Jagged Alliance 3

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én is így éreztem az elején, de majd mikor a játékidõ 70%-t értelmetlen tárgyak rakosgatásával töltöd, valamint semmi kihívást nem nyújt a maradék 30%-ban a harc, akkor máshogy fogod látni 😞
Levelekkel azt lehet kezdeni, hogy rakosgatod egyik helyrõl a másikra 😊)

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Legalább sok játékidõ van bent 😊
Rakás szar lett ez sajnos, lehet itt 50 patch akkor sem lesz értelmes játék.
Az alapvetõ elgondolásban vannak problémák. Az elsõ 4-5 óra után iszonyat repetitív, a nagy elõdnek a közelébe sem kerülhet. A név hasonlóság is szentségtörés 😊

A Háború istene gy?löli a hezitálót.. "Every failed empire has a legion of elite warriors.."

Jakuza001
Talalt dokumentumokkal, levelekkel lehet valamit kezdeni ?

bajgunar
És a barlangot vagy mit, hogy és hol találom meg? És mit kell ott csinálni?
Mert én sehogy és sehol sem találom. 😞
Ha elfoglalok valamit, mindíg egyre nagyobb sereg foglalja vissza?
Mert lassan kezd unalmas lenni, hogy elfoglalom, felfegyverzem atomfegyverekkel a milicistákat, erre jön megint egy csapat és visszafoglalja. Megint elfoglalom, felfegyverzem õket jobbnál jobb fegyverekkel, megint visszafoglalják, erre megyek oda, hogy elfoglalom, és mindíg 2x annyi az ellen. :S Egyre több.
Ezt tolhatom naphosszat, és csak egyre erõsödik az ellen, ahogy én elõrébb lépek egyet, a gép kettõt. :S Ez nagyon unalmas játékmenet.
Semmi újítás nincs benne. A gép mindíg elõtted jár egy lépéssel. Mindíg erõsebb. Ugyanazok a helyszínek ismétlõdnek, duplaannyi ellennel :S
Majdnem olyan, mint a ~"80 -as években az UFO volt 386-oson. Végtelenségig játszható, végeláthatatlan monoton ismétlõdõ game.
Két órás game kb ~50 load-al. Szürreális sniper fegyverrel, egyszer meghall az ellen 100m-rõl, meg meglát a háta mögött. Meg akkor indul el (pont feléd) amikor nem kéne, meg akkor változtat helyet.
Iszonyatosan kezd idegesítõ lenni.
Bocse
Jakuza001
Szerintem nem lesz ez rossz. Kicsit helyreteszik es jokat lehet majd jatszogatni vele. Az 1.05-el nezegettem, az elso palyan.

"Nemtom észrevettétek e de ugy tünik a készítõk nem szerzõdtek a fegyvergyártó cégekkel, mert mindennek más a neve. (pl glock = klock stb) vicces."

Érdekes, de nem minden fegyvernek más a neve, és nem is attól függ, hogy milyen nemzet gyártmánya. Én sem értem, hogy miért van ez.

Üdv!
Ahogy olvasom, úgy tûnik szerencsés vagyok, hogy nem toltam az elõzõ részt, mert igy nem csalódtam.
Erõsen leköt a játék, bár ahogy írtátok, sokszor monitorszétverõs idegállapotba kerül az ember ha a 6 os szintû zsoldosa tüzelés helyett a seggét mutogatja az ellennek.
Pár kérdésem lenne.
Az számít valamit, hogy a miliciát milyen fegyverrel szerelem fel? Úgy értem védelem szempontjából tökmindegy, hogy egy lepukkant baltát, vagy egy fullos assault riflet adok a kezébe?
Nemtom észrevettétek e de ugy tünik a készítõk nem szerzõdtek a fegyvergyártó cégekkel, mert mindennek más a neve. (pl glock = klock stb) vicces.
Shep
Látom van már 1.06-os patch is. Van már olyan, mint a 2? 😊

"...a labda mindenhol gömböly?, a focisták mindenhol kenhet?ek, a bírók meg mindenütt befújják a kamu büntet?t" Játszd körbe coin+concede kombóval!

Drassentõl nyugatra az útzár és a viztározo mellett van 1 bánya, többit merre találok?
Bobby Ray's shop a laptopon érhetõ el. A nála rendelt cuccokat a repülõtérre szállítják, a repülõvel szembeni épület egyik ládájába.

bajgunar
És hol az a Bobby Ray's shop?
Ahová az új item-eket adja? Meg amit onilne rendelek azt hova hozzák?
Bocsi meg van😞 1 mappával arrébb volt 😞
Win7 igen, de ott nincs semmi. De lehet ujra kell telepíteni, mert az alap játékot egybõl a 1.05-ös patchel szortam meg 😞
Fenrir
Nálam ilyen gond nincs.

Amúgy user\public\documents-be menti, már ha Win7-ed van.

A halál csupán a kezdet...

Hali, mi a különbség az 1,03 és az 1.05 patch között?
A játék mentést hova dugja el? feltettem a pacht, s állandójan ki dob 😞 Ha mentésre megyek, ha újat kezdek. Valaki?
Fenrir
Sehol, ezt valahogyan memory dump-al nyerték ki. A mod lényege, hogy ilyen txt fájlokat tudsz szerkeszteni, ebbõl áll az egész.

Szerintem a hivatalos fórum nem megy, azért halottak a linkek is.

Nálam nem mennek a linkek.
Amúgy hol találom ezt a weapons.txt file-t?

A laptopon lehet rendelni cuccokat Bobby Ray-tõl. Legalább egy nap mire kiszállítják a reptérre, de lehet sürgetni kis felárért. A sok kacat meg csak hangulati elem. Vannak olyan területek ahova csak néhány milícia jön, vagy egyáltalán nem.
bajgunar
Nyomj a gyógyítandó félen egy térdelés felállás mozgást, és egybõl gyógyítja a medic.
Amúgy mire jók pl a:fokhagyma,újságok,pók,térkép,egyéb papírok,id kártya,plüssmackó, stb... ???
Ezekkel mit lehet csinálni?
Mindíg kapok mail-t, hogy új cuccok vannak a "stock" -ban? Vagy hol :S. Azt hol találom? Az elején volt a reptéren a kis raktár szerûben 3 fegyó meg 3 garnitúra ruha, azóta semmi. A Road Block-okat hogy tudom megtartani?
Csak fizetett zsoldossal? Oda nem jönnek emberek, akiknek lehet fegyvert adni?
De jó lenne egy magyarítás. Vagy perfect angol tudás.
Fenrir
Már van róla youtube videó is.

Mondjuk azt is javíthatnák, hogy az Alma melletti roadblock-on ne legyen láthatatlanok a miliciáim mert így már felszerelni sem lehet õket.

Nem tudom hogy ez az új patch számlájára írható-e (elõtte nem tapasztaltam ilyet), de a fegyver javítással és a gyógyítással szenvednek szegény zsoldosok. Konkréten mindenfelé kell forgolódnom velük hogy megtalálják azt az irányt ahonnan hajlandóak elvégezni az adott feladatot.
Elértem egy emberemmel a lvl 10-et, és utána annyi a fejlõdésnek.
XP-t ugyan kapok, de nem számolja hozzá az eddigiekhez, így nem lehet szép kimaxolt karaktereket csinálni, mint az elõdben. 😞

Fenrir
Érdemes olvasgatni a hivatalos fórum topic-jait mert már rájöttek páran, hogy hogyan lehet modolni pár dolgot:

Õ pl a fegyverek statjait optimalizálta, úgy mint sebzés, effektív lõtáv.

Amúgy a weapons.txt-t ha szerkesztjük akkor minden egyes fegyvernek át lehet írni az árát is, így nem lesz anyagi gondunk sem ha már a nyomi páncélok javíthatatlanok.

Még egy modder.

aszfalton, pl

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

V 1.05
- Fixed some doors still not being open after loading a saved game that was created in command mode
- Updated Spanish world event messages
- Fixed crashes on worldmap in french, italian and spanish language
- Loading a savegame that was suffering from the invisible location bug (V 1.00 and prior) fixes display of location icon
- LOD for ground texture baking, reduced required video memory for texture baking
- Killcam option is saved globally, not in savegame
- Material of metal fences does not block cursor anymore

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Mit javít?
Fenrir
Link? 😊

Rayden02
Jagged Alliance Back in Action v1.05 Update-SKIDROW <#nezze>

AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition

Hu.man limbi
http://forums.steampowered.com/forums/archive/index.php/t-2471405.html

Hmm

Hu.man limbi
Letölthetõ kézikönyv az oldal közepe táján:
JA BiA Manual

Fenrir
Én kikapcsoltam a Voice-ot meg a Music-ot kapásból, mind a kettõ csak a halálba idegesített. Így már csak az igénytelen 3d portré volt ami zavart.

Ott vannak az ablakok például, nekem nem sikerült belõni rajt, kifelé meg lõttek mint az álom. Meg ha benézel egy 5 szobás házba az egyik ablakon akkor látod a többi 4 szobát is :s.
Ha meg a faszi ott áll az ablakba, akkor miért nem tudok rá lõni ?
Direct fire persze mûködik és néha talál is.
DE az egészrõl ott kezdett nekem sütni az igénytelenség, amikor egy zsoldos kétféle képen nyugtázta a parancsot. Rendesen idegesített a 30x elmotyogott 2 szó. Nem lett volna akkora munka egy 20-30 mondatot csinálni minden karakternek.
Sajnos ez egy erõsen B kategóriás játék lett, amit élveztem belõle az a felidézett emlékek a JA2-bõl..

Fenrir
Az a vicc, hogy egy csomó olyan fedezék van amit ha nem nézel meg közelrõl, a föld szintjérõl akkor ki sem derül, hogy az egész kõrakás csak kb 50 centiméter magas és az ellenfél röhögve lövi a zsoldosaimat. Felsõ nézetbõl baromi nem tûnt ennyire alacsonynak, tegnap így jártam az egyik pályán.

De ha valaki emlékszik a commandosra, pedig az sem mai játék, no ott voltak ilyen "látóterek". De ott volt értelme, mert ha kinyírtál valakit és észrevették, akkor volt ám riadó, futkozás, pánik.
Itt ennek sincs semmi szerepe, az egész olyan kesze kusza egyveleg, kb fingom nincs mikor fog észrevenni egy katona,ha pl fekszek vagy állok.
Az elõttem lévõ "fedezék" mennyit is ér, lehet csak én nem tudok kilõni, az ellenfél simán agyonlõ.
ÁÁ kár érte nagyon 😞 Ja2-tõl meg ekkora monitoron már a szemem folyik ki, de lehet mégis szokni kéne 😊 ebbõl mostanában nem lesz jó játék.

Sejtettem, hogy nem én vagyok ennyire béna, hogy nem taláom 😊
Hát, csak reménykedhetünk, hogy tanulnak a hibákból és talán lesz egy következõ, kedvezõbb rész...
Sõt jóval az elé, ha a grafikát nem számítjuk.
De ilyen arcade lövöldözõs cuccnak meg gyenge. No mind1 már töröltem, erre sem kell pénzt adni ^^ sajnos.

Fenrir
Egy próbát megér, de csak szigorúan virágbolti verzióval. Vannak benne jó próbálkozások, még látványos is lenne, de minden másban nagyon gyenge.

Állítólag az engine miatt nem lehet pl bárhol felmászni a tetõre, csak a kijelölt tûzlétrán, nem lehet bárhol berobbantani a falat csak ott ahol van egy kis zöld ikon és még sorolhatnám. Az külön érdekes amikor este 10 után még nappali világosság van, most ilyenkor van értelme a napszemüvegnek vagy nincs?

De csak azért nem lehet, mert egészen az elsõ részig nyúltak vissza a fejlesztõk 😛

Természetesen nem lehet 😊..

Sziasztok!

Lehet saját karaktert készíteni, vagy az is kimaradt?
örülök az értekezéseidnek, így megkíméltem magam egy csalódástól :-)
akkor marad a türelmes várakozás az "1.13-ra" :-)

Fenrir
Jobban jártak volna a készítõk ha maradnak a turn based harcrendszernél és mindent ugyanúgy hagynak, max a grafikát turbózzák fel a mai szintre. Akkor lett volna egy tökéletes JA játékunk.

Ez sajnos az 1.13 után a nagy semmivel egyenlõ. Bosszantó hibák, megoldások, idióta mechanizmusok, átgondolatlan dolgok amik jellemzik ezt. Nemhogy 30 eurót, de még 1-et sem adnék érte.

Jakuza001
Ez eleg jogosnak tuno megallapitas.

De az is csak idõpörgetéssel érhetõ el, még szektoron belül is.

[Rush]
satellite mapon 1másra írányítod õket...

hTTp://ror.hu/

Fenrir
Olvass vissza pár hozzászólást és képet kapsz róla.

2 csapatot hogy a fenébe lehet egyesíteni? Szétszedni 1 klikk, de egyesíteni sehogy nem tudom. Egyre jobban kiborít ez a játék.

Ez egy szép és teljes körû ismertetõ volt 😊 Ebbõl sejtem ez a mai igények szerint készült 😊 Gondolom. 😊

Ez a full map még mindig teljesen homály számomra. Az utazáson kívül semmit nem tudok rajta csinálni, ha pl elindulok egy csapattal valahová, akkor addig nem lehet a másik csapattal semmit kezdeni, (max. velük is utazni) amíg a másik csapat meg nem érkezik a helyszínre? Még most sem tudom, hogy hogyan lehet visszalépni a szektorba a full mapról. Sajnálom, hogy ez a játék millió sebbõl vérzik 😞

Fenrir
Sajnos nem, nyomokban JA2-t tartalmazhat...