41716
| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
#1624 YESSS megtaláltam az Új PC Gamer szkennjeit!! -
Thanatos #1623
bár picit erőtelejesen reklámosan tömjénezős , de reméljük tényleg emg fog dönteni a game minden kételyt :) -
#1622 nah, végre vmi jó hír -
#1621 Kell!!!! :) -
#1620 Az amerika PC gamer magazin februári számában megjelent egy nagy preview az oblivionról amiről egy arc írt egy kisebb összefoglalószerűséget a hivatalos fórumba. (A cikk a jelenlegi full BETA alapján készült.) Gondoltam lefordítom és berakom ide mert szerintem elég izgalmas dolgokat ír, persze ezek közül egy pár már számtalanszor hallott és ismert dolog. Ez is valami , ha már a magazinhoz nem juthatunk hozzá.:
1. Az Oblivion Uriel Septim meggyilkolásával kezdődik (tutorial rész). Megbíznak hogy keresd meg az elveszett trónörököst akinek segítségével bezárulhatnak a Daedra Lord Mehrunes Dagon által megnyitott portálok
2. Sok alacsony szintű tárgy van szétszórva a tutorial részben , hogy megismerhessük a különböző skilleket mielőtt kialakítanánk karakterünket. A skillek használat útján fejlődnek, magasabb szintek erősebb és látványosabb „mutatványokat” produkálnak. (itt megemlítik a pörgéses-kardszúrás speckót)
3. A skillek sokkal inkább cselekvés orientáltabbak mint a Morrowindben ; védekezés manuális, sebződés mértéke skilltől függ. Két mini játék van: zártörés és párbeszéd.
4. PC-n a látótávolság elképesztő, a táj gyönyörű és realisztikus. Rengeteg növény és állat van, úgytűnik órákat lehet eltölteni egy-egy őz becserkészésével. Az iránytű jelöli az aktív kveszteket és egyéb jellegzetes helyeket. A lovak szintén „gyorsutaznak a karakterrel”, gyorsutazhatsz bármelyik városba feltéve, hogy legalább egyzser már jártál ott. Házat lehet venni mindegyik városban, amit kedved szerint dekorálhatsz.
5. A kézzel készített világ nagyon aprólékosan van kidolgozva, minden ház tele van tárgyakkal, gyönyörűen berendezve. 150 olvasható könyv lesz emellett egy rendszeresen megjelenő újságpapír az aktuális hírekkel, történésekkel (nekem ez nagyon tetszik személy szerint).
6. A havok motor nagyon jól van beépítve, realsiztikusan felveheted illetve mozgathatod a tárgyakat (itt megemlítik a tutorialban lévő csapdákat), azonban egyik tárgy sem megsemmisíthető.
7. Habár Desslocknak (ő tesztelte a játékot illetve írta a cikket a PC Gamerben) kétségei voltak a RAI(radiant ai)-val szemben, a BETA minden félelmét elhesegette; „az Oblivion AI rendszere egy hihetetlenül élő és vibráló játékvilágot teremt”.
8. Az NPCk különböző hétköznapi dolgokat csinálnak mint pl. esznek, egymással csevegnek, pletykálnak, olvasnak csak hogy párat említsünk. Szintén észlelik ha illetéktelenül hatolsz be házaikba illetve lopsz tőlük, de a kurzor kis piros kézre változik jelezve hogy olyan dolgot próbálsz meg elvenni ami nem a tiéd. A párbeszédek mind „spoken”(erre nem igazán tudok jó magyar szót, mindenki érti miről vanszó), gyakran újak, ahogy az aktuális dolgokról esi szó.
9. 5 guild van, ezek közül 3-ba szabadon beállhatsz (fighter, mage,arena), míg a tolvajcéhhez való csatlakozás feltétele a börtönviseltség a Dark Broterhoodé pedig, hogy már öltél ártatlan NPC-t. A guild kvesztek egymással nem összeférhetetlenek tehát lehetséges hogy akár mind az 5-ben elérd a legmagasabb rangot. Desslock megyjegyzi itt, hogy a küldetések sokkal összetettebbek szimpla „öld meg ezt, vidd el azt”-nál. Említi a már jól ismert Dark Brotherhood kvesztet amiben egy Vacsora bizonyos vendégeit kell likvidálnod. A vendégek reagállnak a halálesetekre, felfegyverkeznek, egymás közt keresik a gyilkost stb.
10. A szerepjáték fogalma egy új szintre lép. Meg tudod mérgezni az emberek ételét stb. Minden NPC „legyilkolható” azonban a történet fő szálának szempobtjából kritikus NPC ket csak kivonhatod a forgalomból, meg nem ölheted őket.
11. Az NPC-k harci AI-je kihívó és intelligens. A dungeonok szörnyei, tárgyai egyensúlyban vannak a játékos karakter szintjével. Egy példa az AI-re amikor egy Vámpír rejtekhelyre (vámpírrá lehet majd válni a játékban) belépve az élőholtak láthatatlanná váltak , hogy aztán a játékost körbevéve meglepetésszerűen rátámadjanak. Másik eset, hogy Desslock a rá kilőtt nyilak irányából határozta meg ellenfele helyzetét amely íjról közelharci fegyverre váltott amikor túl közel került már hozzá.
12. A RAI-nak köszönhetően a felfedezés is sokkal izgalmasabb mivel az NPCk alszanak csinálják a kis nap teendőiket. Vadásznak íjászatot gyakorolnak h apéldául egy vadászról van szó. A szerzetesek bort termelnek a közelben stb.
13. Amikor Desslock egy vallásos kis faluba, Hackdirt-be ment az egész falu a templomban volt, ahol is ő megtámadta a misét tartó papot, mire az egész templom rátámadt egy gyáva fickó kivételével aki kiszaladt. Amikor kimenekült az emberek üldözték. Miután elhagyta a templomot szembesült vele, hogy a „gyáva” csak elszaladt a kardjáért amit otthon tartott,hogy azzal eshessen neki. 8))))
14. Desslock szerint az Oblivion hatalmas előrelépés minden tekintetben a Morrowindhez képest, az egész világ ÉL!
Rövid leírás a cikkben található szkrínshotokról:
• Katona fekete lovon az esőben
• Egy Spriggan (aki állítólag nagyon szexi )
• Folyó
• Egy nagyszerűen kinéző vízesés
• Egy Ork orkpáncélban a kezelőfelülettel
• Egy Khajit baltával
• Katedrális
• Nő aki fest (valószínüleg a festős kvesztből)
• Egy lich vagy wraith
• Ogre
Rövid említés az editor egyes dolgairól, hogy például külön beállítható az NPCk-nél , hogy mennyit és mikor akarjanak aludni, hogy milyen gyakran étkezzenek, hogy mennyire lusták stb.
-
#1619 érdekes spekulációkat lehet olvasni a fórumokon a levitáció kivételének okairól -
#1618 Rosszul tudod. Az elsők között lett elmondva a fejlesztők által, hogy teljesen új lesz a harcrendszer, kombókkal, más technikával, hatás/ellenhatással, stb. Persze az alapja ugyanaz - player vs monszta. -
#1617 sry, nem akartam senkit sem megsérteni, ugye tisztelet a kivételnek, nem szabadott volna általánosítanom
csak a hirtelen indulat szólt belőlem, h a konzol miatt mennyi nyalánkságról kell lemondanunk -
#1616 TES IV-ben gazdag Boldog új évet kívánok mindenkinek! :) -
haxoror #1615 Ha jól tudom Oblivionban a harcrendszer ugyanaz lesz -
Thanatos #1614 ebbe inkább szeritnem ne folyunk bele mert csak fel lenne ráadásul offtopic... :)
és azt meg reméljük hogy a game jó lessz :) -
#1613 off:
nem értem miért kell ez a konzolellenesség srácok...de még ha igazatok lenne...
"az utóbbinak (a konzolosoknak) ugye a menő grafika, meg a primitív játékmenet a nyerő"
hogy lehet ilyet írni, könyörgöm?! szerinted akik ma ps2-t, xbox-ot használnak azok szebb játékokkal fognak játszani, mint egy jobbféle pécés játék? hát nem. a konzol más, ÁLTALÁBAN a pörgősebb játékok kedvelői vesznek konzolt, illetve az olyanok, mint én, akik odavannak a sok különböző - nem mai csilivili - japán rpg-ért (amik viszont semmiképp nem nevezhetők pörgősnek).
az meg, hogy sz@rul portolják a konzolos játékokat pécére az a programozók szégyene, illetve a cég igénytelensége. mostani példa az Onimusha 3 pécés átirata, ahol alt+enter kombót kell nyomni hogy fullscreen legyen a játék, ez azért arcpirító. de erről megint nem a konzol játékok tehetnek.
on:
nagyon sokat várok ettől a játéktól azzal együtt, hogy a Morrowindet a szánalmasan gyenge harcrendszere miatt abbahagytam, pedig a hangulat bejött. sajnálatos, hogy néhány jó fícsör kimarad, de ezzel együtt is egy borzalmasan jó játékot fogunk kapni, hacsak az irányítást nem kjúrják el (de azt azért csak nem). ja ás csak reménykedni tudok, hogy el fog futni a gépemen ^^ -
#1612 én az új évre a legjobbakat kivánom mindenkinek: azaz olyan saját házat az Oblivionba, mint amilyet te csináltál Hla Olad-ba...
remélem mindent helyesen írtam. egy "kicsit" pityókás vagyok... -
#1611 Mondjuk amilyen instabil lett az X-Box 360... rengetegen panaszkodnak rá, és 25%-os meghibásodási arányról beszélnek... nem értem, mitől olyan népszerű. A PC sokkal jobb. -
Thanatos #1610 hát nemtom, hány és hány cégre gondolta az ember hogy nem az emg nem iylenek és mégis elanyagiasodtak..., sajnos ha valaki nagy sikereket ér el valamilyen szinten ez elkerülhetetlen :( de tényleg majd meglátjuk, énis remélem hogy "nem az a cég lessz" :))) -
Thanatos #1609 hát tény hogy nagyritkán egy egy game tuléli a konzolsoodást, sőt mgé oylan is ami egyértelmüen konzolról portolnak és mgéis türhető lessz a pc-s része..., de az iylen sajnos csak 1000ből egy, a többit oylan sitenesen hazavágja a konzolláz hogy az embernek sirni lenne kedve... :((( mind1 reméljük az oblivion lesz az az 1 az ezerből -
#1608 én nem hszem hog yazért hagynának ki bármit is hogy azt későb pénzért pláne minimális összegért eladhassák, a bethesda nem az a cég. -
Thanatos #1607 amugy meg énis ezt modntam hogy pc-re ha tényleg oylan fejlett mododlási lehetőségek elsznek eleve eséjtelenek a fizetős "modok" -
Thanatos #1606 úgylegyen..., amugy nekem semmi bajoma fizetéssel ha kap is érte az ember valamit, de ha bejönne ez a stíle hogy majd jól kihagyunk valamit hogy késöbb újra eladhassuk azt aminek alapnak kellet volna lennie akkor sajnos mégis beált a sorba... :((( -
#1605 Bár ezzel egyet értek, azért van kivétel(mondjuk csak egy jut eszembe) én a Morronál nem éreztem azt, hogy nagy hátrányára vált volna az, hogy Boxra is megjelent. Inkább a Boxos verziónál éreztem azt, hogy kicsit a gép képességeihez lett igazítva. Igaz, hogy a jellemzőbb azért még mindig az amit te írtál, hiszen ugyanez a gárda is tett már tönkre játékot amiben ennek is komoly szerepe volt (POTC).
Levitációval kapcsban : Ha csak azért nem lesz, hogy bizonyos helyeket e nélkül ne lehessen elérni akkor nem lesz jump sem ? Amúgy szerintem ezt már Mournhold –ból is értelmetlen volt kivenni, mert ha már sikerült befedniük az összes külső teret akkor minek kellett ezt kiszedni ?
BUÉK ! -
#1604 Hát sajnos ez a tendencia manapság. Senki sem örül neki, ha fizetni kell, de sajnos egyre inkább ez a megoldás az elterjedt. Ez volt a Neverwinter premium moduljaival, ez volt a sims kis tárgyaival, halflife steam enginejevel, stb. Ennek ellenére kizártnak tartom, hogy az ES és a Beth beáll a sorba. Legalább nem PCsek kapcsán.
Most őszintén. A játék eleve moddolható, és még barátságosabb lesz a TESCS mint eddig. Ezért aztán bármit, de bármit amit a Beth kidolgozik mint új feature egy fizetős modban, az egy héten belül reprodukálható modderek által. Márpedig a usermade modok ingyenesek lesznek - remélhetőleg. Vagyis mi ebben az üzlet? De ott a konzol, ahol azért a moddolás nem olyan egyszerű mint a PC esetében, és vszínű hogy ezt ellensúlyozandó, a 'boxos tulajok majd netről fogják beszerezni a hivatalos modokat, valami belső updater segítségével, vagy kitudja mivel.
Majd kiderül. -
Thanatos #1603 egyrészt az hogy mindenki warezol azért teljesen nem igaz..., tényleg sokan de a jó gamekat azért sokan emgveszik..., ásrészt meg ha a te gondolatmenetedet követjük akkor elöbb utobb a single gamek is ahvidijasak elsznek, detökjó... -
#1602 Levitáció gondolom azért van kivéve amiért a Tribunalban is a fővárosban, valmint hogy lehessen jó kis folyamatos meg meglepetéses dungeonokat csinálni, ne az legyen hogy fölrepül a legtetejére és ennyi volt.
A lovas harcért nem tudom miért a felháborodás, eddig ló sem volt.
Nyílpuska, dobálható dolgok annyira nem nagy gond, aki lövöldözni akar annak ott az íj. (Mielőtt valaki beszólna: Morroban nyilas karakterrel szinte csak nyílpuskával mentem.)
Fizető dolgok: Ez érdekes lesz, de kétlem hogy a warez ezt kihagyná, főleg ilyen népszerű játéknál.
Egyedül amit fájlalok az a lándzsa. :(
Fallout 3 meg még messze van, az biztos hogy nem lesz ugyanolyan, az is biztos hogy rengeteg hasonló felháborodás lesz a megjelenése előtt mint itt, de szerintem ugyanúgy ámuldozik majd mindenki mint mi fogunk az oblivionra. :) -
#1601 ki mondta hogy azért nincsenek benne mert nem megvalósíthatóak? -senki egyszerűen csak nem tették bele illetve kivették, miért? biztos megvolt rá az okuk ők foglalkoznak játékfejlesztéssel kb másfél évtizede, valószínűleg van némi fogalmuk a "jó-játék" receptjéről a PR-ról, marketingről, üzletpolitikáról stb. pláne azt nézve hogy az ES series egy sikersorozat minden tekintetben -
#1600 Én egyetértek veled, lassan nemtudok kommentelni mert mindent elmondasz helyettem ;]
ui: fizetni kell egyes tartalmakért? Ez csak kicsiny hazánkban szokatlan és vérlázító, ahol a játékosok 90%a warezból játszik és szidja/dícséri az aktuális gammát, amelyet több tucat ember évekig fejlesztett. Egyszer talán elérünk olyan szintre, hogy ez megváltozik, addig mindenki lázong. Bezzeg a kábeltévére, a cigire, az internetre, a nemtudommilyen magazin előfizetésre futja, mert az ugye fontos... De ne menjünk ebbe bele, a dolog pofont egyszerű: el akarok menni Hawaiira az asszonnyal nyaralni. Van pénzem? Nincs. Ez van, akkor nem megyek. Jó lesz nekem a Balaton is. Semmi sem kötelező, aki akar és tud, kifizeti, aki nem akar és nem tudja, az nem játszik majd vele. Pont. Írni kell majd a rendszer miatt a forgalmazónak, fejlesztőnek, kiadónak meg mindenkinek aki az üzleti részében bennevan, és majd ők eldöntik hogy ez így jó e vagy sem. Hiába "duzzugunk" itt magyarul, attól semmi sem változik. -
#1599 Megvalósítható csak mind mind több fejlesztési időt igényel. Sé a kiadónak meg gondolom nekik is kéne má a mani...nem lehet egy játékot örökké húzni, csúnya lenne ha Oblivion Forever lenne a neve :D (Duke Nukem Forever után szabadon :P)
Egyébként a sima íj jobb mint a nyílpuska :P (általános használatban) -
Thanatos #1598 sajnos igaz... :( -
#1597 az ok, hogy neked igazad van, de sajnos az elotted szolonak is -
#1596 soha nem is mondták hogy lesz mounted combat! ezt csak az emberek feltételezték illetve vették egyértelműnek amikor kiderült hogy lesz ló a játékban
"nem kibővítik a Morrot hanem átszabják " ??
könyörgöm ennek a játéknak semmi köze a Morrowindhez azon kívül hogy az a sorozat előző része! miért bővítenék a morrowindet? 2 külön játékról beszélünk..
daggerfal-morrowind "váltásnál" ugyanígy megvoltak a pro és contra dolgok a butítások és bővítések. szerintem az emberek fele max hallásból ismeri a srozat többi részét és morrowindet veszi az alapnak
a lónak meg az az értelme hogy caplatás helyett lehet egy egy saját hátasod amit fejleszthetsz, társ a kalandban stb., szerintem hatalmas hangulatot fog adni az egésznek. arról nem is beszélve hogy mindenki azért sírt morrowind idején hog ymiért nincs ló jajj, erre készítők fogták és megcsinálták a következő részben.
na mindegy én senkir nem akarom a saját véleményemet ráeröltetni csak nem értem miért kell ennyit parázni előre meg szidkozódni hogy ez nincs az nincs. ha kijött és játszottunk akkor majd mondhatja mindenki hogy szar vagy sem. addig szerintem ez se nem fair se nem észszerű. na ennyi, az emberre általánosan jellemző hogy mindíg azért sír ami nincs, ami meg van azt nem becsüli, leszarja
senki rá se bagózik hogy a THIEF karakter új értelmet nyer a játékban, hogy fény alapú végre valódi stealth lesz, hogy kapunk egy rakás várost, új guildet és még egy csomó mindent... csak az tűnik fel mindenkinek amit "kivesznek"
-
#1595 ugye azért tuggyátok, h ez a sok egyszerűsítés a kurwájec konzol miatt van, meg ugye ez a csilivili grafika is
itt már minden a $-ról szól, a pár 10 ezer rajongó nem jelent akkora vásárló erőt, mint százezer konzolos
az utóbbinak ugye a menő grafika, meg a primitív játékmenet a nyerő
azt nekem senki se akarja bemagyarázni, hogy a lándzsa, nyílpuska nem megvalósítható, sőt még a levetáció, a lóról történe harc sem az! -
haxoror #1594 Nem lesz mounted combat se?
Jól lemaradtam...
Mi értelme lesz akkor a lónak? Na mindegy.
Azért nem osztom a lelkesedésed mert ami nekem lejön ebből az az, hogy nem kibővítik a Morrot hanem átszabják és mivel a Bethesda kapta meg a Fallout jogait ELÉGGÉ zavar ez a hozzáállás. -
Thanatos #1593 hát ez ok hogy kinke tetszik kinek nem egy multigamenél és inkább kihagyják de ez single game könyörgö..., ha valakinek nem teccik a elvitáció akkor nem hazsnálja, nem fejelszti, ennyi..., ez kb olyan hozzáállás hogy én hideg vizben szoktam kezet mosni, holnap zárjuk el budapesten a melegvizet... -
#1592 Ez a jó hozzáállás! Egyetértek! -
#1591 mounted combat-ot már az elején leszögezték hoyg nem lesz, a levitáció azon részével egyetértek , hoyg morrowindben volt szerepe, az hog ymekkora már vitatható de itt nyílván nem fogod hiányát érezni mert nem lesz olyan hely ahová csak azzal juthatsz el, de persz e ez csak az én véleményem. én csak annyit próbálok mondani hogy ne írjuk le a játékot előre hanem akkor alkossunk véleményt amikor már lehet mert megjelent. én nem hiszem, hogy egy olyan cég mint a bethesda ekkora hagyománnyal és múlttal, ahogyan az eddigi játékaikhoz (most kifejezetten az ES sorozatra gondolok)álltak hozzá és ahogyan a játékosokhoz viszonyulnak, olyat csinálnának amiben olyan nagyot csalódhatnánk. sajnos lehetetlen úgy játékot csinálni hogy az mindenkinek megfeleljen mert ami az egyiknek tetszik azt a másik hülyeségnek tartja stb. mindenki szépen moddolhatja amit hiányol belőle majd. fél év és szerintem minden amit az emberek most hiányolnak vagy ami miatt siránkoznak benne lesz -
#1590 remélem azért a peccsekért nem kell majd tejelni -
haxoror #1589 Hát én beleéltem magam hogy lóhátról fogom lándzsavégre tűzdelni a genyákat és nem egy tőrrel akarok kaszabolni.
A nyílpuska kihagyása meg teljesen érthetetlen, szerintem is a letöltögetős bigyó a butítások oka.
Ja és sztem pl a levitáció egy elég alap és meghatározó része volt a Morronak és a kihagyása egyértelmű visszalépés függetlenül az új fícsöröktől. -
Thanatos #1588 én meg pont ugy látom hogy gyk agyon butitják az egészet és kapunk cserébe egy halom csili vili dolgot amit az ember ugyis csak az első fél órba néz hogy jaj de jól néz ki ez emg az utána már nem feltétlen számit...
amugy a fizetős "modok" lehetőségét figyelembevéve a sok kihagyott dolgoal együt nekem kezd nyilvánvalóvá válni mire megy ki a játék..., akarsz levitációt? 5$ akarsz lándzsát? 5$ akarsz ezt emg azt 5$ 5$ 5$..., kezd ez is nagyon ugy kinézni mint az ea nagy hagyományai... :((( -
#1587 a levitációt nyugodtan temetheti mindenki mert hivatalos, a játék megjelenése után viszont szerintem nagyon hamar meg fogja moddolni a közösség, ez szerintem tuti.
a lándzsát és a marksman rész "butítását" pedig már nagyon nagyon rég megmondták. én nem érzem az, hog ybármivel is kevesebbet fogok kapni mint amit "ígértek". szerintem nagyopn sok ember abba a hibába esik hogy saját maga túl sokat vár el a játéktól illetve a készítőktől. én a kezdetektől fogva úgy vagyok, hogy ez a játék kinéz, a sok újdonság, a vizuális orgia,a hangok , a nagyság nekem már rég bőven elég ahhoz hogy egy régi álmomat valóra váltsa. ha a játék CSAK azt a hangulatot illetve élményt tudja nyújtani mint a morrowind akkor én már nagyon boldog leszek, ennél pedig sokkal de sokkal többről lesz szó -szerintem-
ha picit úgy próbálja meg az ember nézni a dolgot, hogy.: ok tény ,hogy pár dolgot butítottak , összevontak egyszerűsítettek de ezzel szemben kapunk radiant AI-t, havokot, rengeteg párbeszédet sokkal érdekesebb játékvilágot és még sorolhatnám akkor nyugodtan visszaülhetne sok ember a kis popójára és tenyerét dörzsölve várhatná úgy a játékot mint én,mindenféle felesleges aggodalom meg felháborodás nélkül. ne azt nézzük hoyg mi nincs, hanem, hogy mennyi minden van, lesz. mindenki a száját fogja tátani ahoyg elkezd majd jtszani az tuti. -
haxoror #1586 Lándzsa se lesz?!
Hát ez nemigaz... -
Thanatos #1585 hát nemtom, ez is megint kezd olyan szagu lenni hogy füt fát igértek és az eredmény a tizede se lessz a sok igérgetésnek :(