6774
  • kitamas
    Sziasztok!

Gondoltam megeri a topic, hogy egy rövid kis kommentet én is beszúrjak.
    Igen, olvassuk a fórumot, csak hozzászólni nincs időnk, mert a fejlesztés 100%-ban lefoglal bennünket.
    A shotok teljes egészében valódiak, egy pixel retusálás, nincs rajtuk, legfeljebb a fényerő, kontraszt, gamma arányok lehetnek a valóstól eltérőek, de mindegyik kép "tartalma" 100% a játékból van, melyeket többnyire egy-egy jól sikerült replay-ből mentettünk.

Üdv,
    Kozák Tamás
    Invictus
  • Gregorius
    Bocs
  • K.András
    Oks igazad van, ez már tényleg nagyon off volt :DDD
  • Carlos
    Ha kérhetem ne offoljuk szét a topicot!
    Köszönöm!
  • K.András
    Én specko mayat használom egy ideje,meg rhinot is nurbs modellezéshez.Pl ezt az autot rhinoban csináltam:

Most pedig ezen az enzon dolgozom,csak nincsen sok idöm mostanában ezért lassan készülget,bár mire megjelenik GTR addigra készen akarok vele lenni.
    Enzo:

Renderelgetni nem nagyon szoktam bár vannak renderelt képeim is itt van belöle egy,hátha érdekel valakit :P

• Gregorius
    Mit csinálok? Hihetetlen! Szóval összecsapja, és nem összecsaőja.
    De egyébként ha akartok még élethű rendereket látni, akkor az egyik haverom honlapja, aki 3DS Maxozik:

http://danielboros.fw.hu
  • Gregorius
    forgunt (na ez szép! :)))) -> ) furgont
  • Gregorius
    De az a szomorú, hogy nekem komoly fejtörést okozott az a környezet is. :)
    Az adta meg a végső löketet, hogy ki az a barom, aki lemodellez egy forgunt és ilyen marha textúrával összecsaőja?! :))
  • Carlos
  • K.András
    Igy történt,mivel igy szokták csinálni,felesleges lenne egy kép kedvéért amin egy auto a föszereplö a környezetet is modellezni, mert hihetetlen idöigényes volna,tehát a háttér az foto az auto pedig layerekben lett renderelve majd pedig kompozitálva lett az egész.
  • bfg900
    A képen szerintem csak az autó a render, arra pedig rá lehet tenni a környezetből generált tükröződést, ha történetesen vlaki a helyszínen fényképezett. Nem az alkotó érdemeit akarom ezzel csökkenteni, csak távolról sem tűnik lehetetlennek.
  • bfg900
    Szerintem a realitásra törekvés legnehezebb szakasza pont most következik. Addig amíg c64 volt, addig minden forradalmi grafikai újítás roppant "realisztikussá" tette a játékot.
    A kép egyébként tényleg kiváló.
  • Gregorius
    Erre szokták azt mondani, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. :))
  • Gregorius
    Viszont Gladiátorban úgy helyettesítették az egyik szereplőt géppel, hogy észre sem vetted! Minden csak pénz kérdése. Egyébként nem kell mindenkinek mindent nulláról kezdenie. Már most megfigyelhető egy bizonyos licenszelés (hű de szépen írtam :O ), hogy nagyobb munkákat, komplett fizikai rendszereket, grafikus motorokat egyszerűen megvesznek egymástól a fejlesztők, ami ideális esetben egy komplett virtuális valóssággá formálódik. :)
    Hú de borzasztóan hagnzik, eljön az apokalipszis.
  • K.András
    "de messze volt az IGAZI realitástól."

Én mutatok neked olyan képet ami nincsen messze töle, de asszem tiz év kevés lesz ahhoz, hogy ezt gép real time mozgassa...
    Porsche 356B
  • Chaos Mad
    hmm.. lehet h 10 év mulva már nem is érdekel engem/minket a pc (habár aki ezzel dolgozik), szóval addig sokminden történhet.
  • bfg900
    Persze 10 év sok idő, ezt elismerem.
  • bfg900
    Nameg a grafikusokra/programozókra is lehet, hogy túl nagy terhet róna ennek a megalósítása. Nem rendelkezik ugyanis szerintem minden játékfejlesztő cég akkora kapacitárral, hogy virtual reality-t csináljon pc-re. Szóval én szkeptikus vagyok. Nézzétek már meg az animációs filmeket. A final fantasy filmet össze lehetett téveszteni a valósággal? Dehogy. Elismerem, hogy zseniálisan nézett ki, de messze volt az IGAZI realitástól. És azt mennyi gép számolta megállás nélkül? Hogyan lesz így teljesen reális kinézetű játék???
  • K.András
    Ma is lehet olyan grafikát csinálni amiröl nem mondod meg hogy igazi e vagy sem,a kérdés az vajon ezt valos idöben fogja e tudni kezelni bármelyik gép tiz év mulva,lehet hogy igen de az is lehet h nem.
  • Aborg
    Allitolag 10 ev mulva eri el a grafika a realitast, akkor mar nem fogjuk tudni megmondani egy shortol hogy fenykep vagy jatek. Szoval lesz sar is meg minden (en valaha a porban nem hittem, azt gondoltam soha nem fogjak tudni megcsinalni. Erre tessek, remek porok vannak :)

Akkor mar valoban nem az lesz egy autos jatekban a tuti hogy hu de jo nez ki, hanem hogy hu de realisan mozog! No akkor jonnek jo idok mirank szimulatorkedvelokre, mert a kiadoknak is be fog kelleni latni hogy valamit azert le kell tenni az asztalra, ha mar nem vakithatjak el a sok atlaggamert a grafikaval, marad a fizika! Majd meglatjuk.
  • Alexease
  • Chaos Mad
    :)
  • Gregorius
    Én tök megértettelek. Leginkább arra reagáltam, hogy azt mondtad, hogy még nem volt trial-os játék, meg hogy mi nem volt a Screamer 4x4-ben. Olyan überfrankó még nem volt, amit leírtál, csak megjegyeztem csendben a margón kívül, hogy ezzel szemben én mit gondolok, vagy tudok, ennyi. :)
    Tényleg jó lenne egy amolyan saras, de ezt még az 1nsane motorjával is lehet azthiszem kivitelezni. Az ember szépen beállítja a víznek, hogy legyen jó sűrű, és a kék helyett barna színt tol rá, és kész is van. Persze azt, hogy a mai kornak legyen megfelelő, azt akár egy játék kiadása után is lehetne mondani, mert ha egy játékot mindig úgy akarunk megcsinálni, hogy amikor kijön, akkor pont a csúcstechnikát képviselje, akkor olyan lenne, mint a Half-Life 2. :)
  • Chaos Mad
    sár igazábol a Colin McRae Rally 1-ben volt!!! ott ugy dobálta ahogy kell, fasza muglácsokban (hmm.. milyen szó :) kente fel a kocsira.
  • Chaos Mad
    sajnos, de milyen jo lenne má :DDD
  • K.András
    Az nálam nem sár,de okés hivjuk ugy :)
  • gyraph
    Jaj de kellemes.
  • Alexease
    Screzmer = Screamer 4x4
  • Alexease
    A Screzmer-ben mar volt sag, es elvileg ugy dobalta es oda ahogy kell:) Sot eredetileg ugy volt tervezve hogy az eso, viz le is mossa, de az mar nem fert bele a fejlesztesbe.
  • K.András
    Ezt a végtelenségig lehetne fokozni,de pl sarat még évekig nem fogunk látni ez tuto :D
  • Chaos Mad
    nem értesz meg.
    ez egy olyan játék lenne (mármint ez a trialos :), ami teljesen megfelene a mai elvárásoknak (remélem a CRC is ilyen brutál lesz). szal lenne rendes fü (a kerék letaposná a füvet), sár, ami szép darabokban ragadna rá a járgányra, fasza viz fröcsölés, a viz lemosná a sárt, király törésmodell (kitörnének a kerekek, behorpadna a tetö meg a kaszni is, egy egy nagyobb fennakadásnál leszakadna a kipufogo, stb) ezt megspékelni egy kis szerelös résszel. na jo, nem álmodozom tovább.. ehhez kellene egy megfelelö konfig is (5000mhz, 2gb ram, gef6 )
  • Alexease
    A Screamer 4x4-ben volt tores, csak nem volt engedelyezve alapban:)) Bar a gyartok nem engedtek es igy nem fejeztek be, de ott probalkoztak eloszor valodi poligon alapu toressel. Ugy ahogy meg mukodott is rendesen:))
  • Alexease
    CRC "exkluziv" screenshot;PPP
  • Gregorius
    Hát a töréshez (ugye azért nem volt a Screamer 4x4-ben sem) nem adják a gyártók a nevüket és a modelljeiket, úgyhogy akkor ilyen fantasy autók lennének. Mondjuk az nem olyan nagy baj. Screamer 4x4-ben egyébként van fizika, grafika, gaz, azzal nincs gond, sőt opengl alatt 100FPS-t ment 1.2Ghz GeForce4Ti-on 1600x1200-ben 32 biten, úgyhogy engine is volt mögötte. De mondjuk tényleg nem ugyanaz, csakhát az az egy szerencsétlen játék is telítette a piacot. :) Akarom mondani; :(
  • Chaos Mad
    az nem olyaaaaan :)
    annál SOKKAL jobb lenne!
    ott lenne minden a toppon, törés, fizika, grafika, dagonya, sár, gaz, minden! :)))
  • Gregorius
    Mennyire van tompítva az ütközés, remélem nem annyira mint a SL-ben volt? Már úgy értem, hogy lehetne benne egy olyan beállítás vagy nehézségi fok, hogyha 100-zal nekimegyek a fának, akkor az is csoda legyen, ha még az ürge ki tud mászni a kaszniból!
  • Gregorius
    Screamer 4x4
  • Chaos Mad
    "Ahogy az autó lassan küszködik a nehéz tereppel, néhány kereke lóg a levegőben"

váhá.. ez de durva lenne!!!
  • Gregorius
    Igen, nekem is ez volt az egyetlen bajom a Screamer 4x4-gyel, hogy egyes pályák irreálisan gyorsra sikerültek, és az autónak normál körülmények között már rég fel kellett volna dobnia a bakkancsát. A törésengine-t egy kicsit lájtosra hagyták a srácok, és ezzel akrva-akaratlanul arcade-os lett a picim. (A multiról ne is beszéljünk :))
    De nekem is nagyon tetszik, nálam is fönn van még, de a Rábá-t még nem sikerült unlock-olnom benne :(
  • Aborg
    Igen, sajnos nem nagyon van igeny ilyesmire. Sot, a realis szimulatorokra sem! Ma lattam egy honlapon egy szavazast: mi a kedvenc autos jatekod? Folenyesen vezetett a NFS, a legvegen kullogott a Grand Prix Legends es a LFS. Hiaba, kevesen vagyunk mi szimulatorrajongok!