Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Lelianat is fejleszteni kell de nála legalább az alapok megvannak, közepes zárakat kezdettől fogva ki tud nyitni.
Zárnyitásért, csapda hatástalanításért némi XP-t lehet szerezni, de a lezárt ládákban általában nincs semmi különleges érték.
A Kamaráserőd DLC ad a játékhoz egy tároló ládát, plusz az erőd megtisztításakor lehet lootolni néhány értékes tárgyat... a ládában tárolt sok kacat viszont kevés kivételtől eltekintve szükségtelen.
Sokkal inkább érdemes a hátizsák bővítésre koncentrálni:
1 - Ostagar a vadonba indulás előtt
2 - Ostagar a vadonból visszatérés után
3 - a tábori törpéknél
4 - a Körtoronyban a strázsamesternél
Ezeken kívül is találtam hátizsákot (pl az erdei elfeknél, utazó kereskedőknél), de ha jól emlékszem, azok csak magasabb szinten jelentek meg az árukínálatukban.
Lotheringben nem emlékszem volt-e hátizsák valamelyik kereskedőnél - meg kell nézni, s ha van, megvásárolni, mielőtt a falu megsemmisül
2.Van egy láda mod a DA Nexuson,én is használom,betesz egy ládát amibe bármit bepakolhatsz.
Ui:Láda nyitásért és csapda felszedésért is jár xp.
Utoljára szerkesztette: Plata, 2014.11.27. 21:35:53
2. Persze, a tábor a bal fölső sarokban, Lothering után.
3. Ferelden az ország amiben vagy, Thedas a kontinens, Tevinter pedig egy másik nagy birodalom. DA wiki
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
1. Van-e rá mód, hogy a ládákat feltörjem mondjuk úgy, hogy széttöröm? Vagy csak zárnyitás képzettség van? Tudom, hogy a roguek tudnak zárat törni, de más nem is tanulhatja meg, vagy hogy van ez?
2. Lassan kezdek nagyon tele lenni, van-e olyan hely ahová lerakhatom a cuccaimat?
3. Ferelden,Thedas,Tevinter? Ferelden gondolom az ország, aminek Cailan volt a királya, Thedas talán maga a bolgyó? Hogy van ez?😊
Ehhez jól ki kell ismerni a játékost, általában nem az első végigjátszásban jut el a játékos addig, hogy nightmare szinten is pörgős csatákat tudjon levezényelni - a space-re szükség lesz, de sokkal kevesebb alkalommal kell megállítani a játékot, mint a kezdetekben..
Vannak olyan játékosok, akik viszont szeretik minden körben egyénekre kiosztani a feladatokat - a taktikai mód lehetőség, nem kötelező használni, s kell hozzá türelem (működésének kiismerése, mit, hova érdemes berakni, s mi az amit kézi vezérlésre kell megtartani)
Ettől függetlenül a főkaraktered lehet pajzsos.
Respezialization addon szükséges a pontok újra elosztásához az alapjátékban, az Awakening kiegészítőbe már bele is tették a készítők, kereskedőktől lehet vásárolni itókát... túlzásba ne vidd a használatát, mert úgy már csalás, de karakterenként egyszeri alkalmazás belefér
2. Nightmare már durva, ott minden körben taktikázni kell, egyenként adni a csapattársaknak az utasítást, stb. Egyébként jól beállított taktikai feltételekkel elég jól boldogulnak maguk is. Inkább ne állítsd följebb, nagyon szivatós csatákba lehet belefutni. Majd ha már kiismerted, akkor esetleg a köv. végigjátszásnál.
mindkét játékra jellemző a hullámzó nehézség, bele lehet szaladni falakba
Ma kezdtem el a játékot, valahogy nekem az összes rész kimaradt eddig. Kaszt nélküli törpét indítottam, hát az alaptörténet marha jó volt, úgy éreztem magam mint Tyrion Lannister 😄 Most Ostagarban vagyok, most jön a próbatétel. Lenne pár kérdésem:
1. Elkezdtem a törpömet egykezes fegyver + pajzs irányba fejleszteni, de Alistair szintén egykezes + pajzsosnak tűnik, szóval lehet áttalentolnám a törpömet kétkezesre, hogy változatos legyen. Ugye lesz lehetőségem pontok újraosztására?
2. Hard fokozaton kezdtem, nightmarere nem mertem még rakni, mert a harcrendszer nagyon szokatlan nekem. Mennyire lesz nehéz a későbbiekben a játék? Megpróbálkozhattam volna a nightmare fokozattal is? Illetve ha belejövök válthatok nightmarere?
Nincsenek az Originshez hasonló mélységű jellemformáló párbeszédek - vannak, akiknek ez nem hiányzik, másoknak nagyon.
hmmm de jó volt az arénás rész, remélem lesz a dragon age 2 ben is olyasmi.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2014.11.25. 18:37:25
Példa erre Orzammar, a törpék városa.
Két alapvető döntést kell meghozni:
1 - ki legyen a király
2 - mi legyen az üllővel
Bhelen a gonosz, ugyanakkor haladó szellemű király jelölt, Harrowmont a tisztességesebb, de ugyanakkor konzervatív, s ebből kifolyólag nem biztos, hogy jó is - ki legyen hát a király?
Az üllőt érintően is sok variációt dobott be az AI a jövőt illetően
- Bhelen király megsemmisítette a megmaradt üllőt
- Harrowmont az üllő (gólemek) nélkül gyenge király lett, halála után újra kovácsolták az üllőt (tehát hiába lett megsemmisítve), a gólemekhez szükséges lélekvadászat miatt a törpék háborúba keverednek az emberekkel.
- Bhelen az üllő nélkül is jó uralkodó, reformokat vezet be
- Harrowmont a gólemek segítségével tart rendet a birodalmán belül, erőskezű uralkodó, lever minden reformokra törekvő lázadást.
Három befejezés van:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
2. Te ölöd meg a sárkányt, de hagyod hogy Morrigan az utolsó estén elvarázsoljon, ezért életben maradsz.
3. Más öli meg a sárkányt, te életben maradsz.
Ezt persze neki írom. 😊
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Pl. a törpök ügye, szinte nincs jó kimenetele, vagy ha igen, az pont a királygyilkosnak köszöhető, akit szerintem kevesen támogatnak azért játék közben, főleg ha törp nemes karaktert játszunk.
Btw szerintem ez így jó, mindenki játéka más és más.
vérvonalakban nem tetszett, hogy végül az outroban bár megtartotta, de elrontotta a döntéseimet, általában nem jól alakult 😞
ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan
Már nem emlékszem az értékekre, de ahhoz, hogy a karakter zárakat ki tudjon nyitni, csapdákat tudjon hatástalanítani, bizonyos képességeknek megfelelő szinten kell lenni.
Leliana, amikor csatlakozik hozzád, közepes zárakkal, közepes csapdákkal elboldogul, de fejleszteni kell, ha a nehezebb zárakat, csapdákat is rá szeretnéd bízni.
A másik szerencsevadászod, Zevran, pl. totálisan alkalmatlan, a csatlakozás után, még egyszerű zárakat sem képes kinyitni.
Lelianaból a respecialization addon segítségével rendszerint dualos szerencsevadászt csináltam, aki jól boldogult a csapdákkal (csatlakozáskor van néhány íjász-képessége, ami csak gyengíti)
Más, miért van, hogy egy hülye k*rva Leliana nem veszi észre előre a csapdákat???
ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan
most az országgyűlésen vagyok, de 3 - 4 arányban nem mellém álltak 😞 Nem is engedték minden bizonyítékom bemutatni a zsarnok ellen, a lányát és Alistairt is összeboronáltam pedig, mindenkit kiengedtem a börtönből, gondoltam meglesz a támogatás, bár puhatolóznom előtte nem sikerült.
A mágusoknál valószínűleg figyelmetlen voltál, ha nem szándékosan irtottad ki őket, Wynne pedig figyelmeztet, hogy használd a litániát (nem véletlenül kellett megkeresnetek), azzal lehetett volna a démon törekvését megakadályozni, hogy a foglyul ejtett mágusokat förtelmekké, a segédeivé változtassa...
A mágusok kiirtásának vannak következményei a játék más területein, de ezt már megtapasztaltad - az elszalasztott lírium-csempészés lett volna a legtöbb hasznot hozó üzletkötés a játékban, Connor démonűzésénel pedig a körmágusok segítségével nem kell meghalni sem a gyereknek, sem az anyjának (vérmágiával valamelyik meghal)
Ha a főmágus is meghal, annak sajnos lesznek további következményei, mágusok nélkül Connor nem menthető meg áldozat nélkül.
Dualos szerencsevadásznak a párbajhős+bérgyilkos a két legjobb specializáció.
Szerencsevadász a kasztom, bérgyilkosban gondolkodom vagy párbajhősben, melyiket ajánlod?
Kicsit zavaró ez a 4 karakteres dolog, de majd megszokom.
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Ennek ára az lesz, hogy a varázshasználó képessége leromlik, Arcane Warrior nem tud fegyverrel a kezében varázsolgatni, előbb el kell tennie a kardot, pajzsot, s körökre osztott tevékenységnél ez azt jelenti, hogy egy támadási körből kimarad (fegyver elrakása)