1015
Élet egy másik dimenzióban
-
dez #375 Szal én egy holt átlagos ember vagyok... Kösz. :) De ha figyelmesebben olvastál volna, láttad volna, hogy én arról beszéltam, mi marad utána. (Nekem nagyon gyorsan nagyon is jól bejöttek ezek az anyagok. Hamar megismertem, mit tudnak, és mit nem. De éreztem, hogy ez messze nem minden, amit kihozhatok "magamból". Főleg, hogy a hatás 99%-a csak átmeneti, és az emléken kívül nem sok marad.) OK, persze felnyitja egy kicsit az ember szemét, legalábbis bizonyos dolgokra. De... De úgyis bizonyára hiába próbálnálak meggyőzni, hogy nem épp ez a legjobb módja a fejlődésnek, sőt... -
dez #374 Ó, és semmi szmájli? Te most kötekszel? :) -
dez #373 Viszonylag gyorsan, talán mivel gyerekkoromban spontán sokszor sikerült, és mert már korábban megismertem más tudatállapotokat. (De ez utóbbi sokszor csak eltéríti az embert.) -
smity 8D #372 érdekel :)))))))) -
#371 Tudok egy légzőgyakorlatot, ami elősegíti a meditációt. Ha érdekel. -
smity 8D #370 "whehe bens :)
hogy mi a cél? a célt te is ismered , egy a célja minden embernek. csak az eszközök mások mint ahogy a másik topicban írtam."
huhh. na akko részletezem.
a cél amit minden ember hajkurász , egy olyan élet melyben többek között a boldogság állapotában létezünk. persze ezt nem olyan könnyű elérni. van ilyen út van olyan is. van olyan aki egy nem étező istentől várja a segítséget és azt ,hogy helyete mindnet megcsináljon , hogy ő aztán nagy boldogságban , kényelmesen éldegélhesssen. én a meditációnak halotam olan hatásairól ,hogy az ember jobban észre veszi a gondok gyökerét forrását, kiegynesúlyozotabb lesz stbstbstb. -
#369 "Ken Wilber arról is híressé vált, hogy egy videófelvételen a fejére kötött EEG készülékkel, 2 mp-en belül leállítja az agyhullámait,
hirtelen kikapcsolnak, és eltûnnek az alfa, béta, és théta hullámok és a delta hullámok is minimalizálódnak.
Ez megfelel a legmélyebb meditatív állapotnak. Utána szintén másodpercek alatt elõállítja tetszõlegesen a különféle tudatállapotokra
jellemzõ agyhullámmintázatokat. Errõl videófelvétel látható a www.integralnaked.org oldalon."
-
#368 Nem tudnád leírni nekem ide mégegyszer, mert lehet, hogy tudok segíteni. -
Prof William #367 Én is így reagátam amikor x-éve TV-ben láttam. -
smity 8D #366 150 ezer?????? atya-úr-isten.
ennyi pénzből veszek két kanapét -
smity 8D #365 prof ez nagyon fájt :DDDDDDD -
smity 8D #364 astar az nem energiagolyó volt hanem vér :DDD -
#363 van egy műszer ami segit megismerni a tényleges ALFA állapotot. igazából a nevét nem tudom ,de én már próbáltam!
annyibol áll h felveszel 1 fejhalgatót meg ehez sötét szemellenzőt amihez csatolva van egy műszer amin beállitod magadnak a kivánt hullámokat.
nem csak az alfát tudja hanem sokkal mélyebb hullámokra is képes mint pl.:a mélyalvást is el lehet vele érni.
a lényege az h a fülesböl nagyon finom pulzáló hangokat lehet hallani a szemednél pedig hasonló fény jelenséggel stimulálják az agyhullámokat!
mivel az ALFA állapotot is egyfajta rezgésszám jellemzi innentől kezdve nem nehéz elképzelni a müködési elvét!
én egy alap készüléket próbáltam ki ami megközelítőleg 150e forint körül van!
-
Prof William #362 Volt egyszer valami reklám is erről... Nő mondja... Na lmegyek alfába... És lemegy az ALFA-nevű áruházba.... Háháhhányörghühühühühhü... -
#361 Persze ez az amit egy átlagos ember megtapasztal belőle...de álmodni, és meditálni is tudni kell, így a drogoknak is meg van az útja, csak életveszélyes.
Nem mondom, hogy drogozzatok úgyhogy hagyjuk a témát. De a drogos is ember :) -
#360 Én ránéztem egy csajra, ő visszanézett, és éreztem hogy fentről megy lefele egy energiagolyó egészen az ágyékomig. Volt eufória! Ezekután hol érdekeljen engem az alfaállapot...? -
smity 8D #359 elsőre hány percbe telt míg lementél?
( tényleg köszi, és cupp) :)) -
smity 8D #358 whehe bens :)
hogy mi a cél? a célt te is ismered , egy a célja minden embernek. csak az eszközök mások mint ahogy a másik topicban írtam. -
dez #357 Félhományban. :) -
dez #356 Hát, amit írsz, az egyfajta (már-már) transzállapot. A meditáció ennél kicsit nyugalmasabb. :) Bár van nyugodt transzállapot is.
A meditáció első "köre" egy enyhén eufórikus, könnyed állapot, amikor átmenetileg oldódnak a hétköznapi stresszek. (Később már ezek nem csak átmenetileg oldódnak.) És mégsem vágyik az ember több eufóriára, inkább mélyebb dolgokra, nagyobb alámerülésre.
Én szándékosan nem foglalkozom ilyen formában, tudatosan ezekkel a szintekkel, amiket írsz. Inkább hagyom, hogy menjem a maga útján. (Volt idő, amikor igyekeztem konkrét rendszerbe foglalni a tapasztalataimat, de aztán rájöttem, hogy nem nagyon kell ez, csak korlátok közé zárom vele magam.)
Azt viszont pl. tudom, hogy más-más agyhullám-frekvenciák dominánssá válása (mármint átmenetileg) erősen meghatározza az adott tudatállapotot. -
#355 Mi a célod a meditációval? -
smity 8D #354 még témához: tulajdon képpen én hajdanán nagyon egyszerűen letudtam menni alfába úgy ,hogy még azt sem tudtam mi az. emlékszem tanítási órákon volt ,hogy a tanár monotonon mondta a magáét én meg véletlenül lassan kikapcsoltam az egész világot, a szemem nyitva volt ugyan de nem gondoltam semmire, a tanárt nem halottam, a világot nem érzékeltem.
lehetetlen hogy ne találjak vmi más módót. -
smity 8D #353 csak ennyit lécci :)))) te sötétben csinálod vagy villany melett? :))
( sötétben előjön az ahalálfélelmem ami abból adódik ,hogy az egyik legfontosabb érzékszervem leblokol és
eluralkodik benem az az érzés ,hogy védtelen vagyok. ez vmi féle ősi ösztön leht. világosba meg nemtudok lemenni alfába) -
smity 8D #352 "Milyen érzés hallgatni a kedvenc zenédet? Le tudod írni? :) "
áérzem ahogy a srác jáccik a dobszerkón, érzem a véremben az ütemet ahogy egyre hagosodik egyre nagyobb energia szabadul fel az egész szervezetemben és a végén ott tartok hogy üvöltöm a dallamott és a földön vergődve püvölöm a padlót teljes extázisban. nagyon jó érzés.
( de ezzel nem mentünk többre) :DDDD
"hogy füghet össze a tudatszintek váltása a fizikai, biológiai állapotunkal?
"
én úgy halottam ,hogy meditáció sirán az ember tudatszintek között ugrál. 6 szint: a tudat 7. szint: szimbólumok melyek érzéseket váltanak ki az emberből, de mivel az érzéseket nem lehet leírni és értelmezi ezért a szimbólumok azok amik középutat adnak , és segítik az érzések események belimivoltát megtalálnunk. 8. szint: az érzések 9 szint: ÉN , az univerzum egyebek
és az hogy én ezek közt " járkálok+ hogy befolyásolhatja a bioloógiai, fizikai állapotomat? azt hogy én nem leszek álmos, és energikus. ( vagy is nem én ahnem az user aki írta) -
dez #351 Hm, neked egy mestert kellene keresned. Én nem vállalhatom ezt a szerepet. -
dez #350 Húú. Ez túl sok és nehéz kérdés.
Az első kérdésnél nem is vagyok egészen biztos, mire gondolsz.
Az alfa (és théta) mélységétől és kiteljesedettségétől függően más-más érzés. Mivel itt igazából más-más tudatállapotokról van szó. Milyen érzés hallgatni a kedvenc zenédet? Le tudod írni? :) Egyszerűen jó. Ez a felszínesebb meditációra vonatkozik, a mélyebb már más téma. Ott már nem az ilyesmi érzések számítanak.
Hát már hogy ne változott volna? :) -
smity 8D #349 sötétbe kell csinálni, vagy villany melett is lehet?
bocs de most minden egyes részletet kiszedek :DDDDDD -
smity 8D #348 különben milyen térbeli, elhelyezkedésben vagy ilyenkor? nekem az üléstől fáj a hátam fekvéskor meg elalszok. ( vagy csak fekszek) -
smity 8D #347 de látom te már nagyon jártas vagy :)))))
vki írta itt a fórumon ,hogy mikor először le ment alfába utánna nem bírt elaudni hajnali négyig úgy pörgött. hogy füghet össze a tudatszintek váltása a fizikai, biológiai állapotunkal?
és akor most feéteszek két hülye kérdést. ( ha szabad):))
milyen érzés alfában lenni? változott vmi azóta ,hogy meditálsz? -
dez #346 Csak vigyázz, nehogy alkoholista legyél. :) [Bár 16 éves koromban asszem én is majdnem hogy az voltam, de csak mert nem tudtam jobbat.] -
smity 8D #345 én nem tudok olvasni. azt hittem azt írtad ,hogy csak kávé után tucc meditálni. nagyon szétszort vagyok -
smity 8D #344 nekem meg pont ,hogy alkohol kell hozzá. a kávétól pörögneka gondolataim. az alkoholtól kiüresedek. egyszer úgy berugtam ,hogy sztem lementem alfába is :DDDDDDDD -
dez #343 Ahogy kezd mélyülni az "alfa", úgy lesz egyre kellemesebb (utána meg jönnek egyéb dolgok). Ez nem olyan sok idő, amíg ez elindul.
Mondjuk nem célszerű egy nagy adag kávé, stb. után csinálni. :) -
smity 8D #342 "hanem csinálni a gyakorlatot"- de nehéz és unalmas. viszont nagy szükségem lenne rá és nagyon megakarom tanulni. na mindegy. azért köszi :)) -
dez #341 Amúgy mint írtam, már az is alfa, ha csukott szemmel ülsz, és nem gondolsz különösebben semmire. Csak ez még nagyon felületes. -
dez #340 Egyszerű: bizonyos technikák, gyakorlatok kiváltják (különféle mélységekben, stb.). Nem elképzelni kell, meg olvasni róla (legalábbis nem túl sokat) hanem csinálni a gyakorlatot, és lőn. :) Kb. mint hogy odamész a villanykapcsolóhoz, és felkapcsolod. -
smity 8D #339 de még mielőtt vki beszólna: nem hiszek a lélek vándorlásban:)) -
smity 8D #338 azt halottam ,hogy az alfa állapotban emlékek érzések törnek fel szimbólum formájába. én csak akor tudom elérni és érzékelni az alfa állapoto amikor az elalvás szélén felkeltenek. de olyankor nem látok nem érzékelek semmit. mint ha halott lennék. egyesek meg azt mondják hogy még az előző életben szerzett élményekt is meglehet tapasztalni.
aztán meint azt mondták ,hogy ne gondoljak semire vki meg azt ,hogy de képzeljem el az alfa állapotot. még olyat is halottam hogy zümmögni kell hozzá.
na most akkor mi van? a belinkelt oldalakon is egyszer ezt írnak egyszer azt. nem értem igazábol miképp is történik ezek után az alfa álapot elérése. :(((( -
dez #337 Inkább nézzétek meg ezt: http://www.agyinfo.hu/
HUmanEmber41st: http://www.agyinfo.hu/index.php?tpl=m67 -
dez #336 Az első tripem úgy 15 éve volt (és persze az utólsó is nem sokkal kevesebb), nem mondasz újat. Ez nem folyamat, csak egy élmény, amiből (jobb esetben) csak annyi marad, hogy van valami több, meg hangulatok utóérzete. Azaz, nem sok. És a hitetlenség megerősödése, hogy ezt valaha belülről el lehet érni, ami sokszor maga a lemondás, és a könnyebbik út (ami nem vezet túl messzire) mellett való elköteleződés. Legalábbis jópár évre.