Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

balee4
Na végre végére értem, egy szóval: elképesztõ. Minimum év játéka, de sztem az eddigi legjobb Bioware játék. Tényleg csak röviden:

Pro:
- összetett, jól kidolgozott világ
- jó történet (mégha sok mindenben néha klisés, nagyon jól kitalálták a világot)
- rengeteg felé ágazik el a történet, (csak a végén vagy 6 féleképpen dönthetünk)
- gyönyörû grafika
- változatos társak, mindenki egyedi saját célokkal
- hosszú játékidõ (85 óra alatt értem a végére)
- kiváló, taktikus harcrendszer
- kifejezetten nehéz a játék még normálon is
- a társak egymás közötti interakciója, ami gyakran vicces szituációkat teremt
- rengetegféle befejezés

- és még lehetne sorolni napestig

Nem igazán tudok negatívumot említeni, talán annyi, hogy:
- a fordításra kicsit több gondot fordíthattak volna, néha nagy tré.
- egy-két helyszín (pl amikor véletlenszerûen támadnak ránk) túlságosan hasonlítanak egymásra, nem túl szépen kidolgozottak
- néha túl sok volt a mászkálás (Mélyutakon pl.)

Szóval rettentõen jól sikerült a játék, egy 97%-ot adnék rá.
Ui: a könyvet érdemes elõtte vagy talán még jobb közben elolvasni, nem egy kiemelkedõ regény, de Loghain-t teljesen máshogy fogjuk után látni.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Nem a végigjátszást számolja, hanem, hogy mennyi vívmányt értél már el.: D Amikbe alapból megvannak az elõtörténetek különbözõ fajtáji is, szóval elég sokadjára fog sikerülni a 100% 😄 Am kinek mennyi van?😮😄
PAtr0n
Ahamm értem most már. Köszönöm a postokat!
Megnéztem hol tartok. 9%, és már 32 órát játszottam. El sem tudom képzelni, mennyi lesz ez a végére. Azt hiszem egy darabig le fog kötni.

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

Basszus de most komolyan én erre miért nem jöttem rá eddig? xD azt a mindenit neki xD
Hát nem tudom, hogy Eredeti játéknál hogy mûködik de én nekem sikerült a dlcket Hekkr leírása szerint nézd meg a honlapján ha már nagyon nem tudsz mit csinálni #9063-ban ott a linkje
Terminátor14
Ez elég egyszerû, ha így túl könnyû, akkor ne használd 😄 Akár el is adhatod õket..

CSAK a Fradi

Egyébként h lehet ki kapcoslni a dlc-ket?
Ugyanis nekem ez így túl könnyû, ne értsétek félre hogy arcoskodásból mondom, de ezeket a tárgyakat megkapod már az elején, és szinte majdhogynem végiglehet tolni a játékot velük, a Rouge-om a pengével amit kaptam nagyobbat ütött, mint Alistar, Lotheringbe már simán kiütötte a 20-25-t egy ütéssel, amikor alapból ütött vagy 10-15-t még akkor. Ezeknek szerintem túlontúl nagy jelentõségük nincs csak már túlzottan is könnyítik a játékot. Még az Erõd meg a Palának látom értelmét ezek közül csak, mert a többivel alapból megkapod a tárgyat. Véleményem szerint dobhattak volna egy kis küldit mindegyik megszerzéséhez, máris jobb lenne. De ez csak az én véleményem.
Fantusz
Enyészetbe kerültök, ahonnan kijutni csak úgy lehet, ha szert teszel néhány alakváltó képességre.
Ez csak ideiglenes, az enyészetbõl kilépve megszûnik (egér, szellem, lángoló csontváz és gólem forma).
A körtoronyból kijutni csak a küldetés teljesítésével lehet, gyógyital, mana ital legyen elegendõ.

Idézõkörhöz van egy jegyzet, nem mindegy milyen sorrenben érinted meg a tárgyakat, ha villámot kaptál rossz a sorrend.
Nem három idézõkör van, hanem négy, a nagyediket úgy lehet aktiválni, ha mégegyszer végigjátszod az elsõ hármas sorozat feladványait.

Terminátor14
Nem, ha majd tovább mész ezen a részen, akkor lesz egy kis kalandod az enyészetben, ahol több helyszínt kell meglátogatnod és ott fogsz majd 4 alakváltást tanulni, amik persze csak ott mûködnek. Ezekre lesz szükséged a továbbjutáshoz. (csak az Enyészetben)

Az az idézés pedig egy elég bonyolult dolog, ha érdekel ,akkor olvass utána végigjátszásban 😄D

CSAK a Fradi

PAtr0n
Szóval majd Harcosbércben lesz a láda. Köszi.
Hogy érted, hogy mind a 4 alakváltsáom megvan? Amit Morrigan is tud? (Pók, Medve stb...?)
Ez a Wynne nagyon szimpi karakter, tetszik, hogy rögtön tudja az összes gyógyítást, és feltámaszt. Be is állítottam a taktikába a csapat buffolását és gyógyítását. Morrigannal együtt hátvédnek/támogatónak tökéletesek.
A mágikus kapu után rögtön van egy idézõkút, amit megérintve létrejön 3 idézõkör(?), illetve ezzel kapcsolatban találtam egy tanítást is egy könyvben. De ha megérintem ezek valamelyikét, csak megráz. Pontosan mire lesznek ezek jók?

[P35-DS3][E6750][MSI4870OC][4G HyperX][Seasonic SS-500HT] \"Az igazi szerelem a beteljesületlen szerelem\"

wedge31
Nincs bent a elérhetö tartalmak között semmi ? ez érdekes ,mert ott kéne lennie a golemesnek és a harcosbércnek ,ebböl a golemes ingyenes tehát azt azonnal tölthetnéd le.

A tárgyak ,páncélok automatikusan bekerülnek az inventorydba

In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.

Szia! Ez nekem még mindig magas!
Feltelepítettem a játékot, aktiváltam a saját fiókomat.
Bementem a letölthetõ tartalmakba és azt mondtam kód megadás.
Átdobott a Bioware Social Network-re egy olyan oldalra amin azt írta Kiváltás Promo Code. Oda mindent be is írtam, közben látszott az e-mail címem és hogy bevagyok lépve.
De a játékon belül nem történt semmi. Nem kerültek be semmi a letölthetõ tartalmak közé. Most akkor mibõl látom, hogy sikerül-e? Egyáltalán hogy kellene megkapnom a tárgyak?
A páncélt, a Dalish gyûrût és a többi tárgyat? És Palát?
Mivel tudom leellenõrizni hogy jól csináltam?<#help>
A stratégiai útmutató már fel van téve Hekkr oldalára olvass vissza, link is van. (#9063)
TopGun
Hi! a 400 oldalas strategiai utmutatot nem tudnad feltenni az oldaladra?

Amikor azt hiszed, hogy van egy kis szerencséd, az élet odajön és széles vigyorral pofán rúg!

Risu Führer
köööszi

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

wedge31
Most komolyan ez olyan nehéz ? én fogtam egy ceruzát meg egy papirt és 10perc alatt megvolt a hid és a sikerélmény.

Fantusz
Fõkarakter áll a hídon a márom segéd ficánkol a köveken - logikai játék, van róla a neten keírás, s kép is.
A google többet segít.

Terminátor14
1. Move characters to R1, R2, L3.
2. Move one character to S1.
3. Move character on R1 to L6.
4. Move character on S1 to S2.
5. Move character on L3 to R4, then R2 to L1.
6. Move character on S2 to S3.
7. Move character on L6 to R5, then R4 to L5.
8. Cross the bridge.

CSAK a Fradi

Risu Führer
Andrasre urnáját keresem és a Mércében vagyok. ott az egyik szobában átjárót kell csinálni. mire kell ráállni hogy át tudjak menni rajta?

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

Fantusz
Szia Kriszta!
Miután feltelepítetted a játékot, lesz egy "saját profil" menü, amit egy email cím megadásával akativálhatsz.
Néha jólesok átböngészni az elért vívmányokat, a többi lehetõséggel ezidáig nem foglalkoztam.

Dlc-ket elvileg bármikor fel lehet rakni, a patchelés sem létfontosságú ennél a játéknál, nem jellemzõek a hibák, s a javítások is könnyítenek a játékmeneten és a dlc-k is.

Értem, köszi szépen!
wedge31
Én mivel már a karakter generálot is használtam itt csináltam a fiokomat.
Utána ahogy irtam letöltötem a dlc-ket illetve beirtam a kodokat a páncélhoz.
A patchet a legvégén tedd fel szerintem.

Igen eredeti, ahogy mondtam, a cd galaxisból rendeltem.
De CE és ahhoz bizony full angol kézikönyvet adtak!
És az mindegy hogy mikor aktíválom a letölthetõ tartalmakat?
Foltozás elõtt vagy után? Vagy ennek nincs jelentõsége?
Csak azért kérdezem, mert a foltozás miatt nem szeretném esetleg, hogy kétszer kelljen megcsinálni.
wedge31
Ha eredeti ahogy mondod ahhoz magyar nyelvü füzet jár.
Profilt meg a szokásos modon e-mail cim ,jelszó megadásával tudsz csinálni mindegy hogy a telepités elött vagy után.

A letölthetö tartalmakat pedig értelemszerüen a letölthetö tartalmak menüpont alatt tudod majd letölteni ha bejelentkeztél.

Egyáltalán hogyan kell a letölthetõ tartalmakat elõhozni?
Tudom, hogy levan írva minden angolul, de nekem eléggé kínai.
Mikor kell létrehozni a fiókomat? A telepítés elõtt vagy után?
És most akkor milyen fiók kell EA vagy Bioware?
Nagyon szépen köszi!
És a letölthetõ tartalmakat, mint Pala vagy a ME 2 páncél mikor kell feltenni? Foltozás utána vagy elõtte?
Õszintén szólva még sosem telepítettem olyan játékot amihez felhasználói fiók kell. Még azt sem tudom a játékot, hogy kell feltenni!
Eredeti CE-m van. Segítenél?
A "nem indul"-ós bug csak az 1.01a patch után jelentkezett, utánna már nem, kijavították...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Ilyen sorrednben kell feltenni a javításokat:

1.01a
1.01b
1.02

És menni fog. Nem fog kelleni a vcredistet frissíteni vagy letölteni.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Nem egyedüli eset! Asszem van több is ilyen a játékban. De ezen speciel behaltam... Nemtudom, hogy hogyan van eredetileg angolul, de nem is érdekel. Ismét el kell hogy mondjam, a fordítók szakítottak a hagyománnyal, és ezúttal kitûnõ fordítást csináltak. Hiába beszélem 100% az angolt, mégse tudnám ezek után angolul élvezni a játékot...

Sziasztok! Egy kis segítség kellene!
Eléggé megvagyok lõve a patch-ekkel.
Úgy tudtam kettõ jelent meg eddig, de a neten hármat találtam.
Találtam 1.01a-t 1.01b-t és1.02-t. Azt tudom, hogy az 1.02 a második, de két elsõ közül melyiket kell felrakni?
Mindkettõt vagy esetleg az 1.01b-ben benne van az a is?
Egyébként az 1.02 nem tartalmazza az elõzõket?
Illetve kérlek, mondjátok meg, nagyon nem értek az ilyesmihez.
Ha a foltozás után nem indulna el a játék melyik vcredist-et kell letölteni sima xp-hez?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
wedge31
<#nevetes1>

Fantusz
Láda Harcosbércen lesz, ha a küldetést végigcsinálod (dlc).
Sten szereti a süteményt, Wynne titokban alkoholista, Oghren nem titkolja, hogy szeszkazán.

A körtoronyban kerülsz az enyészetbe, minden stat ponthoz lehet 2-3 pluszt gyûkteni, futni kell néhány kört a helyszínek között, mert csak akkor lehet megcsinálni, ha mind a négy alakváltásod megvan.

Taktikát érdemes behangolni, a space így is alap lesz, de legalább néhány dolgot csinálnak maguktól a segédeid.
Wynnet állítsd gyógyítónak, Morrigan támogató, Alistair védelmezõ, stb.
Lehet finomhangolni a cselekedeteket, mindenkinél alap, hogy bizonyos HP alatt igyon gyógyitalt, mágusok lirium fõzetet, ezen túl is sok hasznos mûvelet veállítható, de nem tökéletes a rendszer, vannak benne jócskán hiányosságok is.
Wynne esetében elég részletesen be lehet állítani a taktikát, a többieknél alapból elég kevés mûvelet fér be.

PAtr0n
Köszi a válaszokat, akkor gondolom majd csak rálelek olyan hullákra amikben van ilyen epe-cucc.
Fantusz: Jó hogy írtad azt a bugot, most már minden megcsinált side-quest után visszamegyek felvenni a reward-ot biztos ami biztos. Az enyészet hol is van pontosan? Nekem még ez a sárkány is feladta a leckét, de rájöttem más harcokban, hogy a space nyomogatása és újabb parancsok harc közbeni kiadása elegedhetetlen. A taktikák beállításával még nem volt kedvem bajlódni, de majd próbálkozok azzal is.
Viszont most jöttem rá, hogy a kutyával lehet kerestetni cuccokat. Annyi sz*rt hozott már tele a zsákom(megrágcsált süti, régi borral teli üveg, de néha pénzt is hoz). Errõl jut eszembe, hallottam valami ládáról, amibe lehet pakolni az inventory elemeit. Ez valami mod, vagy elérhetõ a játékban?

Térjünk a lényegre! 😄DD

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

zyndar
Köszi a válaszokat. Nem vagyok otthon, ezer bocs.

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Fantusz
Csináld meg a Körtoronyban a küldetést, néhány hulla-alkatrész ott is lesz, a többit meg a kastélyban össze tudod majd gyûjteni.

Nálam van egy bug: nem tudom halmozni a küldetéseket, s együtt leadni, mert hiába csináltam meg többet, csak egyért fizetnek, így ha megvan a 9 hullaepe le kell adnom.

A sárkánnyal kapcsolatban: az enyészetben sok stat pontot össze lehet gyûjteni, ha minden zugot bejársz, (kezdj az éjfattyak inváziójával), s érezhetõen erõsebb is leszel, no meg néhány szintlépés is sokat számít.
Az elfeknél lévõ sárkány igencsak gyenge elit, abban a romban is lesznek sokkal veszélyesebb ellenfeleid.

Sir Quno Jedi
Dual-WIled legjobb! Olyan, mint a cséphadaró és ha rugó, akkor még bénít is, utána meg krit minden ütése. Abszolúte halálos.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Vagy 9, vagy 18 trutyit kell leadni ahhoz a küldetéshez, az utóbbihoz értelemszerûen nagyobb reward társul.
Lesznek még ilyen holttestek késõbb is a játékban.
De a kilencet már Redcliffe Castle-ben is össze lehet szedni, ha az ember (törp, elf, stb...) felmegy az emeletre. Csak vigyázz, hogy ne szaladj túl elõre, a vár urának lakosztályába, feltéve, hogy nem gonosz karakterrel játszol 😊
PAtr0n
Nahh, Redcliffe falu védelme után az Elfekhez indulam kalandozni (várba direkt nem mentem még be), de rájöttem, hogy elég harmatos vagyok még az elf rúnákban azt a sárkánykát ledöfni, ezért inkább visszajöttem. 9 és 10-es körül van a csapat átlag szintje, gondolom oda ez még kevés lesz (hard fokozat). Lehet inkább a körmágusokhoz megyek következõnek.
Viszont van redcliffe falujában a tisztelendõk tábláján 3 feladat. 2-õt megcsinálok, de a 3-dikat nem értem, nem találom. Valami hullákból kell 9 fiolányi epemintát hozni. Milyen hullákból? Esetleg azokból kéne, amik az egyik elõbb említett küldiben voltak?
A pénz elég lassan gyûlik ebben a játékban, pedig de jó lenne beõle picit több.

Fantusz
Le van írva.

Kettõs fegyver mestere:
szükséges: 12. szint, 36 ügyesség, mesteri harci gyakorlat.
A karakter elég ügyes ahoz, hogy mindkét kezében teljes méretû fegyvert tartva küzdhessen.
A kétkezes harchoz kapcsolódó állóképesség levonások így csökkennek.

Ezen a képesség elsajátításának a legmagasabb a követelménye a csoportban, a forgószél támadás megtanulásához már elég 30 ügyesség, és a mesteri harci gyakorlat.

Ez történetesen ott van a követelmények között 😊

Egyébként jópofa dolog a dual wield warrior, nem biztos, hogy a leghatékonyabb, de én remekül elszórakoztam vele.
zyndar
Figyu, mindig hasznos dolgokat írsz ide, csak megkérdezem: honnan veszed ezeket az értékeket? Az addig oké, hogy a skilleknél esetleg a cuccoknál oda van írva, hogy melyik képességbõl mennyi kell, de pl. "Dual wield-nél 36 ügyesség szükséges, ha mindkét kezében teljes értékû fegyverrel szeretne harcolni." Na ezt kiszámoltad vagy valahol cukkumpúder le van írva?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Fantusz
i kell próbálni a dual wield-es warriort, utána véleményezni <#crazya>

Való igaz, hogy nála azügyességet is fejleszteni kell (melllesleg a pajzsnál is van dex követelmény), de az ügyességre áldozott pontokért cserébe minden ütése betalál, támadások elõl jobb eséllyel tér ki, mint a többi harcos, az alapsebzése kisebb ugyan, de hármat üt annyi idõ alatt, amennyi alatt egy nagykalapácsos warrior egyet.

Ügyesség harcosnak is kell.
Még a nagykalapácsokat, pallosokat használó harcosnál is érdemes legalább 20-ig felhúzni, különben többször üt mellé, mint talál, ráadásul gyorsan rommá is verik a karit a zero kitérés miatt.
Pajzsos karakternél követelmény a minimum 26-os ügyesség a pajzshasználat csoport maxolásához.
Dual wield-nél 36 ügyesség szükséges, ha mindkét kezében teljes értékû fegyverrel szeretne harcolni.

Harconál, ha nem szeretne fölösleges képességekkel indulni a játékos:
Kétkezes fegyver - törpe nemes
Pajzs+kard - nemes ember
Dual wield - városi elf

Fantusz
Szerencsevadásznak 20 erõ bõven elég, ezt is a páncéhasználat miatt vagyunk kénytelenek rááldozni.
Ehhez a karakterhez nem illik a masszív, nehézpáncél, de még a közepes vért sem létszükséglet, a magas ügyességbõl adódóan jó eséllyel elkerüli a támadásokat.

Én a Toronyban szeretek kezdeni, ott kapod Wynne-t plusz a Fade-ben rengeteg plusz pontot lehet szerezni ami szintén jól jön.

Why so serious?

Nem volt rossz, meg az a támadás amikor a pajzzsal lebénítja jól is jött, csak én elkúrtam a karaktert, mert nem raktam dörzsöltségre, meg a befolyásra sem.
Terminátor14
Nekem az elõzõ végigjátszásom kard+pajzs-os harcos volt, és nagyon is jól teljesített. Van ott egy-két ügyes képesség, pl egymás után 4 támadás 😊 Szóval az sem egy rossz választás.

CSAK a Fradi

Köszi!

Elõször én is a toronyra gondoltam, aztán az elfekre, mert elõzõ karimmal egybõl Redcliffe-nek estem, õs hát az udvarban az a bosszúálló nevû csóka elszórakoztatott egy jó darabig. 😄

Egyébként most én is nehézpáncélt és kétkezes fegyvert akarok, így lesz egy tankom, csak gondoltam megkérdem, mert az elõzõ karimat sikerült elcsesznem, köszönhetõen annak hogy a befolyásom 0 volt. Sajnos itt nincs tudatirányítás mint a Kotorban volt.
Mindkét kézben egy fegyver (leánykori nevén dual wield) szerintem rossz választás egy harcosnak mert annak a skilljeihez dexterity kell, viszont a jó kardokhoz meg magasabb strength (meg egy harcosnak alapból strength amire szüksége van) így két dolgot is emelned kéne, mellette meg harcosnak a magas constitution sem árt. Szóval szerintem az nem jó választás. A másik 2 már oké, én személy szerint a kétkezes fegyvereket preferálom, rohadt lassan üt velük de akkor aztán jó nagyot. De Alistair kard+pajzs kombóval ment nálam és õ is elég jó volt a végére.

Why so serious?