Meditáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ez nem így van. az egyhelyben való meditálás csak formaság. a megvilágosodáshoz számtalan út vezet. az a lényeg, h mi van a szívedben. megvilágosodni lehet egy barlangban is, meg egy zsúfolt metróban is. nem a hely a lényeg.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Szomorú. Engem teljesen baráti alapon tanítottak. No pénz.
ha emlékezetem nem csal õ fõleg a szíven való meditációt javasolgatta!
a Transzcendentális Meditáció pedig leginkább Maharishi-nek jó hiszen milliókat kasziroz azon h eladja pl.a gajatri mantrát a tanitványoknak
na persze valaki ettol is lehet "exoterikus"!nem igaz?
sértõdés ne essék én ezeket így látom!bár sokan vannak hasonló képpen ezen a véleményen!
██
Ha szereted a társaságot és az "életet" akkor inkább az Agykontrollt válaszd.
Ha inkább magányos-csendes vagy, akkor próbáld meg a Transzcendentális Meditációt.
ha a kettõ között, és szeretsz sportolni, keresd Srí Chinmoy könyveit 😊😊
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
szerintem ha kitartóan fogod csinálni akkor az oktató(id) biztos segíteni fognak benne! táborokban meg álltalában ezzel kezdik a reggelt! felejthetetlen élmény amikor 80-100 ember egyszer csak spontán "lecsendesül"
egyébként a meditáció inkább egy folyamat nem pedig 1 állapot!
sok sikert a gyakorláshoz!
██
Ha buddha szeretnél lenni, akkor mondj le mindenrõl, és keress egy barlangot. Szerintem a társadalom és a megvilágosodás kizárja egymást. (ez akkor durva, ha megérti az ember) A nemzetközi helyzet egyre fokozódik...
A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.
Ezt viszont én nem értem...
hogyan szól a taps, amikor csak 1 kézzel tapsolunk ?
Volt egy ilyen sztorija (asszem egy orvosnak), hogy valamilyen betegsége volt (az most lényegtelen hogy milyen) és hallott a különbözõ légzéstechnikákról. Mivel nagyon szarul érezte magát, mindent kipróbált, és a végére szinte teljesen meggyógyította magát.
A történetbõl az a tanulság, hogy kizárólag az akaraterejének köszönhette a sikert. Azt is írta, hogy miután abbahagyta a gyógyító technikákat, szinte ugyanoda visszaesett ahonnan elkezdte. Ilyen az élet. Ha aktív vagy, küzdesz, hajtassz valami cél felé, sosem fogsz azon vergõdni, hogy mi is az élet értelme. Sosem lehet abbahagyni! Nyugdíjas vagy, buta vagy, levitte a lábadat a vonat? Kit érdekel?! Egyedül rajtad múlik hogy milyen az életed.
Én bevallom mintegy passzív fázisban vagyok, nem megy az ülõmeditáció sem a légzéstechnikák, de más tekintetben, sokkal tudatosabban élek. Ahogy a bölcsek mondják: amikor eszik akkor eszik,amikor dolgozik akkor dolgozik.(és nem olvas,vagy ábrándozik az ellentétes nem...miközben a körfûrész...)
Szerintem a zen alapja inkabb a paradoxon. A paradoxon ami megoldhatatlan racionalis gondolkodossal (ha ugy tetszik egoval), megoldhato viszont anelkul, vagyis annak visszahuzodott allapotaban. Ez olyan mint amikor egy szoba tele van szekrenyekkel, es az egyik szekreny fiokjaban van az amit keresel. De mondjuk van 100 millio fiok. Vegig lehet jarni oket, es ugy megtalalni azt amit keresunk, vagy egyszeruen csak hagyni hogy egy finomabb allapotba keruljon az ember es az intuicio megmutatja.
Hasonlo pl, amikor nem talalsz valamit amit elvesztettel, ha kihagy az "agyad" egy pillanatra akkor elofordulhat hogy egyszercsak emlekszel, vagy ha nem emlkeszel annak ellenere hirtelen tevedhetetlenul tudod hol van.
Ezek mar az idegrendszer finomabb allapotainak a bevillanasai.
De mindettol fuggetlenul, bar az elejen zavaro lehet, valoban nincs szukseg arra hogy csend legyen.
Es vegul is mi a celja ennek az egesz hercehurcanak?
Az hogy az ember megtalalja sajat forrasat.
A gondolat egyre finomabb es finomabb allapotain keresztul. Majd eler egy allapotot ahol nincs tobb gondolat csak a tiszta le't.
S miert olyan eros ez minden emberben? >> mert minden cselekves alapja egyfajta boldogsagkerese, beteljesules. Barmi is a celja a felszinen,minden cselekves alapja ez.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Nahát!
Valaki el tudná nekem itt magyarázni a dolgokat? Mondjuk ahogy ezt a témát olvasgattam már sok mindnere rájöttem...
Arra kell koncentrálni amit csinál az ember.
Jó könyv a témában (fõleg kezdõknek) A Tiszta öntudat.
Emellett iszonyú akarat kell a fejlõdéshez!
Több fajta módszer is létezik, valakinek ez jön be jobban, valakinek az. Hatékonyságban is vannak különbségek.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
meditálni nem fogsz tudni megtanulni két hét alatt, ez hossz honapok évek munkája.... relaxálni hamarabb meg lehet tanulni, de egy spangli tényleg segithet 😄
\"I fight the world, and take all they can give. There are times, my heart hangs low. Stand and fight, live by your heart. Always one more try. I\'m not afraid to die.\"\"Manowar\"
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.