18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Különc
    A játék legjobb lootja van benne, egy kulcs...
  • robotnyk
    anyuka helyén marad...

• wedge31
    Az biztos hogy a forcefield még az atomtámadástol is megvéd a többit kikénne probálni.

A golemet én most a köaura miatt hordom magamal igaz hogy nem harcol csak áll mint mariban a gyerek de nagyon megdobja sebzéstöl kezdve a gyogyulásig mindent.

A ködobálást nem probáltam de gyanitom hogy nem tul acélos...
  • Különc
    Tolj bele full dpst mágussal utána kezd szaladgálni előle
  • Monder
    Sziasztok! elakadtam amikor a toronyban meg kell gyújtani a fákját és vár rám 1 ogár ..... itt van valami trükk hogy kell megölni vagy nincs mert már 20 adjára halok meg ... nehéz fokozaton csinálom egyébként.
  • Calver
    persze, csak kit rakjak be a helyére? rajta kívül szinte mindenki közelharcos, akikkel több gond lenne mintha 3 fővel tolnám (tűzgolyó utáni kis ívű röppályára gondolok pl.), kivéve Leliana-t - az íjászat meg (ahhoz képest h mennyire kinyalják itt-ott a nemesebbik felét) szerintem egy vicc.

de ha már eszembe jutott, repülés kapcsán: Shield Wall+Shield Expertise véd tűzgolyó/War Cry/társai ellen is, vagy csak a közvetlen pofáncsapások (lásd Mighty Blow) hatását blokkolja? a "direct knockdown attacks" a jellemzésében kicsit homályossá teszi.

valamint: Shale mennyire használható távolsági karakternek? soha nem próbáltam, érdekelne mennyire vicces/hasznos egy köveket hajigáló gólem
  • Fantusz
    Néhány képesség felvételéhez bizonyos ügyesség követelmény addig mindenképpen érdemes felnyomni.
    Erő: kb 20-ig mehet ez is csak a páncélviselés miatt, más jelentősége nem igen lesz, nehézpáncél meg nem illik a karakterhez, a gyorsaság fontos neki.
    Dörzsöltség: ez a legfontosabb, sok képességhez adhat módosítókat, többek között a sebzésre is, ha magasabb, mint az erő (márpedig magasabbnak kell lenni).
  • wedge31
    Ezt már javitoták az új patchben.

Daggers now apply 0.5 points of damage per additional point in dexterity and 0.5 points of damage per additional point in strength, as originally intended. This increases dagger damage for high-dexterity characters.
  • Fantusz
    Tab - egyébként a toronyban a második szinten az idézőkörök közelében, az erdőben pedig az egyik sírnál keresd.
  • wedge31
    Simán végiglehet tolni Wynne nélkül is ,másodikra nekem legalábis sikerült.
  • MerlinW
    Patch 1.02
  • Sir Quno Jedi
    Tök8. Tőrök strengthből is jönnek, avagy cunningból, ha megvan a skill hozzá, ergó tök8. Bugos a proggi, nem kezeli jól a dexből jövő sebzésszorzót, ergó csak a találati arányhoz számít. Mivel megfelelő skill-el mindig kritet és backstab-et ütsz az ellenre, ha már lebénítottad (az meg dirty fight-tal egy szemvillanás), így semmi szükség a magas dexre, de az égvilágon semmi.

Pl. a defense sem és xart sem, mivel 99-es defense-el is mindig eltalálnak, plusz varik és területre ható dolgok ellen végképp nem véd.
  • Bucser
    A tőrök dexhez kötöttek és a backstab critical sebzése is ha jól tudom.
  • Sir Quno Jedi
    Dex minek?! Ha nem íjászkodsz felesleges.
  • xblades
    Hali csinálta valaki a Mágusok Társasága mellékküldetések közül A Hatalom Színhelyei küldetést ahol aktiválni kéne ezeket a helyeket, de én se a toronyban se az erdőben nem találtam ilyesmit.
    Mit kéne keresni és hol?
  • kobra223
    köszi majd második végig játszásnál felszedem kár hogy meg csináltam a azt a küldit úgy emlékszem csináltam egy mentés mondván hogy egy kicsit meg szentségtelenitem a hamvakat
  • Különc
    Ha lethalityre raksz akkor 20ig rakj csak erőre a páncélok miatt, egyébként jó
  • Tovi
    Szerintetek dw tőrös orgyilkos-backstab karakternél mi a helyes TP pont elosztás? Strenght-dexterity-cunning viszonylatában kérdezem, eddig a cunningra és a dex-re tettem (javarészt a passzív skillek használata mellett). Az erő mennyire fontos ennél a karakternél?
    Köszi
  • Fantusz
    Alistair lyrium nélkül is kényes figura, bár ő nem is vérbeli templárius.
    A Kör küldetés alatt van választásio lehetőség, hogy megmented-e a mágusokat vagy sem, de arra nincs alternatíva, hogy a templomosokat szecskázod össze.
    A vezetőjük is arrogáns alak, de ő legalább próbál gondolkozni, a felső szinten megtalált csicskája viszont igazi elvakult bunkó, ahhelyett, hogy örülne, hogy megmenekült mindenkit le akar mészároltatni, magán kívül, mondván ki tudja kiben mi lakozik - őt szívesen pofán vágtam volna, ha már arra nincs lehetőség, hogy a mágusok szabadon elhagyják a tornyot.
  • Különc
    Így is annyi defektes nyomorék van már
  • Bucser
    "Egy rend, amelyik a jó, az isten nevében zavartalanul lehet gonosz, de aktív szerepet nem igazán kaptak a játékban, még az érintett csapattagok,"

Kár hogy nincs a csapatban egy igazi Lyrium függő drogos templar:)
  • Fantusz
    Nem gyenge bug, ha így is meg lehet szerezni a specializációt.

Az egy pozitív dolog a játékban, hogy nem határolódik el feketén-fehéren a jó és a rossz, sokszor kell úgy döntéseket meghozni, hogy kétségek maradnak azok helyessége felől.
    Mindezekkel együtt azonban sok dolog lezáratlan, vagy inkább kidolgozatlanul maradt - főleg a Templáriusok körüli lehetőségeket hiányolom.
    Egy rend, amelyik a jó, az isten nevében zavartalanul lehet gonosz, de aktív szerepet nem igazán kaptak a játékban, még az érintett csapattagok, Alistair, Wynne is hűvösen nyilatkoznak róluk.
  • Sir Quno Jedi
    Azok csak hamvak, ki nem szarja le.
  • Calver
    fogod, mentesz hamvak előtt, rácsöppentesz egy kis vért, kacagva levágod a két buta libát a nerdrage után - már csak azért is megéri oda magaddal vinni őket - kimész, megtanulod a specet, aztán visszatöltöd a mentett állást. tadaam, tied a spec, és a csapattagok is életben maradtak.
    ellenben kár, hogyha az embernek szüksége van Wynne-re, nem gyalázhatja meg a hamvakat - mint elf mágus karakter, akinek szétbaszta a lakhelyét Andraste és az ostoba egyháza, valamint a Chantry gyakorlatilag börtönben tartotta őket (mind mágusként mind elfként) ez lett volna a helyes cselekedet.
  • Különc
    Csak a "mondatod" első vesszőjéig olvastam el az irományod és szóról szóra igaz!
  • Sir Quno Jedi
    Mer könnyebb páncélokban vannak, ergó kevesebb a fatigue érték, így gyorsabban töltődik vissza a stamina.
  • marcuc
    sztem lehet hogy hülye vok, de én azt vettem észre hogy a szerencsvadászoknak sokkal gyorsabban töltődnek a képességei...
  • Fantusz
    A lélekfaló a mágusok vérmágiájához hasonlóan gonosznak nyílvánított tudomány, tudtommal csak gonosz karakter előtt nyílik lehetőség a specializáció megtanulására.
    Kolgrim egy szekta vezető, akivel a Szent hamvak urnájának keresése közben találkozhatsz.
    Ahhoz, hogy megtanulhasd a lélekfaló specializációt előbb meg kell szentségteleníteni a hamvakat - ha Wynne, Leliana a csapatodban van valószínűleg őkel meg kell ölnöd, mert szembefordulnak veled.
    Ez egy olyan cselekedt, ami nem csak csínytevésnek minősül a játékban, ennek komoly következményei lehetnek - lélekfaló specializációt jutlmul kapod Kolgrimtól.

Esetleg át lehet vágni valahogy az ipsét, hogy a küldetés teljesítése előtt tanítson?
    Különösebben nem társalogtam vele, fejbevertem néhányszor Csillagagyarral.
  • kobra223
    uh elnézést a táboros dolog csak ha csak tanulható akkor a táborban beszélgetni kell vele?
  • kobra223
    bocsika de kolgrim-tól milyen modon lehet fel venni meg tanít rá vagy könyv formájában meg lehet vásárolni? ja és a táborban vagy a törpék városában található-e az ipse?
  • Fantusz
    Talán némi kerativitással megoldhattad volna, de mindenképpen érvényes a valamit-valamiért elv.
    Szerencsevadász nem specializálódhat lélekfalónak, mert az nem az ő kasztjához tartozik
    Harcos tanulhat dualfegyveres harcmódot igaz azokat a bónuszokat nem kaphatja hozzá, amiket a szerencsevadász igen (kitérés, hátbaszúrás, stb.)

Ezeket csak azért mondom, mert ha már játszottál a játékkal, akkor előre eldönthetted volna kb mit is szeretnél - a csapatban meg van elég harcos, akikkel akár lélekfalósdit is játszathatol.
  • Calver
    Wynne-nek nem is érdemes Arcane Warrior-on (a.k.a bűvharcos) kívül mást tanítani. adsz rá egy Wade Superior Dragonscale páncél setet (-25% fatigue), és élvezed h egy haste és spell wisp benyomása után sincs szinte semmi fatigue-ja. bár emiatt nem fogsz rá +sebzést adó kesztyűk rakni, de kiváló healert lehet így belőle faragni, aki közben néhanapján osztja a tűzgolyókat is.
  • marcuc
    vicces vagy fantusz:D de harcost már tökre unom.. a rúgónál meg csomó jó skill van...mind 1 azé' kösz
  • Calver
    és legyünk őszinték: bosszantó-faktor miatt senki nem viszi magával Leliana-t. és ez így van jól.
  • Fantusz
    Mód van rá: harcost kell indítani.
  • marcuc
    azta 3 kérdés erejéig semmi válasz most meg má' hárman ontják egyszerre:D kösz...és és nincs erre valami mod?:S
  • Fantusz
    Specializációt csak a saját kasztodból válaszhatsz - szerencsevadász nem lehet lélekfaló.

Én Wynne-ből csináltam egy ijjesztő lényt: az alakváltás szerintem haszontalan (pláne neki, de még Morrigani isnább átkot szórni az igazi),
    vérmágus specializáció lehetőségét meg sem kaptam - így Wynne szellemgyógyító-bűvharcos lett.
    Furcsán néz ki páncélkban, a varázsszövővel a kezében, de hatékony.
    Morrigan alakváltó-szellemgyógyító variációja a vérmágia lehetőség hiánya miatt maradt, a démon nem ajánlotta fel a vérmágia tanulás lehetőségét.
  • JethroHUN
    Nem lehetsz, az a Harcos specializációja. Ketten is kérdezték már. ha megtanultad akkor az annyit tesz hogy majd vmeik harcos karit a csapatból specelhetsz annak.
  • dronkZero
    De ne legyél már ilyen lehetetlen, vaze!

Ott van az a nyamvadt reaver-ikon szintlépésnél? Harcosnál ott van, tolvajnál NINCS. Tehát NEM fogsz tudni tolvajnál ráklikkelni, még ha unlockolod, akkor sem.
  • marcuc
    ha nem vok harcos lehetek még lélekfaló?? ha megtanittatom magamnak rugóként kolgrimtól, megkaphatom a lélekfaló képességeket?