Meditáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Igazából a Buddhisták célja. Nagyjából így kell elérni: meg kell szüntetni a cselekedeteink visszahatását ( kilépés a karma körforgásából)és nem gondolni semmire. Így meditálva ha meghalsz eljutsz 1 olyan helyre, ahola lelked folyamatos meditációban "él ".
A nirvana egy létezõ "hely" a Védikus filozófia szerint
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A legmerészebb álmok mindig a lehetetlent valósítják meg.
Jehova tanúi szoktak ekkora sületlenségeket mondani...
Besültem így párszor és hónapokra pocsékul lettem.
Tuti nem merem újra kezdeni!!! Nem tudnék ellen álni a kísértésnek!
Nem vagyok elég fejlett hozzá... mint kasztban... tantra jóga viszont jó hatással van rám... azzal még jutnék valamerre pozitív irányba... Baba tanításait el is kezdtem olvasgatni.. aztán... aztán abbahagytam...
Jómagam is elkezdtem jógázni csak vissza felé sült el!!!
A padmasanát nem lótuszülésnek hívják? Lótuszülésben is vmi energiapályát zárunk be.
álltalában reggel szokott lenni 1 óra meditáció amit az oktató dönt el h milyen jellegû lesz.volt olyan h kérdésen(eken) kellett elmélkedni "ki vagyok én?" "honnan jövök?" "merre tartok?" természetesen ezek a kérdések elsõre hülyén hangzanak mert többnyire az EGÓ ad rá választ!
aztán vannak a különbözõ testrészekre való koncentrálások.azér irtam koncentrációt mert ez az alapja a meditációnak!
az h milyen testhelyzetben meditálunk eggyáltalán nem mindegy!
ugyanis a közismert "padmasana" vagyis amikor kereszbe tesszük a lábainkat a combunkon energia pályát zár be!!!
ezt egy Iyengar yoga oktató mondta aki közvetlen tanitványa a mesternek!
tehát kezdõk inkább széken v török ülésben v a klasszikus japán ülésben gyakoroljanak.
kezdésnek ennyi tapasztalatot szedtem össze de szivesen irok majd még!😊)
██
Aztán meg már nem akartak változtatni. 😊 Lehet amúgy székben is meditálni. Próbáltam.
Akkor gondolom te nem érezted azt amit a többiek. 😊
<#smile>#smile>
Ez hol volt, amúgy?
na ilyen volt.
Úgy tûnik most már érveket sem hozol fel. Kár rám pazarolni mi? Végülis amilyen ostoba vagyok, fõjek a saját levemben...
Merthogy a testszagtól sem függ a megvilágosodás!
A jó buddhista kiül reggel csodálni a Napot, a hithû ateista (aki tulajdonképpen nem más mint materialista) délig alszik, mert a nap csak egy unalmas égitest.
És hogy nem megvilágosodásnak hívták? A keresztény kultúrában talán a szentek voltak ezek a "megvilágodsodottak".
Az ausztál törzseknél "aki látja az igazat" -nak hívták az ilyet.
Mindegy ki hogy hívja.
egyszer megkérdeztek egy hindu szerzetest, aki európai származású, hogy van e esélye egy nyugati embernek elérnie (eredetileg indiai vallás) a tiszta Isten-tudatot a hindu elvek által. válasz: Isten nem hindu, nem keresztény, és nem muzulmán. Isten az Isten. nem az a fontos, hogy milyen szertartást végzel Neki, hanem az, hogy közben mi van a szívedben.
ja, és nem is neveléstõl függ a dolog. ez olyan, mint amikor felkel a nap. ugyanúgy felkel egy tudatlan ateistának, mint egy budhista lámának.
Ha alanyocsonyfrekvenciás zajjal nevelnének 10 éves korodig, szerinted lenne esélyed megvilágosodásra vagy micsodára?
Amíg nem terjedt el a keleti filozófia nem létezett Európában ilyen, hogy "megvilágosodás". Vagy csak nem így nevezték...?
a megvilágosodás tisztán lelki állapot. soha nem keverdhet anyagi dolgokkal. az igazságot megértheted egy megvilágosult nagymestertõl, és egy fûszáltól is. egy elszigetelt helyen, vagy egy zsúfolt helyen. tök mindegy. nincs átmenet a lélek és az anyag közt. nem keveredik a kettõ. egyik a másik felett áll.
bocsi, ha nem elég érthetõ.
Neked biztos pontosabb fogalmaid vannak a megvilágosodás mikéntjérõl, de mutasd azt az embert, aki abban a metróban megvilágosodott! És mi lett benne világos?
Remélem a megvilágosodott ember olyan hogy nem lehet látni, mert akkor van rá remény, hogy van ilyen.
Szívesen talállkoznék vele. Tavaly volt Magyarországon is. Kár hogy ne mentem el.