18612

Dragon Age banner kép
Megrendelhető magyarul: 576KBYTE és a CD GALAXIS

Ha a patch után nem indulna, KATTINTS IDE

| SPECIALIZÁLÓDÁS | AJÁNDÉKOK |
  • Pista báá
    Sziasztok!
    Azzal a gonddal kerestem fel a forumot mert már rögtön az elején elakadtam.A pagonyelfeknél küldiznék de valami fehér agyart kér már kerestem vadonban mindenhol de nem találom.Van valami mágikous gát is amin át se enged.Meg az az Örült Remete is állandoan kinyir.Légy szives valaki mondja már meg mit kell csinálni.
    Előre is köszsönöm.
  • fnorbi89
    Ok. Felrakom illetve már volt fent. De akkor még működött a gép...
    Megpróbálhatom...

• Dante73
    Ember, ne csodálkozz!
    Több magos proci, dx9+ os videókari, és XP-t használsz... Azt nem erre a konfigra találták ki, hiába van sp3 rajta. Tegyél fel Vistát, vagy Win7-et első lépésben. Ha akkor is csinálja, akkor hardvergond. De ez nem valószínű...
  • fnorbi89
    windows xp sp3

amd phenom 9550 quad core 2,2 ghz
    2x1 gb ram kingston
    msi rx 3870
    gigabyte ma770-ud3

a videókártyának az alap driver-e (amit hozzá kaptam) van de újabbal is ezt csinálja.
  • ollie
    Minden driver a legújabb?

Pontos konfig és oprendszer?
  • fnorbi89
    Sziasztok! Két kérdésem is lenne.

Az első: a játék (jelen esetben a dao, me2, szóval újabb & "nagyobb" játékok) mindig lefagynak vagy elmegy a kép, ha elmegy a kép akkor hiába resetelek nem jön vissza csak ha ki-bekapcsolom. Bocs hogy itt kérdem meg de hardware topikon is kérdeztem már, itt viszont nagy a forgalom. Szeretném tudni hogy vkari, memória vagy mi más játszadozik...
    Mert nem jó 5 percet játszani mindjárt jön az expanzió is nekem kell e3 király karakter hozzá 2 már megvan(végigtoltam velük a játékot) már csak 3.kell

A második: Alistair küldetésénél mikor a növéréhez megyünk ott mit tudunk tenni??
  • Micsu
    Microprose játék okoztak nekem folyamatos álmatlanságot anno :) (kedvenc kiadóm volt :(:()
  • MerlinW
    90-es évek eleje volt a legdurvább:) Doom, Commanche, Mortal Kombar, Lost Vikings, Chaos Engine, A lucasarts kalandjátékok, SW szimulátorok.. áááh Igen, a mai játékok látványosabbak, nem jobbak, de legalább sokkal gyengébbek:) Persze újszülöttnek minden új, de 1-2 játékot leszámítva, mint Dragon Age, vagy Mass Effect vagy Borderlands nem sok játék vitt ele az éjszakába az elmúlt 10 évben.
  • himpike
    A Zavvi korrekt, 5-6 dolgot vettem már tőlük, postaköltség 1 font, kb 310 Ft.
  • Bhalage
    ne is moondd :DDD nagoyn regi szep idok
    de azert a DA:o is a jo jatekok kategoriajaba tartozik
  • SaGa
    Az enyém meg 40, de nemrég találtam a lomjaim között egy valahonnan leszerelt, 3 megabájtos, teljes méretű (2U magas) 5.25"-es hdd-t. Kb 3 kg...

Megj: az eddigi legjobb, leginkább emlékezetes játékok mind elfértek 1-2 floppyn maximum. Azóta jobbak nem lettek, csak látványosabbak....
    Emlékszem, amikor kijött a Wing Commander, teljesen elképedtünk a hatalmas, 3,5 megabájtos telepített méreten, meg azon, hogy minimum 386-os proci kellett neki a stabil futáshoz. A csodájára jártak...

Jobbat azóta se csináltak abban a kategóriában. A Wizardry 7 2db floppyn érkezett, a Betrayal at Crondor meg talán 4-en, bár ez utóbbinak volt CD-s kiadása is, de maga a program azon se volt nagyobb, csak adtak hozzá zenéket is...
    At X-COM Enemy Unknown is pár floppy-nyi volt, ha jól emlékszem.
    Azóta is mindenki ezeket másolja, meg a Doom-ot és a Dune 2-t...
  • MerlinW
    Pedig vannak jó öreg 10-20MB-os alkotások, amikkel egyik mai játék sem tudja felvenni a versenyt, de még köszönöviszonyban sincsenek:)
  • grebber
    1 font a pk és ez a 4700ft már azzal együtt van!Olvass mielőtt okoskodsz!
  • aztakaromhogy
    ja meg pk mellé vagy 4-5ezer
  • grebber
    Innn rendelve csak 4700FT
    Igaz ez angol de valaki aki megveszi magyaroknál biztos felrakja a fájlokat szívesen!
  • Fantusz
    Minőségnek ára van, amit játékoknál gigabájtokban is meg kell fizetni.
    Az őskori játékokat figyelmen kívül hagyva, néhány év alatt elértünk az egy CD-s mérettől a közel 20 Gb feltelepített tartalomig, s gyanítom lesz még tovább...

Első winchesterem 404 megabájtos volt
  • obe
    pedig micsoda elégedetten dőltem hátra kb 2 éve, hogy 1,4 tb-nyi hdd soha nem telik meg...ma már komoly helyproblémákkal küzdök, egy 20 gb-os játék elhelyezése szíven szúr:)
  • obe
    hmm...bár nem lepődnék meg, a játékhoz tartzó hd videók miatt ha jól sejtem, ma már minden játék szinte 10 gb feletti helyet kér
  • Murmur
    Az alapjateknak kell kb. 16 giga a dlc-kel, erre jon ra a kieg, gondolom.
  • MerlinW
    Nyugi, ebből 10GB az alapjáték.
  • obe
    jesszus...most olvasom hogy az awakening-nek 20 gb hely kell..egy kiegészítőnek
  • Murmur
    Beallitasok-Jatek-Feliratok: Parbeszedek es kiseroszovegek.
  • Bhalage
    megőrülök a brankás csatától :GG
  • Fery21
    Hello Mindenki. Hol tudom azt beállítani, hogy az összes dialógus feliratozva legyen?
  • himpike
    Senkinek hehe, végig az volt rajtam meg még 1 csapattagon, de fogalmam sincs hogy összeadódik-e az 5%.

Stenről:
    Sten a legkönnyebben meggyőzhető karakterek egyike, onnantól ahogy elmeséli mi lett a kardjával kb 10 perc 80 fölé emelni a bizalmát.
  • Fery21
    hello. Hol tudom azt beállítani, hogy az összes dialógus feliratozva legyen?
  • Gubberx
    :D:D:S.D:D:D::D
  • Pretorian
    Egyébként most elképzeltem, milyen dialógus ugorhat be, ha a blöki fellázad:

Blöki: (morog)
    Blöki: Hrrrrrrr....mrrrrrrrr...wauhhhhhh! Vau-vau! Gr....

1. Visszamennyé'.
    2. Szép kutya jó kutya.
    3. Mért nem hagytam hogy elaltassanak b*szki'.

• Pretorian
    Hát ha kap csemegét meg harci festést akkor nagyon kedves és hűséges állat tud lenni a blöki.
  • Sheltem
    Legalább a blöki hűséges mi? :)
  • Pretorian
    *is helyett és

A játék hosszúságához: Én az ilyen kaliberű játékokat szeretm az utolsó ezrelékig végigjátszani, ha nem is az első végigjátszás alkalmával, de mondjuk második nekifutásra. Mire elértem az Urn of Sacred Ashes-hez (aki végigjátszotta a játékot, tudja mennyi van még onnan hátra a fősztoriból) kb. 40 órám volt a játékban, és még egy rakás megoldatlan mellékküldetés figyelt a Journal-ban. És a 40 óra nem úgy jött ki, hogy beléptem a játékba, utána elmentem kaját csinálni, meg szarni, fürdeni, spanolni a szomszédba meg vissza, utána meg visszajöttem és folytattam: tiszta játékidőről van szó, normál nehézségen.
  • Solid Snake
    De jót röhögtem már "a hulláját lehugyoztam"
  • Pretorian
    Weh...Sten mekkora kocsog, osztottam neki az ajándékokat folyamatosan, tejbe-vajba fürösztöttem, csillogós páncélokba öltöztettem, mégis fellázadt ellenem...úgyhogy levertem, a hulláját lehugyoztam, felnégyeltem, is kiraktam elrett....na jó nem, csak levertem, és elismerte, hogy én vagyok a jobb. De már nem bízom benne, úgyhogy lecserélem a blökire.
  • PAtr0n
    Igen, gondoltam, hogy valakinek már ismert az "eljárás", de pont azért írtam le, hátha valaki így könnyebben megtalálja. Na meg persze sok olyan gamer van aki erre nem is gondol.
    Persze a kalmárövvel még több lóvé csikarható ki, de kinek van kedve azt mindig cserélgetni magán. :)

Nem tudom mikor fogom újrakezdeni, de valószínű következőleg vagy törpe "valami" vagy elf mágus leszek.
  • himpike
    Morrigannál akkor csak annyit tegyél be hogy aktiválja a miasmát és jóidő.

Patron, a trükk ismert, egyszerű exploitnak hívják mint ahogy az erőforrásgenerálást általában. Meg merem kockáztatni hogy nélkül is összeszedhető az a pénz, pusztán kalmárövek használatával.
  • Bucsek
    Igen tudom, csak a biowareen belül, de már megtaláltam :D
    A problémámra sajna még nemtaláltam megoldást :(
  • PAtr0n
    No ennek is vége.
    Nem volt rövid az én játékstílusommal. Egyesek vitatkoznak itt másokkal, hogy nem lehet ezzel 100 órákat játszani. Nekem majdnem 160at sikerült első végigvitelre. És még így sem lett meg az a vívmány, ami a teljesített questek-re ad. Pedig mindent ezerszer bejártam.
    lvl22 voltam amikor már csak a végső csata volt hátra, de azért előtte feltoltam magam a maximális lvl25re
    Hogy hogyan? Így:

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha sok olyan pénzünk van a játékban amit nem sajnálunk, vegyünk belőle sok elfgyökeret (jó óccsó, Pagonyelf táborban Varathorn-tól) és sok éjgalócát Ruck-től a mélyutakon (Orthan thaigben van, a questben próbáljuk nem megölni őt, mert akkor megszűnik a végtelen éjgalóca forrásunk). Ezek alapból is elég hasznos cuccok, gyógyitalt, és gyógycsomagot csinálhatunk belőlük, megfelelő mennyiségű flaska megvételével. De a lényeg: a gyökereket és a galócákat adjuk el Elf szövetségeseinknek a táborban, miután megcsináltuk az ő fő küldetésüket (Fehéragyar megtalálása és kiiktatása)
    Tehát érdemes hamar kivégezni ezt a szálat, hogy az elf szövetségesek megjelenjenek a táborunkban.
    Adatok: kb. 4-4ezer elfgyökér és éjgalóca eladásától kb 4lvl-t fejlődtem. Szerintem az elfgyökér helyett jó a halálgyökér is, a sok XP-t úgyis az éjgalóca dobja. Próbáltam az ember szövetségeseknek csak simán aranyat ajándékozni, de az alig adott XP-t.
    Szóval elfgyökér + éjgalóca, kevés ráfordítással a gyors fejlődésért :)

Mellesleg a világ 97%-át felfedeztem, kb 950aranyat szereztem.
    Alistairt és Anora-t összefektettem, Morigannal meg háltam uccsó éccaka, szóval valami gyerek is lesz. :)

Ngayon jó volt a játék, de egy darabig nem kezdem újra, vannak más játékok is amiket ki kell pörgetni...

• himpike
    Itt linkelték alattad kettő hozzászólással :)
  • Bucsek
    Nekem az a kérdésem lenne, hogy mért van az, hogy magasabb szinten, most már 17-es vagyok, társaim 16 és beállítom a képességeket, hogy mikor mit használjon, viszont ők nem alkalmazzák DE csak azokat, amiket úgy rakok be, hogy "Te magad" - "Bármely" - "és a képesség". Pl Morrigannek a Miazma képessége, egyszerűen nem alkalmazza magától :(

Valakinek van ilyen problémája? Nem egy eget rengető, magamtól is betudom kapcsolni, csak mindig kilövi ha átlépek egy másik helyszínre.
    Természetesen a játék eredeti.

A patchről: látom, hogy kijött, de a bioware honlpaján honnan lehet letölteni? Sehol sem találom :D
  • aztakaromhogy
    thx ! már csak crack kell mellé :)