6774
  • M@TriX
    Tudtam én. ;)
  • M@TriX
    ;)
  • ANT
    Erről mi már rég tudtunk ,nem tudom mi a problémád.
    Ebben legalább már gurulnak a kocsik.
  • M@TriX
    kérdésedre a válasz: #98
  • K.András
    Mi ez a susmus,szerintem mondjátok nyugodtan.Csak nem arra gondoltok,hogy az ötlet koppintva lett A.S.K.-rol?
  • M@TriX
    ez nekem is megfordult a fejemben, de eddig korrektebbnek ismertem őket.

a többiek hagy gondolkozzanak ezt mire mondom. ;)
  • K.András
    Igy elnézegetve a képeket,azt biztos nem lehet rá mondani hogy csunya....
  • ranGer2
    privibe ment..
  • M@TriX
    mit?
  • ranGer2
    És ezt mégis hogy képzelik?
  • M@TriX
    Úgy látom lesz mivvel összehasonlítani az ASK alkotását, Buggy-k.
    Persze az nem baj. ;)
  • M@TriX

• M@TriX

• M@TriX
    lehet, de monsjuk lehet 2 kerék volt egymás mellett és akkor már 16 ;)
  • Alexease
    Remelem belehuznak a fiuk, es elsosorban gyors es hibamentes lesz. Ez a lista (BHMS) azert mar az (el)ismertebb autosjatekokat, szimulatorokat tartalmazza.
  • Vlala #88
    Emlékszuem, még mindig játszanék vele, de nem megy...
    Abban nem 8 kerék volt a legtöbb?
  • M@TriX
    Egy nyerges vontatónak jobban örülnék, de ha emléxel az 1Nsane-re, akkor tudod mi lehet az a 16 kerekű...
  • Vlala #86
    Szerintem ekkora ziccert nem hagynak ki. Ha az engine bírja a két kereket, akkor beleteszik, legfeljebb lesz két gomb, amit bebindelnek a lábletételre :-)
    A 16 keréken is beindultam, ez ugye oldalanként 8, mi lesz ebből? Kisvonat :-)
    Modellezzünk lánctalpast is hozzá... Annak lenne még szép leírni a fizikáját, és a következő tankszimulátornak meglenne az alapja :-)

• Alexease
    A 2 kereku dolgok azert izgatnanak, mint technika:) Azok mint utanfuto vagy hasonlo uzemelnek (vagyis egy tengelyen levo kerekek), vagy mint bicikli, motorkerekpar?!

Az egytengelyessel semmi gond, de a motor az problemasabb:) Mivel itt fizikai alapokon nyugszik a dolog, igy hogy ne "doljon" el a motor, komolyabb centrifugalis, centripetalis, porgentyu stb. eroket is kellene szamolni:)) Amit kinezek beloluk boven, csak egy kicsit erosnek tunik:))
  • Alexease
    "2, 4-16 kerekű járgányok modellezése?"

Nem feltetlenul jelenti, hogy a jatekban is lesz hasonlo (2, 16 kereku);)) Ez a fizikai engine-ukre jellemzo, vagyis az lekezi rendesen ha kellene.
  • morgo
    arra is kivancsi leszek, hogy megbaratkoztak-e mar az Atival. mert hat az sl nem igazan tamogatta(nem volt optimalizalva ra). Az oldalukon viszont mint partner jelen van az Ati...
  • M@TriX
    ja, de a 16 is jól hangzik, erre én is felkaptam a fejem
  • Vlala #81
    Bocs, hogy duplázom:
    2, 4-16 kerekű járgányok modellezése?
    Ebből nekem a 2 új, az vagy motor, vagy sátras utánfutó :-)
    Valós idejű tuning, szerelés? Ez olyan StreetLegalos lesz?
    Na megyek, letáborozok egy szoftverbolt elé, és megvárom =)
  • M@TriX
    30.82
  • Vlala #79
    Szervusztok, nem túl szerencsés a cím rövidítése (bár erről már volt szó, inkább nem viccelődök vele)
    A képek (már amelyek nem az Insane-ból vannak) alapján ez is nagyon fog tetszeni...
    Invictus: most már aztán verjétek bele a kiadóba, hogy itthon is ki kell adni :-)
    1/2 off:
    Az Insane videokártyacsere (GeForce3 Ti200) és újratelepedés után D3D-ben szürke képet ad, D3D T&L-ben pedig villogósat. A két patch után is... milyen drivert keressek hozzá?
  • 12346
    nah ilyeneket én is rögtön megkeresek egy gaméban. aztán vagy találok, vagy nem. ha más nem legalább a külön állítható hangokat el szoktam várni egy gémtől. pl mafiában megvan:) és nyomom is mostanában, mint autós játék:)
  • malter
    na mi a helyzet?semmi uj info?kozák mester nyilatkozhatnál már!
  • Alexease
    Ami meg jo lenne bele, bar lehet hogy mar benne van:) Maniam a reszletes allithatosag, hogy mindenki ugy allitsa be a jatekot, ahogy neki jo, hogy jobb lehetssen:) Ezert jo lenne ide is egy Advance menu resz;))

- Kulon allithatosag (csoportonkent) a hangokra (motor, uthangok, efektek, ambient, zene)
    - Pilota dinamika allithatosag (G erok jobbra-balra, elore-hatra, fel-le)
    - Pilota helyzete (elore-harta)
    - Esetleg FOV
    - Az FFB resznel kulon a valodi fizikai FFB es a szimulalt efektek (motor, kavics, fu stb. razasok).

Mindenhol ha lehet, akkor 0%-200%-ig lehetoseg az allitasra.
  • Alexease
    De legyen egyszerubb, mas pelda is:)
    Pl. az ISI engine-ben ha el emelkedik az auto mind a negy kereke, akkor a levegoben nem igazan fogja magat "kirugni" a felfuggesztes, vagy lelogni, es a foldre erkezeskor nem fog berugzoni, hanem mint merev felfuggesztes pattan egyet-egyet, aztan ha magahoz tert, akkor ismet elkezd szamolni valamit:)))

Tudom, tudom, ez most egy kicsit burkolt ISI "szimulacios" engine fikazasnak tunhet, pedig NEM az, csak hat az az engine a legjobb, leglatvanyosabb, legismertebb:)) Mondjuk, ez teged a GTR miatt kenyelmetlenul erinthet, de ez van:P
  • Alexease
    Ja persze, parameterek nelkul semmi sem mukodik:)))) A surlodas tipikus parameter:))

De a kerekvetos pelda teljesen mas;) Mig az ISI-nel ugy csinalja ahogy leirtad, vagyis a sebesseg, irany, automagassag stb. fugvenyeben "eluhuz" egy "mit csinaljak" dolgot a tarsolyabol, addig Nascarban - es mas fizikas dologban - a kerek megemelkedik, a rugo es a leng.csill. osszenyomodik, es sok-sok egyebb mas szamitott fizikai dologtol fuggoen az kaszni vagy megmozdul vagy nem, megprobal emelkedni, billenni, csavarosdni stb. De ez fugg a sebbessegtol, sulyponttol stb., es az osszes kerekre, felfuggesztesre hato eroktol. A lenyeg, hogy ezt szamolja.

• K.András
    Nem érted mit mondok,arrol beszélek,hogy pl a nascar sem számol magátol semmit,pl ha nincsen beprogramozva a kerék és az aszfalt közötti surlodás akkor nem lesz a prg-ben surlodás,minden prg a megirt algoritmusok alapján számolja ki mikor mit kell csinálnia,megvan adva mit tehet a kerékvetö és a kerék érintkezésének hatására az auto(egyik 20 dologbol számolja ki mit tehet a másik prg meg mondjuk 150-böl),de ha nem lenne beleirva akkor nem csinálna rá semmit!
  • Alexease
    Persze, vannak tuti szimulatorok, jo dragan, de inkabb maradjuk a jatekok teruleten:))

Igazabol ugy is lehetetlen probalkozas, mert ha belegondolunk, akkor olyat is kellene szamolni, hogy pl. a gumi bordazata altal gerjesztett legorvenyek hatasa az autora, kasznira stb.:)))) Bar elhanyagolgato, de ott van:)) Sot, lehet hogy a fetarcsakra komoly hatassal is van;))))))))))))))
  • Alexease
    Csak erosen mast jelent, de foleg erzesre, mukodesre a csak parameterezett szimulacio, es a fizkan alapulo szimulacio;))

Pl. ha az ISI enginben ramesz a kerekvetore, akkor a program elore tudja mit kell "csinalni", es a kormanyt az elore beallitott iranyba, beallitott erovel eltekeri valamerre;)) Mig fizikabol szamolt engine-ben, a kerektol visszafele, a sebesseg, tomeg, sulypont, felfuggesztes stb. keresztul vegig szamolva fog "elmozdulni" az auto, es az az ero jelenik meg a kormanyon is.
    Ezert van, hogy a csak szimulalt dolog sokszor jo, de sokszor meg "erdekes" eredmeny ad:))

De ez ugyanugy vonatkozik a menetteljesitmeny tobbi tenyezojere is (gumik, tapadas, felfuggesztes, rugok stb.) ami mar osszessegeben mar igen komoly erzes es mukodesbeni kulonbsegeket mutat.

Ezert van pl. nalam (:D) hogy az ISI engine-t meg kell "tanulnom", szoknom hasznalni, hogy mikor mit csinal, a tobbit meg egyszeruen erzem, mert azt csinalja amit kell:))))))
    Persze, azert egy rosszul szamolt fizika is lehet rossz, mert azt is csak kepletek epitik fel, amit el lehet szamolni, logikazni stb.:))
  • K.András
    Jöhet,ezért vagyunk itt!
  • K.András
    Paraméterezve van a nascar lfs és az összes amit felsoroltál,a különbség csak annyi a szimuk között,hogy egyikben 20 alaktrész és menetteljesitmény van paraméterezve a másikban meg mondjuk 50.Szal az tévhit,hogy a nascar azért lenne jobb mert az igazi fizikát számol,azért jobb mert joval több a paraméter.Persze ezt nem tapasztalatbol mondom,spektrumon volt egy musor ahol ezekröl volt szo és ott taglaltál a játékokat(csucsjátékok a cime a sorozatnak),de mutattak "igazi fizikát" is csak sajna többmillio dollárba kerül,nem véletlen csak csapatoknak van.
  • Alexease
    Az SL-ekben mar szamolta, mukodott. Bar kicsit bugos volt es lassu, de meg elfogadhato beallitasokkal 30-40 fps-t mar ment:)))

A grafikai engine-rol is tudnek meg "aradozni", az sem egyszeru - meg ha nem is lehetett eddig latni belole sokat;) Arrol is tudnek egy oldalt irni, hogy milyen ujitasok, extrak vannak benne:))
  • K.András
    Jol hangzik,majd meglátjuk mi lesz belöle.Egyébként szerintem ezek folyamatos számitásához még a Deep Blue is kevés lenne,de ha nem akkor le a kalappal!
  • Alexease
    Mielott parazs vita, felre ertes alakulna ki:)

Egy verseny-szimulator nem biztos hogy korrekt, alkatresz fizikat hasznal, sot eddig nem is nagyon volt. Egy szimulatornal a sok-sok pontos parameter szamit inkabb. Pl. az ISI engine-ben nulla fizika van, de megis az F1 Challenge es MOD-jai, es az arra epulo GTR eleg korrekt "szimulatorok". De ott vannak a rendes fizikan alapulo jatekok, melyek fizikabol szamoljak a szimulaciot, de mind "alkatresz" csak a 4 kerek a fizikalis bennuk, ilyen pl. a GPL, a Nascar (Papy), az LFS, a netKar, Racer, Sirocco, VGP2 (:D), de ilyen volt az Insane is.

Az Invictus engine annyival tobb - egy nagysagrenddel :) - hogy az aut atlag 50 kulon allo alkatresze kulon-kulon alkatreszbol all, mindegyik sajat fizikaval, parameterrel, tulajdonsagokkal, es az auto ossz fizikaja, sulypontja, menettulajdonsaga stb., ezekbol az alkatreszekbol szamolodik, ami termeszetesen folyamatosan valtozik az elhasznalodas fugvenyeben;)

Ja es persze a menetteljesitmeny sem egy-egy parameter, hanem mondjuk a loero, a nyomatek a motort felepito alkatreszekbol adodik, es ezeknek az eroknek a talajra hatasa meg az alkatreszekbol osszepitett felfuggesztestol fugg:)

Ebbol is latszik, hogy egy komolyabb szimulatorhoz, sok parameter kell, ahoz itt sok alkatresz, vagyis meg gepigenyes a dolog;) Bar az SL-ben mar eleg jol uzemelt a dolog, bar nem teljesen szim szinten;) De a gepek fejlodesevel ez csak egyre jobb lesz. De innen mar mindenki tovabb tudja gondolni:PP

Persze, van aki azt mondja "teljesen felesleges ez a megoldas". Lehet, mert most meg hasonlo eredmenyt lehet elerni a 4-16 pontos fizikakkal, de ha valaki vegig gondolja a lehetosegeket, azert ez nem semmi:))))

Azert szep lassan, a hagyomanyos csak szimulacion alapulo enginek ideje lejar (ISI), mert lehet hogy rengeteg a beepitheto parameter, es meg gyors is, de fizikalisan lehetetlen minden lehetoseget lefedni elore megirt "szamokkal", ami igen csak erezheto problemas helyzetekben;)

Valszeg nem veletlenul probalkoznak magan emberek, vagy kissebb cegek normalis fizikan alapulo szimulacioval (LFS, netKar, Racer, Sirocco stb.). Mindenfelekeppen ez a jovo, csak fel kell ismerni a nagy cegeknek, kiadoknak. Bar itt azert sokat szamit az "igeny, az eladas es a penz" is;)) De ez mar "mas teszta":)))))

Meg KV-ztam:) Sorry:P
  • Alexease
    Persze, azert nem art ha meg jo is nez ki, foleg efektekben ami hozzajarul a "szimulator" erzeshez, de eloszor korrekt fizika/szimulacio legyen:))) Itt korrekt fizika van, az biztos:))

Bar eddig a gepek nem igazan birtak, de ahogy fejlodnek a dolgok, egyre jobb lesz. Ha sikerul ezzel jobban befutniuk - bar az Insane es a ket SL is tobb elismerest, dijat gyujtott be!! - akkor hirtelen nehez lesz egy masik csapatnak hasonlo fizikai dogot osszetakolniuk:))

[www.invictus.hu]
    "Legutóbbi frissítéseink egyike a valós 3D-s fizikai engine. 2001 Januárjában kezdtük el fejleszteni, és úgy véljük a videójátékban valaha alkalmazott legpontosabb karosszéria-, futómû- és motorszimuláció képességével ruháztuk fel engine-ünket. Mivel minden jármûvünk egyedi paraméterekkel ellátott, különálló fizikai testekbõl épül fel, játékainkban a következõ képességeket használhatjuk ki:
    - Teljes testdeformáció, "lifegõ" ajtók és más alkatrészek
    - Az idõ folyamán vagy nagy ütküzésektõl széthulló jármûvek
    - Belsõ motorsérülés pontos szimulációja
    - 50-nél több külön alkatrészbõl felépülõ jármûvek
    - Autófestés és átalakítás matricák és egyéb eszközök segítségével
    - Valós idejû és "játék közbeni" tuning, javítás és szerelés
    - 2, 4-16 kerekû jármûvek élethû szimulációja
    - Pontos levegõ- és folyadékszimuláció
    - Elsõ-, hátsó- és összkerékhajtású jármûvek szimulációja
    - Paraméterezhetõ felületszimuláció Off-road és épített út körülményekhez
    - Valós mûködésen alapuló, újszerû alkalmazású Dyno 2000 szimuláció"
  • K.András
    Nem annyira fontos,de ha esetleg jo az is akkor az a hab a tortán.