Dragon Age

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terminátor14
Erre elfelejtettem válaszolni 😄DD

Nem tudom, hogy mi lett volna, ha nincs jelen, de úgy voltam, hogy viszem magammal ,mert más nem tud nyitogatni meg csapdákat hatástalanítani.

Az öreg boszi sem volt jelen, a táborban mégis közölte, hogy tud mindenrõl és azonnal elmegy 😄 Nekem amúgy csak Zevrannal van bajom, õt k nem állhatom, a többi karakter viszonylag tûrhetõ, bár Sten sem egy nagy kedvenc 😄

CSAK a Fradi

Terminátor14
Szerintem döntsd el Te, hogy melyik szimpi, és akkor aszerint kell fejlesztened 😊 Pl én most egy nehézpáncélos, kétkezes kardot hordó vadállatot csináltam, akinél igazából csak az erõ a lényeg, szóval nagyot sebez és bírja az ütéseket 😄

Ha kicsit taktikusabbat szeretnél, akkor is találsz olyan összeállítást, ami tuti szimpi lesz 😊 Specnél szerintem a tomboló meg a bajnok a legjobb, de ez megint attól is függ, hogy mit is szeretnék csinálni.

Ahogy a kotorban, úgy itt is fontos, hogy mikor mit válaszolsz. Egész városok léte bukhat ilyen dolgokon 😄 Arról nem is beszélve, hogy a csapattagok is elhagyhatnak, ha olyat teszel, ami kiaaksztja õket. Szóval csak okosan 😉

Sorrendet igazából nem tudok, én úgy szoktam, hogy elõször a Mágusos fõrészt csinálom meg, mert ott sok plussz pontot lehet szerezni a tulajdonságokra, így egy jóval hatékonyabb karival lehet nekilátni a többi helyszínnek. De érdemes csapattársakat is toborozni 😊

CSAK a Fradi

Sziasztok!

Ember harcos karakterrel vagyok, és az lenne pár kérdésem, az elsõ, hogy mire érdemes fejlõdni, fegyver+pajzs, kétkezes fegyverek, vagy mindkét kézben egy-egy fegyver?

Harcosként milyen specializációkat érdemes választani?

Milyen sorrendben érdemes haladni a helyszínek között?

A kotorban volt, de itt van valamiféle jelentõsége annak, hogy pozitív vagy negatív megoldásokat választok egy-egy küldetésnél?
Ha nincs jelen nem támad meg, engem legalábbis nem támadott, Waynet meg addigra rég megöltem. Nekem Allister unszimpi, egy tipikus loser.
Terminátor14
Szerintem elég meggyõzõ voltam, de mégis rámtámadt. Bár nem tudom, már nem emlékszem.

Zevran pedig alapból unszimpi kari, úgyhogy ki akartam nyírni rögtön, csak véletlen mellé nyomtam, így végülis futni hagytam 😞

CSAK a Fradi

Lelianat nem bukod az urnánál ha meggyõzõ vagy. Zevrant miért küldted el? Õ sem árul el ha megbarátkozol vele hehe...
Terminátor14
Jahh bocsi, én egydarab kétkezes kardot adtam neki, a Csillagagyart 😊 Szal ezért üt lassabban, egy akkora fegyvert felemelni se kutya 😄D

Managert most nem tolom, nagycsapattal már jól ment, viszont a Fradival még mindig nem az igazi, kicsit elment tõle a kedvem 😊 Meg most ezt a kis rpg-t már harmadjára pörgetem egymást után, nagyon beszippantott.

CSAK a Fradi

offkorzreg
és ha nehezebb páncélt akarok hordani,akkor csak kell erõre rakni,szerencsevadázs esetében is,nem?😮

zyndar
Miért ütsz lassabban? Nem látok olyan skillt ezeknél a speckóknál, amik lassítanának. És én nem kétkezes, hanem két egykezes fegyverre gondoltam a dual fegyver megnevezéssel 😊
(Gondolom a managert hanyagolod mostanában te is)

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

offkorzreg
vicces egyébként 7es szintõl már elérhetõ a párbajhõs és a bárd specializálódás is,pedig nem beszéltem még Lelianaval sem róluk,az elõzõjátékomban váltaz ezek elérhetõkké,talán azért maradtak meg?

Terminátor14
Ez egyértelmû, de nem szokásom visszatöltögetni, ha így kell lennie, hát legyen 😊

Túlélem nélkülük, bár vicces, hogy Zevran-t is elküldtem...

CSAK a Fradi

A dolog egyszerû, a szent hamvak elõtt ments , csináld meg amit Kolgrim mond vedd fel a speckót , ments és töldsd vissza az elõzõ mentést, és voila elérhrtõ a speckó ( mivel amit egyszer megszerzel az onnantól elérhetõ, sõt a többi karakterrel is ).

Terminátor14
Én most pont úgy tolom, ahogy te írtad, kétkezes harcos elffel. Viszont én Wynne-t elvesztettem sajnos, pedig nem volt a csapatban, de késõbb odajött a táborban és mondta, hogy szia 😄
Amúgy nem látom túl nagy elõnyét a dolognak, meg így, hogy elvesztettem miatta két csapattársat...
Amúgy maga a kari nem rossz, a sebzése nagyon komoly, de nagyon lassan üt és nem mindig talál, szal két oldala van a dolognak 😞

CSAK a Fradi

Még mindig nincs Ostagar 😞
Nekem megvolt a Reaver most az utolsó végigjátszásnál, nem maxoltam ki teljesen csak 3 szintet vettem fel belõle(a gonosz Allisterrel hehe). Van olyan mint bármi más, mondjuk a templárius, de semmi extra. A megszerzés módja hangulatos. A harcos specek közül leghatékonyabb a bajnok. Wayne elvesztése nem nagy pukk ha Morrigan ott lesz a végén hogy spirit healer legyen. A mass heal mindenképpen kell ha nem akarsz állandóan vedelni, Wayne elõnye ennyi hogy neki megvan alapból. A berserkernek alapban regenminusza van, nehezítésnek jó választás míg ki nem maxolódik.
zyndar
Reaver specializációról van valakinek tapasztalata? Olvasom, hogy a megszerzése körül is elég sok a mizéria, emiatt azért Wynn-t nem akarnám elveszíteni. Mondjuk õt csak akkor, ha ott van, Leilana-nak meg hazudni kell a táborban. Ha a mostani után végigvinném esetleg mégegyszer akkor egy dual fegyveres harcosra gondoltam, reaver és berserker speccel. Van valakinek ilyen karija?

"A fociban az a lényeg, hogy a labdát ahhoz passzold, akin ugyanolyan szín? mez van, mint rajtad.Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad." Hofi

Fantusz
Nincs negyedik sírkõ, az utolsó páncéldarabot az õsi romban találod egy zárt ajtó mögött, amit rituáléval lehet kinyitni.

balee4
A legelsõ teremben, ahol több Körmágus is van, van egy zárt ajtó, azt megérintve megjelenik egy démon, õt kel legyõzni.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni,az elfeknél az erdõben megtaláltam 3 õs sírkövet,de a negyediket sehol sem találom.Az elsõ egy hegyoldalban van a második a remetétõl nem messze,a harmadik pedig a romok lejáratánál.4?
Ja a szobroknál a lépcsõnél legalul az ajtót megérintve ahol a gyerekek voltak jönni fog egy ellen a sárkányölõ karddal(van 10-12 sárki a gémben, felejtõs de funny).
Szobrok.. elõször a tálast érintes, aztán a felfelé mutató kardost majd a lefelé muatatót. Haladj tovább és lesz egy pajzsos szobor is késõbb, ha megérinted kiírja hogy változott a quest. Ha megbasz az áram valamelyiknél akkor elrontottad a sorrendet vagy2x érintetted meg valamelyiket.
Dörzsöltségrõl...30ig érdemes növelni addig is csak nyitás miatt. A dexbõl találsz, semmi gyakorlati haszna nincs a 30 feletti dörzsinek mivel harminc is elég mindenre. Ez a gond végülis a kalandorral ha pc.. kétfelé megy a pont. Emellett kénytelen vagy erõre is tenni vagy elvisz az elsõ nyári zápor(vért miatt).

Kitekertem negyedszer, totál negatívan, illetve Ogrent nem áldoztam fel mert pont rajta volt a legjobb kardom hehe. 1320 pont az 1600ból, hagytam Loghaint sztárrá lenni. Allistair kivégzésérõl egy büdös szó se hangzik el, emiatt csalódott vagyok. A többi kb jó volt a befejezõ szövegben.
Valami irgalmatlanul nagy varázserõm volt a végén, 75+43 azaz 118 ami takaros. Kivárom az Ostagart és nekifutok ötödször kétkezes fegyós bandával.. majd viszem Waynet és gyorsít ha nagyon nem megy hehe 😛
zyndar
Üdv Urak!
Kérdés: jól tudom, hogy az íjak esetében a short- és longbow sebzésénél a dex és a str 50-50%-át veszi alapul, a crossbow-k esetében pedig 100% dex? Csak mert azt is olvastam valahol, hogy nem mûködik normálisan a számolás és jobban megéri, ha nem crossbow-t használ az ember.
Egyébként kicsit addiktív a játék <#vigyor>

Köszy Fantusz
Értem már szóval akkor ügyesség legalább 36 ig többi dörzsöltségre toljam és a halálos skillt mindenképp húzzam ki 😄
Fantusz
Nem - törrel az ügyesség a sebzésmódosítód.
Kard, buzogány, fejsze sebzésmódosítója az erõ, ezeknél a fegyvereknél lehet majd a dörzsöltséget alapul venni a sebzésnél.
Kb. 5-12 szint között úgy láttam jobb, ha két erõs tör van a kézben, mint a kard+tör páros, ilyenkor az ügyesség lényegesen magasabb az erõnél, a dörzsöltség-érték még nem sebzés befolyásoló.

Szerencsevadász a dörzsöltség mértékétõl függõ bonuszokat kap különbözõ képességekre, azt is fejleszteni kell, de kezdetben az ügyesség a fontosabb, 36-ig mindenképpen fel kell tolni.

Ajánlom a dualos városi elf warriort is, ha valaki a kétkezes harcot kedveli.
Befolyásolás, és pillangóvágás a két induló képessége tehát nem kap fölösleges skillt, mint mondjuk a human nemes, aki pajzshasználattal kezd.
Gyors, hatékony harcos ügyességre+erõre kell fejleszteni.
A szerencsevadász képességcsoportot természetesen nem kaphatja meg, de a kettõs fegyver csoportot 12-es szintre ki lehet maxolni vele.
Az alapkövetelménynek számító 36 ügyesség miatt szinte minden ütése talál, õt viszont nehezen tudják megütni, az amúgy is gyors stílushoz még a lendület képesség is ad bonuszokat.

Megtörtént, de akkor sem történik semmi.
balee4
Van egy 4. szobor, egy másik teremben. Sorrendben kell megérinteni õket.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

SötétBarom
Van egy skill, ami után már nem a strenght-bõl számol.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Sziasztok! A körmágus toronyban van 3 szobor ami szikrázik ha hozzá érek és nem történik semmi. Ezt a küldit kitõl kapom meg, valamit elnéztem?
Akkor ezt most már tényleg nem értem:S
Szóval akkor ha két kard lesz a kezemben akkor már erõt méri ugye? Akkor nem kéne csak tõrökkel mennem? Hisz annak adja ügyességbõl és dörzsöltségbõl a pontokat.
balee4

balee4
Legyõztem egy Gaxgang nevû dögöt, kurva jó pajzsot dobott. Meg megtaláltam Duncan pajzsát is, egész jó ez is.

Sziasztok!

A köv. konfigokon elfut a játék? (Nem kell max grafika, nálam a játékélmény mindent felülbírál)

1.) AMD 64 bit 3000+ (1,8 GHz), 1 GB RAM, GeForce 9500 GT 1 GB DDR2, Windows XP
2.) Intel Dual Core T2390 (1,86 GHz, 64 bit), 2 GB RAM, Intel GMA X3100, Windows 7 Ultimate 64 bit

Elõre is köszönöm a válaszokat!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Sziasztok!
Megvan valakinek az eredeti Dragon Age? Mert akkor elküldhetné a magyar feliratot tartalmazó fájlokat ide [email protected] elõre is köszi.
A kétfegyveres harchoz jóval több idõ kell, mármint hogy beérjen. Lehet menni 2 karddal meg fejszével de tõrrel 3x beüt míg karddal egyszer. Ha a tõrök fel vannak cuccolva rúnákkal akkor a sebzés is eltolódik a több ütés miatt a tõr felé... Kisebb az esélye a melléütés miatti nullsebzésnek is egységnyi idõ alatt. Emellett az ügyességes karakter védõje sokkal nagyobb lesz a végére.
A kétkezes fegyverek gyk hulladékok, könnyen üt mellé, lassú mint a tetû... Mind1, majd meglátom ötödikre, hátha azzal több lesz a kihívás.
Külömben az a legjobb ha már a játék felénél tudja az ember hogy ki lesz ott az utolsó harcnál.
SötétBarom
Eszembe jutnak a régi szép idõk a Dio2-es barbárral, akinél egyszerre kettõ kétkezes kard volt és ledarált mindent a gecibe XXXDDD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Fantusz
Lelianat legtöbbször átlépeztem két törre, íjjal nálam is sokat bénázott - különösen zárt térben - törrel meglepõen ügyes.

Törnek az ügyesség a sebzésmódosítója, kardnak, buzogánynak fejszének az erõ, így kezdetben a magas ügyesség miatt lehet jobb két tör, mint a kard+tör varia.
Penge, vadember bökõje, Olaf becses sajtszeletelõ kése amik szóba jöhetnek, illetve Ozammarban lehet(ne) venni egy bicskát, de az szinte megfizethetetlen, 130 arany körüli az ára.

A kettõs fegyver mestere képesség kell ahhoz, hogy mindkét kézben teljes értékû fegyver (kard) legyen, ennek 36 ügyesség az alapfeltétele, a többi pont mehet a dörzsöltségre.

Fantusz
Sajnos mostanság az egyszerû kiegészítõ modok, dlc-k vannak divatban a kiadóknál, ami részükrõl érthetõ, játékos szemszögbõl nézve fájdalmas.
Elkényelmesedett a kiadó, ezidáig két olyan modot kaptunk, amihez küldetés tartozik, s a kettõ összesen talán jelent egy órányi plusz játékot.

Néhány hónapon belül jó lenne egy expanziós lemez is, plusz 8-10 órányi játékidõvel, vagy legalább egy komolyabb dlc.
Félreértés ne legyen, hangulatos, jó az eddig megjelent két mod (Harcosbérc, Pala), de nagyon rövidek.

Felteszem olyanra véletlenül sem számíthatunk, hogy a történetet pörgessék tovább (Morrigan és a demonbaby), ezt jó esetben meghagyják a második részre.

Deadly a skill neve asszem, magyarul halálos. A zárnyitások feletti sorban a 3. A peccs a dex damage-en segít az biztos mert az se volt jó.
Help kéne.. a tónál a kocsmárostól el lehet lopni egy átkozott tárgyat, próbálta már valaki hogy mi történik késõbb a tolvajjal?
Az melyik skill amirõl beszéltek a szerencsevadásznál? Hogy a cunnongból nyerje a sebzést? Nem az 1.02es patch segít ezen?
Az ötödik újrajátszásra készülök hehe.. van ott még potenciál a játékban.. lassan jön a Return to Ostagar is remélem.
SötétBarom
Try again! 😄

Neeee... vége ennyi... kijátszottam... kár. Évek óta nem volt ilyen jó játék...
Na azt nem próbáltam de az animáláskor ugrik a summon az biztos illetve van egy exploit hogy gyorsan megynyomod egymás után a summon gombokat, és lejön 2 ha van rá staminád. Lehet javította a peccs, nemtom. Summon és animate nem jön egyszerre az tuti, oda-vissza elmegy az elõb idézett.
SötétBarom
Miért? Ha két ranger van, akkor sem lehet 2 summon?

Ja nem lehet kettõ summonod ne is erõltetsd, még halottanimáláskor is elmegy az idézett lény.
Ellent kell mondanom, az íjászattal legkönnyebb a játék... Taszítás rúnája, álomvarázs, rémálom, vgay fagyvihar amivel megosztod az ellent.. lényeg hogy ne egyszerre érjenek oda hozzád - az elleséges casterek nehézsége nullára redukálódik, a fõellenfelek szintén mert hiába lök fel, nem kell hozzájuk odarohannod hogy üssed... ugyanez igaz az ellenfelekre is, nem kell odafutnod hogy valakit megments, harmadik végigjátszásom ijásszal voltmert messzirõl lelövöd mire más odafut. A harmadik végigjátszásomkor ijász harcos voltam, és Leliana is arra lett gyúrva félig meg nyivákolásra. Botrányosan könnyû volt, pedig pont azért csináltam így hogy nehezebb legyen... sebeztem ijjal 400 körül a gyilkos nyíllal... Most casterrel olyan 360 körül sebzek max de nincs kin tesztelni mert nincsen annyi ÉPjük. Álom, sebezhetõség, majd rettenet, szellemsebzõs cuccokban 122es spellpowerrel.. Abszolut ne törekedjetek tápra, anélkül is maximálisan játszható. Hardon már jobban kell taktikázni benne.