1414

Minden idők egyik legjobb körökre osztott stratégiai játékának a folytatása.

Megjelenés talán soha...

• spl2
    Itt egy jó kis leírás!
    http://www.destructoid.com/preview-jagged-alliance-online-209761.phtml
    De már csak 2012 I. negyedévre...
  • Lacee
    és vajon moddolható lesz a cucc, erről lehet tudni valamit? Adná magát egy Líbiát felszabadító minikampány :)
    legalábbis erről nekem rögtön a második rész palotája jutott eszembe.
  • Fenrir
    No igen, de talán a Reloaded ad némi bizakodásra okot.
  • Agamemnon
    Online? Legyen egy rendes JA3!!!
  • Fenrir
    Annak tűnik, mert a fegyver felett az a kék csík mintha akciópont lenne.
  • dronkZero
    Ehehe, a jó öreg edzésnapok.

Még az első részben csináltam olyanokat, hogy mindenkit "meztelenre" levetkőztettem, kaptak egy kést, aztán irány a mocsár, kígyókat irtani. :) Egy nap alatt jópár pontnyi erő és állóképesség gyűlt nekik.
  • Ariakus
    Ez ugye már rendesen körökre osztott lesz nem?
  • Fenrir
    Jagged Alliance Online Gamescom trailer:

• Agamemnon69
    PC DOme-ról:

Az év végén tér vissza a felújított Jagged Alliance, melynek Back in Action című epizódját sok régi JA fanatikus várja már. Igaz, a taktikai lövölde megjelenése már egy ideje húzódik, ám az új trailer tanúsága szerint hamarosan tényleg összeismerkedhetünk a bitComposer játékával.

• Noodlee
  • Fenrir
    Unalmamban megint felraktam a JA2-őt az 1.13 peccsel, ez a játék még ma is az egyik legjobb játékélményre számomra. Egyszerűen szánalom, hogy nem tudnak neki egy méltó utódot készíteni, ez a Back In Action sem lesz az mert túl sok benne a kompromisszum és a megkötés (pl csak bizonyos helyen lehet felmenni a tetőre és csak bizonyos helyekre lehet tenni robbanóanyagot, kiveszik a drótvágót a játékból, stb.).

Az a baj, hogy bárki aki meg akarja csinálni a 2 utódját az mindig bele akar tenni valami egyedit és ettől veszik el a JA érzés a játékból. Ugyanezt láttuk a Jagged Edge-ben, valószínűleg ez lesz a BIA-ban is és az Online-ban is.

Nem értik meg a fejlesztők, hogy nem kell mást csinálniuk csupán egy 3D motort húzni az 1.13 alá és akkor elkészítenék a tökéletes játékot.
  • Noodlee
    Megvolt mindennek az apró trükkje, hogy csalás nélkül feltápold a karakteredet.
  • Agamemnon69
    Én meg a saját karakterrel ököllel ütöttem a teheneket, hogy javuljanak a statjai :D
  • Fenrir
    Scope, Raven, Fox, Wolf :)

JA1-ben Bud volt még a nagy kedvencem, kár hogy állást váltott a 2-re.
  • Noodlee
    Dr Q, Shadow, Ivan, Vicky, Gasket...
    A full játékban is a Demo karaktereit felvettem, mert a szívemhez nőttek.
    Vagy 20x vittem végig a Demot anno :)
    Kár, hogy a Demohoz képest Ivan izomzata összeesett, pedig állatul nézett ki kigyúrva :P
  • Agamemnon69
    A semminél még mindig több :)

Meg amúgy is nagyon szerettem a 2-öt. Lynx, Shadow hmm...
  • Fenrir
    Remake lesz.
  • Fenrir
    Szerintem erre már nem maradt erőforrás, így sem lehetett kis munka a teljes térképet frissíteni. Érdekelne még az is, hogy az animációkon is javítottak-e vagy az maradt a régi.
  • Agamemnon69
    Hát, történet ide-oda, azért csak kipróbálom. Bár titkon reménykedtem, hogy új sztorival lesz dolgunk...
  • Fenrir
    Megjelenés:

NA: 2011.10.18
    UK: 2011.10.21

A történet ugyanaz, csak a grafika lesz tuningolva. Kíváncsi leszek, hogy JA2 v1.13-mal kompatibilis lesz-e vagy nem.
  • Agamemnon69
    Hmmmm http://www.pcdome.hu/hirek/20378/oktoberben_erkezik_a_jagged_alliance_back_in_action

Októberben érkezik a Jagged Alliance: Back in Action

A 90-es évek játékosainak nem feltétlenül kell bemutatni a Jagged Alliance szériát, hiszen az egykor kult játéknak számító JA hosszabb-rövidebb ideig szinte mindenki gépén megpihent már. Aki viszont kimaradt a jóból, annak elég azt tudnia, hogy a Jagged Alliance egy izometrikus nézetből irányítható taktikai játék volt, amely leginkább a Commandosra hasonlított, azzal a különbséggel, hogy itt a valós idő mellett a harcokat leginkább körökre osztott módon vívhattuk meg. Sőt, a küldetések előtt mi dönthettünk arról, hogy kit és milyen fegyverzettel bérelünk fel, mely missziót vállaljuk el - utóbbi közben pedig gyakran beszélgethettünk is a NPC-k hadával.

A Kalypso pedig már 2010-ben bejelentette, hogy megpróbálja feltámasztani a szériát a Jagged Alliance: Back in Action című fejlesztésével. A BiA az ígéretek szerint nem sokat változik a klasszikushoz képest, marad a valós és körökre osztott játékmenet, az izometrikus nézet, ám grafikailag - az E3-as képek alapján - igen sokat fejlődött az új rész, amely októberben érkezik meg a boltokba.
  • Fenrir
    JA2 témában válaszoltam.
  • Rc panzer
    Sziasztok!

A hired guns the jagged edge-ről nem tudtok külön fórumot? Kerestem de nem találtam sehol. Most kaptam meg a játékot, de a Jagged 2ben is egy haverom segített egy jó lövészt csinálni. Hogy lekoppintották a zsoldos csinálót megint mint a Ja2ben, nem tudok csinálni egy jó lövészt.
    Valaki tud receptet küldeni? :)

Csáó!
  • Montanosz
    csináltam topikot a Star Sentinel Tactics - Laser Squad utódnak, ugorjatok át oda a letöltési linkért))
  • Montanosz
    jaja,azzal is sokat játszottam.meg volt egy WWII klón még de annak már a neve sem jut eszembe, mert az Al nagyon vacak volt
  • Noodlee
    Engem egyik klón sem fogott meg :(
    Talán az Incubation volt még jó.
  • Montanosz
    volt egy hasonló játék azzal is jókat játszogattam, rádásul a második része piszok nehézre sikeredett))

Soldiers at war

Squad leader

• Kotomicuki
    Nagyban függ az "előtisztogatástól" is a beérkező ellenségek száma Drassen-nél, a kezdetekben -> a 3. rész meghódítása előtt le kell vadászni az ellen kisebb, még külön-külön kalandozó egységeit.
    Ha Grumm marad utoljára, akkor azért nagyon hasznos tud lenni a milícia, mert nem sznájperkedik/rohanják le az embereinket oly könnyedén a bánya szűk pályáján -> figyelemelterelésre, -megosztásra kiválóan alkalmas áldozatok. :)
  • Kotomicuki
    Azért nem olyan rossz az, ha el tudunk tekinteni a bug-tengertől és a viszonylag egyszerű és sablonos történettől.
    Immortal Badass v2.10(v2.13) Mod-dal már egész jó gém kerekedett belőle és lett olyan stabil, mint az 1.13-s JA2. :P :D
  • Noodlee
    Azt nagyon elszúrták, szerintem jobb, ha örökre elfelejtik :P
  • Kotomicuki
    Még a végén újra felfedezik a 'Brigade: E5'-t...
  • Noodlee
    "309 Signatures Total"
  • Fenrir
    Most valami Plan&Go nevű harcrendszert akarnak csinálni a régi és kiforrott rendszer helyett. A lényege az, hogy úgy fog viselkedni mint a Dragon Age: Origins-ban: alapból a harc valós időben zajlik, de megállíthatjuk az időt, hogy speciális parancsokat adhassunk ki vagy valamilyen felszerelést használjunk. Utána elindítjuk az időt és végrehajtódnak az utasítások. Továbbá a Fog of War-t teljesen kiveszik, így ha felfedeztünk egy ellenséget akkor permanensen látjuk már.

Ez ellen már el is indult egy petíció, hogy a Reloaded-ben szereték az eredeti harcrendszert látni, nem ezt az újat.

Petíció itt. Írjuk alá mindenképpen, hátha lesz valami haszna.
  • Renegade
    a megfelelő értékek átírása után jönnek annyian :-)
  • Noodlee
    Ehun van-e.

Még odébb van, hogy kijön, de már nagyon várom!
  • False
    szerk.: utánanézek
  • False
    azt ismerem és nagyon tetszik,de ennyi ellenel nem találkoztam egyszerre max 45-50 volt nekem, lehet alacsony fokozaton játszottam, a parancsok osztásának meg utánanéztem,volt hogy hivtam magammal milicát, de igy inkább akadályoztak mint segitettek
  • Renegade
    tényleg, az esőt, meg a parancsnoklást el is felejtettem
  • Fenrir
    Plusz van benne vagy 150 különböző fegyver, új tüzelési módok, a grafikát egészen 1024x768-ig fel lehet tenni, van benne időjárás effekt esővel és villámlással aminek taktikai szempontból eléggé komoly hatása van, a miliciádat rádión keresztül utasíthatod a szektorban.

A többi ott van a features list-ben.
  • Renegade
    1.13

nagyon durván átszabták, pl:

sebzés model
    a mester lövész puskák tényleg azok (átlövi a pályát)
    logikus ruházat (katonai szerelés, cél zsebekkel)
    szemét módon inteligens AI
    sok, sok ellenfél (elvégre egy hadsereg ellen harcolsz)
    az első város (Dreinan, vagy mi) ostroma nagyon kemény, hát még amikor jön a counter attack (volt olyan, hogy 100 ellenfél volt a pályán)