1414

Minden idők egyik legjobb körökre osztott stratégiai játékának a folytatása.

Megjelenés talán soha...

• Noodlee
    Itt a jelenlegi térképem, bár még nem fullos.
    Szerintem nem igazán lehet kihagyni semmit, mert útközben mindent meglát az ember, max. a jobb alsó sarokban a Sam, amit nem jelöl a játék, csak ha elindulsz felé, akkor látod meg.
  • Noodlee
    Shadow bugos. Nemrég vettem észre, hogy rohanáskor Shadow zajszintje csak a feléig megy fel, a többieké teljesen.
    Tegnap viszont Shadow zajszintje már teljesen a nullán volt, így bárkit simán le lehet verni vele, akár 1km távolságból is, csak odafutsz, és tarkón vered a puskával, nem hallja meg.
  • Fenrir
    Ne legyen röntgenszeme, de amikor bemegyek egy nagyobb épületbe akkor miért látom rögtön azokat a szobákat tökéletesen lokalizálva az ellenfeleket ahol még nem is jártam?

A problémám az, hogy nagyon nehézkes az ellenfél célzása ha egy távoli ház ablakában áll amire én tökéletesen rálátok, fekvő pozícióban van a mesterlövészem és High Chance to Hit ha sikerült egyszer rávinni a célkeresztet.
  • shadar619
    Aki a vége felé van egy fullos térképet belinkelhetne hogy tudjuk mi merre van és hány helyen van még olyan megálló ami nincs a térképen
  • Noodlee
    Nem érted a problémát, még mindig.
    Majd csinálok egy screenshotot, ha lesz ilyen alkalom megint, akkor biztos leesik, hogy miről beszélünk.
  • Fenrir
    Nem. Robbantani sem lehet zárakat meg ajtót pl.
  • Renegade
    erről jut eszembe, itt a falakon átmennek a lövedékek, mint az 1.13-ban?
  • Jakuza001
    Akkor azon meg nem lepodok meg, mert azert ne legyen rontgenszeme a katonanak, hogy atlasson a plafonon.
  • Noodlee
    Nem a tetőről nem tudja leszedni a népet, hanem a házakban bent, mert a tetőt nem lehet eltüntetni, és így nem lehet "tisztán" látni az ellenfelet. Figyelmetlenül olvastad el a kommentjét :P

Nekem ott nem jelöl semmit a térkép, de majd elnézek arra egy egységgel, biztos a nagy semmibe kell menni...
  • Jakuza001
    A sziget Del-Keleti sarkaban. Amugy meg Balimetol Eszak-keletre van a 2. SAM Station, a harmadik nem tudom, mert meg en sem lattam azt.
  • Jakuza001
    Nem tudom en siman szedem le a tetokrol oket, ha nem allnak tul melyem bent.
  • Jakuza001
    Mert attol fugg milyen fegyver van a keedben es milyen az agilityje a zsoldosodnak.

Altalaban en mar mikor nem latjak rendesen, akkor is kiadom a tuzparancsot valamelyik testreszre, akkor is csokken az ido a lovesre. Nem egyszer emiatt meg mesterlovesz puskaval is gyorsabb vagyok, mint az enemy es mint irtam egy fejloves megold mindent. :D

Az is egy jo taktika, ha nem jon ki a hazbol az ellen es van tobb ablak, hogy bekuszol az ablakokhoz beallitod a szoget, hogy rendesen ratudj loni, ha felterdelsz. (Ha nyomva tartod az egergombot es huzod valamerre az egeret, akkor abba az iranyba all a karaktered)

Megvarod mig az ellen valamelyi karakterre fokuszal a ketto kozul aki az ablaknal all es olyankor a masik karival /felterdeles,fejloves/lehasalas/.
    Igy nem tudnak raloni es egy ciklus alatt elvegzi a mozdulatsort a katonad. Az eredmeny meg veres huscafatok mindenfele. :D
  • Noodlee
    Szép kis hírdetés :)
  • Noodlee
    Bakker. Nekem az 1.13 kifagy a legelső szektornál, ha bemegyek egy adott házba, így hagytam is a fenébe, pedig eredeti a játék. :(
  • Noodlee
    Itt a fülesnek sincs értelme, mivel simán látod, hogy merre van az ellenfél. Igaz, hogy egy következő patchben elvileg lesz már FOW, és a max. lvl 10-et is kiveszik.
  • Fenrir
    Megnéztem ezt a JA Online-t is, az még nagyobb csalódás mint ez a szörnyűség.

Sajnos esélytelen, hogy bármi is überelje a JA2 1.13-at.
  • Noodlee
    Merre vannak a SAM stationök? Ami a térkép közepén van, az megvan, de a másik kettő nincs. Elvileg a bal, és a jobb sarkában vannak a szigetnek, de a jobb sarokban Balime városon kívül nem találtam mást.
  • Fenrir
    Azt sem tudom, hogy pl Bobby Ray-nél néha lehet venni olyan sisakot amin van éjjellátó, de ilyenkor ezt használja-e a karakter vagy csak dísz. Mert az arc slotra simán rá tudok tenni még egy éjjellátót.

Továbbá miért nem lehet rátenni hangtompítót M4-re és M14-re pl? Vagy mesterlövészpuskákra.
  • Marinecorps
    Az engem is eléggé zavar hogy mesterlövésszel lazán leszedhetném a házban levőket, de nem tudok rácélozni mert a tetőt nem lehet eltüntetni. És engem zavar hogy ilyen hülye trükkökkel kell megoldanom mint amit Noodelee is írt. Az meg tényleg elég furcsa megoldás hogy a fegyver tűzgyorsasága nem csak a két lövés közt eltelt időt befolyásolja, hanem az első lövés leadását is.
    Már a fővárost ostromlom, csak elég monoton a végére. Kicsit meguntam ezért kezdtem egy újat. Blood-al egyedül aprítom a népet közelharcban. Amilyen idegesítő az elején a sok baltás ellenfél, annyira jó móka őket aprítani így :)
  • Noodlee
    A nem látok be problémára amatőr megoldás, hogy egy másik embereddel odamész egy ablakhoz, vagy ajtóhoz. Amúgy én sem értem, hogy erre miért nem tudtak odafigyelni.
  • Fenrir
    Biztos, mert előtte nekem sem lassult be.

Amúgy nálam olyan is volt, hogy bedobtam 3 ember közé a gránátot, ők észre sem vették, robbant és nem sebzett semmit sem. Az is eléggé wtf volt.

Továbbá vicces amikor az ellenfél bejön az ajtón és hamarabb lő mint a zsoldosom aki az ajtó felé fordulva, felemelt fegyverrel várja. Mindez Plan&Go alatt.

Továbbá az is furcsa amikor olyan helyekről lő rám és talál el az ellenfél amit nem tudok viszonozni mert nem látok rá.

Az is érdekes, hogy pl egy távoli épület ablakánál áll az ember és tudná lőni a mesterlövészem, mégsem tudom rendesen becélozni mert az épület teteje nem átlátszó és nem tudok annyira lemenni földközelbe, hogy úgy célozzam be. Cambria-ban több helyen is volt ilyen.
  • Noodlee
    Hogy ne mondja senki a pénz miatt, hogy csalok :)
  • Noodlee
    Maddog, és Conrad másnál is ilyen bugos, ha nincs rajtuk gatya?
    Asszem még van ilyen karakter rajtuk kívül is.
  • Noodlee
    Nálam volt olyan tegnap, hogy az egyik karakterem megállt séta közben, és nem mozdult. Gondoltam én nyomtam le véletlenül, de bárhová akartam küldeni, csak a stoptáblát mutatta mindig. Csak egy load game segített rajta.
    A másik, hogy az egyik sector utolsó ellenfele éppen gyógyította magát, és gyógyítás közben rálőtt az éppen felbukkanó emberemre, miközben a sebeit kötözte :)
  • Jakuza001
    Nem gond van az nalam is. Sot megvaamit megfigyeltem. Ugyebar mondtam, hogy voltak olyan helyek, ahol nem mukodott a karakter interakcio.
    Megfigyeltem, hoy az bizonyos texturaknal volt. Na mar most ugyanazoknal a texturaknal van egy masik jo nagy bug.

Ilyen peldaul az elso banyanal a bejarat, ahol kocsinyomok vannak. Odadobod a granatot es beesik a granat a texturak koze es eltunik es ha felette vagy mellette van az ellenseg akkor se sebez rajtuk semmit es meg a robbanas hangja is egesz mas. Egy tompa puffanas az egesz, mintha valami elnyelne a hangot is. :DDDDD Szoval egy csomo helyen a granat hasznalata is alkalmazhatatlan.
  • Noodlee
    Most néztem, és nálam is van ilyen road block.
  • Jakuza001
    Na kellett neked az ordogot a falra festeni. Nalam is elojott a belassulasos dolog. Lehet az 1.06-al van osszefuggesben, mert elotte nalam az 1.05-nel nem volt ilyen.
  • Fenrir
    Nah, közben kiderült, hogy nem egyedi eset ez a bug nálam, a hivatalos fórumra is beírták már: Militia on roadblocks not spawning.

Konkrétan látszik a szektorban térképnézeten, hogy van 9 milicia ott, de amikor belépsz, hogy felszereld őket akkor sehol sincsenek. Sem a szélén, sem az úttorlasznál, fizikailag nem léteznek. Ergo a legelső támadásnál rögtön el is vesztik a területet.
  • Noodlee
    Megvan a megoldás.
    Bizony, ők questhez tartozó karakterek :)
  • Noodlee
    Szerintem a civilekre gondolt. Sokszor gondoltam rá, hogy megszórom őket egy gránáttal, mert mindig tudják, hogy mikor kell az útba/ajtóban megállni. Sokszor kaptam már a civilek hülyesége miatt golyót.
    Nem hiszem, hogy a rendes életben körülöttem rohangálnának, miközben folyik a tűzharc, inkább elbújnának minél messzebb.
  • Jakuza001
    Szerintem meg nincsenek utban, csak rendesen kell oket felszerelni es akkor nagyon letudjak a tamado csapatok szamat csokkenteni.
    Peldaul kozepesen tudtam csak felfegyverezni oket Almaban (kettonek csak pisztolyt tudtam adni es testpancelt egyaltalan nem). 5 Milicista volt 8 ellenre, igaz eltudtak foglalni a varost, de mindossze ket embere maradt az ellensegnek.

• Bucser
    Elmész a szektorból és visszajössz és néhányukból milicia lesz (egy ököl és egy plusszá változik) Egyébként meg csak útban vannak mindig. Meg a loyaltyt rontják a városokban ha megölöd őket véletlenül.
  • Fenrir
    Btw nem ez lenne az első bug sem a játékban...
  • Noodlee

Itt a bal oldali kék jelre lennék kíváncsi.
    A trade opció rendben van. :)
  • Bucser
    őled le az enemyt menj ki a térképre majd gyere vissza és tudsz tőle vásárolni ha dollár jel van a fején vagy tudsz tőle küldetést kapni ha kérdőjel vagy felkiáltójel.
  • Fenrir
    Lehet, hogy egy későbbi küldetéshez kell majd.
  • Noodlee
    Erre gondoltam. A figura, akit kékkel jelöl a program, pont látszik is a képen, bent sétál a szobában.
  • bajgunar
    Na erre most olyan bug-ba, vagy mittom mibe akadtam, hogy kipucoltam egy teljes bázist! Űtkapcsolok térkép nézetbe és egyből vinnyog hogy megtámadtak, majd visszatölti ugyanazt a map-ot.
    Ezt eljátszottam 3x, nagynehezen leírtom mindet, elmentem a térkép mind a 4 sarkába, átkapcsolok térkép nézetre, erre megint vinnyog és újra tölti a map-ot. Akárhova megyek, akármit csinálok, nem tudok kilépni belőle.
    Fasza!!! Manuális mentésem meg kb 1 óráva ezelőtti. És nincs kedvem megint végigtolni feleslegesen ezt a helyet.
    Édes jóó istenem!!! Kezd tele lenni a tököm ezzel a game-el!
    Erre még 20%-ot se adtam volna.
  • Noodlee
    Lehet, hogy belőlük lesz idővel újabb milicia tag?
  • Noodlee
    Az ikonja ugyan olyan, mint a saját embereké, vagy az ellenfélé, csak ez kék. Hiába beszélek hozzá, semmi lényegeset nem mondanak, csak rizsáznak, mint a többi civil, de biztos valamiért megvannak különböztetve a többitől. A sima civil lakosságot nem mutatja a program, hogy merre vannak.