre indult és csak véletlenül csöppent bele abba a kísérletbe ami a bunkerben folyik. Hát ennek ellenére elég jól ért a számítógép javításához, mikor véletlenül szétlövi azt. Vajon ezt is az ott töltött 2 éve alatt tanulta el Kevintől? -
#2201 lock megkapta a betegséget? ezekszerint igen -
qper #2200 Spoiler!!
Te mit láttál a 04-ben, mert én az égadta egy világon semmit.
még csak érintve sem volt a fákat kicsavaró "szörny" ebben a részben. -
#2199 ok -
qper #2198 megvan, koszi! :) -
#2197 Legyen ugyanaz a fájlneve mint az avi-nak és betölti magától a feliratot. Vagy nem egészen értem a kérdést. -
qper #2196 fain. hogy lehet ezt hozzáfűzni a filmhez? -
#2195 Van magyar felirat a 4részhez:
4.rész -
#2194 Nem nem adott meg amcsi sorozatot.
En nem is nezem de kibaszotul meglepodtem. Ez egy kultusz. -
qper #2193 Ja jó, most már vágom. Tehát a közszolgálati nyomja.
Viszont egy csomót spórolnak a szinkronon, mert (ha jól gondolom) ez is szinkron nélkül megy. A románok imádják a feliratos filmeket/sorozatokat (és emellett kurv@ jól megtanulnak és beszélnek is angolul!) -
béricsi #2192 hát ezek szerint nem.
Bár tényleg érdekes a dolog, nem lenézésből, de tán én úgy képzelném, hogy a román közszolgálatinak még kevesebb a pénze, mint a Magyar televíziónak, bár azért azt nehéz überelni :) -
qper #2191 Miért? a román TV-k nem adnak amerikai sorozatokat? :o -
#2190 Oksa. -
Szolnokboy #2189 ne értsd félre de én nem voltam tisztában ezzel a ténnyel mert te sem közölted. peace :D -
#2188 Aze mert a roman tv-nek ez az elso alkalom hogy ilyen sorozatot levetitenek.
De ne haragudj hogy megemilitettem bisztos serti a szemed vagy valami. -
Szolnokboy #2187 és ? -
#2186 EZ NAGYON LOL!
Kepzejetek el hogy a roman TV-ben azaz a TVR1 (ami magyarba a MTV1-esnek felel meg szinvonalilag) most kezdodott a LOST elso resze! :D
-
#2185 A kérdésedre a válasz: igen. A szövegkörnyezet az elsődleges magyarázó tényező a kérdésben, miközben azért nem veszíthetjük el szem elől azt sem, hogy az angolok / amerakaiak sem taplók: állami intézményben nem tegezik az ott dolgozókat [kivétel persze a haver] stb.
-
#2184 Azt tudom, a keresztnéven/vezetéknéven szólítás nem felel meg a magyarban lévő tegezésnek/magázásnak, de az biztos, hogy lehet párhuzamot vonni a kettő között.
"Egy angolt értő, netán még folyamatosan beszélő, hovatovább kisebb-nagyobb időintervallumot "odakinn" töltött ember azonnal érti, ha magázzák, vagy tegezik..."
Itt pontosan mire gondolsz? A beszédstílusra?
-
#2183 Ez tévedés!
Az angolban nincs egyértelmű szabály a tegezés / magázás megkülönböztetésére!
A britek például erre rettentően allergiásak is.
Az amerikai / és spanyol hatással vert angolra pedig a "mindenkit tegezünk" jelzőt szokták ragasztani, holott ott - a spanyol közeg miatt is - szintúgy van magázás.
Egy angolt értő, netán még folyamatosan beszélő, hovatovább kisebb-nagyobb időintervallumot "odakinn" töltött ember azonnal érti, ha magázzák, vagy tegezik...
-
#2182 Nem tudom miért erőltetik ezt a magázódást. És nem csak a Lost-ban, hanem a szinkronizált filmek legtöbbjében életidegen módon magázzák egymást az emberek. Ráadásul akkor, amikor az eredeti nyelven már rég a keresztnevükön szólítják egymást, ami elvileg a tegezés angol megfelelője lenne. -
Szolnokboy #2181 igen, ezt kifelejtettem megemliteni az elöbb , sayidnál még csak kisérletet sem tettek rá hogy utánozzák az akcentust -
#2180 feliratrol lehet már tudni vmit? -
#2179 -
#2178 Nem csak ezért szar a szinkron. Egy csomó háttér hang egyszerűen alig észrevehető vgy talan hiányzik is. (madárcsicsergés,tengermorajlás,stb..)
A másik meg az,hogy ugyan én nem mondom,hogy tudok angolul,de az jól érezhető még számomra is,hogy mindegyik karakternek saját akcentusa van. Például gondolom Sayid-é mindenkinek feltünt. Na ezek szerintem nagyon hiányoznak a szinkronból.