Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudtok errõl valamit?
Ezt megcsináltam, de nem nagyon tünik fel a változás... esetleg valamit kell állítani utána?
Persze lehet hogy vak vagyok csupán.
Az egyetlen mage meg akit használok (Morrigan) úgyis olyan kiegészítõket kapott amik adnak neki mana regenerációt, így ha valamicske plusz jött is skill-bõl azt nem vettem észre.
Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL
Meg a játék is írja a Combat Training leírásánál, de csak a második szintnél. (Ezt kérdeztem is tegnap, hogy csak a 2. szint adja, vagy a többi is, de így nem csodálom, hogy nem kaptam választ... 😛)
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Plusz harcban hacsak nincs kimondottan olyan tárgy a mage-nél ami regenerál manát, akkor nem lesz regeneráció (legalábbis eddig ilyet nem vettem észre, szóval ha van akkor én vagyok figyelmetlen).
Harcon kívül meg amúgy is van regeneráció mind stamina, mind mana esetében. Ezt lehet hogy gyorsítja, de ha nem kell harcolni akkor nem azon a 3-4 másodpercen fog múlni a dolog amennyivel elõbb vagy késõbb indulsz tovább.
Pedig jobb kinyírni mert az a páncél eszement jó. Az elengedéssel semmit nem nyersz. 😊
MrStokes:
Megadhatsz több cselekvést természetesen és az egész végrehajtási sorrendje a beállított sorrendtõl függ. Szóval varázslóknál például nem biztos hogy megéri a legvégére pakolni a gyógyítást, ahogy nem biztos hogy jó dolog legelsõnek a boost-oló varázslatokat betteni, mert akkor ha kell ha nem nyomják azt még harcon kívül is. A legtöbb cselekvést meg úgyis eseményhez lehet kötni vagy cselekedethez. Például beállíthatod hogy ha egy ellenfél távolsági vagy mágikus támadásra készül, akkor erre mit reagáljon az adott karakter. De beállíthatsz olyan általánosan is cselekvést, hogy például bármely ellenfél ellen vessen be valamilyen képességet/varázslatot/támadást. Avagy önmagára bármikor használhat gyógyítást/boost-ot vagy amit akarsz. Sajnos egyedül a tárgyhasználat maradt ki a lehetõségekbõl.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Kerdes, hogy meg lehet-e adni elore tobb cselekvest, van-e vmi fele action queue. Mert ha nincs, akkor ertem, hogy miert lehet szukseg a sok szabaly megadasara.
\"It matters not how strait the gate, How charged with punishments the scroll, I am the master of my fate: I am the captain of my soul.\"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Plusz ott van az is, hogy bizonyos feladatok csak bizonyos kaszt számára nyílnak meg. Ha más kasztú a karaktered, akkor nem lesz a megbízó a szokott helyen.
De elég könnyen kideríthetõ a dolog, mivel van egy olyan plecsni amit azért kapsz a játék befejezésekor, mert legalább 75%-át teljesítetted a mellék feladatoknak. Ha ez megvan akkor teljesítetted azokat. Ha nincs akkor nem teljesítetted. Én elsõ végigjátszáskor megszereztem ezt a plecsnit, pedig nem csináltam meg sem a Crow bagázs gyilkos feladatait, sem a kocsmáros alvilági ügyfeleinek egyetlen küldetését sem, plusz a mágus kollektíva feladatainak legalább a felét is kihagytam. Ugyanígy kiamradt teljes egészében a rogue esetében felvehetõ, fõvárosi bûnözési hullám minden feladata. Ellenben minden zsoldos melót, minden chantri board feladatot elvégeztem. Az összes fõ helyszín minden felvehetõ feladatával együtt. Így lett meg a 75%-os plecsni. Ezzel együtt volt 62 vagy 64%-a teljesítve a játéknak (már meg nem mondom pontosan, de úgy egy hete ide beírtam a fórumra). Most a 2. végigjátszás után állok 76%-on és most is csak pár feladattal csináltam meg többet (a gyilkosok 4 feladata, a kocsmáros ügyfeleinek 2-2 feladat elvégezve a korábbiakhoz képest és a mágusoknak is csináltam pár feladatot pluszban).
Mellék feladatokból amúgy elég sok van.
Blackstone Irregulars (õk a zsoldosok) 6 feladatot tud adni.
Brecilian Forest-ben 9 feladatot tudsz felvenni és elvégezni.
A Chanters Board 10 feladatot szolgáltat (sok helyen van ilyen így érdemes megnézni mindegyiket)
A mágusok tornyában 11 mellék küldetés szedhetõ össze és egyik sem megbízóktól, hanem tekercseket, feljegyzéseket olvasva, tárgyakat megtalálva vagy eseményekbe belefutva (ilyenre példa a desire démon által elbûvölt templar is).
Denerim 12 mellékfeladatot biztosít, amibõl az egyik önmagában 8 különbözõt tartalmaz, de például a rendfenntartó õrmester is mindjárt 2-t tud adni (egymás után).
A kocsmáros Denerim-ben a market place-en lévõ kocsmában 9 feladatot is tud adni.
A játék elején a Kocari Wilds is tartalmaz például 4 különbözõ mellék küldetést (igazából 5-öt de az 5. az a virág lenne amit a kutyák gondozója kért)
A mágus kollektíva 10 feladatot kínál (van amihez baromi sokat kell mászkálni és komoly ellenfeleket lenyomni, van ami egyszerûbb)
Orzammar és a Deep Roads együtt 25 feladatot kínál megoldásra.
Redcliff elsõ ottjártunkkor 7 feladat megoldását várja tõlünk (aztán teljesítünk amennyit akarunk).
Plusz van még 3 feladat ami a térkép területein mászkálva teljesíthetõ. Egyik ilyen a 6 db Black Vial megtalálása (ezeket aktiválva nyakunkba szakad egy revenant), ott vannak a kutya által megjelölhetõ helyek (ez is feladatnak minõsül amit vagy megcsinálsz vagy nem) amikbõl 10 van összesen a tartományban. Meg ott van a harmadik, ami abból áll, hogy 3 kalandor holttestérõl fel kell venni azok feljegyzéseit, amik majd végül elvezetnek Denerim-be, ahol le lehet verni majd Gaxkang-ot (messze az egyik legkeményebb csata ha nem áll rendelkezésre paralízis képességgel rendelkezõ mage és sok bénító méreg).
Ez összesen 102 mellék feladat, ami nem kapcsolódik a fõ vonalhoz, hanem rád van bízva az elvégzésük. Megnyitod a journal-t, abban is az elvégzett feladatokat és megnézed hogy melyik helyszínen mennyit csináltál meg (összeszámolod). Így megtudod valójában mennyit is csináltál meg.
Camp Storage Chest unofficial addon
Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!
Szerintem mindenesetre a champion és a reaver is köröket ver rá. Elõbbi eszméletlen jó támogató harcossá képzi a delikvenst, utóbbi segíti életben tartani a harcosunkat. Így ezek szvsz általánosságban jobbak. A templar meg idõnként jól jön (fõleg a cleansing képessége) ha sok mágiával kerül szembe a csapat amiben õ is helyet kapott és a jelen lévõ mage nem tanulta ki a mágia semlegesítõ képességeket.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Warrior számára mindenesetre a legjobb út a Champion (minden képessége fenomenális), és a reaver (igazából csak két képessége kiemelkedõ, a többi nem a leghasznosabb). A berzerker sem rossz, de ahhoz nem árt már jó elõre felkészíteni a karaktert, komoly constitution értéket biztosítva neki.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval az egész csak attól függ, hogy felcsinálod vagy sem. Ha nem akkor a történet vége is más.
Akkor elég keveset csinálhatsz. Részemrõl az elsõ végigjátszásnál úgy az elérhetõ mellékes feladatok 70+%-át teljesítettem és így volt 64% a teljes járék teljesítettsége.
Új karakternél a bejárt terület 0% lesz (hiszen vele még semmit nem fedeztél fel a világból), a teljes játék teljesítttsége nem nullázódik hanem folytatólagos.
neptum:
A karakterlapon tudod megnézni hogy eddig mit teljesítettél. Ott ahol a szintlépést engedõ gomb van, na afölött van egy széles gomb. Arra bökj rá és megkapod a választ.
Harkat 89:
Nem bugos az íjász, csak keveset sebez, ezért nem favorizált, plusz elég sok a mellélövés is.
A ranger esetében az állatok képességeiben, életerejében, támadási és sebzési értékében is nagy a különbség. Leidézed mindet aztán megnézed mit tudnak. Például a farkasnak van ugyanolyan képessége mint a harci kutyának, amivel legyengítheti/lebéníthatja ideiglenesen az ellenfelet, elég gyorsan támad de életereje csak közepes és a sebzése sem nagy.
A medve életereje a legnagyobb, õ osztja a legnagyobb pofonokat, ugyanakkor õt a legkönnyebb eltalálni. Képességei között van egy amivel baromi nagy pofont lekever, illetve a great bear (master ranger esetén) tud még õrjöngeni is.
A pók mérgez, közepes életerejû, viszonylag védett (nehezen eltalálható), képes hálót lõni.
Mindegyik állat másban és másra jó. Leliana számára ideális specializáció amennyiben íjásznak hagyod, mert így lesz egy egészen jó plusz "ütõember" a csapatban.
A tome of akármi és a többi képesség növelõ könyv cak quickbar-ról aktiválva mûködik. Van amit csak mage használhat, meg olyan is amit csak rogue vagy warrior, de a legtöbbet bárki használhatja.
Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub
A champion afféle példakép, aki az ellenfélben a félelmet, a csapatban a lelkierõt növeli, a berserker meg egy gyilkológép...