6774
  • Alexease
    Ami engem meg erdekelne, a MOD-olhatosag kerdese, lehetosege, milyensege:))))
    Manapsag mar az is alapnak, elvartnak szamit, komolyabb jatekokat alapbol elokeszitenek ra. Es van amit mar eleve ugy is terveznek (NR2003, F1C, GTR)

Persze, azert annyira nem kelegyszerunek lennie hogy minden humanoid gyarthassa a MOD-okat, azert azert itt sokkal komolyabb a fizika, tores es egyebb. De legyen valami lehetoseg, komolyabb support:)

Pl. jo lenne ha majd valaki(k) osszedobnanak egy BajaBug Cross Racing Championship MOD-ot:PPPPPP
  • Alexease
    Beepitett visszajatszas es "movie" editor a NR2003-ban van, a legprofibb, az egyetlen:)) Azt kellene altalaban mindenkinek legalabb megkozelitenie;)
  • Gregorius
    Szerintem nagyon izgalmas, látványos és jópofa dolog lenne egy visszajátszászserkesztő. Próbálom fűzni a srácokat az ASK-nál is, hogy majd legyen a Buggy-ban. Nagyon klassz kis filmeket lehetne otthon a játékban összevágni egy-egy versenyről. Ez alatt azt értem, hogy legyen egy időegyenes, ahol különböző kulcspontokra be lehet ütemezni egy kameraváltást vagy játékosváltást. Aztán az, hogy legyen egy freehand kamera is, amit oda tologatok, ahova akarom, az már csak hab a tortán lenne. Ez nagyon elkelt volna már az 1nsane-be is, de ott kimaradt sajnos. Aztán meg voltak ott más gondok is, azzal a bizonyos visszajátszás lementéssel is. ;)
  • Alexease
  • Alexease
    Bar ez mar programozas es komolyabb techikai valtoztatas, feature, de azert irkalok;))

Ami meg egy jatekot - szimulatort - meg jobba tud tenni az a Motion Blur! Es elsosorban jatek kozben, cockpitbol. A visszajatszasokban - kepeken lent - latni (bar lehet hogy realtime:D) hogy lesz es eleg kulturalt, de nagyon jo lenne versenykozben is! Persze, nem olyan atom gagyi mint az NFSU-ban!!!! Csak egy minimalis elmosas kellene, es az lenne a legjobb ha skalazhato lenne a menubol. Vagyis kikapcsolhato, plusz allithato hogy milyen "melyen" - mennyi frame-et szamoljon - motion blurba. Egyreszt a latvany miatt, masreszt a futasi sebbesseg (FPS) miatt.

Ha mas autos jatekbol csinalok cockpit-es filmet, es mar csak egy 3 frame pre-renderelos, 20-50-70% alpha atmenetes, szinte blur nelkuli motion blurt teszek ra, mar nagysagrenddel sokkal jobb a latvany!

Persze, ez mar csak hab a tortan, eddig ilyen nem nagyon volt;)
  • M@TriX
    várom a mailt, sürgős! :)
  • Alexease
    Ja ja a multi nagyon fontos manapsag! Nagyon ismerte es hosszueletuve tud tenni egy jatekot. Remelhetoleg lesz benne minden ami egy igen jo versenyjatekba kell, de ez majd kiderul szep lassan:))
  • M@TriX
    persze, csak mondjuk hivatalos még a pontos stílus sincsen meg vagy igen?
    A képek alapján végülis igazad van, valószínű versenyzős játék lesz, mint a Flat Out amit pont egy lapon lehet említeni.
    Nekem a szerelgetés akkor is fog hiányzni, de legfeljebb szétszedem a szomszéd trabiját. :)
    De ha lehet választani a szerelgetés és a Multi között akkor én is a multira szavaznék, jó lenne már egy jó kis játék a főnök távollétére. :)
    Remélem ő nem olvassa a fórumot. :)
  • Alexease
  • Alexease
  • Carlos
  • Alexease
  • Alexease
    A szerelgetes ebbe a jatekba nekem nagyon nem hianyzik, ez nem az a stilus lesz, remelem:) Valszeg irtozatosan bonyolulta tette volna a jatekot - mivel ez mar inkabb verseny szimulacio - raadsaul komoly bug forras is;) Ha sok-sok beallitas lesz (Car Setup) akkor az mar boven tokeletes.

Persze, jobban belegondolva, en is ugy gondoltam, az lenne a jovo, hogy az alkatresz szintu, 3D-s szerelgetestol a teljes autobeallitasokon keresztul lehetne osszerakni egy komolyabb verseny programot, de ahoz valszeg sokkal tobb ido kell, es egy igen komoly kiado hogy azt meg is tamogassa.
    Mivel ez a jatekuk mar eleg komolyan "szerepel" hirkent a kulfoldi "hiresebb" autos, szimulatoros site-okon is - persze, azert teszek is rola hogy ott legyen:)) - ha sikerul **gyorsra es hibamentesre** osszerakniuk, akkor komoly sikereket erhetnek el vele - az egyedul allo fizika, tores, render enginenek koszonhetoen - es remelhetoleg megtalalja oket egy nagy kiado valami mammut munkaval, komolyabb tamogatasal!

De ehez tenyleg az kellene, hogy gyors es hibamentes legyen, elsosorban a szimulatorok fele kozelitsen (beallitasok, versenyek stb.) - esetleg leskalazhatoan a FlatOut "stilus" miatt a fun-race kedveloknek - es kellene egy nagyon jo halozati - NET - tamogatas, legalabb 6 ember-ADSL teherbirassal. Es ezekbol a internetes game nagyon sokat szamit!!!!!

*** Ha mindenfelekeppen jot akartok, akkor az NR2003 multi reszet erdemes attanulmanyozni - nem a kodot:P - a menuket, beallitasokat, desktop, garage, versenyszervezes, az osszes vizualis support stb.***

Es termeszetesen a REPLAY is kotelezo! Egyreszt a jatekot teszi teljesse, masreszt sokat "segit" a jatek utolagos "marketingjeben", ha normalisabb filmeket lehet osszevagni user szinten is:) Termeszetesen a replay-be RALTIME oda-vissza tekeres, lasitas-gyorsitas, kameranezetek, es SAVE!!! :)
  • M@TriX
    8 autó, az SLRR-ben is megvolt.
    Mondjuk nekem erős a gyanúm, hogy a multi miatt lett kiszerelve a beszerelés. ;)
  • Nyiri
    Nagyon nehez lett volna belerakni a szerelgetest...
  • M@TriX
    akkor ebbe a játékba is 8 autó lesz alapnak...

de az nagyon nem jó hír, hogy nem lesz szerelgetés.. basszus.
  • M@TriX
    na ez érdekes hírhalmaz Alex: mail
  • Alexease
    [GS] "Mint említettem, autóba patantunk a tegnapi napon, és debrecenbe látogattunk, hogy kipróbáljuk a Cross Racing Championshipet. Nos, a Street Legal-hoz képest azt kell mondjam bizonyos szempontból sokkal jobb a játék. Sajnos a sokak által kedvelt garázsos szerelgetős rész nem került bele, viszont a grafika, a játszhatóság és a hangulat sokkal jobb. Kis szerencsével már nyár végén megjelenik, addig pedig még sokminden változik benne. Az alap játékban nyolc járgány lesz, ezek mind különböző versenytípusokra alkalmasak. A játék előrehaladtával egyre erősebb autóink és nehezebb versenyeink lesznek. A verdák irányíthatósága egészen profin állítható. Volt olyan beállítás, mely az általatok is imádott GTR-t idézte - realitás terén mindenképpen. Egy szó, mint száz - szerintem jó játék lehet belőle."
  • Alexease
    En most visszaneztem az osszeskepet egyenkent a palyakkal kapcsolatban, es valahogy most megis tetszenek! :))

Elsore a texturak tuntek kicsinek vagy elmosottnak, a kornyezo objektumok nem annyira valtoatosnak, reszletesnek es a palya szogletesnek:)

De most jobban megnezve, megis jonak tunik:) Osszehasonlitva massal azert van object boven es eleg jok, hirtelen sok texturat talaltam es az illesztesek is jok, a domborzatnal pedig 30-50 cm-enkenti szintkulonbseget is felfedeztem ami meg nagyon jo!!

Valszeg azert hamarkodtam el a palyavelemneyt mert az SL-hez viszonyitottam (ROC), es inkabb csak az autokat, efekteket figyeltem:PP

De igy osszessegeben megis jonak tunik, olyan filmszeru.;) Foleg a #92 2-3, es a #91 2-es kep eleg brutal!!!:PP
  • Carlos
    Kérlek fejtsd ki a pályákkal kapcsolatos ellenvéleményedet!
    Kíváncsi lennék rájuk!
    Köszi a segítséget!
  • Gregorius
    Az Insane pályák sem voltak látványosak, nem igaz? De a sebesség és a játék magávalragadó éléménye mellett kinek volt ideje ilyesmire figyelni. Mozgás közben minden teljesen máshogy néz ki. Ha pedig valamit elnagyoltnak tart az ember, majd leveszi a felbontást, és akkor még jobban is fog menni. :)
  • skristof
    sl-l nem jáccottam
    de a te szavadra adok :)
  • Alexease
    A palyak biztos hogy nem lesznek annyira latvanyosak, de a fizika, tores, efektek biztos hogy karpotolnak:))

Foleg a fust, por efektekre leszek kivancsi, mert eddig az SL-ben volt az eddig megjelent jatekok kozul a legjobb ilyen efektek!!! Nem tudom hogy csinaltak, de nagyon latvanyos es nagyon jo, es termeszetesen befizikazva!
  • skristof
    sztem sem tünik rossznak
    a kocsik nagyon jól néznek ki a fizikára biztos hogy nem kell majd panaszkodni, van ott elég jó ember! :)
    viszont a pálya kinézete nekem nagyon nem teccik
    azért hajrá
  • Chaos Mad
  • Gregorius
    Kéne hozzá valami UT színvonalú online támogatás a progiba, és akkor mennybe megy a progi is, ti is, meg a felhasználó is, amikor játszik! ;)
  • Chaos Mad

ez nagyon ott lesz a szeren bakker!!!!!!
  • Alexease
    Ja es jo lenne mar egy belsonezet is:)) Bar biztos vagyok benne hogy lesz, es hogy dinamikus, mert az Invictusnal ez alap:)) De a kivancsisag fel egeszseg:PPP
  • Alexease
    Ami egyelore meg furcsa, erdekes, amitol kicsit tartok az a palya kiallakitas. Szamomra az Insane magassagterkepes megoldasa nagyon jo volt, bar tudom hogy vannak hatranyai. Valszeg ez a "modellezett" palya "modernebb", de valahogy megsem tunik annyira reszletesnek, vagy nem is lehet kihasznalni az elonyeit, vagy komplexebb, nehezebb vagy nem lehet user szinten szerkeszteni. De majd kiderul;)

A masik a palya objektumozas. Igy hirtelen a kepek alapjan nem tunnek annyira szepnek, valtozatosnak a tereptartgyak, fak stb. Bar itt nem is az a lenyeg, hanem elsosorban a tuningolas, a nagyon jo fizika es tores.
  • KG21
    wow most veszem észre ezt a projectet, volt szerencsém az Insane-hez, az alapján ez biztosan tuti lesz
  • Alexease
    Az egyertelmu hogy a terep-rallys jatekok kozott merfold ko lesz/lehet. Az engine fizikailag, toresileg, efektileg es mar grafikailag is tokeletes is ra.
    Egyetlen homlyos pont meg a sebesseg, de remelem azon sikerult valamennyit faragni.
  • malter
    jo képek:)látom már a futomüböl hiányzo difi is megvan,és pontosabbak az illesztések is;)
  • Gregorius
    Persze az Insane szó kimaradt a mondatból addig faragtam, de remélem látszik, hogy honnan hiányzik! :)
  • Bad Boys
    Mikor érkezik.
  • Gregorius
    Én csak azt remélem, hogy Invictus egy kicsit komolyabban veszi, hogy korrektül befejezze a játékot. Most nem a SL-re gondolok, hanem mondjuk arra, hogy nem vették a fáradtságot, hogy botokat is be lehessen rakni egy hálózati játékba, meg hogy a visszajátszás alá nem tölti be a pályát és hasonlók.
    Amúgy nagyon jól néz ki, és remélem futni fog nálam is rendesen, már alig várom! A felől pedig hogy innovatív játék lesz nincs kétségem.
  • ranGer2
    de :D
  • M@TriX
    hééé, nem privi! ;)
  • ranGer2
    ANT privi..
  • M@TriX
    na bogozd ki a szálakat. :)

nem nehéz..
  • bfg900
    Elvesztettem a fonalat. Mi az amit tudtatok már rég? :)