Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Igen

[merlinw.org]

Használni még nem használtam, csak megnéztem, mûködik-e.
Nekem 1.01 patch van fent, azzal megy.

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

cool köszi amúgy is következõ utam Denerimbe lett volna
Denerim-ben. Annak a manusnak a házában, ahová bementél és ahonnan elküldtek a kocsmába. Csak nézz szét alaposan a házban, ne zavartassad magad a szolgálótól.

Asus P5K, E8400, 8GB DDR2, HD6670, BENQ G920WL

akor hol találom meg azt a hülyét aki tud mesélni a Hamuról ?
Bocsánat, rossz személynek ment a válasz.

Mert hagytad magad átverni Denerimben... 😊

Why so serious?

na jó iszonyatosan béna vagyo ak SZent hamvas küldetésnél azt mondták nekem Deneriembe hogy a Tónál a kocsmába megtalálom azt akit keresek oké elmentem oda beszéltem a kocsmásrossal de õ félt bármit is mondani így belõle nem tudtam semmit kiszedni innentõl merre ? vissza kéne mennem Deneriembe hogy kideritsek valamit ?
speeder04
ez az addin 1.0-val is megy?😊

BEAST
Evasion, Combat Stealth es Feign Death elott sokat fekudt szerencsetlen, de miutan kiraktam mindkettot orom volt nezni ahogy magatol hasznalja az utolso kettot szorult helyzetekben. :d Amugy az attack sem olyan rossz cunning/dex builddel, mig a warrioromnak volt 110 attackja, Leliananak volt 95. Persze kisebb, de messze nem misselt annyit hogy problemat okozzon. Lehet csinalok majd egy sajat rogue karaktert, ugy en fogok vele jatszani, talan jobban aterzem majd a problemat. 😊

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

pluhi
Az a probléma, hogy a "hagyományos" DEX build szar, csak a STR-re, vagy a CUN+Lethality-re gyúrt ad jó DPSt, viszont ezekkel kalap szar a DEF, alig dodge-olsz és az attack is csak a STR buildnél jó. Miközben a tõröknek a pontos, gyors szúrásokról kéne szólnia, tehát a DEX kéne legyen minden build alapstatja. Most gyak. csak a követelmények miatt teszünk rá.
BEAST
Epp ez az hogy nem vettem eszre hogy gyengebb lenne mint a harcosom akit erore gyurtam leginkabb. 20 str kell minden rogue karakternek hogy hordani tudja a jobb pancelokat, 30 dex hogy nyitni tudjon minden ladat es a csapdakkal se szenvedjen, minden mas pontot cunningra tettem. Igy 30 koruli sebzeseket utogetett Leliana, szembol. Backstabeknel pedig 50-60 koruli utesek sem voltak ritkak. Ezert nem ertettem hogy mi a problema, amikor nagyobbat ut mint egy dw 1h vagy 1h shield warrior utesenkent, es gyorsabban teszi azt 2 daggerrel. A 20 str es 30 dex miatt kisebb attackja lesz mint a warrioroknak, a cunning attackra nem ad csak sebzesre.

"Beware of the blindness of those who would follow, and the damnable lure of those who would lead."

Nyugis
üdv!

akinek van Jó taktikai javaslata, hogy mit hogy érdemes a taktikánál beállítani ami hasznos nos szúrhatna be pár képet, had tanuljunk! 😉

http://www.gamesmagyaritas.atw.hu/ érdekesség: http://www.reikilap.hu/

BEAST
Egymas manatoltesere tenyleg butasag hasznalni,de a rejuvenate nagyon hasznos foleg ha staminat hasznalsz :p a mass verzio pedig mindent ut.

Különc
Egyetértek, tényleg nagyon szépen megrajzolt karakter, már említettem hogy szívesen fogadnék egy DLCt vele kapcsolatban elvégre:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
gyermekünk anyja
már akinek persze...

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

TopGun
Na igen! Nekem akkor sem akarta kiadni, amikor azt igertem, hogy megolom, Alistair -15, Morrigan-tol +5-ot kaptam. a fenyegetes utan, pedig vagy negyszer nekifutottam a variacioknak.

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

TopGun
Hi! Az a baj, hogy nagyon nem olvasol figyelmesen! Ugyanis En azt irtam, hogy NAGYON AZ ELEJEN TARTOK! 😊Viszont Morrigan akkor is k**va jo no! es meg azt is kerdeztem, hogy le lehet-e varrni NOI KARAKTERREL is? 😊 Szoval a poent nem En lottem le hanem te... A masik kerdesem meg az volt, hogy az ELSO! csataban! es nem az utolsoban! mindenkepp meghal-e a kiraly?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Különc
Lehet hogy nagyon hasznos dolog ez a taktikai interface, de én szeretem ha mindent kézben tarthatok,e zért lehet nem vivok olyan látványos csatákat a sok pause miatt, de nagyon hatékony vagyok cserébe xD Max a healt hagyom a gépre néha, viszont avval, h a rejuvenation nem ér semmit én vitatkoznék, néha csak azt rakom a tankra és az kitartja elég sok ellenfél ellen is. (Rémálom nehézségrõl van szó) Ezért bár nem mondtam h jó a skill, de számomra praktikus és életmentõ lehet egy Morrigan/Wynne kettõs heal elõtt/után egy reju fõleg Rémek ellen.

Pl sokszor megnéztem h nem állítódott-e el a nehézségi fokozat, mikor láttam h a tankon 10 alatt ütöttek a csorlákok,csesznyék (bocsi, magyarul játszom xD)

Akik championnel tolják: nektek is mindig kikapcsolja az aoe bonus skillt minden területváltásnál? Mikor rajtam ütnek, eléggé rossz mindig újrarakni, ezáltal mindig az ellenfél üthet elõbb.

Let's show them our hearts and then show them theirs! Dessan#2403

Sir Quno Jedi
FFXII-ben még a slotokba rakható parancsokat és célokat is fejleszteni kellett és a fontosabb "változókat/utasításokat/paramétereket" csak bonyi quest-ekkel tudtad megszerezni. 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Kandurex
Ezzel nincs gondom, sõt, be nem rakok semmit, ami nem közvetlen fejlesztõi.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

pluhi
Egy biztos, én megvárok egy major patchet mielõtt újrajátszom más stílusban. Addigra beélesitem az összes DLCt is, meg Highres texturapakk is készülget.
BEAST: dex jelenleg nem ad a tõröknek plusz sebzést. Ezért is a legnagyobb DPSû szerencsevadász az erõre gyúrt most. Abban nem vagyok bitos, hogy megéri-e az OH rendes fegyó, mert annak 36 dex a követelménye. Nekem így van most és lendület+backstab valami nagyon csúnya dpst tol ki.
MaskimXul
Van olyan mod, ami 25 tactic slotot ad, ahogy alapból lennie kéne. Legnagyobb baromság szerintem hogy ezt is fejleszteni kell, mintha lenne egy skill, ami meghatározná hogy mennyi ideig tudod megállítani a játékot.
Kandurex
A taktika részt majd akkor lehet kicsiszolni amikor már minimum egyszer végigvitte az ember, ...addig egyszerûen nem lesz használható, meg kell hozzá ismerni a játékot, az ellenfeleket, a skilleket, ..nagyon nem egyszerû. Fontosak benne nem csak az idõzítések, meg az IF - THEN utasítások, hanem a taktikák egymásba ágyazása!

Miután elég kevés (relatíve) fiók áll a rendelkezésre, érdemes 2 - 3 komplett taktikai sort összeállítani minden szituációra, pl. csak warriorok ellen, csak mágusok és / vagy nagyobb szintû ellenfél, vagy kiemelt.

Szóval a lehetõségek tárháza.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Calver
Rejuvenate-el felejtsd el, semmit nem ér, alig tölt többet mint amennyit eszik, és azt is lassan.

manatöltésre a legjobb: Lesser Lyrium Potion. bagóba kerül, és úgy húzhatod le õket mint józsibácsi a reggeli féldecit.

"The trees move. Do you not see it?"

Akár valakinek a kezében van, akár csak a party inventory-jában, minden fegyvert (csak közelharci fegyvert, íjat, számszeríjat, vértet, varázsbotot nem!) megmutat amit lehet enchant-olni.

De csak olyan fegyvereket lehet, amelyekben van erre hely (kis üres négyzet a fegyvernél). A fegyverek túlnyomó többségét nem lehet. Lényegtelen milyen kasztú a karaktered, ha van valakinél turbózható tárgy, az meg fog jelenni mikor a törpénél élni szeretnél ezzel az opcióval.

A táborban meg bemész az inventory vagy character menübe és felül a nyilakkal váltogathatsz a karakterek között.

Az egyik biztosan bõvíthetõ tárgy amit elég hamar be lehet szerezni, az Redcliff-ben az elkóborolt kissráctól elszedhetõ kulcs által nyitható ládában lévõ kard. De például Lothering-ben ha minden feladatot megcsinálsz amit a hírdetõtáblán találsz (elõször egyet mutat, majd ha megcsináltad akkor lesz még kettõ), akkor szintén kapsz egy kardot amibe rakható 1 rúna.

dronkZero
Lol? English mellett kanadai zászló! 😛 😄

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Nem próbáltam, de gondolom mûködik. 😊
http://social.bioware.com/project/469/

Ninnkigal, Ereshkigal és a többiek :)

Stamina ital tényleg nincs (jól jönne párszor, de mivel van elegendõ öv, páncél és egyéb ketyere is ami regenerációt gyorsít, plusz ott a rejuvenate/mass rejuvenate így azért megoldható egy jó csapatösszeállítás és megfelelõ felszerelés összeválogatással), de a deep mushroom (magic stat függõ, csak hogy legyen mire elszórni a szûkös pontmennyiséget, igaz legalább az agybuzera ellen is ad védelmet a magic) staminát ad vissza. Így lehetõség végülis van arra, hogy pótolja az ember, csak meg kell találni a megfelelõ árust akitõl beszerezhetõ (azt hiszem a törpéknél van ilyen).

Az AI valóban lehetne jobb, de némi odafigyeléssel azért be lehet lõni a taktikát olyanra ami nekünk szükséges úgy, hogy ne kelljen állandóan macerálni a többieket, váltogatni a karaktereket. Persze lehet hogy ez csak a support/controller szerepkörû mage-ekre és a távolsági támogatókra, magyarán a távolhagyható karakterekre igaz. Mindenesetre eddig az ütõgépekkel sosem volt problémám, mert az adott szerepkörre amit berakott a gép, az teljesen megfelelt (legfeljebb 1 talentet kellett kicserélni).

dronkZero
2 tank - 2 varázsló partiban gondolkozom, az mûködõképes elképzelés szerintetek, hogy mindkét varázslómnak beteszem a rejuvenationt, (vagy mi a szöszt, a 2. heal varázslatot), és ha fogyóban a mannájuk, akkor egymást töltik majd?

Ja, és lesz késõbb partiba felvehetõ közelharci rogue? Mert a 4 íjászskilles csajszit talán már nem kéne átképezni közelharcra...

dronkZero
Jah, meg a félrefejlõdés... L-betûs kezdõfaluból rögtön Redcliffbe mentem, elõtte a törpéktõl megvettem egy varázsbotot, ráment a gatyám is, eladtam a régi staffot... Erre kiderült, hogy nature sebzése van, ami nem hat az élõhalottakra. Kösziiii... 😛

Calver
csak olyan tárgyakat, amiben van hely enchantra. ha találkozol ilyennel, látni fogod - a statok alatt ott lesz pár üres négyzet.

Calver
hát... mágusból a gyógyító hagyható úgy-ahogy magára, meg egy-két kellemes dolgot be lehet állítani taktikai felületen (pl Vulnerability Hex a legerõsebb ellenfélre, automatikus Life Drain 50% hp alatt, ilyenek), de AoE spellek berakása kétségtelenül az öngyilkossággal egyenlõ <#nyes>

bár nekem jó ez így is, az hogy automatikusan healel Wynne (kivéve Group Heal) már magában elég hasznos.
meg amúgy is - hotkeyeket kell jól beállítani, onnantól kezdve csatában is 5 másodperc alatt végigpörgetsz a csapaton és beállítod h ki mit csináljon <#vigyor2>

dronkZero
Ja, meg a varázstárgy-készítés. Találkoztam a gügye törpével, aki tudott volna enchantolni, de amikor elõjött az enchant-ablak, akkor közölte, hogy nincs enchantolható fegyverem. Mi erre a kikötés? Alistair Warden Longswordját szerettem volna megrúnázni egy kicsit, de nem tette be lehetõségként...

Ott is csak olyan tárgyat enged, ami equippelve van? Tehát ha varázsló vagyok, akkor arra a végigjátszásra felejtsem el a saját készítésû varázspallost, meg ilyeneket? Az eléggé szomorú lenne...
Na meg ugye pont egy ilyen táborozós helyszínen találkoztam vele, ahol még parti sincs, mert ott álldogálnak a térképen õk is. Hogy mûködik ez?

Sir Quno Jedi
Fõleg, hogy mindenféle életbentartó ward-okat, meg aurákat tudnak pakolni a karikra automatikusan.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Persze. Ha már van ilyenje, tudja használni, de a kollega úgy gondolta, hogy a mágusával megmérgezi a pengét, majd jól átadja a harcosnak. Na az nem megy, fõleg, hogy mágus ritkán rohangál 20 körüli strenghttel, ami egy jobb kardnál már alapértelmezett...

dronkZero
AoE, az Area of Effect, területre ható cuccok, ugye? Csak szoknom kell még a szlenget... 😛

dronkZero
Aha, akkor azt a skillt is félrefejlesztettem... Na most már tuti újrakezdõs lesz a dolog.

BEAST
Kiraksz a melee karakteiddel egy pontnyi meregkeverest es maris tudnak hasznalni barmilyen szintu merget.

Hogyne érdekelne a megszakítás... Belekezdesz valamibe, odajön egy mob,, rádlehel, mana el, varázslat meg sehol, de várhatod a töltõdési idejét szépen...

BEAST
Igy van, csak tobbet kell foglalkozni az egyes taktikakkal nem csak beallitod a jatekban elore megirt alapokat 😄

Nem így mûködik.
A méregkeverés/herbalizmus ikonját lehúzod a toolbarra, onnan aktiválod. A kikevert mérgeket, létyókat szintén. Azt a fegyvert fogja mérgezni, ami a kezében (hátán) van, másoknak hiába adnád át, elveszti a mérgezõ hatást. Ez van...

Drága kis mágusomat egy pillanatra se lehetett magára hagyni míg le nem lõttem az AI-ját teljesen. Komoly hirig kezdõdik, elnyomok egy taszító rúnát, otthagyom, hogy besegítsek Morrigannak (nem akar kihúzódni a szélre) és már le is fagyott az egész csapat mert az a marha elnyomott egy bénítást is. Persze pár mob még nem ért be a sugáron belülre, õk talpon maradtak és szépen agyalták a bedermedt csapatomat.
Na mikor harmadszorra játszotta el, lekapcsoltam az összes automatikáját...

Sir Quno Jedi
A varázslókat simán lehet auto-n hgyni, ha jó ataktikád. Amennyiben egy nem területre ható, vagy firendly fire-t nélkülözõ skilleket használsz (pl. sleep), akkor simán nem nyírják ki a partit és elég combosak is. Gyógyítás, buffok, debuffok, életerõszívás, hexek, fagyasztás, altatás stb.-stb. szépen eloperálnak. Az AoE fõleg nagy tömeghentekhez jó.

A meregkeveres szukseges ahhoz is, hogy hasznald a merget a fegyveren. De ahhoz azt hiszem az alapszint is eleg, ha mar valaki megcsinalta a merget. En Boxon jatszom, ott a mergek kozott van a meregkeveres kepesseg is, ott lehet hasznalni.

Stikkes majom. A BC2 tonkretetelenek elinditoja. A Rövid Szöveges Üzenet küldők klub

BEAST
En egyaltalan nem latom ilyen borusnak a helyzetet, lehet hogy vannak hibak a jatekban, de ezekrol nagyjabol most hallok elosszor. Tehat az utolso 4 vegigjatszasom alatt egyaltalan nem akadalyoztak meg a szorakozasomat. Nagy elmeny volt jatszani, pedig Planescape-tol kezdve jatszottam az osszes Baldur's Gate-tel. Icewind Dale-lel es Neverwinterrel.
Ezt a dexes temat viszont lattam mar es nem igazan ertem mi a gond vele. Lelianat fejlesztgettem dw toros rogue karakterre es legalabb akkorakat utott mint a fo karakterem aki shieldes warrior volt, csak ugye o sokkal gyorsabban. Meg ennel is erosebbnek kellene lennie?

Igaz en is irtam hogy a mage karakterek milyen konnyuek, par aoe cc es vagy aoe sebzesekkel vagy egyenkent mindenki megolheto, de en nagyon untam. A 4 vegigjatszasombol 3x human noble warrior voltam, legutolso alkalommal nightmaren mentem vegig a csapatommal, es nagyon ritkan nyultam hozza a csapattagokhoz, hagytam hogy a taktikaikat kovessek es mukodott. Abban igazad van hogy a warrioroknak eleg kenyelmetlen ha mindent elutnek... az alap taktikai beallitasok kb ennyit csinalnak, de ha te magad allitod be hogy csakis egyes esetekben hasznaljak ezeket a skilleket nagyon jok lesznek. A kulonbozo armor set bonusokrol nem is beszelve amik drasztikusan csokkentik a skillek stamina igenyet :o

dronkZero
"Rengeteg bug jellemzi az egész rendszert."

Ezt sajnos veheted szándékosnak. Majd kipeccselik belõle egy hónapon belül. Persze majd valami onlájn peccselõ izével, hogy szivassák a warezosokat.

Újabban ez a divat, hogy már meg sem próbálják bugmentesen kiadni a játékot, a játékot élvezhetetlenné tevõ 1.0-ás bugok és a sok tartalmat adó, ingyenes DLC-k a programvédelem részévé váltak...

dronkZero
Ehh, taktika. Ugyan nem jutottam túl sokáig, Redcliffig, de most kezdhetem újra. (Folyton így járok az RPG-kkel, kényelmetlenül messzire jutok a sztoriban, mire rájövök a rendszerre, meg arra, hogy mi éri meg és mi nem).

Szal frankón a fõkarakternek két skillpontját is elköltöttem taktikára, pedig fõleg varázslóként az "ülj a seggeden" a leghasznosabb beállítás, olyan hülyeségeket csinál az AI, hogy az borzalmas. Lefagyasztja cone of colddal az egész partit, meg ellövi hülyeségekre a mannáját... És amint elklikkelek róla már rögtön kezdi is a hülyeséget. 😛

Meg lennének olyan kérdéseim, hogy:
Mérget használni, keverni, potiont keverni hogyan lehet? Herbalizmusom, méregkeverésem van, de csak "megenni" tudom az alapanyagokat... Mintha Drag&drop ráhúzva a mérget a fegyverre akarta volna csinálni, csak talán azt magyarázta, hogy méregkeverés kell hozni. Jól értem, hogy ez úgy fog menni, hogy kiveszem a harcos kezébõl a kardot, varázslóval ráteszem a mérget, visszateszem a kezébe? Mer' az úgy macera... Vagy csak saját kézben lehet bemérgezni a fegyvert? Az roppant hatékony lenne, a fegyverek 99%-át nem képes kézbe venni a varázslóm...

Aztán van olyan, hogy harci skill, harcosnál egyértelmû, de varázslóra a 4 szint leírásából 3ra azt írja, hogy nagyobb sebzést bír ki a mágus a varázslat félbeszakításáig, a 2. szintnél viszont azt írja, hogy növeli az élet- és a mannaregenerációt. Nem tudjátok véletlen, hogy ezt a mannaregent a többi szint is növeli-e vagy csak a 2.? Mert a félbeszakításos téma nem érdekel, csak a regen, de akkor a 3. és 4. szintnek nincs értelme...

Én is mondjuk én nem egyben 1 órát hanem sok rövid részletben szórakoztam vele mire sikerült az elvileg "ideális" beállításokat összehozni

Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.

b-type
Bezony van benne mit javítani.

A taktikai beállítás nálam szinte tökéletes 3 harcos+ mágus felállásban hard nehézségen. néha az irányított karakter hajlamos tétovázni.
A beállított képességek használata nagyszerûen müködik..kivéve a varázsló karaktert mivel az természetesen jóval összetettebb annál mintsem az AI-ra lehetne bízni. De az alapszintû mágiát és a támogató varázslatokat még elbírja.
A területre ható támadó varázslatait, és az alakváltás-t intézem kézzel, illetve persze a különösen nehéz csatákban beleszólok szinte minden karakternél.
De a sokadik csatára szinte tökéletesre beállítható a harcosok taktikai része ez ziher, a gondolkodási idõt szoktam kiváltani azzal hogy kézzel vezénylem a könnyen halós csatáknál.
A grafika nálam magasan hálás, mivel élsimítással jobban fut mint a NW2, bírja az alt+tab-ot, és ez mellett még szép is. Lehetne szebb is persze, de akkor már röcögne a gépemen 😊
annak ellenére hogy van benne komoly baki is, végigjátszható és élvezhetõ.

&#8221;~Alonso, Lewis is behind you. ~I don&#8217;t want to hear that!&#8221;. videók: http://www.dailymotion.com/b-type

Érdekes, egyedül én találtam volna használhatónak a taktikai interfészt?
Tény, ami tény, vagy egy órát elpöcsöltem vele, mire mindenkinek beállítottam a teljes taktikai tárházát (megvásárolva a skillekbõl eredõ plusz taktikai slotokat persze), de onnantól kezdve rájuk sem kellett szinte néznem, mindig azt csinálták, amit kellett. Persze nem is csak találomra, hasraütés-szerûen állítottam be.
Kivéve persze az AoE spelleket, azokat nem bíznám semmilyen körülmények között a gépre 😊