Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igen, közben sikerült, megtaláltam az invertoryban, azhittem eladtam😊
pluhi
Kis értékelés:
A story, a küldik, karakterek, szinkron, hangulat mind megfelelnek a legmagasabb elvárásoknak, ahogy azt a Bioware-tõl megszokhattuk. Akik nem játszottak BG, NWN sorozatokkal, azoknak nagy élmény lesz végigjátszani. A veteránok pedig azt kapják, amit vártak. A dolgok technikai megvalósitása már nem sikerült ennyire jól. A grafikáról elég annyi, hogy nem szép, a low res terep sokat ront az összképen. A taktikai interfész elsõre remeknek hangzik, mégis óriási bukás. A legalapvetõbb feltétel nem állitható (harcon belül v. kivül éljen a szabály). Ezzel a rendszerrel szerették volna kiváltani az AIt, de csak káromkodás van a dologból, ha effektiven akarsz harcolni, mindenkit irányitanod kell folyamatosan.
Harc. Rengeteg bug jellemzi az egész rendszert. Statok nem úgy mûködnek, ahogy kéne (DEX pl.), nem olyan bónuszt ad, nem annyit, stb. Emellé jönnek a képességek, és itt sem sokkal jobb a helyzet. A legvadabb hibák jönnek elõ a különbözõ varik és képességek kombinációjánál, pl. rugó lendület+mágus gyorsitás varázslata KIOLTJA egymást, ahelyett, hogy stackelne (sõt, még a Kapáslövéses ijak ezen tulajdonságát is elveszi😊). Zümialakban az alakváltó megpróbálja a taktika szerinti varikat nyomni, azok persze nem elérhetõek, de azért a manát leszivják és hopp, máris visszaalakultunk. A gyors lövés mód ijásznál egyáltalán nem csinál semmi olyasmit, amit a devek szerint kéne neki. A lista a földig ér.
Balansz oldalon is komoly gondok vannak, a mágusok söpörnek, nagyon erõs CC, sebzõvarik CD-je túl rövid. Mana végtelen, hiszen 5mp-ként ihatsz(és semeddig nem tart), innentõl az akaraterõ lényegtelen stat mágusoknak, ahogy már mások is irták. Stamina poti viszont nincs, akik erre van utalva, elnyomnak 2-3 aktiv képességet és onnantól autoattack. Ez megint oda visz, hogy taktikában nem érdemes semmit rájuk bizni, mert elszarják a staminát és kulcspillanatban nincs elég egy bénitásra mondjuk.
A játéknak semmi olyan baja nincs, amit egy kis patch ne tudna orvosolni. Megnövelném a manapoti cd-t, legalább 15-20 secre, mindjárt megnõne a jelentõsége az akaraterõnek. Mágus varikra is ráférne ugyanez, rögtön nem Cone of Cold+random sebzõ aoe faceroll lenne a harc. (CoC-nek legalább 40mp CD kéne).
A forditás nagyon jó, pár helyen láttam elirást, illetve a kikerülhetetlen általános helyeslõ/ellenzõ válaszok problémája felmerül (- Hülye vagy, ugye tudod? - Nem, azt nem tenném.)
A fentiekbõl is látszik, hogy még egy 6 évig készülõ játéknál is kimaradhat az alapos tesztelés itt-ott. Ettõl függetlenül az év RPG-je a DA😮, meg se fogják szoritani.
nekem szépszóval is sikerült kiszabaditanom, a papnõ se akadékoskodot, ideadta a kulcsot.
valaki nem tudna adni linket a dlc-khez.

GA-EP35-DS4, E5200 @3300mhz, 2gb, gainward hd4850 512mb

Kandurex
Kizárt, ugyanis nem tudod eladni, ez a küldetés tárgyak között van, majd a harcosbérc kovácsa tudja neked kikovácsolni!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Lacee
Férfi karakterrel lehet csak megfektetni Morrigant, ha eléggé kedvel téged. Nõi karival szóba jöhetõ célpontok Alistair, Leliana (Lotheringben találkozol vele) és Zevran (egy random encounter során léptetheted be).

Stent ki lehet szabadítani szép szóval is, nem tudom hogy a magas persuade-tõl függ-e, vagy csak jó választásokon a papnõvel való beszélgetés alatt. Én azt ajánlottam fel, hogy ha bármi baj lenne vele, akkor megölöm, és ebbe belement a mammer. Konkrétan SZÜKSÉGED nem lesz rá szerintem, de érdemes kiszabadítani, mert ha kifejleszted a kétkezes harcmodorát akkor nagyon durva cséphadaróvá válik, plusz a beszólásai is jók 😊
Egyébként ha szépen nem megy, akkor meg is fenyegetheted a papnõt, aki erre odaadja a kulcsot, csak épp Alistair kicsit berág, Morrigannek viszont tetszeni fog.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Még annyit hozzá, hogy a DVD verziót el kell távolítani ennek a digitális telepítése elõtt.

Meg lesz, amint kimentél Lotheringbõl a táborodba, elmentél valahova, majd vissza a táborba...

Igen
Ki lehet, csak egyszerûbb kinyitni a ketrecet...
Passz...
Méregkeverés és gyógynövényismeret kell hozzájuk.

Egy tipp amirõl én is most olvastam: aki regisztrálja a játékát az EA accountjával itt az letöltheti a digitális verziót az EA downlod manager-el, és bye-bye DVD.

Hello!
Én sajnos eladtam a meteor kövemet és már nem tudom vissza vásárolni... nem lehet másikat szerezni valahol?😊
Kár volt egy ilyen alapvetõ fontos infót csak így benyögni a játék végérõl...
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A végsõ csata elõtt lefeküdtél Morrigan-nel? Ha igen, és valóban a saját karaktered nyírta ki a dögöt (a videóban is a te karaktered gyilkolja le a szörnyeteget), akkor annyi történik, hogy Morrigan gyakorlatilag a gyermekébe (akit a karaktered csinált neki) fogadja az archdemon esszenciáját és lelép (a gyereket meg majd felneveli, de ez a jövõ zenéje). Így nem pusztul el a fõhõs. Ez a dark befejezés.
De ha teszemazt nem férfi karaktered van vagy törpével vagy, akkor rá lehet dumálni Alistair-t hogy õ kamatyoljon Morrigan-nel és akkor is ugyaez lesz a szitu.
A további befejezések (merthogy 4 van):
1. önfeláldozás. Ekkor a kamatyolás elmaradt, te viszed be az utolsó ütést és kipurcansz.
2. Alistair-t kéred meg hogy áldozza fel magát (õ nyírja ki a dögöt, fogadja be a lelket és pusztul bele a dologba).
3. Loghain-t kéred meg erre és õ áldozza be magát (mint Alistair esete, csak itt Loghain lesz az áldozat).

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Van már fix, ami javítja female elf/dwarf karaktereken a blood dragon armour textúra bugját?

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

köszi.
sejtettem, hogy valami ilyesmirõl van szó.

TopGun
Nah! Vegre En is elkezdtem nyomni, DLC-k felpakolva azt hiszem kb 21db, mind magyarul szol. (Annyi csak a bajom, hogy egyenlore nem talalom a Warden keep-et, meg azt az arust, aki olyan ajanlatot tesz, amire almomban sem gondoltam, de remelem ez kesobb megvaltozik? ugyertem, hogy megtalalom oket?) patchelve, mukodik gond nelkul full grafikan. Van par kerdesem, meg nagyon az elejen tartok:
A kiraly mindenkepp meghal a csataban?
Stent szep szoval nem lehet kiszabaditani? mindenkepp kell a jatekban valamikor?
Ez a Morrigan k**va jo no! Le lehet varrni noi karakterrel?
Az italokat es egyebb csinalni valokat, hogy lehet elkesziteni?pl. kellene csinalnom 3 elfgyoker italt, meg 3 merget ezt hogy lehet megtenni?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

cikasz
Na végigvittem én is. De a fökari (én) öltem meg a födémont és mégsem haltam meg. Miért? Hiszen aztmondták, hogy a kamarásnak ez a sorsa.

http://www.akciofigura.hu

Ha nincs, nem jön össze, ha megvan, akkor még elronthatod, bár nem könnyen...

Nem elég csak a cunning vagy a strength. Kell a megfelelõ skill is, máskülönben nem fog sikerülni a dolog. Ha adott a skill és kellõen magas a szükséges tulajdonság is akkor sikerül a dolog. Ha nem akkor nem. Nincs véletlenszerû hatás. Vagy siekrül vagy nem.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

Na, pénteken nekem is megjött boxra.
Mivel mindenhonnan azt halottam, hogy mennyire ronda, ezért mindenre fel voltam készülve, de kellemesen kellett csalódnom, mert egyszerûen csak nem szép 😊
Franc se tudja miért nem tudták megoldani, mert a box sokkal többre képes, de cégül is fél óra után már el is felejtettem, mert a iszonyat jó a game. Egyszerûen beszippantott, de pontosan azt vártam a Bioware-tõl 😊))

Kellemes meglepetés volt viszont, hogy kaptam két kódot a csomagban: a Stone Prophet DLC-t és a Blood Dragon Armort. Zsírság.

Még csak az elsõ csata után vagyok (most csatlakoztam éppen a Grey Wardenekhez). Nagyon tetszik az új rendszer, meg az egész világ. Többször végigjátszós lesz, már látom 😊)

Egy kérdés a cégére: amikor meg akarok gyõzni valakit egy beszélgetés során (Persuade vagy Intimidate) akkor van bármi véletlen faktor - azaz ha nem sikerült, akkor visszatöltve összejöhet - vagy szimplán, ha megvan a megfelelõ cunning vagy strength, akkor tuti összejön, ha nincs akkor tuti nem jön össze? köszi

Meteorit véletlenszerûen jön...

Mephike
Tegnap nézegettem a statisztikámat, és láttam, hogy a fõkarimmal sikerült egy zsenge 125-ös sebzést bevinnem 😊 Mi lesz ha veszek egy joó fegyvert végre? Megdöntöm ezt az ütést, az tuti 😊
Haven-ben a sírfeliratokat néztétek? Nagyon poénosak😊
A meteorit hol található?

igen! epp ezt nemtudom megtenni.. questet megincsinaltam.. azt irja.. viszont fo tallent szurke maradt! pontom meg mar lenne megint ratenni.. :/

Kandurex
Fõ "talent" -ként is fel kell venned, közvetlenül a karakter stat pontok elosztásánál.

Hopp, ez rossz kérdés volt...

mágusod van?

nemtudja valaki miert van az, hogy miutan megtalaltam a Phylactery-t, azt odavittem az oltarhoz es azt irta, hogy megkaptam az arcane warrior emlekeket, kepesseget en megsem tudok ratenni pontot level upnal..?
ugyanugy szurke maradt az arcane warior ág.

Kandurex
Nem a szint számít, hanem a fõtörténet szálat mennyire tolod.

Sziasztok!
Zevrannal mikor lehet találkozni? Már 10-es színtõ vagyok de még nem találkoztam vele!
Kandurex
#5214, #5212 thx.,

Negy szobor van, csak az utolso egy masik teremben. (Nyomd a TAB-ot!) A feljegyzesek kozott megtalalod, milyen sorrendben kell megerinteni oket, de nem tul szajbaragosan.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Sir Quno Jedi
Egzaktlí!

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Tudom, hogy vicc a jószág, a kinti bosszúállók, vagy a két ogre egyszerre, esetleg a tolvaj remete helyére beköltözött 12 bandita komolyabb hirig. Pont amiatt lepõdtem meg, hogy a szellemgyereknél hirtelen sok lett a csonti és nem bírtam velük...

ez olyasmi mint a neverwinter ?_

Kandurex
Az kis a fos taliga korcs sárkányka...bahh...lesz olyan rész amikor 3 jön egyszerre belõle egy sárkány fészekben + a jó nép, na az majd érdekes lesz 😊

Elsõ nekifutásra, törpe harcossal, Morrigan, Leliana, Pala csapattal seperc alatt kitakarítottam a vérfarkas tanyát, bár a kis sárkány okozott egy visszatöltést.
Most másodikra, elf mágus, Morrigan, Alister, Sten, a sárkány elsõ nekifutásra kb 10 másodpercig bírta, ellenben a kis szellem kölyöknél az a halom csonti kivégezte a partit. 6-szor. Lecseréltem Alistert a kis sivatagi bérgyilkosra, így simán levertük õket, ellenben a vértdarab (kút, oltár, stb...) megszerzése utáni szakaszon a harmadik hullám csonti kinyírja a csapatot...
Asszem át kell gondolni a stratégiát újra, vagy járni egyet és visszajönni...

Azok a cuccok, amiket még nem "láttál" a zsákodban, sárga keretet kapnak...

tegnap level 11-12 es csapattal hardon elsöre lement a össárkány , senki nem halt.. néha tényleg könnyünek érzem még hardon is
MerlinW
Kétkezes nagyobbat sebez, kisebb a védelem, egykezes, pajzzsal kisebb sebzés, nagyobb védelem + a trükkök a pajzzsal

[merlinw.org]

MerlinW
Heaven

[merlinw.org]

MaskimXul
egész pontosan a második szint
MaskimXul
Az urnás questnél van, a templom dungeon egyik szintje.
Igen...azt hiszem, ez meggyõzõ érv...legalább kicsit visszaköszön a WoW-os hunter-nosztalgia <#violent> ...rugóhunter 😊

Desktop: i74770K + GeForce 770 + 16GB RAM @ 1866 + Gigabyte Sniper lap + Watter Cooling + 27" AOC + RAT5 + CoolerMaterStormTrooper Noti: K53SV noti, a GT540m erejevel...

Nem tudom...van, hogy simán gond nélkül kiirtok hardon 6-8 fõs packokat (én rugó, Alister tank, Morigan, Whynne), pl. legutóbb az urna után kutakodva valami romos templomban, vagy Denerim sikátorokban...de a sárkányok/reaverek ellen eddig nem sok esélyem volt (lvl 6-8 tájékán elf erdõben sárkány: 2 sec alatt kinyírt...9 - 10 körül Flemeth-et kb. 40-50%-ig vertem le, bár mondjuk ott nem volt nállam több poti, és tûzbalzsam is elfogyott....reavereket hardon még nem öltem, bár denerimben sikátorban nagy nehezen azt is levertem kb. 30%-ra, mikor wipolt...). Holnap asszem ezeket újra végiglátogatom, lvl 12-esként, betankolva 30-40 kis mana potival mageknek - na így talán esélyesebb lesz >😊
Szóval ha taktikus az ember, akkor nem olyan vészesek a dolgok, de azért akadnak kihívások...és ez jó 😄

Desktop: i74770K + GeForce 770 + 16GB RAM @ 1866 + Gigabyte Sniper lap + Watter Cooling + 27" AOC + RAT5 + CoolerMaterStormTrooper Noti: K53SV noti, a GT540m erejevel...

wedge31
Rangeröl csak jót tudok mondani ha kimaxolod megkapod az öregmedvét ami nálam alig gyengébb mint Sten és hát ugye öten minden harc könnyebb.

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Hm...Duelist rogue vagyok...melyik érdemes inkább: assasin vagy ranger? Nem tudok dönteni...elolvastam mindkettõ leírását...kicsit ranger felé hajlok...tapasztalatok?

Kandurex
<#help>#5194<#help>

Calver
szvsz egyáltalán nem nehéz, néha nézek is hardon h "tényleg ennyire jó vagyok?"
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
(elf romokban sárkány - tényleg ilyen egyszerû ellenfél? meghalt pár másodperc alatt, azt hittem õ csak valami bemelegítés és a nagy tökösebb sárkány majd feltûnik mindjárt, sajnos csalódnom kellett)

de a harcosok talentjei, és azok staminazabálása tényleg siralmas. Sten ellõ egy Mighty Blow-ot és egy Critical Strike-ot, azokat is hatalmas CD-vel... és ennyi. mágusaim ezalatt kb kiürítik a teljes mágiaarzenáljukat és lesebzik a csillagokat az égrõl.

btw - kétfegyveres harc táposabb mint kétkezes karddal csapkodás? lassan elég nagyfiú lesz Alistair ahhoz h átneveljem egy ilyenné, érdekelne h kinek mi a véleménye róla. mert hogy statzabáló, az biztos... 36-os dex, na meg 40 körüli erõ ha normális páncélt akarok rá húzni... ijesztõ.

"The trees move. Do you not see it?"

Én az egykezes verzióját csináltattam meg, mert Alistair használja nálam, õ meg pajzsos. 3 rúna hely van ebben is és így néz ki:

Damage: 11.90
Critical Chance: 3.40
Armor Penetration: 4.20
Strength Modifier: 1.00

+3 Dexterity
+3 Damage
+2,5 Armor Penetration

Why so serious?

wedge31
Starfang

Category: Weapon
Type: Greatsword
Material: Starmetal
Rune Slots: 3
Damage: 18.70
Critical Chance: 2.55%
Armor Penetration: 6.30
Strength Modifier: 1.10

+3 Strength
+2.5 Armor Penetration
+8 Attack

Róla van szó ,nem egy rossz darab...<#nyes>

Különc
Olvasgatom a fórumot és még mindig sokan írnak arról, hogy milyen nehéz a játék. Nem értem, tényleg ennyire nehéz lenne?
A másik a stamina költsége a spelleknek: való igaz, hogy hamar kifogysz fõleg ha van fenntartott képességed, de egy jól megcsinált kari autoattackból is nagyokat ver és ha jól használod azt a "kevés" staminád, csatákat dönt el.

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

wedge31
Nekem a Wardens keep kovácsa csinálta.

Különc
Elsõ végigjátszáskor találtam egy ilyen ércet, de nem foglalkoztam vele. De kovácsoltatni hol lehet? Nekem ez totál kimaradt <#banplz>

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403