61525
  • SimaSuna #59548
    ADTA Racing Team :D

amúgy hétvégén nem csináltok valamit? Pénteken éjfélig melózom :(
  • Penge88

Jó, akkor ha tényleg csak hülyék vannak itt rajtad kívül, akkor minek vagy még itt?

Jah, mondjuk egy East Cars modos 60 lovas Ladát, meg egy 300 lovas összkerekes Subaru-t tényleg el lehet vezetni simán billel, más kérdés, hogy nevetséges dolog. Természetesen EC modot imádom, és ha már Lada, akkor csakis kizárólag keresztben, ezt meg nem tudom, hogy a túróba oldod meg bill-es digitális kanyarodással. A poén csak az, hogy 15e forintért kap az ember egy normális kormányt, amivel picit feljebb lép az élmény szintjén.

rF téren elmondanám, hogy szégyen vay nem, de sokkal inkább leköt egy olyan mod, mint az EC, 21074, vagy a VFTSmod, bár nekem a középső a kedvencem, és lehet mondani, mert elvakul Ladás vagyok (ha elvakult nem is, mert számomra nem csak az az autómárka létezik), de valahogy már hidegen hagynak a 500-600 lóerős, csilivili szekiváltós dolgok.

Ami pl. érdekelne, 4-5 fős hóban csapatós téma, amit próbáltunk itt összehozni, ha már IRL nincs hó (persze CSAKIS KORMÁNNYAL sry)
  • Roger6
    Na ebből látszik, hogy halvány lila fogalmad sincs arról, amit írtam. De persze ne vedd észre, hogy te állsz bele több emberbe is itt a topicban. Én megpróbáltam, de számomra olyan mélyen vagy, ahova nem kívánok lesüllyedni. És vagyunk még egy páran így, úgy érzem... Legalább próbáltad volna meg értelmezni, amit írtam.
  • lac coo
    Csak elolvastam, gondoltam szakado kegy jót...

utolsó aztán törölhető az egész:

Itt a véleményem a fajtádról ,lehet ismerős szavak :

A probléma az, hogy ha valaki megemlíti, hogy ő hogy szeret játszani, akkor ti ezt mint egy nagyképű senkiházi véleményét fogadjátok, pedig láthatóan semmi rossz szándék nem volt benne.

no comment, köszöntem
  • lac coo
    Ez hosszú. annyit nem ér hogy elolvassam......
    By ! :D

"....Hát ez valami nagyon B ligás lehet, és jogos: közvetíteni nincs értelme, vagyis én nem nézném. ..."
  • Dietrich
    nem volt kormányom a GP3-hoz még..billel tolva vagy volt gáz és fék vagy nem volt. olyat nem tudtam vele ügyeskedni, hogy mondjuk 70%-ig nyomtam vagy 40%..vagy 0 vagy 100%
    szerintem egy szimulátort élvezni billel nem lehet..ellehet vezetni, de kb. guminő effekt.
    tudom van aki game paddal tolja, de azért megnéztem volna milyen állapotban volt egy 3 órás verseny után. nem láttam csak hallottam TS-ben eléggé vihrvert állapotban volt :p
  • Roger6
    Figyi! Szerintem az alapvető gond a TE hozzáállásoddal van. Leírom, hogy megértsd, bár gyanítom, hogy ha több embert is ilyen mondatokkal illetsz, mint: "ismerem a fajtádat", ez nem fog menni. De egy próbát megér.

Mindenki tudja, hogy ez egy fórum. Mindenki szeret versenyezni (a topiclakók közül), autót vezetni, és nagy részük itt indul is egy-egy nevesebb ligában. Az egyértelműen látszik, hogy te vagy az, aki mindenképpen bele akar kötni valakibe, vagy megmondani másoknak, hogy mi a helyzet. Ráadásul mindezt úgy, hogy a topic címét adó játékot sokszor fikázod. Bár nem értem 40-45 évesen ebben mit élvezel, ezt te tudod.

A probléma az, hogy ha valaki megemlíti, hogy ő hogy szeret játszani, akkor te ezt mint egy nagyképű senkiházi véleményét fogadod, pedig láthatóan semmi rossz szándék nem volt benne. Nem fikáz le senki senkit, hogy ha billentyűzettel vezet, de tény, hogy ezt online versenyen (segítségek abszolút kikapcsolása mellett) nem fogják díjazni. És ez nem ügyesség kérdése. Mivel a billentyűzeten kétfajta állás van, nem nehéz kitalálni miért írom ezt. De persze ilyenkor a túlzott önbizalomszinttel rendelkezőknél előjön az Isten-effektus - na ők billel is lenyomnak bárkit. Hát persze, mit is gondoltam én hülye...

Vagy amikor leírtam én speciel, hogy én nem nézném az olyan közvetítéseket ahol vannak segítségek (ráadásul nem is kevés), mert számomra az a fontos, hogy maga az ember mit tud, és nem az, hogy mit a technika. Na ezt is lefikáztad, akkor hirtelen megismerted a "fajtámat", aki csak elmondta, hogy többre tartja a tehetséget a technikánál. Persze itt megint én vagyok a hülye, majd miattam biztos megváltoztatják a szabályokat. Nem érdekel, én véleményt írtam, de hát aki ezt nem fogja fel, és inkább kötözködik, akkor ugye a gond nála van.

És amit rF2 topicban is művelsz néha, az hihetetlen. Ráadásul ugye rengetegszer hozod elő rF1 hibáit, és nem vagy képes megérteni, hogy ha szar a fizika valahol, az a mod hibája, a modderek hibáztak és nem rF. De ezt már nem írom le többször, szerintem ha akartad, már eddig is felfogtad volna.
  • atiwrc
    A vfts-el vagyok úgy, hogy jobban élvezem ha billel megyek, mint kormánnyal, de jó pár mod van azon kívül is amivel el lehet játszogatni a megfelelő pályán...(nem f1ről és oválpályákrol beszélek.)
  • Dietrich
  • Alexease
    Szerintem, lassan eleg lesz, mert nekiallok torolgetni:)
  • lac coo
    Nem késő, mert oda vagyon írva , betűvel ...! :D
  • bardocz
    Már késő, már késő!:D
  • lac coo
    "...is!"... :D
  • Ulvar
    Mi van? Ember ez megint egy semmilyen válasz. Ne pattogjál akkor ha tök normálisan írnak a véleményedre MERT EZ EGY KURVA FÓRUM ha nem vetted volna észre. Arra reagálok amire akarok, pláne ha tök értelmesen írtam le. Vagy lehet fordítva is, ne reagálj arra amire én ... még ilyet...
  • bardocz
    Szép is lenne, shift2 mögül lámázni :P :D
  • lac coo
    Nem kell nekünk beszélgetni ,és nem kell bemutatkoznod sem nekem !!!
    Ennyi !
  • lac coo
    Én sem azért költök sokat rá mert menőzni akarok, de nem is mondom meg másnak mi a jó ! :)
    Hál' istennek nyugodt szívvel leülök egy F1 2011 vagy Shift2 elé is, semmiféle kényszer nincs bennem, hogy elkároghassam úton útfélen, mekkora király vagyok, és mekkora lámák a többiek :)
  • Ulvar
    Elmondtam egy véleményt és te itt nekem állsz hülye vagy te? Kezeltesd magad szerintem...jobban jársz azzal ha lassan befejezed ezt a viselkedést. Más vélemény nem lehet csak a tiéd?

BTW. rFactor mindig is online versenyzésre volt kitalálva nem offline. Aki offline akar hamar rájön hogy szar, mert az AI szar amiről már annyiszor esett szó de úgy látszik mindig vissza kell térni a gyökerekhez ...
  • zolee145
    Lehet billentyűvel menni. Annak idején azzal kezdtem neki az rFactornak. Kormány segítség meg hasonlók, de lehet.
    Egérrel is biztos lehet, bár csak egyszer próbáltam a Racer-t, de nem igazán ment.

Senkinek semmi baja nem lesz, ha van olyan liga ahol engedik, sőt segítség is van. Vagy éppen nem akar ligázni, semmi gond.

De, és itt a lényeg: ez az egész bohóckodás nem azért van ám, hogy elmondhassam mekkora király vagyok, mert szimulátorral játszom, hanem azért, mert egyszerűen élvezni akarom a vezetést. Nyilván a számítógép adta kereteken belül.
    Ehhez a játékélményhez pedig hozzátartozik a kormány. Szóval nem kötelező, de ha élvezni akarja a vezetést akkor érdemes beszerezni egyet.

Nem kell Porsche, vagy G27. A legalapabb Logitech is biztos, hogy ezerszer több élményt ad mint a billentyűzet. Azért mondtam a Logit, mert egy nagyon alap nagyon szar kormány nem sokkal olcsóbb, cserébe viszont annyi bosszúságot okozhat, hogy sírni fog a játékos a billentyűzetért.
  • lac coo
    Ja, sajnos :))))
  • Alexease
    Mar felhuztad magad;)
  • lac coo
    Plussz miért zavarja őket , ha valamelyik ligában van kipörgésgátló ????
    Képesek áttúrni más szabályzatát, bemásolgatni belőle, csak hogy elmondhassák, hogy mekkora menő szimulátorosok :)
    Hagyjuk is inkább a témát, mert csak felhúzom magam :D
  • bardocz
    Plusz ha nem akar ligázni, akkor miért zavar az bárkit, hogy ő bill-el akar menni?
  • lac coo
    Letojom mi van "nálatok" rF igenis lazán vezethető billel, főleg egy jobb analóg joypaddal....
    Lényeg a srác kérdezett valamit, erre jön a fajtád és beszél baromságot...Hogy jöttök ti mindig mindenhol ahhoz, hogy megmondjátok mindenkinek , hogy mi a jó ????

Uff ! :D
  • Ulvar
    Megnéznélek oválon rFben billel. Olyan vígan bannolnálak szerverről...régen amúgy KÖTELEZŐ kellék volt a kormány, mert nem tudsz road pályán se olyan finom mozgásokat csinálni, és segítségek nélkül életben nem fog egy billes olyan jól menni mint egy kormányos. Ez akkora hülyeség volt... rossz ilyeneket olvasni....Amúgy meg olyan nincs hogy nem tudsz beszerezni kormányt. Én is melóztam sokat hogy szerezzek 16 évesként.

Amúgy nálunk a teszten már láttuk egy két embernél hogy billel próbál versenyezni megmondtuk hogy sorry de így nem lehet jönni. Kigyorsításnál nem tudsz segítség nélkül billel megfogni normálisan egy verdát. Balesetveszélyesebb az egész.
  • D4N1
    Sziasztok!

DTM 2008-2010es modhoz keresnék a Hockenheim-i pályához setupot. Még most tanulgatom a beállításokat, és nagyon jól jönne.

Előre is köszönöm!
  • lac coo
    Sok lett itt a "jól megmondom vérszimulátoros" ! :DDD
    .
  • SimaSuna #59521
    tegnap találkoztam Historicos szerveren olyannal aki gamepaddal nyomta...és egész jól...

De ez se kutya...
  • PacsutaTibi
    Már bocs, de ez egy baromság hogy játsz NFS-el. Ha valaki utálja az árkád játékokat akkor is inkább "szenved" billel, meg egérrel,(olyanról is tudok aki gamepad-el nyomja), minthogy azokkal játszon. Persze ha van rá módja inkább szerezzen be egy kormányt, mert azzal az igazi. Nekem is van kormányom, de sokszor megyek egérrel, mert lusta vagyok rákötni, vagy épp a tesómnak kell.

komorszabi!

Azt nézd meg hogy felhozod a játékvezérlőket ott kiválasztod a Parallel Port Joystick 1-et és rámész a tulajdonságokra. Ott a teszt fül. Itt kell majd megnézni hogy ha mozgatod az egeret akkor mozog e az X tengelyen a kis kereszt. Viszont még mielőtt tesztelnéd el kell inditanod a PPJoyMouse.exe-t. Ez az előbbi hozzászólásomban lehet nem volt teljesen érthető, hogy ennek az exenek végig futnia kell mialatt te az egeret akarod joysticknak használni. Tehát az Rfactor futtatása altt is mennie kell. (Egyébként ebben az exeben az érzékenységét is tudod állítani, hogy mennyit kelljen húzni az egeren hogy 100%ba kifoduljon valamelyik irányba a joystick (a nagyobb érték a gyorsabb kifodulás) én 22est használok Rfactorhoz, 16ost RBRhez.
  • lac coo
    Rfactor teljesen jól játszható billel, már aki elég ügyes hozzá ! Sőt, láttam nem egy srácot, aki kegyetlen gyors billentyűvel !
    Annyira azért nem vérprofi ez a régi rF ...
  • Nightt
    Sztem folosleges probalkozz, ha nincs kormanyod, akkor jatsz az NFS szeriaval, mert nem lesz sok sikerelmenyed rfactorral. Ha rf-ezni akarsz, kell a kormany.
  • komorszabi
    Létrehoztam a virtuális játékvezérlőt de a játékban nem tudom beállítani:(
  • PacsutaTibi
    Szombathely Rally 2001től volt 2008ig megrendezve.
    2009ben nem volt rali ob futam arrafelé.
    2010 és 2011ben Bükfürdő Rally néven, Bükfürdő központtal rendeztek ott rally-t. Valószínüleg a régi szombathelyi pályák is (vagy csak azok) szerepeltek a programban.
    Valamint ez a prológ is Bükfürdőn került megrendezésre.
    Ezért nem tudhadta ati hogy miről is beszélsz :D
  • PacsutaTibi
    Nem sok autós játéban van lehetőség egérrel versenyezni, pedig szerintem az egérrel kormányzás még mindig jobb, mint a billentyűgombokat nyomogatni kanyarodáskor. Persze kivételek akadnak, pl LFS, BMW M3 game vagy valami hasonló volt a neve annak a RACE07 alapon nyugvó játéknak, valamint ott van a RACER is ami viszont trükkösebb mert ott nem csak a kanyarodást hanem a gázt és féket is az egérrel (annak fel-le mozgatásával) kell adagolni.

Rfactorban sajnos alapból nincs lehetőség arra hogy egérrel iránytsuk a kocsit.
    DE! Van egy program, PPJOY a neve, ami sok mindenre jó. Ez gyakorlatilag egy Joystic emuláló program. Ennek segítségével létrehozhatsz, virtuális játékvezérlőket, amít úgy érzékel a windows mintha egy rendes joystick lenne rákötve. Már régen megcsináltam, nem nagyon emlékszem, (de nem ment simán) asszem kell egy egytengelyes joysticot létrehoni és aztán a ppjoymouse.exe-t elinditani. (De lehet valahol még kell állítani dolgokat hogy tényleg az egér mozgásra mozduljon annak a virtuális játékvezérlőnek a tengelye). Aztán a játékban meg be kell kalibrálni a jobb és balra mozgás, ez elég nehezen szokott menni azokban amelyekben egér van a menüben, de van amikor rögtön beállitódik jól.
    Ha úgy akarod mint a RACERben hogy a gáz fék is egér legyen akkor elvileg két tengelyes virtuális játékvezérlőt kell létrehozni.

• Dietrich
    ez nem AOE kaliberű gamma...
  • komorszabi
    Hello!!
    Lenne egy kérdésem:Az rFactort lehet egérrel irányítani, vagy csak billel meg kormánnyal mert kormányom az nincs. Előre is köszi a választ:)
  • bosco05 #59512
    Idén Bükfürdő rally volt a "Szombathely" rally:
  • bosco05 #59511
    Pedig volt :) Ritka szar volt ez tény, de volt :)
  • atiwrc
    Neked lehet hogy nem volt akkor fent a nemhavas verzió a gépeden ;)
  • atiwrc
    Fel is töltheted valahova ha megvan a gépeden ;)
    De milyen prológ volt Szombathelyen, igazából? Régóta figyelem a rally-t de nem rémlik hogy Szombathelyen lett volna prológ.