Meditáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.
2. megjegyzem, ha kiszakadsz a vitából, akkor nem lesz vita
3. én is azt mondom, h tájékozódj legalább olvass el 1-2 dolgot, mielõtt sületlenségeket írsz
4. tudod mi az h meditáció??
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Én most visszatérek errõl az elvont kozmikus pályáról, keresem a nyugalmam. A japánoknál a nyugalom az érettség fokmérõje. Meditáció a téma!
az, amit leírtam : )
alázatosan tudakozódni..
Ez a megismerés útja.
Ha meg kötözködni akarsz csak, akkor menj a gumiba ott mindenki kiélheti magát
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Haribol !!!!!
Húztam egypárszor a Szekeret 😊
Meg olvasgattam ezt-azt 😊
A 300millió hindu istennel valahogy nem tudok kibékülni. Indiában annyi marhaság és csoda van, mint sehol máshol a Földön...
Jóság mint vágy? Egy megtisztult ember, ösztönösen jó. Nem vágy!
Szent ember? Netán a jóságos János Pál kente fel? Netán a brahmanista felszentelõ hivatal? Szent az, amit szentként tisztelek.
Biztos egész életét Krisnának áldozta, és böszme nagy hite lett, meg rózsafûzér, meg mantra...õ is csak egy ember volt. Mitõl szentebb egy tolték varázslónál, aki sosem volt szent és holt ellenkezõjét mondja mint a te Szent Sríla Prabhupád Bhakti siddhanta Sarasvati Thákur Bélá-d. (tudsz még hosszabb neveket?)
Sríla Prabhupád Bhakti siddhanta Sarasvati Thákur szerint mi a vágy definíciója?
egyébként Te honnan tudsz ennyit a hinduizmusról?
Kötözködj csak 😊 😊
"Namaszte Sararsvati Dévi
Goura váni pracsariné
nirvisesa szunnyavadi
pasztrecsa dese tariné"
hamár a kiejtésnél tartunk, sztem ez így volna helyes:
Namaszté szaraszvati dévé
Góra váni pracsáriné
Nirvisésa sunnya vádi
Pascsatjá désa táriné
én sem vagyok india mániás. Vida Dénes magyar volt : )
aki "felszabadította a nyugati népeket " ????
Aki szanszkritból lefordította angolra a GÍtát ( és a többi ismert könyvet) és hiteles magyarázatokkal ellátta??
Csak kiejtés szerint írom:
Namaszte Sararsvati Dévi
Goura váni pracsariné
nirvisesa szunnyavadi
pasztrecsa dese tariné
Ezt minden kírtana elõtt felajánlják Neki 😊
Amúgy mindenkinek csak ajánlani tudom, h hiteles forrásból, élõ tanítványi láncolat tagjától tudakozódjon ! 😊
Ja, meg Az odaadás nektárját Swami nemtudomkitõl. 😊 (Krsnások adták)
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
szted ezt én találtam ki bakker?? akkor most jegyezd meg, h én ide nem írtam és fogok soha saját spekulációt írni, ugyanis az nem az én stílusom. egyébként ez a hasonlat Srídhar szvámi-tól származik, aki amúgy egy szent ember volt, és ezt a Srímad Bhagavatam egyik versének magyarázatában írja. no comment...
amúgy én is pont ezt mondom, h nem mondhatunk le a vágyainkról. az anyagi vágyakat (gúnák) leginkább 3 féle módon csoportosítják: tudatlanság (tamasz), szenvedély (radzsasz), jóság (szattva). ezek a kötõerõk léteznek. a tamasz az ha pl. cigizel, drogozol, alkoholizálsz, koszos vagy, lusta, túl sokat alszol... a radzsaszba tartozik a szex, a túl fûszeres ételek fogyasztása... a szattva az, ha pl. pénzt adományozol a szegényeknek, átsegíted a nénit a zebrán stb. ezek kötnek az anyagi világhoz. ezek felett áll a suddha-szattva. ezen a szinten áll az, akit a 3 kötõerõ nem befolyásol. ezt úgy érheted el, ha vágyaidat az Abszolút felé fordítod, nem elfolytod, nem kiírtod, hanem átformálod. ez nem egy olyan dolog, h erõbõl kell csinálni. ez, ha belépsz a folyamatba, akkor magától mûködik. nem kell semmirõl lemondani, csak tedd azt, amit helyesnek látsz, ez a lényeg. a legfontosabb, h találj vkit, aki magasabb szinten van, és tudakozódj alázatosan. így könnyebb.
Buddháról annyit, h Õ nem olyan emberi lény volt, mint mi. Buddha példát mutatott a tévútra tért papoknak, rendeknek, és nagyon sok lelket megmentett a világon a szenvedéstõl. a budhizmus céljának elérése (nirvána: nir-kívül lenni, vána-a vágyakat szimbolizáló erdõ) vitatható, mert az õsibb tanok szerint a vágyakat nem lehet elengedi. a vágyak részei a léleknek, csak mivel mi nem lelki, hanem anyagi életet élünk, a vágyak is eltorzult anyagi formában jelennek meg. de ha felébersztjük a lelket, a vágyak is lelkiek lesznek, szal elérjük az önmegvalósítást.
A megvilágosodást, és a nirvánát továbbra sem értem, erre is kérek válaszokat. Addig kell magyarázni,míg mindenki meg nem érti! Szeretném érteni!
Mivel a fenti véleményem és kérdéseim nem szerepelnek semmilyen keletkutató irodalomban, tekintsétek nevetségesnek...
"ez olyan, mit amikor földig levágsz egy növényt. a gyökere a földben marad, és ha vizet kap kikel újra"
No comment...inkább idézz szent-emberektõl!
Igen, T-Takács meg Tan Kapuja típusú.
a másik + nem a budhista fõsulin tanít?
nem akartam megsérteni senkit, csak kicsit gáz, amikor vki egyértelmûen olyanokat ír, ami mögöt semmi tudás, tapasztalat nincs, csak spekulált vmit, örül neki, és vérig ragaszkodik hozzá... de ez nem Rád vonatkozik.
Nézd meg a papokat, elfojtják nemi vágyaikat, teljesen feleslegesen, hiszen Isten nem azért teremtette õket hogy ezt tegyék magukkal, de lelkuk rajta 😊
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A vágyakat nem csak elfojtással lehet elengedni. A szóban forgó állapot részemrõl megtapasztalt, u h személy szerint hiszek a lámáknak. Mivel buddhista nem vagyok és ezért nincs törekvésem a nem vágyásra, az én nem vágyásom beteljesítette a nemvágyás nem vágyását is. 😄
A többirõl nem (sem) vitázom, mert én még a vágyak átalakítását sem tartom fontosnak. De ez hosszú és írogatni sincs igazán kedvem. 😊
[álmos már<#oooo>#oooo>]
végre vki, aki értelmeset is hozzá tud szólni...
akkor ehhez tartsd magad.
ahi a tapasztalatokat illeti azt hagyjuk. legyen elég annyi, h tapasztalatból beszélek. mellesleg azok akik könyvet írnak a keleti filozófiáról, azok is tapasztalatból beszélnek. ellenben egyesekkel.
A megtapasztalt élményeknek nagyobb hitele van. (A ostoba karattyolás csak elbagatellizálja a témát értem?)
Vagy mi...
De nekem aztán tõk mindegy. 😊
és légyszi ne írjál olyat h Buddhába is belekötsz, mert nem igaz. ha nem érted meg elsõ olvasásra amit írok, akkor próbáld + többször, és utána írj véleményt - sztem.
Nállunk is van egy nõ aki valami csakranyitogatós migttoménkihez ment, aki nem könyvbõl, hanem a saját maga által kitalált módszerrel dolgozott. (Nem jó a liberalizmus ilyen téren. ) Az a nõ azóta teljesen szétesett. Magáafordult, depressziós, meg skizó lett. Negyven-valahány éves, ami azért nem nagy kor de olyan öregnek néz ki mintha legalább 70 lenne.
Szóval vigyázni kell az ilyenekkel.
Csend, a hallgatás, a meditáció összefügg.
A magyarok is mondják: "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!"
volt egy srác akinek az átlagnál fejlettebb volt a beleérzõ képessége és hát õ ugy gondolta h kipróbál 1-2 csakrára ható mantrát😊
természetesen valami könyv alapján!
azt nem tudom h napi hány órát gyakorolt de aki ezt elmesélte (õhozzá fordult késöbb segitségért) azt mondta h a gyerekböl alig lehetett kihúzni valami épeszû mondatot. összefüggéstelenül beszélt,halucinációi voltak stb.
és mindezt drogok nélkül😊
██
Budhának sikerült akkor?