61525
  • lac coo
    Azt nem tudom.... Már nem emlékszem hogy ment, 2 hónap alatt megadta magát az vacak kormány ....

• fighter111
    Nekem az jó lenne, úgyis két controlles-om van, egy formaautókhoz, egy pedig túraautókhoz, szóval nekem az nem lenne gond.
    De nem tudod, hogy miért nem érzékeli a beállításoknál, mikor be akarom állítani a kézi kuplungot?
  • lac coo
    Nekem volt egy Thrusmaster kormányom ,azon volt kuplung kar a kormányon, de gyakorlatilag az ugyan az a tengely mint a pedálokon. Szóval nem lehetett külön beállítani semmire, vagy az működött, vagy a pedál ...
  • fighter111
    Csak jó lenne, ha tudnám használni is :)
  • komorszabi
    A kiormányon van kuplung kar???? Az dekomoly :)
  • fighter111
    Szóval úgy értem, hogy mikor controlsban át át akarom állítani, nem érzékeli, hogy meghúzom a kart.
    Szóval, ha valakinek esetleg van a kormányon kuplung karja, az el tudná mondani, hogy, hogyan lehet ezt megcsinálni?
    Kösz előre is.
  • komorszabi
    Programozd át egy másik gombra a kluplungot, a játékban
  • fighter111
    Hogyan lehet elintézni, hogy a kormányon lévő kuplungot észre vegye a játék? A pedált érzékeli, a kormányon lévőt viszont nem.
  • Roger6
    rFactort online versenyzésre találták ki, ezért az AI nem skálázható túl aprólékosan.
  • Skorzeny8814
    Eddig egy módszert találtam rá, azt, hogy kilépek a játékból, megnyitom a .plr vagy .cch fájlt (nem emlékszem, régen volt) és ott átírom az erősségüket, mivel bajnokság közben nem lehet állítani, mint F1C-ben. Csak ez bosszantó, hogy állandóan ki-be lépkedek miatta. Szóval egy adott pályára semmilyen módon nem lehet befolyásolni?
  • zolee145
    Az csak egy alap adat a pályához, semmi köze hozzá. Összességében tudod csak állítani az erősségüket. Ez persze függ az aiw fájltól is, mennyire jó íveket csináltak neki. Ha idióta ívekre kényszerítik a gépi versenyzőt akkor lassan mennek majd, vagy éppen összevissza.
    Asszem a középvonalat toltam odébb egy csöppet a rajtrács miatt, aztán a célegyenesre ráfordítót Townsville-ben falazva vette a gépi faszi.:D
  • Skorzeny8814
    Lehet valahogy állítani/átírni valamelyik fájlban, hogy egy adott pályán milyen legjobb időket mehetnek a gépi ellenfelek? Nem jó az erősségük állítása a menüben, mert az az összes pályán befolyásolja őket. Keresgéltem a kérdéses pálya mappájában és ott találtam is két db .gdb fájlt, ahol ez a két sor keltette fel a figyelmem:

Qualify Laptime = 82.00
    Race Laptime = 84.50

Hiába írtam őket át akármekkora értékre, nem befolyásolt semmit játék közben. Tudna valaki segíteni ebben?
  • Fokker
    banyek. a hétköznap nálam továbbra is kilőve.
  • SimaSuna #60189
    gyertek!

Feltámadunk!!
  • Skorzeny8814
    Sikerült! Köszönöm a segítséget!
  • Skorzeny8814
    Bakker, tényleg! Ezért volt ott a letöltött jre7 mellett a jre6. Már nem emlékeztem, miért raktam oda. Kipróbálom és jelzem az eredményt.
  • cselt
    jre6 kell neki, a legújabbal nem megy, én is belefutottam ebbe a hibába.
  • Skorzeny8814
    Szívemből szóltál :P De nagyon fontos lenne ezt megoldanom, enélkül teljesen élvezhetetlen a versenyzés (számomra).
  • zolee145
    Hülye windows. Már a gáztűzhelyet is jobbklikkel akarom indítani ha főzni akarok egy kv-t...:D
  • Skorzeny8814
    Alapból rendszergazdaként futtatom, már reflex szerűen azt csinálom mindennel.
  • Ulvar
    Fúúú pont azt akartam írni hogy java van e felrakva, de ez akkor bukta...hmm... próbáld rendszergazdaként futtatni...nem tudom igazából mi a megoldás, csak egy tipp :S.
  • Skorzeny8814
    Sziasztok!

Egy ideje már nem játszottam rFactorra, de most újra nekilátok. Egyetlen problémám van, hogy az rfdynHUD nevű plugin-t nem tudom használni, mert az editor egyszerűen nem nyílik meg. Sem a .exe sem a .jar fájl nem csinál semmit, hiába kattintok rá vagy ezerszer. Egyszer már volt ilyen gondom régen, annyira emlékszem, hogy a legújabb java alapból kellett hozzá, szóval azt most is frissítettem, de nem segített.

Tudna valaki segíteni?
  • Fokker
    Itt is van Capri, csak itt 850 kg és 500 ló... Tetszeni fog ;) nagyon minőségi mod, nálam megelőzi a Historicot.
  • Toby0501
    Na hosszas színezgetés után működésre tudtam bírni. Így működik nekem, másnak viszont nem. :)
  • SimaSuna #60178
    Historiccal mentünk bajnokságot...

A Cortina és a Capri a kedvencem :)
  • Fokker
    A 60 kört gondolom azért írták elő, mert ezeket a gépeket versenytempóban terelgetni nem éppen egyszerû. Meg kell tanulni mindegyiket vezetni, mindegyik típus kihívás(pont ezért tetszik ez a mod). Ha hasonlítgatni kéne, talán a Historic GT-hez áll közel, de nekem ez jobban tetszik a tempó miatt. Eszméletlen erősek az autók, a futómû 70-es évek végi; nagyon óvatosan kell bánni a pedálokkal. Ha még nem ismeritek, próbáljátok ki, nagyon ott van a szeren! Aki szereti a Hisoric modot, ezt imádni fogja.
  • PacsutaTibi
  • Toby0501
    Jaja, ezeket tudom, úgy is csináltam. Viszont amiről "másoltam", azon minden szín eltér! :)
    Eredeti, másolat.
    Előbbivel működik, azzal pedig nem, amit úgy csináltam, ahogy azt kell. :)
  • PacsutaTibi
    Passz. Képméret minden ugyan az, csak rányomtál egy colorize-t PSben?

Annyit tudok még mondani, de lehet tudod, hogy ugye egy kék 1 pixel széles rácsba vannak a fontok, és egy piros pötty jelzi a cellák felső sorában, hogy hol kezdődhet a következő betű. Szerintem ezeknek a színének nem szabad változniuk.
  • Toby0501
    Közben lett egy jobb feladványom! :D
    Ugye át akartam színezni a számokat/betűket. Namost miután ez megvan és használom a saját bitmapemet, a sebességet csak 1 digittel írja ki (mindig az utolsó számjegy látszik), viszont ha azt a bitmapet használom, amit alapul használtam, azzal megy mind a 3 digit. Ez miért van?! :)
  • Dietrich
    a 107%-nak ott van értelme ha van 20 db autó amire van 30 jelentkező.
    Vagy arra ösztönözzön, hogy legalább 10 kört gyakoroljon mindenki az adott pályán.
    Viszont mod függő, hogy egy adott versenyre mennyit kell készülni...ha sikerül olyan modot találni vagy készíteni amivel 20-30 kört kell menni min. ahhoz hogy körbeérjen az illető már nincs is szükség kötelező körökre.
    Aki meg hotlapozik nem biztos, hogy tud versenyezni. Az ilyen embert vagy meglehet nevelni BT által kiosztott büntetésekkel vagy nem. Utóbbi esetben el kell köszönni tőle.
  • Roger6
    Az ilyet szerintem egy verseny alatt ki lehet szűrni, szóval ezekre én ilyen szűrést használok / használunk --> ligából tiltás. Hál' Istennek ez a 3. tiszta szezonunk, azóta nem voltak kamikaze pilótáink. Semmilyen ilyen előírásunk nincs, sem 60 kör, sem 107%, mégsincsenek nagy balesetek versenyen. Egy-két kilincsen fordulás, megtámasztás, ami a túraautóba még belefér, de semmi durvulás. Első 10 kvalin 1 mp-n belül van általában, szóval szorosak a versenyek.

A 60 kört feleslegesnek tartom, szűrésre abszolút alkalmatlan sajnos. HOPTO-nál van valami liszensz, hogy mittudomén részt veszel X versenyen, és ha nem okozol balesetet, akkor kapsz liszenszt feljebb lépni, meg ilyesmi. Talán így lehet szűrni őket a sok résztvevős ligákban.
  • Ulvar
    Persze hogy tudom, csak én arra reagáltam hogy a 107 % is hülyeség, mert attól még kibaszhat engem meg 8 társam az első kanyarban...

Ezeknél van jobb megoldás, amit majd a saját kis bajnokságunkba szeretnék bevezetni, persze másoknak is rá kell erre majd bólintani.
  • Nightt
    Ez a 60 kor tenyleg baromsag, sok embernek nincs ennyi ideje gyakorolni es megis korbe tud menni normalisan, sokaknak meg 1000 kor se eleg. Egy jo BT kell, aki rendet csinal.
  • Roger6
    Amiről te beszélsz, azon a 60 kör sem segít barátom. Ugye tudod?
  • Ulvar
    Amúgy ha meg tud 107%-ot, akkor nem lesz balhé a pályán

Ha első vagy a hotlapon se jelenti azt hogy nem lesz tőle balhé, mert lehet balfasz tömegben és nem tud versenyezni csak hotlapozni.
  • Roger6
    " Bajnoki elötti kötelezö online körszám: 60! " - sohasem értettem, hogy ha valaki 5 kör alatt ráver az elsőre 1 mp-t, minek 60 kört mennie. Amúgy ha meg tud 107%-ot, akkor nem lesz balhé a pályán. Szóval a 107% sokkal okosabb megoldás, mint a 60 kör.
  • PacsutaTibi
    Értetem én. Van egy téglalap kijelződ, ahova csak az aktuális köridőt akarod kiiratni a többit nem. Az előző hozzászólásomat csak azért írtam le hátha érdekel valakit hogy hogy áll össze, ez nekem is uj felfedezés.:)
    A lényeg hogy annak a modellrésznek a mappingját kell módosítani, amin ezek a sectorkiirások találhatóak.
  • Toby0501
    Látom, nem értetted a kérdést, mindegy is, azt hiszem, sikerült megoldani. :)
  • PacsutaTibi
    Igen modell szerint van elhelyezve. A 3dsimed a gépemen megfagyogat jobb egér kattintásra, ugyhogy zmodelerben nézegettem, de talán így jobban is látszik a wireframmel együtt.

Ez egy modell, 1 gmt.

Szóval ott van a jobb felső téglalap, ez a váltó a formula master kocsiban (abban nincs benne csak a sebesség körszámláló váltó). Látható a mappingja is, ami megegyezik az lcd háttérszínével, gondolom erre pakolgatja a fontokat. Viszon ez négyzet alaku, a modell meg téglalap, tehát nyújtja felfelé, ezért is tünik kicsit mosottnak a játékban.
    Ha kivágom akkor egyértelmű hogy ez egy Gearsbk,RT nevű materialt használ, ez lehet simedbe más néven fut. De akkor ki kell keresni azt a materiált amin ez a sectoros kijelző van, és annak a modellnek megváltoztatni a mappingját, ami ezt használja, úgy ahogyan az előző hozzászólásomban leirtam.