Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Régebben voltak olyan promo videók a játékból amibe lehetett a varázslatok erejét állítani ( egy csúszka mutatta hogy milyen erõvel lövöd el a varázslatot ). Ez teljesen kimaradt a játékból vagy mi a fene van? Szerintem a legjobb ötletek egyike volt, de nem tudom elõhozni a dolgot 😞((
Tudtok errõl valamit?

Telepitette valaki a HD Textúra csomagot? Elég simán bemásolni a fájlokat a game/packages/core könyvtárban létrehozott override nevü mappába?
Ezt megcsináltam, de nem nagyon tünik fel a változás... esetleg valamit kell állítani utána?
Persze lehet hogy vak vagyok csupán.

Akkor én vagyok a figyelmetlen. 😊
Az egyetlen mage meg akit használok (Morrigan) úgyis olyan kiegészítõket kapott amik adnak neki mana regenerációt, így ha valamicske plusz jött is skill-bõl azt nem vettem észre.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

dronkZero
Hát, pedig van manaregen, csak kurrrrrrvalassú. De többször volt már olyan hosszabb csatáknál, hogy nullára fogyasztottam a mannát, aztán a bottal lõdöztem, és a csata végén még pont el tudtam nyomni egy olcsó varázslatot, töltõdött közben annyit.

Meg a játék is írja a Combat Training leírásánál, de csak a második szintnél. (Ezt kérdeztem is tegnap, hogy csak a 2. szint adja, vagy a többi is, de így nem csodálom, hogy nem kaptam választ... 😛)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

ElfQT
Köszi!

Vigyázat, a leopárd harap!

Nem biztos hogy rosszul szerepel, de a játékban ilyen infó nincs.
Plusz harcban hacsak nincs kimondottan olyan tárgy a mage-nél ami regenerál manát, akkor nem lesz regeneráció (legalábbis eddig ilyet nem vettem észre, szóval ha van akkor én vagyok figyelmetlen).
Harcon kívül meg amúgy is van regeneráció mind stamina, mind mana esetében. Ezt lehet hogy gyorsítja, de ha nem kell harcolni akkor nem azon a 3-4 másodpercen fog múlni a dolog amennyivel elõbb vagy késõbb indulsz tovább.

TopGun:
Pedig jobb kinyírni mert az a páncél eszement jó. Az elengedéssel semmit nem nyersz. 😊

MrStokes:
Megadhatsz több cselekvést természetesen és az egész végrehajtási sorrendje a beállított sorrendtõl függ. Szóval varázslóknál például nem biztos hogy megéri a legvégére pakolni a gyógyítást, ahogy nem biztos hogy jó dolog legelsõnek a boost-oló varázslatokat betteni, mert akkor ha kell ha nem nyomják azt még harcon kívül is. A legtöbb cselekvést meg úgyis eseményhez lehet kötni vagy cselekedethez. Például beállíthatod hogy ha egy ellenfél távolsági vagy mágikus támadásra készül, akkor erre mit reagáljon az adott karakter. De beállíthatsz olyan általánosan is cselekvést, hogy például bármely ellenfél ellen vessen be valamilyen képességet/varázslatot/támadást. Avagy önmagára bármikor használhat gyógyítást/boost-ot vagy amit akarsz. Sajnos egyedül a tárgyhasználat maradt ki a lehetõségekbõl.

MrStokes
Ertem, koszi. A mana regen-t a DA Wiki oldalon olvastam a rank 2-es Combat Training-nel, de akkor ezek szerint a wiki-n rossz info szerepel.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

TopGun
Ertem, legfeljebb elmentem mindket variaciot es ha nem veszek eszre negativumot akkor ugy folytatom tovabb, hogy elengedtem.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

MrStokes
Az a helyzet, hogy jobb szeretem a party tagjait szemelyesen felugyelni, ez mar anno BG-ben is bevalt, nem kivanom holmi AI-ra bizni az iranyitast, meg ha olyan jo is, mint egyesek allitjak. 😊

Kerdes, hogy meg lehet-e adni elore tobb cselekvest, van-e vmi fele action queue. Mert ha nincs, akkor ertem, hogy miert lehet szukseg a sok szabaly megadasara.

\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"

Szerintem semmilyet. A combat training nem ad mana regenerációt mage-ne. A rogue é warrior kasztok tagjainak ad stamina regenerációt, mage számára azért fontos, mert minél magasabb szintû, annál nagyobb pofon kell neki hogy abbahagyja a megkezdett varázslatát. Szóval ha alacsony amage ezen skill-je, akkor már kisebb sebzés esetén is félbeszakítja a varázslatát. 4-es skill-nél még 40-es damage beszívása sem zavarta meg a mage NPC-imet (persze ha fellökik vagy stun-t kap az más kérdés, de csak sebzéstõl nem esik ki a ritmusból és befejezi amit elkezdett).

Sir Quno Jedi
Na ez ilyen szinten engem sem érdekel. Mindig igyexem alaposan mindent megcsinálni, de elsõsorban a játékot és a sztorit szeretem élvezni, így ha valami nem fér bele, vagy kimarad, akkor kiamarad. Plecsnik nem izgatnak.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Köszönöm a linket sikeresen telepítettem.
Akkor garantáltan nem vettél fel mindent. Elég sok szervezet van aminek lehet pár feladatot csinálni, plusz vannak olyan feladatok is a mellékesek között, amik véletlenül kerülnek felvételre (megvizsgálsz egy holttestet és a tõle felvett könyv/pergamen/tárgy elindít egy feladatsort). A véletlenekre példa mindjárt 2-t is tudok gyorsan mondani, lenn a Deep Roads-on (Topsiders Honor kard összeszedése, démon "alkatrészeinek" begyûjtése és életre hívása). De ugyanilyen jó példa az elfek erdejében a Juggernauth páncél megszerzése is. Ezeket nem kapod meg sehol, csak ha belefutsz egy tárgyba ami elindítja.

Plusz ott van az is, hogy bizonyos feladatok csak bizonyos kaszt számára nyílnak meg. Ha más kasztú a karaktered, akkor nem lesz a megbízó a szokott helyen.

De elég könnyen kideríthetõ a dolog, mivel van egy olyan plecsni amit azért kapsz a játék befejezésekor, mert legalább 75%-át teljesítetted a mellék feladatoknak. Ha ez megvan akkor teljesítetted azokat. Ha nincs akkor nem teljesítetted. Én elsõ végigjátszáskor megszereztem ezt a plecsnit, pedig nem csináltam meg sem a Crow bagázs gyilkos feladatait, sem a kocsmáros alvilági ügyfeleinek egyetlen küldetését sem, plusz a mágus kollektíva feladatainak legalább a felét is kihagytam. Ugyanígy kiamradt teljes egészében a rogue esetében felvehetõ, fõvárosi bûnözési hullám minden feladata. Ellenben minden zsoldos melót, minden chantri board feladatot elvégeztem. Az összes fõ helyszín minden felvehetõ feladatával együtt. Így lett meg a 75%-os plecsni. Ezzel együtt volt 62 vagy 64%-a teljesítve a játéknak (már meg nem mondom pontosan, de úgy egy hete ide beírtam a fórumra). Most a 2. végigjátszás után állok 76%-on és most is csak pár feladattal csináltam meg többet (a gyilkosok 4 feladata, a kocsmáros ügyfeleinek 2-2 feladat elvégezve a korábbiakhoz képest és a mágusoknak is csináltam pár feladatot pluszban).

Mellék feladatokból amúgy elég sok van.
Blackstone Irregulars (õk a zsoldosok) 6 feladatot tud adni.
Brecilian Forest-ben 9 feladatot tudsz felvenni és elvégezni.
A Chanters Board 10 feladatot szolgáltat (sok helyen van ilyen így érdemes megnézni mindegyiket)
A mágusok tornyában 11 mellék küldetés szedhetõ össze és egyik sem megbízóktól, hanem tekercseket, feljegyzéseket olvasva, tárgyakat megtalálva vagy eseményekbe belefutva (ilyenre példa a desire démon által elbûvölt templar is).
Denerim 12 mellékfeladatot biztosít, amibõl az egyik önmagában 8 különbözõt tartalmaz, de például a rendfenntartó õrmester is mindjárt 2-t tud adni (egymás után).
A kocsmáros Denerim-ben a market place-en lévõ kocsmában 9 feladatot is tud adni.
A játék elején a Kocari Wilds is tartalmaz például 4 különbözõ mellék küldetést (igazából 5-öt de az 5. az a virág lenne amit a kutyák gondozója kért)
A mágus kollektíva 10 feladatot kínál (van amihez baromi sokat kell mászkálni és komoly ellenfeleket lenyomni, van ami egyszerûbb)
Orzammar és a Deep Roads együtt 25 feladatot kínál megoldásra.
Redcliff elsõ ottjártunkkor 7 feladat megoldását várja tõlünk (aztán teljesítünk amennyit akarunk).
Plusz van még 3 feladat ami a térkép területein mászkálva teljesíthetõ. Egyik ilyen a 6 db Black Vial megtalálása (ezeket aktiválva nyakunkba szakad egy revenant), ott vannak a kutya által megjelölhetõ helyek (ez is feladatnak minõsül amit vagy megcsinálsz vagy nem) amikbõl 10 van összesen a tartományban. Meg ott van a harmadik, ami abból áll, hogy 3 kalandor holttestérõl fel kell venni azok feljegyzéseit, amik majd végül elvezetnek Denerim-be, ahol le lehet verni majd Gaxkang-ot (messze az egyik legkeményebb csata ha nem áll rendelkezésre paralízis képességgel rendelkezõ mage és sok bénító méreg).

Ez összesen 102 mellék feladat, ami nem kapcsolódik a fõ vonalhoz, hanem rád van bízva az elvégzésük. Megnyitod a journal-t, abban is az elvégzett feladatokat és megnézed hogy melyik helyszínen mennyit csináltál meg (összeszámolod). Így megtudod valójában mennyit is csináltál meg.

Dehogynem. Lehet gyógyító, irányító, sebzõ, támogató és mind más viselkedéssort eredményez. Ezek az elõre meghatározott AI osztályok, de csinálhatsz sajátot is. Pont a mágusoknál vés a távolsági harcosoknál (Liliana egy nyílpuskával) van értelme a Combat Tacticsnak. A fõ karakternél is, mert sokszor elõfordl, hogy "magára kell hagyni" és egy másik csapattagot irányítani. Nem árt ha ilyenkor nem csak néz ki bután a fejébõl...

kosz
van = van aki
MrStokes
Megkerestem, mivel nekem is kelleni fog:
Camp Storage Chest unofficial addon

En azt senkinel nem hasznaltam semmire. Felesleges. Persze van szeret szoszmotolni meg automatizalni a karit annak fontos.
MrStokes
Szoval fo karinak teljesen felesleges combat tactics-ot tanulnia? Az enyem egy mage, gondolom nem sok ertelmes szabalyt lehet mage-ekre hozni, hacsak olyat nem, hogy ha X % ala megy a manaja, akkor potolja az.

Különc
Értem, kösz

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

MrStokes
Ertem. Esetleg a rank 2-es verziojarol lehet tudni hogy milyen merteku mana regen ad, eszreveheto?

Felvenni mindenképp, mert nem tudod mindig elérni, hogy ne tudják megközelíteni és ütni. Ez meg ilyenkor is segít, hogy egy ütéstõl ne hagyja abba a megkezdett spellcastot...

A fo karakternek a harci trening es a meggyozes/megfelemlitest kell megtanulni a tobb teljesen felesleges, emrt azt a party tagok hozzak majd.
Nagyon is. Az minden karakternel a legfontosabb
MrStokes
Mage-kent erdemes felvenni es fejleszteni a Comba Training skillt?

A páncél bármely harcosra jó, nekem épp törpe volt a fõ karakterem...

Mindet, amit lehetett, es meg is csinaltam. 2 kuldit nem tudtam megcsinalni a szerelmes levelekbol csak 11-et talaltam es a magus toronyban van valami rituale azt nem tudtam hogy kell, a tobbit fullra.
Nem hiszem, de nem tudom. A felvehetõ, tanulható képességek az alapjáték részei, a Wardens Keep meg egy DLC...

TopGun
Nekem meg nincs kozvetlen kapcsolatom a torpekkel, arra meg nem jartam, csak a torpe kereskedot ismerem, akinek a fia tud buvolni. Ha elengedem a demont, nem tanit csereben valamit?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Biztos, hogy mindent felvettél, Az összes káptalan, sötétkõ, hollók, denerimi kocsmáros, tolvaj, õrparancsnok, máguskör, stb...?

Elso karakterrel minden mellekkuldit felvettem es 2 kivetelevel meg is csinaltam es ~42%on allt a jatek teljesitettsege.
Töltsd le a Chest DLC-t. Linkje valahol a topikban, 1 héten belül többször is...

Azt nem ertem, miert nincs a taborban vegtelen taroloszekreny. Nagyon hianyzik, allandoan azon filoztam mit adjak el/tartsak meg.
Én lecsaptam, lett a törpének egy jó kis parancsnoki vértezete.

TopGun
😊😊 Nagyon finom, meglesem En is, minden csajszinal latszik? 😊

TopGun
Sziasztok! Harcosbercen vagyok most, (ugye ez a Warden Keep?) Tanacsot szeretnek kerni: mi hasznom/karom szarmazik, ha teljesitem a demon kereset es rombolok a magus toronyban, es ot meg kiengedem a vilagba + a hozzam csapodott Denerym vagy hogy hivjak, megtudja amit akar, vagy mi hasznom/karom lesz abbol, ha nem fogadom el az ajanlatat a vegen, miutan elmondta a foszernek amit tudni akar es utana leolom a demont? A masik kerdesem, hogy a dexterity javitot hova kell bemasolni? mert nem volt a csomagban readme.

Ha azt találod megfelelõnek akkor vedd fel nyugodtan. Berzerkert már amúgy is láthattál mûködés közben így tudod mire képes (Branka expasiját akit felvettél elvégre nélküle még meg sem lehet a specializációd ha még egyszer se mvitted végig a játékot). Pajzsos harcosnak nem éppen ideális specializáció, a másik két harcmodorban már jobban szerepel.

Szerintem mindenesetre a champion és a reaver is köröket ver rá. Elõbbi eszméletlen jó támogató harcossá képzi a delikvenst, utóbbi segíti életben tartani a harcosunkat. Így ezek szvsz általánosságban jobbak. A templar meg idõnként jól jön (fõleg a cleansing képessége) ha sok mágiával kerül szembe a csapat amiben õ is helyet kapott és a jelen lévõ mage nem tanulta ki a mágia semlegesítõ képességeket.

Akkor a Berserkert nem erdemes 7es szinten felvenni?
Facek
Targytalan mert a spoilered elso reszet olvastam csak el 😛
Facek
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Erdekes en parszor kamatyoltam Morriganel de osszetort szivvel elutasitottam az ajanlatat, es a vegen azt irtak rola hogy terhesen lattak, valszeg az en gyerekemmel, a hegyekben, de a ritualet nem tudta befejezni.
A templar nem szükségszerûen tank (erõsen páncélozott/védett delikvens). A templar a képességeit tekintve anti-mage harcos, akinek a képességei semlegesíthetnek varázslatokat, komoly tudati védelmet adhatnak és így tovább. Aztán hogy te most milyen harcmodorra gyúrtad az teljesen rajtad áll. Varrógéppé is képezhetõ (két darab fegyverrel, momentum képességgel), de lehet belõle bazinagy husángot suhogtató lassú darálógép is.

Warrior számára mindenesetre a legjobb út a Champion (minden képessége fenomenális), és a reaver (igazából csak két képessége kiemelkedõ, a többi nem a leghasznosabb). A berzerker sem rossz, de ahhoz nem árt már jó elõre felkészíteni a karaktert, komoly constitution értéket biztosítva neki.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Csak akkor lesz állapotos a befejezésnél, ha teherbe ejted vagy ejteted (ráveszed a másik rendelkezésre álló warden-t hogy csinálja fel). Amennyiben elutasítod a segítségét és a társadat sem beszéled rá arra, hogy csináljon gyereket Morrigan számára, akkor nem lesz terhes, ellenben azonnal lelép és így a végsõ harcokhoz sem tudod már magaddal vinni (ez szívás de ez van). Ilyenkor a vége után ismeretetésre kerülõ kis történetekben nem terhesen látják õt, hanem az Orleas-i uralkodó tanácsadójaként.
Szóval az egész csak attól függ, hogy felcsinálod vagy sem. Ha nem akkor a történet vége is más.

noxon:
Akkor elég keveset csinálhatsz. Részemrõl az elsõ végigjátszásnál úgy az elérhetõ mellékes feladatok 70+%-át teljesítettem és így volt 64% a teljes járék teljesítettsége.
Új karakternél a bejárt terület 0% lesz (hiszen vele még semmit nem fedeztél fel a világból), a teljes játék teljesítttsége nem nullázódik hanem folytatólagos.

neptum:
A karakterlapon tudod megnézni hogy eddig mit teljesítettél. Ott ahol a szintlépést engedõ gomb van, na afölött van egy széles gomb. Arra bökj rá és megkapod a választ.

Harkat 89:
Nem bugos az íjász, csak keveset sebez, ezért nem favorizált, plusz elég sok a mellélövés is.
A ranger esetében az állatok képességeiben, életerejében, támadási és sebzési értékében is nagy a különbség. Leidézed mindet aztán megnézed mit tudnak. Például a farkasnak van ugyanolyan képessége mint a harci kutyának, amivel legyengítheti/lebéníthatja ideiglenesen az ellenfelet, elég gyorsan támad de életereje csak közepes és a sebzése sem nagy.
A medve életereje a legnagyobb, õ osztja a legnagyobb pofonokat, ugyanakkor õt a legkönnyebb eltalálni. Képességei között van egy amivel baromi nagy pofont lekever, illetve a great bear (master ranger esetén) tud még õrjöngeni is.
A pók mérgez, közepes életerejû, viszonylag védett (nehezen eltalálható), képes hálót lõni.

Mindegyik állat másban és másra jó. Leliana számára ideális specializáció amennyiben íjásznak hagyod, mert így lesz egy egészen jó plusz "ütõember" a csapatban.

A tome of akármi és a többi képesség növelõ könyv cak quickbar-ról aktiválva mûködik. Van amit csak mage használhat, meg olyan is amit csak rogue vagy warrior, de a legtöbbet bárki használhatja.

Koszonom a segitsegeket !!
Ahogy SaGA monja. Reszletek

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

Az Te tudod, hogy az adott karakter épp mennyi életerõvel bír, mert én inkább ettõl tenném függõvé a dolgot. A championnak nem kell annyi, a berserkernek nem árt ha van sok. Attól is függhet, hogy tényleg tankot akarsz-e belõle csinálni, aki magányosan elõreront (ez a berserkernek fekszik inkább), vagy olyat, aki a csapatot segíti, a közelükben harcol (champion) és a közelben lévõ csapattagok erejét növeli...

A champion afféle példakép, aki az ellenfélben a félelmet, a csapatban a lelkierõt növeli, a berserker meg egy gyilkológép...

Talan Berserker/Champion a legmegfelelobb akkor
Ok, értem. Passz... Igazából a harcos specializációk nem nagyon kötõdnek a fegyverhasználat formához. Inkább azt kellene figyelembe venni, mennyi az életereje, védelme, mert a berserker ugye nem fog a saját védelmével veszõdni, megy elõre. a reaver ellenben az életben maradásához kap pluszokat. A templár a mágusok ellen hatékonyabb, a champion meg a csapatot erõsíti, az ellenséges csapatot meg gyengíti a képességeivel

Szerinted melyik segiti leginkabb a dual wield harcmodort? A templar gondolom a tank, az nem 😊