18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Fantusz
    Bownammar
  • kreknorbert
    Elvileg Bownammarban van egy olyan küldetés, HOGY A MEDDŐ ÁRNYA legalábbis a naplóban úgy úr róla, hogy küldetéshez kapcsolódó, tehát ott mit kell csinálni?
  • Murmur
    link
  • 3P
    A Return to Ostagar-on kivül milyen DLC-k léteznek a játékhoz?
  • SaGa
    Most tartok ott, hogy Alister kivégezte Loghaint, megyünk a csatába. Előtte közvetlenül kaptam meg azt a kitüntetést, ami szerint elvégeztem a küldetések 75%-át. Mindenki tier7-es páncélokban feszít, ugyancsak ilyen szintű, spéci, 2-3 rúnával tunningolt fegyvereket hurcibál, és van 240 aranyam. Pedig a sárkánypikkely cuccokért fizettem 30 aranyat, a törpe líriumcsempésznél még nem volt elég aranxam ahhoz, hogy boltoljak vele, mégis ennyi a pénz...

Más: kicsit következetlennek találtam a dolgot: Cauthrien (Loghain kedvenc testőrkapitánya) korábban, még a 0 rábeszélőképességű karakteremnek is elhitte, hogy Loghain nem olyan jó ember és félreállt az útból, amikor az Országgyűlésre ballagtunk befele. Most maximumon van a dumagép, van hozzá dörzsöltség is elegendő, bárkit bármire rá tudok venni, de Cauthrien megtámadott és le kellett pofozni, hiába mondtam neki bármit...

Még más:
    Andraste könnyeit egyetlen kardcsapás, vagy bármilyen atrocitás nélkül ki lehet hozni, ha jó a lopakodása és a csapdázó készsége a karakternek, akivel bemész érte. A többieket le kell támasztani a bejáratnál, nehogy belekössenek valakibe...
  • SaGa
    Csak Nightmare fokozaton van értelme. Első nekifutásra normál, de utána már ismered eléggé a játékot, hogy a legnehezebb szint alatt ne legyen kihívás benne...
  • himpike
    Még csak nem is használtam manacsapást sehol a 6 végigjátszás alatt. Le lehet verni könnyen csak el kell fordítani a csapattól a démont hogy a másik irányba varázsoljon nem arra amerre többen állnak. 1-2 karakter lehet hogy megdől mint a rohadt nád de messze nem annyira komoly az a csata hacsak nem nightmare-n tolod.
  • mecsoka
    Fasiszta: köszi! :)

Fantusz: szintén köszi! Kövekbe úton útfélen mindig belebotlok, így is úgy is helyet foglalnak a zsákomban, akkor már gyűjtögetem a törpéknek, és csak a maradékot adom el. Se xp, se pénz hiányom nincs szóval tényleg mindegy lenne :)
  • kreknorbert
    a neve a naplóban az hogy a meddő árnya
  • kreknorbert
    Elvileg Bownammarban van egy olyan küldetés legalábbis a naplóban úgy úr róla, hogy küldetéshez kapcsolódó, tehát ott mit kell csinálni?
  • SaGa
    Flemethet leverni annyira könnyű volt, hogy az már szinte ciki...
    Igaz, magas szinten vagyok, de tartok tőle, hogy alacsonyabban is ilyen egyszerű, ha jó a taktika.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Bement négy "harcos". A szerencsevadász karakterem, Alister, Oghren, Leliana. A beszélgetés után kifutott a csapat a pálya bejáratánál lévő szobor mögé és egy negyedkörben szétszóródtak. Elő az íjakat és mindenki lőtte. Alistert kellett a legközelebb állítani (gyakorlatilag a kunyhó mellé) hozzá, mert rajta volt a sárkánypikkely nehézpáncél a maga nagyon magas tűzvédelmével. Őt bombázta a sárkány a tűzlabdáival, meg kétszer berántotta a dombocskáa aljáig (ott elakadt), ekkor vissza kellett futni vele. Gyakorlatilag 3 db normál gyógylétyó fogyott el...

Gaxkang már nehezebb volt, annak nekifutottam vagy 8-szor, mire összejött. Ott is 3 közelharcossal püföltem (léleksav kenéssel ellátott fegyverekkel a szerencsevadásznál, azt nehezen viseli), Morrigan meg távolról megküldte 3 manacsapással. Morrigant kellett felügyelni, nehogy "bevédje" valamelyik karaktert illetve, hogy amikor magához rántotta, azonnal egy nagy gyógylétyó és futás a legtávolabbi sarokba...
    Ha az első manacsapás túl korai vagy túl kései így hatástalan, nem is érdemes folytatni a harcot, Gaxkang nyer, bár volt, hogy egy ütés választotta el a végtől, mégis ő nyert. Oghren ugyan jó nagyokat üt, ha talál, de kb 10%-os sincs a találati esélye, pedig van ereje és ügyessége egyaránt...
  • Fantusz
    Gránátkövet Denerimben a kocsmában lehet "befektetésként" átadni a "nem teljesen legális" küldetések egyike.

Törpéknek érdekes módon gyémánt és rubin nem kell, de az se gond, ha eladod az összes követ, nem vettem észre, hogy lenne gyakorlati jelentősége, hogy támogattad őket, vagy sem - XP-t meg nevetségesen keveset ad a kövekért.
  • Fasiszta
    zafírt lehet még adni a törpéknek.
  • mecsoka
    Ha valaki épp ott tart, megtudná mondani pontosan melyik köveket lehet a törpék ládájába berakni? (malachit, topáz, ametiszt... még valami?)
    És többen is írták, hogy kaptak küldit 10gránát kőre? Hol lehet megkapni ezt a feladatot? Köszi!
  • himpike
    Nekem gyári van de láttam a kalózt, ismerősél telepítettem DLCstől... Hát abban DLC packban benne volt minden speciális kiadás tápja is(tárgyak), akkor már sugárban hánytam... Mondtam a srácnak hogy jobban jár ha mindent elad, feltéve ha nem akarja a saját élményét rontani. Utólag rohadt voltam leválogatni a packokat.
    Egyébként tényleg azt tartom a legnagyobb hibájának hehe..
  • Probatbicol
    A nehézséggel az a baj, hogy a normál és a hard fokozat között szinte semmi különbség nincs, így aki normálon szokta tolni a játékokat az nehéznek érzi, aki meg hardon az könnyűnek.
  • PAtr0n
    Hogy te szinte minden commentedben megjegyzed, hogy túl könnyű a játék ...
    amúgy meg no offense, tényleg így van. Az elején kicsit szenvedős, de aztán ahogy halad az ember előre, egyre könyebb. Nem értem miért nem balancolták ezt kicsit jobban.
  • himpike
    Ostagart level 9-13 körül érdemes kitolni vagy ha már van aki fel tudja venni a holmikat. A dlc-k mind rövidek, talán Paláé ér valamit az összes közül(companion). Egyiket sincs értelme a fővonal végén megcsinálni.
    Valljuk be, többnyire nem szólnak különösebben semmiről de azért beletettek pár táposabb cuccot hogy az embernek ne legyen ANNYIRA keserű szájíze. Ez a dlc vonal a játékokban egy teljesen téves elképzelés, és erre a vásárlók is rá fognak jönni idővel. Furcsa módon pl a Blood Bowl játékhoz kiadott javítópeccsben benne volt egy teljesen új csapat, a dark elfek - ingyen és bérmentve. Ezekért nem is szabadna pénzt kérni mert a redvás premium kategóriás tárgyaikkal csak tovább könnyítették az amúgy is könnyű játékmenetet.
  • Fantusz
    A Szent hamvak utnájának keresése közben találsz néhány sárkánykölyköt, s a mamájukkal is pofozkodhatsz, ha jófiú vagy, s ezektől lehet lootolni sárkánypáncélt, amiből Denerimben három garnitúra páncélt készít neked Wade mester.
    Nem kötelező pénzt adni neki, de ha némi arannyal megtámogatod jobb páncélt készít.
    Az első garnitúra "sárkányirha" páncélja felejtős, a második "felülmúlhatatlan" set valamelyik szerencsevadászodnak jó lesz, a harmadiknál már lehet választani milyet szeretnél (könnyű, közepes, nehézvért)
    Elvileg elegendő, ha csak az első páncél készítése előtt fizetsz a jobb munkáért, több bonuszt kap majd a fő műve.
  • Fantusz
    Játék befejezése után, a DLC-k helyszínére ki lehet menni a táborból, de máshová nem.
    Tökéletesen igazad van abban, hogy értelmetlen így játszani, maradva a Return to Ostagar kiegészítőnél: a küldetés nem egy nagy volumenű valami, de össze lehet szedni egyedi páncélokat, fegyvereket, csak éppen használni nem tudja a játékos, ha a főküldetés végén megy oda, hisz más területre nem mehet ki.
  • BEAST #11022
    Epiloge utan meg maszkalhatsz ossze vissza, ha van meg befejeznivalod.
  • SaGa
    Hogyan mész vissza a befejezés után? Amikor kilépsz az ajtón (ha életben maradtál) akkor jönnek a későbbi történéseket elmesélő bejátszások és vége. Korábbi állás visszatöltése esetén természetesen mehetsz kalandozni, de az nem a játék befejezése után van.

Vagy indítasz új karaktert és azzal mész egyből a kamarás erődbe vagy a gólemért. Ostagarba csak az után tudsz visszamenni, hogy kijöttél az első faluból és megvolt az első táborozás.
  • GodBadka
    A játék vége után valamennyi DLC helyszínre el lehet menni, tehát a DLC-k a játék befejezése után is megoldhatók. :)
  • obe
    az a särkänypäncel jobb mint a ce-hez kapott särkänypäncel?..asszem 30 plusz elet, es +6 päncel-t ad a ce-s päcel ami mär alisteren feszit:)
  • SaGa
    Ha befejezted az alapjátékot (leverted a vezérdémont), már nincs tovább. A dlc-k mindegyikét a játék befejezése előtt kell teljesíteni. Amikor akarod. Ha túl gyenge csapattal mész oda, vagy levernek mint a cölöpöt, vagy gyenge lesz a páncélzat/fegyverzet, amit ott be tudsz gyűjteni. Ha túl későn, akkor meg már minek...
  • 3P
    A Return To Ostagart mikor lehet, vagy kell elkezdeni? Ha befejezem az alapjátékot akkor is lehet?
    Illetve ha az alap magyar, akkor a kiegészítőnek milyen lesz a nyelve?
  • Fantusz
    Az ozammari líriumcsempészeten kívül a sárkánypáncélhoz kell még kb. 20 arany, az alkalmi jótékonykodáshoz elegendő, ha 10 arany van nálad tartalékban.
  • obe
    köszönöm
  • NiGhTM4R3
    Vannak esetek, amiket pénzzel megoldhatsz
    Lefizetsz valakit, adakozol, stb. De ezek apró összegek, és nem kötelező
    Én úgy emlékszem hogy nem létszükséglet, de azért a jobb fegyverek, páncélok, stb. miatt azért kell spórolni :]

• obe
    ok, köszi fantusz...áruld el kell-e nagyobb összeget valamire félre tennem, mert egyelőre könyvekre költöm, de mindig akad 10-20 arany, de max a 40 arany...van a főszálban valami olyan küldetés ami pénzt kíván?
  • mecsoka
    Sikítófrászt kapok ettől a könyvtől. Nem lett volna rossz, ha összevetették volna a játékkal vagy valami, hogy egységes legyen.
    Alsó utak (Mélyutak), mély szörnyek (éjfattyak), dali elfek (pagony elfek)... jajj
  • NiGhTM4R3
    Nagyon várom már az Awakening kiegészítőt, de pár dologgal kapcsolatban elszomorodtam
    A karakterek terén az alapjátékból visszatér Herren és Wade új cuccokkal. Továbbá aszerint hogy döntöttél, Alistair, Wynne, Loghain, és Anora. Ezeknek nem örülök:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Wynne elhagyott, mikor megszereztem a lélekfaló képességet. Logjain-t kinyírtam. Anorával meg nem tudom mi történt, Alistair-t választottam királynak.

Oghren-nek viszont nagy szerepe lesz a kiegészítőben.
    Ezen felül kapunk 2 új karaktert, Anders-t és Valenna-t. Őszintén szólva egyik karakter sem keltette fel az érdeklődésemet :/

Szóval Sten, Pala, és Morrigan nem is lesz? nekem ők az 'álomcsapat' :D
    És ti mit tettetek Loghain-nel a játék végén, vagy mit érdemes tenni?

Ezeket az infókat a Dragon Age wikiről szedtem, javítsatok ki, ha valami nem jó / tudtok frissebb infót.
  • NiGhTM4R3
    Ó, tényleg, a táborban ott vannak a küldöttek akiknek pakolni lehet különféle dolgokat.
    Mikor először játszottam végig nem nagyon foglalkoztam velük, de így, hogy 'csak' XP-t kapok érte nem is nagy veszteség.
    Köszi szépen
  • SaGa
    A végső csatában nekem az egyetlen normálisan használható segédcsapat az elfek voltak. A törpéket megette a piactéren a 3 ogár és segédeik, a templáriusokból se sok marad, az elfek ellenben végigharcolták mellettem a többi csatateret és összesen vesztettek 3 főt az 50-ből. Beásták magukat és lőttek mindenre, ami mozog...
    A legvégére, a vezérdémonhoz meg hívás nélkül bejött minden ismertebb nevű szövetséges.
  • Fantusz
    Semmi hátrányod nem származok abból, ha eladod a köveket, s nem a törpékhez dobálod be.
    A szövetségeseknek adományozott dolgokért cserébe XP-t kapsz, de a pénzre nagyobb szükség van a játékban - a végén pedig a megmaradt aranyaidat beadhatod a lovagoknál, azért is megkapod az XP-t, bár nincs jelentősége.

A végső csatában harcoló szövetségesek látványa a videokban lenyűgöző. Szorult helyzetben behívhatsz a játékba egy-egy kisebb csapatot, de általában nincs rájuk szükség, boldogulsz nélkülük.
    Legfeljebb a vezérdémonhoz behívsz egy távolsági osztagot (elfek, mágusok), hogy amikor a sárkány távolabb vonul valakik idegesítsék.
  • Sheltem
    Ezt én sem tudtam.
  • obe
    ertem, tehät lehet, de nem kötelezö öket tämogatni...vagy ha nem tämogatom öket, nem harcolnak velem?..kb 30-50 db drägakövet adtam mär el:(
  • Terminátor14
    Rosszul.

A törpék besorozása után őket ezekkel lehet majd támogatni. Ahogy a többieket pénzzel, alapanyagokkal, vagy rúnákkal.
  • obe
    en mindig eladogatom az äsvänyokat, persze a csodäs, nagyszerü darabokat pala kapja...kb a jatek közepe fele tartok, mit ertesz az altt hogy sima ekkövekkel felszereled a törpeket?...azt hittem a drägakövek semmire sem jok azonkivül hogy penze teszem...rosszul tudtam?
  • PAtr0n
    1. passz
    2. A drágakövekből Pala, csak a "nagyszerű" előtaggal ellátottakat fogadja el. De azoknak a nevéhez oda is van írva, hogy ajándék. A sima kövek csak eladásra jók, bár én egyet sem adtam még el, csapatládában gyűjtögetem őket. Bár ezekből majd a törpe szövetségesekenek lehet ajándékozni, hogy a vágső csatában kicsit felszereltebbek legyenek.