61525
  • Alexease
    Lehet hogy az illeto hatulrol tologatta az autot, lebutitot grafikaval, billel:)
  • Toby0501
    Nem hinném, hogy Suna ilyesmit írna az rF2-ről.
  • Ulvar
    Nem tudom de érdekes hozzászólás...
  • Nightt
    Lehet, h az illetonek a kedvence eddig egy clio ala heggesztett supra fizikas mod volt es ahoz meri az rf2-ot
  • Ulvar
    Érdekes kommentet olvastam ezen a hsw.hu-n:

"Kíváncsi vagyok erre, mert meg kell hogy mondjam, az rFactor 2 nekem óriási csalódás! :( Nagyon béna lett az autó mozgása, lebeg a pálya felett, a valós árnyék inkább csak ígéret. Persze tudom, ez még csak béta, de hogy már ezért is pénzt kérnek... Grafikailag nem látszik nagy előre lépés"

Erre csak ez a válaszom:

Nem tudom hogy én vagyok a hülye, de nekem ez alapján a videó alapján nem úgy látszik mintha lebegne az autó...
  • hugoagagyilo
    menj a plugin mappába,
    nyisd meg a grindingtranny.ini fájlt
    keresd meg a NeutralKey=Auto sort
    írd át az "Auto" szót pl egy "f" betüre /lehetőleg ne legyen arra a billentyűre konfigolva semmi az rFactorban

Hamarosan evvel a moddal bajnokság indul. obhunracing.com
  • unrealnoise
    Nem tudom rf2 -vele kapcsolatban mi a helyzet, de nekem úgy rémlik, hogy ha nem tetszik a béta, visszakapod a pénzed. Vagy nem?
  • jancsikaka
    Pacsutatibi! Remélem jól fog sikerülni. Már előre matyizok rá. Ezt vártam, hogy legyen mecseki pálya. Ha jó lesz akkor a gép előtt fogok ülni egész nap és nyomom:) Zolee145-nek igaza van, hogy lehet szopó lesz a 2-be átkonvertálása a pályáknak. Remélem lesz ilyen funkció és azt is, hogy az 1 autóit ugyanúgy bemásolva tudjuk benne használni.Pacsutatibi feltétlen írj ha kész a pálya!!!:)Egyébként emlékszem kb 1 vagy 2 éve valaki elkezdte csinálni az orfűi gyorsot, nem te voltál az véletlenül vagy nem tudsz róla valamit?
  • cheatman
    Sajnos nem sikerült megoldanom. Próbáltam mindkét verziót.
  • macleody
    Konfiguráld át a jobbra-balra nézést másik gombra, vagy töröld a trackir plugint a plugins mappából. Vagy mindkettő.
  • cheatman
    Sziasztok! A segítségeteket kérném. Hosszabb kihagyás után ismét elkezdtem játszani a játékkal, de olyan problémába ütköztem amivel még eddig sohasem. Röviden: megyek az autóval és amikor rosszul váltok (előbb vagy később nyomok kuplungot) akkor hallok egy fura hangot (mintha fogaskerék recsegés lenne) és elkezd ugrálni a kép. Ez azonban csak a belsőnézetben és motorháztető nézetben tapasztalható. 2-3 másodperc múlva minden visszaáll és jól működik a következő rossz váltásig. Ha bekapcsolom a gépi váltást akkor is csinálja. Azelőtt ilyen nem volt. Nagyon örülnék a segítségnek.
    További jó játékot!
  • gviski
    BTB mennyibe fáj?
  • zolee145
    Idézet következik!:)

Forrás: Pacsuta Tibi / rallysimfans.hu / Új pályák az RBR-hez fórum 76-ik oldal / 2010.03.08.

"Figyelem egy hosszabb Tutorial következik.

A GoogleEarthbe ki kell jelölni egy útvonalat (felül utvonal hozzáadása ikon). Lehetőleg minél közelebb legyenek a pontok illetve szépen az út közepén menjen. (Egy pontot utólag is lehet pozícionálni.)

baloldalt kiválasztod az útvonalat, jobb klikk hely mentése másként. És lemented .kml fájlba.

Aztán kell a GPS Track Analyse program. http://www.gps-freeware.de/Download.aspx (alul pipálni, zum download)
    Letölt indit, ha müködik akkor oké, viszont német nyelvű.
    http://www.gpspassion.com/upload/Xania- ... NET.En.zip Ezt letöltve, bemásolva a mappájába és ezt az exet inditva angol lesz.

Na akkor a progikkal meg is vagyunk.
    -Elinditod a GPS-Track-Analyse-t. File, GoogleEarth file import, betöltöd a GoogleEarth-el kimentett kml-t. Akkor elvileg látsz egy csomó pontot egy szintben.

-Trackpoints Processing, Assing SRTM Data Elavation. Felül irja melyik fájlok kellenek hozzá. (Jó esetbe 1 rosszabba lehet 4 is ha a pályát keresztbe szeli egy szélességi és hosszúsági kör is.)

Van egy honlap ahonnan le lehet tölteni ezeket a magassági adatokat. Innen:
    http://dds.cr.usgs.gov/srtm/version1/
    Ha európai pálya akkor az Eurázsia mappába kell belemenni.
    Ha letöltötted a szükséges .hgt fájlokat azt be kell rakni egy mappába. A mappát a proginak ugytudod megadni hogy a >> ra kattintasz.(lásd a linkelt képen) Ha megtalálja a mappába akkor a hgt fájl elé berak egy pipát. Ha ez megvan akkor rá kell menni hogy assing srtm data. (Nekem hibás értéket nem dobott,mindhez tudott magasságot adni.)

-Ekkor szépen látod az oldalsó képen a magassági adatokat. A 3d Alt profilenál szépen 3dbe is körbe tudod forgatni.

-Utolsó "Fül" Export, ->Project-Folder, Adsz egy nevet meg egy mappát hogy hova mentse. A kml legyen bepipálva, és menj rá hogy create project folder. Ekkor elvileg a megadott mappába megtalálható lesz egy kml fájl ami tartalmazza a magassági adatokat is.

Annyi probléma van még hogy ezt a kml-t nem tudta a BTB(BobsTrackBuilder) kezelni, nemtudom miért nem.
    Ezért meg kell nyitni a kml-t valami jegyzettömbbel és a <coordinates> től </coordinates>-ig lévő Számokat ki kell másolni egy másik szöveges fájlba.
    pl :
    .....<coordinates>
    19.07721676269815,47.55878598444277,0
    19.07719939241711,47.55884884544653,0 </coordinates> ...... Ebből a ennyit kell átmásolni:

19.07721676269815,47.55878598444277,0
    19.07719939241711,47.55884884544653,0

Ezt a másik szöveges fájlt le kell menteni "valami".csv néven.

Aztán BTB indit, Fájl, Import, CSV fül. Ha szakaszt csinálsz akkor Open Ended-be a pipa. Sampling: All. Data: Longitude,Latitude,Height. A Delimiter a , legyen. De elvielg alapból ez. És import. Ekkor elvielg szépen bejön a pálya, ha lennének kissebb dombok gödrök azokat manuálisan lehet javitani,vagy pl egy kanyarban van egy godor de előtte mögött 2-2 jó pont akkor az 5 öt kijelölve jobb klikk smooth selected nodes->by height vagy a smooth control points segitségével."

Annyit fűznék hozzá, hogy ha több szakaszunk van így csv-ben akkor sincs baj, a BTB-be egy projektbe bármennyi szakaszt be lehet importálni. Kell alá egy műholdas kép, hogy össze tudd őket pakolászni.
    Természetesen ez így nem 100%-os, biztos, hogy lesznek benne apróbb hibák, ezeket már kézzel kell javítgatni. Van vele meló, de alapvetően egy pontos utat kap az ember.

Amúgy ez pályától/rutintól függően mondjuk a GE telepítésétől a szakasz importálásáig kb fél órás meló. Ezt jó tudni, mert látam már olyat aki ennek nagyon megörült, és elkezdte beírni a topikba, hogy hétvégén már lehet csapatni az 50 km-es pályán, kész az út, már csak terep kell, meg a tereptárgyak. Namost a "már csak" rész azóta sem készült el. Az a neheze. Ha ennek tudatában vagy akkor nem fogsz túlzottan megörülni az utadnak, cserébe viszont nem fog idő előtt elmenni a kedved a pálya befejezésétől.

Egyébként érdemes az utat azonnal exportálni rFactorba (mármint a szemmel látható huplik javítgatása után), mert egy csomó apró hiba csak akkor derül ki ha mégy rajta, BTB-ben nem úgy érzékelsz egy bukkanót. Viszont a pálya elejére (az első 30-40 méterre) jobb oldalra egy kb 20-30 méter széles "füvet" is le kell rakni, mert alapból ide rakja a garázst, vagyis ha nincs itt semmi akkor a pályára lépéskor a levegőben lesz a kocsid és nem tudsz vele elindulni.
  • Fokker
    ez igaz. hogy mi lesz 3 év múlva, senki sem tudja. a forinttal való játékot nem kalkuláltam bele.
  • Dietrich
    Ha így játszanak a Ft-al nem lesz az olcsóbb..
  • Penge88
    Na az engem is :D Kevés szabadidőmben lehet próbálkoznék vele
  • gviski
    olcsóbb lesz? max ha erősödik a magyar forint :-), mert az rFactor is végig tartotta az árát...
  • Fokker
    én még várok az rF2-vel úgy 2-3 évet, egyrészt mert a mostani gépem(e5200, 2GBRAM, 4850 512) még pont elég a legújabb rF1-es modok(Historic 1.9, DRM Revival, F1 1994LE) futtatására; másrészt a moddereknek is idő kell majd az rF2-re való átálláshoz. addig bőven el leszek a mostani rF1 felhozatallal. addigra meg kijön pár patch a 2-höz, szóval csak nyerek vele. ja, meg olcsóbb is lesz.
  • gviski
    van magyar tutorialt pályakészítéshez? az érdekelne :D
  • zolee145
    Azért az a kb 1 éve az nagyon kb:D Írtad, hogy csinálod a pályát, majd írtál egy tutorialt pályakészítéshez. Na a leírásod alapján azóta csináltam három pályát. A három az végülis négy, mert Bükkszentkereszt első verzióját véletlenül töröltem.:D

Szóval az az 1 az 2-3 hónap és inkább 2.:)

Amúgy lassan majd azon kell agyalnunk, hogy az rF1-es pályákat hogyan konvertáljuk át rF2-re. Már ha a BTB-ben nem teremtik meg ennek alapból a lehetőséget.
  • zolee145
    Nekem van egy olyan érzésem, hogy az ISI is pont erre gondolt. Nem a Shiftre, hanem úgy egyáltalán modokra, pályákra. Mire kiadják a véglegest addigra már szinte rF1-et megközelítő ingyenes tartalom lenne modokból.
  • PacsutaTibi
    Szia! Én vagyok az elkövető :) Hogy mióta csinálom? Kb 1 éve. De igazából, tavaly tavasszal (amikor elkezdtem) foglakoztam vele 3 napot valamint most december végén vettem ujra elő egy délután.

Gyakorlatilag van egy módszer amivel az út és a domborzat kész van kb 2-3 óra alatt. Persze ezeket még fel kell textúrázni, és elhelyezni rajta az objektumokat. Szóval 1-2 nap meglehet csinálni egy pályát, ha nincs más dolga a készítőnek...
    A szalagkorlát gondot mostmár megtudom oldani. 1-2 fát kell még arréb rakni, mert nagyon belóg. kamerák, aiw, időmérés, 1 helyre kerités, meg néhány táblát kell lerakni. Gondolkozom hogy kell e szalagozás, de csak látványosabbá tenne 1-2 kanyart, ahogy időm engedi foglakozom ezzel is.

Laller te csak ne előzgess! :D :D
  • laller82
    Jó lesz ha belehúz, mert a végén még beelőzöm
  • Dietrich
    erősödik a Ft..lehet várok még pár napot vele :D
  • jancsikaka
    Remeteréten kint is voltam tavaly, hát ott sokat mentek keresztbe, úgyhogy jó szakasz:)Kb mióta csinálja tesód?Mennyi idő amíg egy ilyen pályát elkészítetek?Sok sikert!Szorítok, hogy jó legyen!:)
  • Alexease
    Lesz demo, de meg nincs kesz a program;)
    Nem ertem miert kell aggodni, ez csak egy plusz lehetoseg a keszitoktol, hogy mar most meg lehet venni. Nem kotelezo. Aki akarja megvarja amig kesz lesz, kiprobalja a demot, es utana megveszi ha tetszik neki.
  • repastam
    nekem még a launcher se megy még megvenni se tudom :P
  • Toby0501
    Inkább valami demot dobtak volna ki, hogy ne vegyek meg egy olyas valamit, ami aztán majd nem fut a gépemen. :)
  • Laceee
    Nem kötelező megvenni...
  • Firerock
    De ez egy BETA!!!!!!
    14ezer forint egy Beta játékért!? Normálisak ezek?
  • peti193
    Lehet tölögetni srácok
  • macleody
    Kérdőjel a link mögé.
  • Alexease
    Nem torli, ott van az, csak nem engedi beepiteni;)
  • pajti
    Ha gondolod ide töltsd fel, ez biztos jó lesz :)
  • atiwrc
    Na B**d meg nincs freeweb.hu már megvagyok lőve egy képfeltöltésnél :D
    Ezzel az imghackel is mi van mostansag, hogy törli a képet...
    Ide meg képfeltöltésről nem lehet linkelni
    http://kephost.hu/share-C76F_4F0C8B37.html
  • atiwrc
    Na a többi szöveg lemaradt. Nem lehet még használni, mint írtam gondok vannak a szalagkorláttal, kamerák sincsenek, oldalt is 1-2 helyen át kell dolgozni a domborzatot. A mecseki hegyiverseny pályáról van szó, ha jól tudom mecsekszentkút-remeterét a szakasz neve.
  • atiwrc
    A tesom csinálja a pályát BTB-vel.
  • jancsikaka
    Már nincs meg a szombathelyi prológ, de elég fos volt. Szóval lehet, hogy valami hülyegyerek csinálta és rakta fel(nem tudom már honnan volt meg), olyan hibái voltak, hogy az elképesztő, lényegében csak az útvonal volt ,,azonos"(szokásos szerencsétlen, hozzánemértő próbálkozás volt-akár az enyémekXD). Atiwrc amit írtál, hogy van egy részben kész mecseki pályád az pontosan melyik szakasz? És hogy állsz vele?Esetleg lehetne használni is már vagy messze van még attól? Meg ha esetleg-bár nem hiszem, hogy sokat tudnék,de ha tudnék-segíteni bármiben-főleg arra gondolok, hogy itt lakok, ki szoktam járkálni mecsekbe, ismerős a táj-akkor írj! Inkább ilyenben tudnék hasznodra válni, mert pályaépítés nem nagyon megy:)(gondolom neked igen:))
  • Dietrich
    nagyon ne mert ezt a konvertet a simbin annak idején töröltette mindenhonnan, mert nem kérte a mod telepítésnél az eredeti GTR2 lemezt, mint pl. a historix mod a GTL lemezt. nagyon felkell túrni a netet és guglit hogy megtaláld.
    FIA GT Championship for rFactor - a GTR2 Convert

• Fokker
    köszi!