Dragon Age
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Alapvetõen körökre osztott stratégiai játék rpg elemekkel, a kalandozás szabadon mozogható, de a harcrendszere körökre osztott stratégia.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
ha valki ott tart próbálja ki.
”~Alonso, Lewis is behind you. ~I don’t want to hear that!”. videók: http://www.dailymotion.com/b-type
Egy mágusnál ráadásul sokkal szabadabb a játék, mint egy harcossal.
Harcosnál el kell döntened, hogy milyen stílusú lesz: fegyver+pajzs, dualos, kétkezes.
Mágussal végig lehet kombinálni, elemi varázslatok, szellemvarázslatok, gyógyítás és entrópia között.
Elsõ nekifutásra normálon sokkal többet szenvedtem, mint mostanság nightmare-n.
Ennek fõleg az az oka, hogy nem tudnak igazán meglepetést okotni az ellenfelek.
Jó példa erre Ishal tornya, ahová elõször elég felkészületlenül indultam, s majdnem kifogytam a potikból.
Már tudom, hogy a szállásmesternél be kell vásárolni a beavatási szertartás elõtt (pontosabban még mielõtt kimegyünk a vadonba), s a szertartás után is, a tornyban tudom mi vár rám, mire kell figyelni, így nagyon rövid idõ alatt megvan a küldetés.
A torony tetején lévõ ongar igazából nem egy nehéz ellenfél, ha a csapat összedolgozik könnyen legyõzhetõ - elsõre persze megszenvedtem vele az átgondolatlan támadások miatt.
Amúgy elég hamar elértem Lotheringet, és ezzel a karakterrel eddig sokkal könnyebb volt. Lehet, hogy csak azért, mert már a második végigjátszás, és már kézre áll a játék, de úgy érzem a mágussal sokkal nagyobb szopás volt pl az ogre a toronyban.. Attól félek, hogy míg a mágus a vége felé már egy daráló volt, ezzel majd ott fogok szenvedni.. :C
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
"The trees move. Do you not see it?"
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az elfek táborában variálhatod a csapatot (ennek elõnye legfeljebb annyi, hogy Morrigan nem ugat be, ha segíteni szándékozol valakinek), de ha átléptek a vadonba ott már nem lehetséges a tag csere.
Ozammar közrendû negyedében lehet alakítani a csapat összetételén, Gyámánt negyedben, Porvárosban nem, s természetesen Mélyutakon sem.
Denerimben nem nagyon lehet variálni, akikkel oda mész, harcolni is õk fognak melletted.
Majd kitapasztalod mennyire boldogulsz a mágusaid nélkül, magasabb szinten már könnyebb lesz, mert a harcosoknak sokkal több képessége lesz, így pl. az említett csatakiáltással is el tudod érni az elmecsapáshoz hasonló hatást.
Morigannal én a gyógynövénytant kimaxolom, igaz, hogy költslges mulatság a legkisebb kiszereléstõl nagyobb potionok elkészítése, de, ha van három féle gyógyitalod healer nélkül is halhatatlan vagy.
Menet közben nem lehet variálni a partyt, ha jó tudom, ugye?
Elõnyös még a varázstudó, ha az ellenfél csapatában is vannak mágusok, illetve néhány csapda, amikor magaslatról lõnek az íjászok (Leliana elleni rajtaütés)
Wynne nagyon hasznos csapattag, de nélküle is lehet boldogulni.
Morrigant rá kell állítani a gyógynövénytan tudományra kis gyógyital - gyógyital - nagy gyógyital (utóbbi kettõ költséges) az állóképességet pedig gombával lehet visszatölteni.
Lényegesen könnyítés, ha a csapatból két karakter képes hatékonyan használni a csatakiáltást (közeli ellenfelek lebénulnak, hátra repülnek)
Elit ellenfelek ellen még elõnyös is, ha tankokból áll a csapat.
(bocs csak vicc akart lenni)
Lényeges minden játéknál, hogy a megjelenés pillanatában mennyire hat "újnak".
Sok játék éveken keresztül készül, s bizony nem egy-két példa lenne rá, hogy mire elkészül egy elavult grafikát, egy szinte már elfelejtett motort "csodálhatnak" meg a rajongók.
A Dragon Age is hosszú éveken keresztül alakulgatott, de egy modern, mai kor igényeinek minden szempontból megfelelõ játékot kaptunk, amit tartalommal is sikerült megtölteni.
Vannak persze fanyalgók, de azért a többségnél pozitív irányba húz a mérleg nyeleve, szép garika, hangulatos zene, humoros párbeszédek jellemzik a játékot, s ami még nagyon fontos: nem jellemzõek a súlyos hibák - kifagyásokra, exe hibákra nem sokan panaszkodtak.
Btw, most újrakezdtem egy noble human rouge-gal. Életképes egy csak harcosokból álló party?? (Leilanna, Warden, Sten, Alistair). Vagy mindenképp kell egy mágus, ha nem akarom véresre szopni a szám? 😄D

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?
egyebkent lehetne folytatni a jatekot ezek utan valahogy?
Szerintem a dolgok 95%-a jól alakult - Megmenekült a Circle, Alistair lett a király karöltve Loghain lányával (loghain pengét kapott), az elfek örülnek, az Alienage elfek is örülnek, Arl Eamon fia titokzatos körülmények között eltûnt ( 😄D ), Morrigan lelépett, de az utolsó csata elõtt bevallotta, hogy szeret (😄D), ill. az epilógusból kiderült, hogy valahol egyszer nagyon szomorúan gondolt rám (a gyûrûje szerint 😄), a hamvakhoz meg zarándokutakat szervez a chantry. Egyedül Orzammarban volt valami balhé. Megkeresték az Anvil of the Void darabjait, aztán csináltak valami balhés gólemet aki kiirtotta a kovácsok felét 😄DD Harrowmont halála után meg egymással is balhéztak..
Nem tudja valaki mi lett volna, ha a végén kérem Alistairtõl a Circle függetlenségét?
Boldog, Békés, Karácsonyt!
Egy kis leírás a DLC-krõl, és karakterekrõl...
Itt lehet nézelõdni!
Késõbb, Térképek, Helpek, stb......
http://gamempire.hu/ http://rpgames.web4.hu

Egybként hanghatások átéléséhez mit használtok?😊 Nekem egy 400 wattos kenwood erõsítõre van kõtve két hangfal igaz jobb kéne az erõsítõhöz, de már ezen is iszonyat jó a harcok és az átvezetõ animációk hangulata. Komolyan mintha moziban lennék, nem igazán hallottam eddig áradozni senkit a játék hangajairól illetve zenéirõl na most akkor én megteszem BRUTÁLISAN JÓ!
Egyébként a zenéket itt is Jeremy Soul komponálta?
A játék kezdetén a karakter - ahogy lenni szokott - egy névtelen senki, még normális fegyvere sincs.
A DLC-k között van egy tulajdonságnövelõ könyv, egy képességnövelõ könyv, egyedi tõr, sisak, csizma, és jónéhány ékszer, illetve egy értékes páncél, de azt nem képes viselni egyenlõre.
Késõbb ezeknél lehet jobbat találni-venni, de a kezdést nagyon megkönnyítik.
S egyébként ezek a tárgyak az eredeti DLC-ben is benne van? Tehát nem számít cheatnek és hasonló dolognak?
A Csillagagyar is harcosbérci "adomány".
Jónéhány küldetés kimaradt, mert a fõküldetés utolsó harmadában már vitt elõre az ár.
Mellesleg mostanság én is variálom a karaktereket, ha megunom valamelyiket elõbeszek egy másikat.
Mágus, szerencsevadász, dualos városi elf warrior karim is van, sõt még a férfi-nõ szereppel is variálok, ha nyugton akarok maradni Morrigantól elõveszek egy amazont.
Némelyik erõsen cheat ízû, a hátizsákodba kerül néhány képességnövelõ könyv, és más használati tárgy.
Küldetés Harcosbérchez illetve a gólem (Pala) felkutatásához tartozik, ezeken a helyeken szintén szert lehet tenni egyedi fegyverekre, páncéldarabokra,kiegészítõkre.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
És a DLC-ket hol találom, ami van az összeset a játékhoz? Vagy legalább a harcosbérceset?
Ennél a játéknál némi változatosságot ad az is, ha mások vannak a csapatban - mások a párbeszédek, esetenként még a megoldás is lehet más.
Harcosbércen van a csapatnak egy ládája, ahol a cuccokat lehet tárolni - ehhez természetesen kell a DLC, és a küldetést meg kell csinálni.
Itt a Dragon Age-ben egyszerü probálgasd ki az eredet történeteket különféle karikal és amelyik a legjobban tetszik amelett tarts ki végig.
Ha mindig azon filozol mit kellet volna másképp csinálni sose haladsz elöre ez sajnos igaz a való életre is.
és nem tudom miért
Elnézést x)
Bocsánat, hogy megint egy kéréssel fordulok hozzátok, de mi lehet a gond?
Annyi a problémám, még csak nem is a játékkal, hanem inkább önmagammal, hogy folyton megunom a karakteremet, és nem tudom végigvinni egyszerûen. Tudom, hogy ez nem egy túl értelmes kérdés, és hogy elég sok ember most hülyének néz ezért éppen, de nem tudom. Nálatok fellépett ez valaha? Ez most nem fontos, hogy konkrétan Dragon Age legyen, hanem akármi. Teszem azt Oblivion, Fallout 3, vagy Kotor, Kotor 2,vagy esetleg a Witcher. Ezek közül minddel játszottam már, de csak a Knights of the republic 1-et vittem végig, és ne mtudom miért, de állandóan meg unom a játékot. Esetleg nálatok volt ilyen? :SS
★ 汤姆 李