18612
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS |
Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE |
| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK | |
-
#8080 Nem unod állandóan a hozzászólás végére rakni a monogramod? Senki nem hülye, látjuk, hogy ki ír.
Kandurex -
#8079 M@rhaság :)
...ha ki akarták volna tolni a játékidőt, akkor nem jelölik a küldetés pontjait a térképen, csak utalnak rá.
A falnak úsztatós Oblivion-t nem kellene idehozni...jó játék ha azt csinálsz belőle.
Witcher egész jó. -
Jimmyke #8078 DO:A-t a TES és a Gothic sorozatokhoz kár hasonlítani, sőt még a DnD alapú BioWare játékokhoz se kéne. Mindegyik remek szórakozást nyújt, mikor mit vesz elő az ember.
Ami a DO:A ban a legjobban tetszik, hogy itt a tápolás nem ment a szerepjátszás rovására, BG2ben aki nem R/M/Wvel tolta, vagy kensai/mage-el kihülyézték a fórumokon, NWNben meg szegény arab szablyás könnyűpáncélos harcosom semmit se ért, pedig reális ötletnek tűnt, azt csináltam egy war/strenght clericet és egy hadsereget egyedül elpusztított -
#8077 Az is jó dolog valahol, de ahhoz meg túl sokat kell párbeszédben válaszokat klikkelni, meg 1-1 narancs ellenfél elleni csatában vért izzadni, hogy kellően ki tudjon kapcsolni az ember :D
DB -
#8076 Interaktiv mozi, hello? -
#8075 "(kivéve az optimalizálatlan csak" = "kivéve az optimalizálatlan csaták"
:)
Lehet, hogy modokkal feljavul, de szerintem struktúrája miatt sosem lesz számomra szellemi kihívást/szórakozást hozó játék.
Amitől az egész elbukott nálam: felnőttesnek szánt tartalom, gyerekesre lebutított mechanikával.
El lettem én rontva még a Wizardry 7 korában, asszem :D Na ott aztán kellett agyalni.... De még a Morrowind is egy más éra terméke volt...
DB -
himpike #8074 Ok, a te játékod a GTA, ahhoz internet se kell. Hiába nagy a tér ha nincs benne gyk semmi. Ez nem vadásszimulátor bakker... -
#8073 Taníts Mester isszuk a szavaidat! -
#8072 Jah, végülis lehet, hogy nekem is interaktív filmként kéne vennem, hátha úgy bejön :D
DB -
Nos #8071 akkor is, ha mást támogatunk/szidunk
ez is ízlés dolga -
#8070 Igen, ez az: lebutított karakterfejlődés, lebutított questek (minden a szádban, 10 méterre, minimapen minden, még a questek leírása is!!!), egyenként lesznek bejárhatóak a főtérképen a sztoriban következő helyek... megy az ember mint az ovis, amerre az ovónéni vezeti a kötélen. Semmi gondolkodás, semmi kihívás (kivéve az optimalizálatlan csak, helló patch), semmi kreativitás. Egyszerűen leáll az agyam játék közben, lehet hogy öregszem, és erősebb stimuláció kell neki, nemtom .D
DB -
#8069 modderek már dolgoznak is bőven az új skillek hozzáadásán. (Shapeshifting vagy épp a lock varázslatok? (mellesleg a típusonként 12 spell/skill szerintem nem olyan kevés... pl 16. szintre már a mágusom Bar-ja szó szerint nem fér tovább (nem tudom tovább húzni 1280*1024-ben)
Biztos lesznek komolyabbak is később. -
Nos #8068 igen, a "kicsit felnőtebb játékot szetnék látni"-val jól leírtad azt, amire én is gondoltam -
Nos #8067 Van olyan, hogy meddő vita. A fórumokon ilyen a viták 87,2 százaléka.
Kit mi fog meg egy-egy játékban.
Nekem például a DA jobban tetszik a G3-nál, a NWN-oknál, sőt asszem az összes többi hasonló játéknál is. Ízlés dolga. Nekem bejön a sok beszélgetés, sőt. A G3 szabadon bejárható világa tényleg jó. Annak a játéknak az az erőssége. De ez sokszor a story kárára megy. Legalábbis addig, míg nem fog minden npc-t külön mesterséges inteligencia irányítani. A DA-s felépítésbe könnyebb "reális időmederben folyó" storyt épíreni. Nekem az sem bajom, hogy kevesebb a tárgy, mint pár más fantasy világban. Pár tárgyat már így is tápnak éreztem a végén. Nem feltétlenül a low level fantasyt támogatom, de lehet egy kissé kevésbé meseszerű a világ, mint a forgotten realmes. Az én ízlésemnek kifejezetten kiegyensújozott lett e tekintetben a DA. Nem szeretném ha túlzásba vinnék a tárgydolgokat meg a varázslatokat valami kiegészítővel. Nem őrült tápolást várok egy játéktól, hanem izgalmas jó storyt, ahol a különböző NPC-ket hihető motivációk irányítják. Ezt itt megkaptam. -
#8066 Nyílt Ai vezérelt tömeggel rendelkező játékok általában a bonyolultabb quest fűzésekkel odajutnak, hogy
1.: A quest 2. lépését adó karakter valamiért már meghalt (elmászkált kinyírták vagy éppen leesett valahonnan)
2.: beakadt valahova
3.: a quest maga hibás triggerrel rendelkezik (lásd a fenti 3-ra számtalan bugos quest Obliban vagy gothicban)
4.: vagy éppen halhatatlan az adott karakter és utána ez újabb exploitokra ad lehetőséget. (szintén Obli/Gothic) -
#8065 A zárt, kötött sztori nem annyira nagy baj (nagyon érdekes lesz nézni, hogy az SW MMO-jukban egy hogy lesz megoldva), nekem inkább a tenyérni, zárt terek elfogadhatatlanok teljességgel... kicsit úgy érzem magam, mint az ovis a járókában... jobb sarokban a csörgő, balban a maci, hátul a tejesüveg... nehogy már önállóan kelljen bármit is megtalálnom, vagy megoldanom :D
Szóval, kicsit felnőttebb játékokat szeretnék látni. Az, hogy minden csata után úgy néz ki mindenki, mint floki kutya aki végighenteregte a mészárszéket, meg hogy fiú karakterrel is fel lehet szedni másik fiút, attól egy játék nem lesz felnőtt....
DB -
#8064 Ez az egyik resze a jateknak amit hianyoltam, lebutitottak a karakterfejlesztest ME stilusura, ebben tenyleg jobbak voltak a regebbi jatekaik, de ettol nem lett rossz jatek. -
#8063 Az tény, hogy az NWN2 el volt szúrva de csúnyán, ezer patch után is szaggatott, HD4890-es kártyával is, lol :)
Ettől függetlenül sokkal több lehetőség volt benne, mint a DOA-ban. Sajnos kicsit megint a konzolos lebutítást érzem valahol DOA-ban, talán ez esik rosszul igazán.
Tovább fogok lépni, ez egész biztos.... amúgy is találtam egy MMO-t, amiben tényleg megvan a szabadság, és ami a legjobb... nem fantasy :)
De nektek úgyse jönne be :D
DB -
#8062 "miután horkolva ráborultam a billentyűzetre" -
#8061 Pedig a 2 alap sztorija jobban tetszett mint az elso osszes kiegeszitovel :d azt meg pont a multi vitte el a hatan :p -
Kindred Blades #8060 No, ez például teljesen jó pont.
Ugyanakkor ez a fajta quest-prezentáció (hogy egy újabb grammatikai szörnyszülöttel áldjam meg a fórumot), amit a DA:O, no meg általában, a BioWare játékok az asztalunkra tesznek, egész egyszerűen megkövetelik a zártabb, kötöttebb játékot. Szerintem ezzel soha nem is volt baj, én szeretem így.
Ha nyíltabb játékot akarok játszani, akkor felteszem az Obliviont (aztán letörlöm két óra múlva, miután horkolva ráborultam a billentyűzetre, de ez már az én bajom) -
#8059 Nekem egyik Gothic sem nyujtott maradando elmenyeket. Ellenben az ilyen jatekokat mint a Dragon Age, a hangulat teszi elvezetesse. Ha neked nem sikerult azonosulni a karaktereddel es a tortenettel akkor totold a jatekot, 10x mar igy is leirtad mi nem tetszik, lepj tovabb. -
himpike #8058 NWN2,..jóságos istenem... Ingyen adták midnenféle szar videokártyához csak hogy fogyjon. Az nwn2 pont ellenpélda arra hogyan kell folytatást csinálni. Az egyhez volt egy halom PW ahol elmultizgatott az ember, és a kettő ezt totál lerombolta. Az hogy emellett hulladék lett minden tekintetben(főleg gépigény) csak pont az íre. LEgjobban a 4. peccse tetszett ahol eltűnt az optionsból minden beállítási lehetőség, csak egy nagy germó volt a helyükön. Túl könnyű is volt minen benne, egy csata után se tudtam elégedetten hátra dőlni a székben. -
#8057 Megint nem sikerült értelmezni: karakterfejlesztést írtam, illetve az egyéb nyalánkságok, pl a Keep fenntartása, crafting és hasonlók - ezek miatt nem ült le az NWN2, mert a sztori nyilván lineáris volt, csak én nem erről beszélek, ha odafigyelsz.
DB -
#8056 Egyre kisebb dolgokba mászol bele, de értem én: az alapproblémákat átbeszéltük, tény :)
Azért olvastam el, mert nyitott voltam, tényleg érdekelt a játék. Sajnos nem fogtak meg az ottani dolgok sem, túl sok volt a "been there, done that."
re:8053
Tudom, sőt értem is, ettől még mindig túl sok :) kicsit úgy érzi magát az ember, mint egy szappanopera-szereplő, a sztori meg nem halad :) De mondom, ez tényleg egyéni, én soknak éreztem, biztos van aki napokig
beszéltette volna még a karaktereket ;D
DB -
#8055 NWN2-ben szabadság?? hát az igen keményen hiányzott belőle... -
#8054 Nyitott játékban is lehet kiváló sztori, lásd Gothic 2. Már amennyiben ismered.
Egy mai RPG-nek már bőven alkalmasnak illene lennie, hogy kiváló sztori mellett igaz nagy, szabad terepeket, több szabadságot ad, akár karakterfejlesztés terén is. Az NWN2-ben sokkal több szabadságot éreztem, elég csak a tágyak sokféleségére gondolni, pl.
DB -
#8053 Azért basszus, mert fel vannak építve a karakterek... És elég széles ága van annak hogyan juthatsz el a titkaikig... -
#8052 AZért volt kár, mert lila fogalmad sem volt, hogy miről beszélek. Az animáció egy script, semmi több. A modellek mesh-ein sem változtattak túl sokat amúgy, a munka nagy része csak textúra volt. Továbbmegyek: az FMV-k nagy részét is a saját motorral csinálják - ja, jó hogy eszembe jut, ez is szánalmas: az átvezető mozik szarabbul néznek ki (rosszabb felbontás, elmosódottság stb), mint az engine-es átvezetők, már amennyiben max grafikán tolod. Akkor miért erre pazarolni a helyet/időt? Annak a pár embernek, aki nem tudja maxon futtatni (a gépigénye nem volt egy halál, ez lehetne jó pont is, de inkább azt jelzi, milyen régi a motor :)
DB -
#8051 Ha neked ennyire bejonnek ezek a "nyitott" jatekok (ami max a bejarhato teruletre igaz, a story es a karakterek komplexitasa pont forditottan aranyos azzal.), mi a fenet vartal egy Baldur's Gate alapjaira epulo jatektol? De tudod mit, ne is valaszolj, mert csak suletlensegekkel toltotted fel a topicot miota itt vagy. :) -
#8050 Ennek miért mondana ellent az, hogy szerintem TÚL sok a szöveg? Azzal pedig kitolódik a játékidő is, ha szórakoztat, ha nem :) Vagy mit értettél félre?
DB -
#8049 A kiterjedt Lore nem egyszer segít. Kifejezetten questben is és a mobok leírása is elég értelmes lett arról, hogyan intézd el őket.
Azért érdekes: Minden codex bejegyzést elolvastál.. most akkor unod vagy érdekel? mert ha én unok valamit nem olvasgatom... -
#8048 Nem, a Gothicban is legalább 3féle befejezés van (a G3-ban), de a korábbiakban még szövevényesebb (főleg a 2.-ben).
Természetesen egy játék nem lehet sztori-orientált és szabad is egyben, ezt elfogadom. Viszont sokszor kellemes egyensúlyt lehet ebben teremteni, eddig talán a a Gothic2 volt ehhez a legközelebb. A Morrowind volt az egyik véglet (szinte semmi főszál, de óriási szabadság), a Bioware sztori-alapú játékai a másik. Ahogy írom, ezeket is szerettem mindig is. A DOA-ban viszont nagyon sok a trehány dolog, szerintem messze a leggyengébb játékuk eddig, remélem összekapják magukat azért. Lehet, hogy most már az SW MMO-n pörögtek inkább, ami nem lenne baj :)
DB -
#8047 Miért volt kár? "azt hittem világos" lol ,akkor sem abból van, hanem hasonló, gondolom ugyanaz csinálta. Nem fogták és ctrl+c
Amúgy a gothic 3 hiába magasztalod az a játék első 30 órában annyiból áll h halomra farmolod a goldot
Azért ennyire de adjád már "én vagyok az okosabb 5. es" -
#8046 Tévedés. A sokféle befejezés kimenetele attól függ mit pofázól a campben... -
GodBadka #8045 score-ja -
#8044 Az összes codex bejegyzést elolvastam, és az összes lehetséges párbeszéd opciót végighallgattam. Ahogy mondtam, nekem ezek nagyon fontosak egy játékban, de van egy határ, amikor már - nekem - bőven túl sok.
Anno a Morrowindben minden könyvet igyekeztem elolvasni, ha már mennyiségről van szó, annak a szövegmennyiségnek a negyede sincs a DOA-ban. Valahogy mégis, akkor az érdekesebb, hangulatosabb volt. Ez már teljesen egyéni preferencia.
Egyszerűen a DOA "síneken haladó"-an kötött menetét inkább csak lassította a sok szöveg egy idő után. A kiterjedt lore-nak csak nyitott világban van értelme, szerintem.
DB -
GodBadka #8043 És. A gamespot userscorje, meg 9.2 és ott nem 700, hanem 5000 szavazatt alapján alakult ki az az eredmény. -
#8042 Ahogy látom te inkább a questeljünk egy csomót híve vagy:) Codexet mennyit olvastál? Leliana dalát hallgattad-e? Jowan-t vajon kinyírattad vagy megölted vagy elengedted?
A játék a választásokról szól amiből nincs fekete fehér. Milyen választásod votl a Gothicban? mellé állsz az orcoknak vagy az embereknek aztán csumi. ennyi volt a választásod. Ja meg bejártad a vidéket egy szál gatyában. -
#8041 Nem fejeztem be ott, lásd előző kommentek. A sok beszélgetés pedig szubjektív, egy darabig engem is érdekel, sőt szórakoztat, amikor viszont már érződik, hogy ezzel akarják kitolni a játékidőt, hogy marketingelhessék a "100+ óra"-t, az kissé nyögvenyelős.
DB