41716
| Oblivion HQ | href=\"http://www.elderscrolls.com/forums/index.php?showtopic=324335\" target=\"_blank\" class=\"menu\">MOD lista | | target=\"_blank\" class=\"menu\">Hivatalos oldal | | MIELŐTT KÉRDEZNÉL IDE KATTINTS! | |
-
#2042 A woodelf sem semmi a háttérben ;] -
#2041 Hál istennek végre szertefoszlott az a gyanúm hog yaz összes emberi karakternek ilyen "egykaptafa-majomszabású" arca lesz. Mondjuk a legutóbbi videóban már Septimnek is emberibb feje van, az új képen látható arc pedig egyenesen üdítő, teljesen emberi, nem az az undorító laposorrú majompofa. -
Árnyvadász #2040 Értem és köszi a leírást.
OFF: Igen rengeteget játszottam a DotC-nal. Még egy EGA vezérlős 286-oson. Anyámékat már majdnem megőrjítette a körönkénti pénzcsörgés hangja :) Több hónapon keresztül nyomtam. Jaja, Robinhoz el kellett menni, sok jó emberanyagért. Csak ha sokszor mentél, néha nem adott, mert már nem volt miből. Ott is kellett kis idő, míg újratermelődtek. Strongholdot csak azt az új verziót ismerem amit évekkel ezelőtt a FireFly studio készített. Amit te írsz azt nem.
Megyek haza, kellemes hétvégét all! :) -
Lysandus #2039 Nos, az ES2-ben, a Daggerfallban volt a legtöbb dungeon idáig a sorozatban. Szerintem a szörnyújratermelődés amiatt van, mert a 200-300 barlang nem olyan sok. Viszont: a Daggerfallban úgy volt, hogy a szintedhez generált szörnyeket. Tehát még akkor is, ha egy küldi miatt mentél be valahova sokkal többet tudtál keresni azzoknak a cumóknak az eladásával, amiket a szörnyekről húztál le. Mondjuk abban a világban hemzsegtek a daedra cuccok. Engem a Morro-ban az lepett meg, hogy max csak két daedric dai katana van az egész világon. Mondjuk a kiegekkel változott a helyzett, elvileg korlátlan méretű lett az ebony scimitar utánpótlás. Egyébként meg hiába takarítasz ki egy helyetm egy barlang nem maradhat üresen sokáig! :-)
OFF: te játszottál a defender of the crownnal? Én azzal kezdtem, hogy egymás után háromszor elmentem robinhoz, és utána lerohantam valamelyik normant. A Strongholdot nem ismerted? A régit, az SSI-felét, valamikor a 90-es évek elején jött ki. Szerintem az volt az első rts-szerűség. -
#2038 Ja, a magyar szöveg se éppen "fordítás" :)) A képek nem rosszak, nekem az arc tetszik! Eddig a legjobb szerintem.
DB -
#2037 Az olvasottak alapján lehet, hogy ez lesz az a játék, ami miatt kénytelen leszek NTFS partíciót létrehozni, ha már ott tartok, hogy ki akarom csomagolni. -
Árnyvadász #2036 Elmentem a linkre amit adtál, de a képeket én nem láttam sehol. A szöveg az okés. Az a kis folyócskás kép... Ahhh.... -
#2035 A szövegeket már belinkeltem, a képek pedig newsletterben megjöttek még reggel...
Hogyhogy nem vagy(tok) rajta a Bethesda newsletteren? :))
DB -
Árnyvadász #2034 ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Mindenki menjen a hardwiredre! Új képek és olvasnivaló! -
#2033 Sokatmondó nick... :P nembaj mindenki tévedhet tökéletesen "tájidegen" topicba :)
DB -
#2032 Hát akkor azt hiszem ez nem a te játékod ;] Egyike azon keveseknek, amely kapcsán a multiplay mint lehetőség, eleve kizárt. -
Neoncsoves #2031 Jóvan csak nem rajongok az ilyen no multi gamekért ^^ -
#2030 Nem
noinfo
nem
nemjóllátod
de -
Árnyvadász #2029 Atyaúristen :))))))
Kezdem: Ez egy sima egyjátékos (multi nincs!) RPG. Egyszer megveszed és annyi van még, hogy ha akarsz plussz tartalmakat a játékba, akkor azokért fizetni kell. De ha nem akarsz, akkor nem kell. -
Neoncsoves #2028 Császtok! Ez ilyen MMORPG? Lehet törttel játszani? Online játék? Középkor ha jol látom... És nem kell fizetni mint a WoWért??? -
Árnyvadász #2027 Nálam a Top tíz így néz ki: (sorrend mind1, az a lényeg ezek voltak életem nagy játékai)
Panzer General I-II (turn based)
Red Alert (rts)
Diablo II (action-rpg)
Rome: Total War (turn based)
Thief: The Dark Project és Deadly Shadows (fps)
Unreal Tournament (fps)
FiFa 96' (sport)
Defender of the Crown (turn based)
Eye of the Beholder I-II (rpg)
Morrowind (rpg)
NWN amúgy nekem bejött, játszottam az alap és az első kieg.-el is. Megvan a második kieg. is, csak az nagyon nehéz. System Shock az bizony nagy játék volt és a második részt is volt szerencsém, de csak demo formájában. Deus Ex az alap etalon játék eleve :)
Érdekes én végigvittem a Gothic II-t és nagyon tetszett, de valahogy a harmadik részt egyáltalán nem várom. Erről a TES4 tehet, nem én! Ezt hangsúlyoznám :)
Na nem leszek off, mert kapok a pofámra. -
#2026 Azért idén van még 1-2 dolog, ami előre jónak néz ki (Pl. Gothic 3 :)
Az NWN2 nem érdekel, mert az első része nagyon gyatra volt számomra... valamint hátha kijön valami olyan forradalmi dolog mint anno a Deus Ex - sose lehet tudni! A Bioshock is érdekel, a System Shock 2 a mai napig a top 10-ban van nálam...
DB -
#2025 Hát sajnos én is így érzem. Jó ha 2-3 havonta letöltök valamit. Megnézem, aztán rövidesen unsintall, del. Tavalyi kivételek eddig: Civ4 és Football Manager 2006.
Inkább átállnék a MMOG-kre, most már van 1-2 olyan ami egészen jó - de sajnos felnőtt embernek azokra nem nagyon van ideje :(
DB -
GrimReaper78 #2024 Na, pontosan így vagyok ezzel én is, főleg, ami a mai játékokat illetti. A legtöbb nem köt le 30 percnél tovább, mert xar.
Az Oblivion persze ütni fog. Meg most a Civ4 tartja egész jól magát nálam, már majdnem egy hete fent van, és játszok is vele, nem csak a helyet foglalja :D -
Árnyvadász #2023 Az biztos, hogy ez meg is foja érni. Sajnos én sokszor belefutottam abba a hibába, hogy súlyos pénzeket dobok ki az ablakon játékért (szó szerint). Aztán polc és utána, ha lehetett gyorsan eladtam valakinek, de már buktam is rajta.
Én azt a taktikát választottam erre az évre, hogy ami nagyon érdekel azt megveszem, ami meg nem azzal nem foglalkozom. Még warezbe sem. Így időm is több lesz és a pénzem is megmarad :) Bár ha a TES4 fentlesz a gépen, akkor jó eséllyel év végéig engem más nem fog érdekelni. Meg igazság szerint nem is nagyon érdekelnek már a játékok. Ez az egy progi van amit iszonyat várok a többi az egykaptafa, rókabőr, X-edik folytatás meg stb... -
#2022 Köszi!
Le is adtam a rendelést ;) -
#2021 Jaja, CDGalaxis, 16,990 kemény magyar Ft.
DB -
Árnyvadász #2020 Persze, erről már jórégen itt is szó esett, de menj el ide és látni fogod te is. Meg persze rendeld elő, mert a CE csak korlátozott számban lesz elérhető. -
GrimReaper78 #2019 Hát ja, azt hiszem, nekem is megvan, mi lesz az első játék, amit eredetiben megveszek. -
#2018 Nálunk is kapható lesz a CE? Az király lenne! [jobban szeret személyesen vásárolni] -
Árnyvadász #2017 Én úgy vagyok vele, ha sokkal előbb elérhető a warez (1 hét pl.) akkor előszőr mindenképpen így lesz meg. De ha csak pár nap eltérés, akkor kibírom. Bár az is lehet, mindenképpen kibírom. Pl. Most a SW: Empire at War is már kintvan warezban. És boltba itt nálunk csak jövőhét pénteken vehető. De kivárom. Kérdés az Oblivionnál ez menni fog e. Mondjuk erre nem kötnék életbiztosítást :)))
Persze természetesen utána amint megjelent, irány a bolt és CE. -
GrimReaper78 #2016 Hát ja, azon én is csodálkozok, hogy nincs még pontos, konkrét megjelenési dátum, de remélem, a hónap végére már lesz ;) -
#2015 Hát részemről én nézem a warezoldalakat is majd, és mivel nem Starforce lesz a védelem (YEEEEESSS!!!! LE a büdös rootkites malware-rel!), ezért valszeg azonnal feltörik.
Ha meg nem jön meg elég gyorsan akkor én is letöltöm, végülis már hetekkel ezelőtt kifizettem :))
DB -
Árnyvadász #2014 Közben a kollagenőmet idehívtam, pont ezekhez a mondatokhoz amit te is írtál már magyarúl és ok. Ja a többi az valóban volt, csak előbb másoltam, utána olvasgattam.
Igazából hirtelen azon ijedtem meg, hogy még három hónap... De aztán realizálódott a dolog. Bár ha még 3 hónap lett volna, akkor DB már jelezte volna :)
Engem csak az zavar, hogy igazán kibigyeszthetnék a honlapra, hogy március 21, vagy ilyesmi, mert ez az early 2006 nem nyugtat meg. Az biztos, hogy ha március 21-24 közt boltokba lesz, akkor előtte 2 héttel be kell jelenteni az aranylemezt. Ha ez kimarad, akkor fájhat a fejünk :( -
GrimReaper78 #2013 Bár nem én vagyok PTW, azért ami szerintem a lényeg, hogy a 3 hónap csúszás a finomítgatás miatt kellett nekik, viszont ha most kapnának még 3 hónapot, már nem tudnának mit kezdeni vele -- magyarán nagyon nagy az esélye, hogy tényleg márc. 2x-én kijön :D
Ami számomra csalódás egy picit, az az, hogy nem lehet háziállatunk (korábban arról volt sóz, hogy lehet kutyánk), csak az NPC-knek.
A többiről már ezerszer hallottunk, de ha kérdés van, tegyétek fel. -
Árnyvadász #2012 - Who is Pete Hines: THe VP of PR Marketing. His job varies from day to day
- Game is developed by Bethesda Studios, and published by both Bethesda and 2k.
- Release for PC and 360 Early this year
- The game doesn't relate back to previous versions. THe Storyline is about the Emporer who is being chased by assassins which have killed his sons. He upon hit fatal blow entrusts you to find his heir.
- If he dies and there is no heir then the barier which keeps Oblivion closed is broken.
- They are using Pactrick Stewert (The emporer), the son of the emporer is played by Sean Bean. The evil Nemesis is voiced by Karen Stamp (?) . Linda Carter is back again doing voice for Nord Females
- The 3 month delay of the game was because they weren't finished. They wanted to polish it and finish everything.
- If they were given another 3 months they wouldn't have anything else to add or really even improve on.
- He went over the Minimum requirements for PC
- Oblivion will take advantage of Dual Core chips in a few things, but not in much.
- The game looks MUCH better actually playing and controlling it than it does in the movies and pics.
- The shadowing was NOT toned down so PC graphics would meet the 360 abilities. They did it because they changed engines completely.
- They went through 3 different combat systems before they got one they liked.
- They use HDR in a number of different ways. There is almost no technical aspect that is available for games that isn't used in Oblivion
- The engine they are using now is a combination of different engines. They use a HEAVILY modified Gambryo engine, and Havok for physics, also a modified Speed-Tree for tree Creation.
- They don't know if there will be a "Use best setting for my PC" button yet. He thinks it's something they are doing, but not positive.
- Explain the Radiant AI: "It is a system they came up with because AI was something they wanted to do better. It's a system where they do not script individual actions for NPC. They give them a general set of Goals they figure out how to accomplish based on different paramaters and levels of responsibilites....... differnt money...... etc. They don't script an NPC to go at 12:00 to do specifics. They tell him to eat at 12:00 and they decide where to go, what to get, where to sit and eat, etc."
- There were rumors about having major problems with RAI lately, but there isn't truth to them. RAI has no issues.
- To go through each Race and give individual bonuses would take too much time. They might upload it to their website at some point, but right now it's just a lot of unneeded time that would be taken. But they will try to get it up before the game is released He said it's not exactly like it was in Morrowind as things have been tweaked and balanced.
- NPC's do get punished for committing crimes in games. They don't really have NPC's steal things because it makes the game look broken. But if you are attacked by an NPC the guards will help and take care of the problem.
- They didn't change the leveling system much as to how it was in MOrrowind. They changed a bit such as there are only 8 attributes, and each attribute governs 3 individual skills.
- NPC's in the world have Pets, but they didn't add Pets in the world for you to have. There might be some animals that will follow you due to it's AI, but it's not really a pet.
- They decided to eliminate spears and combine the long and short blade skills due to a few factors. It was a major issue of balancing. They wanted to make everything even and work better. Combining blades was decided because it helped you not waste leveing multiple skills to do the same things. The removing spears was because it just didn't make sense to have a little stick to poke someone with if you could throw a massive explosive fireball and destory a massive area.
- There are not marriage and relationships in Oblivion. They don't like to focus on the domestic. They like to focus on the Heroic.
- It will not officially be possible to import faces from things such as FaceGen. They are confident that their Character generation utility is more than enough. People spent over an HOUR just making their own character at X05
- There are 3 different stages of character creation: Picking the race, Picking birthsign, and picking your class. When you have made your final decision you cannot change. But there is a good little amount of playing before you have to finally decide what you want. You can change multiple times in the "test zone" before finalizing.
- There will be more official plug-ins than just Horse-Armor and Holidays, and they are looking at them already, but he can't go into specifics. They do have 3 or 4 already being working on right now.
- They will support the standard conventions that Xbox360 supports. There will be updates, downloads, achievements, etc. And any d/l Content that is on PC WILL be available on the 360 version.
- The expansions isn't really talked about right now. They are focusing mostly on the actual game now.
- They are not using Starforce for any products from Bethesda. He is all for anti-piracy however, obviously.
- He didn't want to comment on anything about Vampires. They would rather people experience it for their own.
- ALL cut-scene movies are in-game engines.
- There are NO dragons in the game.
- The PC and 360 version will be released at the same time.
- The will release the US AND EUROPE version at the same time.
PTW légyszi a lényegesebb dolgokat fordítsd le :) -
#2011 Oblivion Podcast
és
Új developer diary
DB -
Thanatos #2010 -
#2009 Lehet, hogy mazochistának tűnök és abban a helyzetben biztos bosszantana is a dolog, de azért nem bánnám ha ilyenek lennének. -
Árnyvadász #2008 Igen, a külső terek élőlényeinek újratermelődése, teljesen hiteles és hihető módón lett megoldva. Várhatóan ez a TES4-ben is így lesz. A felvetésem, hogy belsőből külsőbe átjárkáló szörnyikék és élőlények lennének e, az inkább csak egyfajta "ahogy azt Józsika elképzeli" típusú balfék mellékgonodolati szálként értelmezendő.
Bár egy szarvas esetén (vagy farkas, medve, stb) én igen is örülnék annak, ha ugyanúgy élnének a világban. Tehát nemcsak állandóan fentvan, meg csak úgy otterem ahogy a program lerakja, hanem akár alvás közben is rátalálhatunk. Hiv. forrás utalt rá, hogy medve lekaphatja a szarvast pl. ez már eleve pozitív, csak kérdés ez egy előre megírt forgatókönyv (script) által zajlik le, egy helyszínre érve, vagy valós rAI által vezérelt kód formában, akár többször is visszaköszön a játék során.
Mondjuk mekkora bosszúság lenne, ha egy kiadós szarvas vadászat közben (már egy fél órája nyomon követjük a szarvast és várunk az ideális lőtávra és találati esélyre) egy medvekoma sikeres karomművelettel leorozza előlünk a zsákmányt. Vagy egy troll elijeszti a szarvast és így meghiusúl a vadászat.
-
#2007 Igen, és szerintem nem is lesz ezzel gond - a Morrowindben is "intelligens" respawn volt... csak bizonyos monszták és egyebek respawnoltak, még egész hihető módon... nem hinném hogy elrontanák az Oblivionben!
DB -
#2006 Morroban, ha a játékos el dispose –olta, akkor újratermelődtek az interiorokban is a lények. Bár ezt a Tribunalban már orvosolták nekem ez nem nagyon tetszett, mert míg a hullát nem akartam otthagyni(ha jövök legközelebb akkor respawnoljon) addig a cuccait, amik ilyenkor hozzám kerültek nem akartam magammal vinni.
Saját példámból kiindulva, ha valaha megszorultam anyagilag vagy csak ki kellett adnom(PL.:enchantra) egy nagyobb összeget és nem volt valami jó csere alapom a visszabarterhez, akkor már indultam is Ashurnibibi –be(mehettem volna máshova is, de ezt szoktam meg) néhány Dremora levadászására és a náluk talált fegyverek elkobzására.
Ugyanígy az is előfordult, hogy ha épp nem volt nálam semmiféle magicka töltő eszköz és nem akartam sehova elmenni érte akkor betértem egy egy helyre annak reményében, hogy találkozok valakivel akiből mondjuk Daedra's Heart –et zsákmányolhatnék.
Úgyhogy a loot miatt meg a többi Árnyvadász által is említett dolog miatt szerintem mindenképp jó az újratermelődés. -
Árnyvadász #2005 Igen, ez jó meglátás.
Egy dungeon ahol már jártunk, majd oda visszatérünk és ne hullakerülgetés legyen az újbóli visszatérésből. Tehát a quest-ek jobbani kötöttsége a dungeonokhoz okozza azt, hogy újratermelődjenek a szörnyek.
Tehát ilyenformán a 200 dungeon a játékban, máris több játékidőt ad, azaz akár úgy is vehetjük 300 dungeon is van a játékban amit be kell járni. Csak ne adja a jó Isten, hogy pl. egy dungeonhoz akár 4-5 quest is tartozzon, mert nekem a Boiling Point effajta (börtönbe 6-szor, mikor kit kihozva... rémunalmom volt egy idő után) megoldása kiábrándítóan hatott. De bízom a Beth.Soft.-ban.
-
#2004 Ja és majd elfelejtettem...
TAKER!!! :))))
DB -
#2003 Szerintem úgy van értelme régen kifosztott dungiba "visszaküldős" questet kapni, hogy pl. egy elveszett NPC-t kell megkeresni, vagy valami hasonló.
A Morróban is újratermelődtek a szabadtéri mobok, annyira nem volt zavaró. Kivéve a borzalmas Cliff racerek, amiket mindenki gyűlölt :) még peccs is volt rá hogy kivegyék őket annyire irritálóan idegesítőre sikerültek, hogy fellázadt ellenük a community :))))
DB