18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • DonnieBrasco
    Hmm ezért kár volt.... természetesen a beszélgetések közbeni, arcmimika, gesztikuláció animációkról beszélek, nem az FMV-kről (azt hittem, egyértelmű). 100%-ban Mass Effect.

DB
  • JethroHUN
    És amúgy a legnehezebb is. Menteni kell :) mert ha véletlen elrontod a beszélgetéseket, akkor kapják a sok - t
  • DonnieBrasco
    Nem teljesen értem, miért ennyire bonyolult megérteni amit írtam... csak kétszer magyaráztam el... EGYSZERRE nem tudok vele 20 percnél többet nyomni, mert belealszom :)
    A véleményem nem lehúzó, a konkrét objektív (ezer éve béna technológia - tenyérnyi területek, állandó loading)mellett szubjektív (lapos sztori, béna questek) negatívumokat is felsorolva mondtam, el, miért hihetetlen gáz, hogy az újságok/online mag-ek teljesen irreálisan felértékelik. Csak ennyi ami dühítő, természetesen senkinek a jogát nem vitatom el attól, hogy tetszen neki, ez nem erről szól :)

DB
  • JethroHUN
    Lehet hogy hasonlóak az animációk. De 100% hogy nem a Mass Effectbl van, az animáció olyan mint egy film csak digitálisan megrajzolva. Sokkal nagyobb munka lenne a textúrákat lecserélni a modeleket mint új vidit készíteni
  • BEAST #8036
  • Bucser
    "Többször is nekifeküdtem, tulajdonképpen a nagy csatáig (királyhalál) egész szórakoztató volt,"

Semmit nem láttál akkor a játékból. gratulálok...

Többet töltöttem a zsebknedő méretű campben beszélgetve a csapattagokkal mint harcolva... mert ennek a játéknak ez a lényege.
  • Pares
    Te jó helyen jársz? Milyen játékkal játszottál te eddig?
    Egyébként jó tudni, hogy te itt büszkén kritizálod a játékot úgy, hogy leírtad, 20-30 percnél tovább nem bírtad. Amint írták már, 20-30 perc alatt még a származásnak a történetszálát se viszed át, esetleg csak ha futsz mint az állat. 20-30 perc játékidő után vonsz le következtetéseket egy olyan játékról, aminek a játékideje bőven 40-50 óra felett van. Gratulálok a kommentethez. Szerintem jobban tennéd, ha többet nem írnál ide, mert senki se kiváncsi a lehúzó véleményedre, kötözködésedre. Viszlát.
  • GodBadka
    Ezért kell egy tank és akkor nem kell neki életerő.
  • DonnieBrasco
    Inkább szomorú... elsőre csak derengett valami fura, aztán amikor az elf akinek vérfarkas lett a neje, pont ugyazzal a lemondó mozdulattal lépett le baloldalra, mint az admirális akitől elvették a hajót a ME-ben, akkor már nem tudtam, hogy sírjak-e vagy röhögjek... az arckifejezések is mind ugyanazok :)

DB
  • DonnieBrasco
    A Gothic 3 sztorija nem olyan jó, mint az 1-2é, de ott Te döntöd el nemcsak a sztori végét, de azt is, hogy ki mikor hol győz. Abban van RPG, és nemcsak abból áll, hogy a gonosz vagy a jó csajt tudod-e megfektetni menet közben :D

DB
  • BEAST #8030
    Ezen azert jo mosolyogtam. :)
  • DonnieBrasco
    FYI #8026

DB
  • DonnieBrasco
    Ellenkezőleg, meglep, hogy milyen sok embert el lehet még ilyen klisékkel és múlt századi technikai megoldásokkal (loading screen to death) kápráztatni. Így aztán várhat az ember innovációt, maradnak a Fifa2042 és a többi futószalagos szar. A bioware eddig kivétel volt, de ezen a játékon érződik az összecsapottság: az összes animációt a Mass Effect-ből vették, ez senkinek nem tűnt fel?

DB
  • JethroHUN
    25 perc alatt tényleg semmit nem tudsz csinálni, Szerintem még a származás elő történetét sem lehet megcsinálni. (mágusét igen az rövidke) A Gothic 3 nem veri a történetet. Vagy egy főgonosz csávó aki Xardas aki elbarikádozta magát a térkép legtávolabbi részén. Menj el minden hova csinálj meg minden questet a map mind területén aztán eltűnik az üvegfal és mehetsz őt is legyakni
  • DonnieBrasco
    Többször is nekifeküdtem, tulajdonképpen a nagy csatáig (királyhalál) egész szórakoztató volt, a lift méretű játékterek ellenére. Utána viszont mikor kezdődött volna a "lényegi" játék... rettenetes unalmas, egysíkú, ezerszer átélt questek, nulla fantázia, semmi történet, mákszemnyi területek. Ezeket nem bírtam már egy menetben 20-25 percnél tovább sosem.

DB
  • robotnyk
    ne érezd már magad különlegesnek attól, hogy a véleményed most az átlagtól különböző.
  • JethroHUN
    Egyetlen egy ami nagyon rontja a DAO, a kicsi területek és az állandó töltés.
  • himpike
    Ha 25 percet tudtál vele játszani, akkor fogalmam sincs mit írkálsz egyáltalán. Annyi idő alatt a kezdőküldetésekből sem lehet kijutni, ami ráadásul minden karaktertípusnál más. Áruld el melyik volt annyira szar, roppantmód kíváncsi vagyok..
  • himpike
    Igazából nem tudom miért is kéne hogy érdekeljen bárkit akinek tetszik. Én játszok, nem játékkritikákat olvasok. El tudom dönteni hogy tetszik vagy nem, nincs szükségem újságírókra hozzá.
  • DonnieBrasco
    Fogalmazzunk úgy, hogy én mindig is nagyon szerettem a Bioware játékait, mert bár a mechanikájuk eléggé (és idővel szörnyen) elavult, a sztorik általában elvitték a dolgot. A DOA-val viszont egyszer sem tudtam 20-25 percnél többet játszani, mert egyszerűen bealudtam rajta. Szörnyen fantáziátlan. Sajnos a Gothic-ok (szerintem még a 3. is), simán leverték történetben, nagyon csúnyán, ahogy a Witcher is, pedig az is csak generic fantasy.

DB
  • MrAndree
    Jó, tehát találtál 6 hozzád hasonlót akiknek nem jön be, és onnantól ők az etalon. Én is találok 10 perc alatt 20 embert akik szerint meg 9 pont felett ér simán.
  • DonnieBrasco
    Jogos, tele van shillekkel, úgyhogy erősen felfelé szór. A fizetett kommentelőket onnan lehet felismerni, hogy általában ilyen formátumban van a nickjük: William H., Jones B. :D

DB
  • JethroHUN
    Az Oblivion tényleg egy nagyon jó játék, miután egy napot dolgoztál rajta a TES CS vel, hogy berakj egy két modot mert, akárhogy nézed igen 4 éves és már akkor is hiányzott belőle ez meg az. Történet az tényleg nincs a befejezés egy siralom benne, 3sec es csata a fő gonosz ellen és nem is te vívod. Majd oda megy hozzád egy srác "kösz majd kapsz egy aranyozott páncélt is 2 hét múlva" Amúgy jól el lehet szórakozni vele tényleg arra mész amerre akarsz, a harc is teljesen más mint DAO. Az Oblivionban is voltak töltések amikor más helyre mentél be. Igaz sokkal de sokkal nagyobb is volt az egy töltéssel bejárható terület. Ami igaz hogy unalmas lett egy idő után. De a DAO akkor sem szarjáték, egy igen jó történetet kapuk. Fordulatos, és jók a párbeszédek bár itt ott pont azt nem lehet válaszolni amit mi akarnánk. A KotOR is hasonló volt. Mass Effect meg ott tényleg teljesen hülyeség az összes párbeszéd, teljesen értelmetlen dolgok miatt állítanak meg az npc-k. A Gothic 3 na az egy sh.it Optimalizálatlan engine, megszámolhatatlan bug, és irreálisan hosszú részek amik csak az időd rabolják.
  • robotnyk
    metacritic user commentekkel jösz? jajj, the irony :D
  • DonnieBrasco
    http://www.metacritic.com/games/platforms/pc/dragonageorigins
    Az átlag még 8.6, de nézd meg az utolsó 6 user kommentet.

DB
  • himpike
    NYah, végigtoltam másodsszor is, mágus után törpe kalandorral. A kétkezes harcból csak a legfelső sort tanultam meg, mást nem. Sehol nem volt problémám, minden főellenség elsőre megrogyott. Nekifutok harmadszor is, ezúttal csak nők vannak a csapatban egyelőre és távharcra gyúrok az előbbiekből okulva. Az egyetlen amitől tartok az az üvegekből kiszabaduló bosszúállók.
    Mass Effect.. át ingerszegény környezetben nevelkedett akinek bejön, szót se vesztegetnék rá. A Gothicok állítólag jók voltak, csúcsszar irányítással, akkoriban nagy gépigénnyel. Nem toltam az elsőt mert szaggatott, mire lett hozzá gépem addigra kurvarondának tűnt. A kettővel ilyen gond nem volt, alapból annyira ronda volt hogy az is kimaradt. A 3. egy bughalom, aki megvette ablakostól vágta ki a házból, később már ért valamit 2000 peccs után. Oblivion.... Míg a morrowwinddel majdnem egy évet játszottam az Oblivion egy napot élt meg a gépemen. Load time... hát aki a witchert a legelején vette meg az tudja hogy 20x annyit töltött mint a DA, valamelyik peccsel később javítottak rajta.
    A DAben a legzavaróbb dolog hogy a gólem nem kompatibilis az 1.1bvel. Igaz verziónként 1.0át ír minden DLCnél, de nem tudom elképzelni hogy nem igazították hozzá az utolsó peccshez(ennek ellenére nem működik jól). Az utóbbi idők két meghatározó RPGje mindenképpen a Dragon Age és a Witcher. Mindkettőhöz van toolset editor ugyebár, ha valaki úgy gondolja hogy jobbat tud mint a Bioware, nosza neki lehet állni megcsinálni. Gondolom csak úgy tolongani fognak a jelentkezők... Ennek ellenére szerintem lesznek jó modok is hozzá, idővel(Mint az NWNHez anno.
  • MrAndree
    Gratulálok, komolyan. Mindenhol. Mutass már nekem egy mindenholt légy oly kedves. Hülyeségeket beszélsz, ez van, de legalább ne erőltesd.
  • DonnieBrasco
    Értelmezz.
    Én az újságok/online mag-ek pontszámáról beszéltem, nem a felhasználókéról. Az bőven 90 alatt van mindenhol, nyilván.
    Itt most tőletek csak az átlag DOA-kedvelő szintjét kapom meg, mondjuk annyira nem voltam rá kíváncsi, de beleillik a profilba, tanulságos :)

DB
  • MrAndree
    Tehát az nem létezhet, hogy a többségnek ennyire tetszik? Nem, az kizárt. Csak nalyjuk a hirdetők seggét. Elég hosszú ideje a legnagyobb baromság amit olvastam SG-n, pedig szoktam találkozni párral...
  • MrAndree
    Nem ócsároltam az obliviont, kifejezetten szerettem és szeretem ma is, de ezek a dolgok amiket leírtam azokat tartom vele kapcsolatban. Érdektelen sztori és unalmas karakterek. Attól még simán év játéka volt.
  • böröczk
    Te tényleg kiröhögtetni jöttél ide magad? Előbb a porig alázod a játékot, most meg 75-8 pont? Tele vagy ellentmondással, ha a játékosok idegszálait akarod birizgálni, rossz helyen jársz.
  • böröczk

Szerintem a legrosszabb visszavágás az Oblivion ócsárlása.
    Ez egy barom, nem kell vele foglalkozni, vagy vak vagy nem tud olvasni, ha unalmasnak találja a sztorit. Esetleg polgárpukkasztani jött a totyikba, szarni kell rá hegymagasságból.
    Meg úgy eleve gondolhatná az ember, hogy rossz játék topicjába írt, ha végigolvassa a hozzászólását.

• DonnieBrasco
    Na jó, kicsit elragadtattam magam, biztos, hogy jó játék a DAO is, de a 90% fölötti átlag értékelése szerintem már nem is vicces, inkább ijesztő. Látszik, hogy az összes gamer mag és online portál már rég csak a hirdetők seggét nyalja.... szomorú, na.
    Egy erős 75-78 pontot tán adnék neki, de 80 fölött, ilyen mechanikával kizárt.

DB
  • DonnieBrasco
    A sztori is lehet jó (pl. Mass Effect 2), ha már a kőkorszaki játékmechanikához ragaszkodik valaki - mert lássuk be, az állandó "loading" screen 2009-ben, a 4 GB ramos átlagos képeknél már nem is szomorú, hanem egyenesen siralmasan szánalmas - , de sajnos ennek még a sztorija is dögunalom, ellentétben pl. akár a Mass Effectével, vagy akár bármelyik korábbi Bioware játékéval.
    A gothic3 sztorija kérdéses, de az 1-2 sztorijai körberöhögik 3szor ezt az erőlködést.
    Az Oblivion pedig egy "sandbox" RPG, ahol saját magadat kell "megteremteni". A Morrowind is erről szólt, az pedig bőven magasan felette áll nem a DAO-nak, de az összes eddig említettnek.

DB
  • Fasiszta
    Hát szerintem az Oblivion és Gotich 3 a világ két legrosszabb játéka.
  • MrAndree
    Jaja az oblivionban van szabadságérzet. Nem is akármilyen. Cserébe van egy röhejes és kb. nem létező történet, 0 párbeszédekkel és dögunalmas karakterekkel. De legalább arra mehetek amerre akarok. Csak akármerre mentem ugyanazokkal a dögunalmas, személyiség nélküli karakterekkel és semmilyen történettel találkoztam. Mentsd meg a világot, de nincs baj ha előtte 3 évre elmész mindenhova, és a közelébes se szagolsz a főszálnak, a világvége megvár. Ettől függetlenlül élveztem az obliviont, mert élvezetes volt, tetszett a világ és a grafika. De a DA nálam oda-vissza agyonveri.
  • robotnyk
    a free roam overrated.
  • DonnieBrasco
    Persze lehet, hogy tényleg elrontottak engem az igazi szabadságérzetet adó játékok (G3, Oblivion, vagy most a Fallen Earth), de tényleg fizikailag rosszul leszek a garzon méretű zárt területektől. Igazi szégyen, hogy 2009ben valaki csak ennyire képes.

DB
  • Jabar
    köszi
  • DonnieBrasco
    Nem benned van a hiba, ez egy overhyped FOS.
    Dögunalmas sztori, dögunalmas, vontatott, száz órás párbeszédek, semmi normális skill, semmi normális tárgy, és a legszörnyűbb: a tökéletes linearitás, 10x15 méteres területeken, loading screen félpercenként.... SIRALMAS az egész, egy szenny, egy szégyen. Kb. 6x álltam neki, hogy "na még egy esélyt", de képtelenség élvezni ezt a szart.
    Talán nem a Gothic 3-at meg a Witchert kellett volna előtte nyomnom, lehet hogy ez a baj. Az Oblivion is körberöhögi, pedig lassan 4 éves.
    Ja, és még a grafika sem szép....

DB