1015
Élet egy másik dimenzióban
  • smity 8D
    most azt akartam írni ,hogy én egészségesen táplálkozok, csak aztán megláttam a sajtburgert a kezembe :DDDDDDD

de amúgy komolyan csak néha néha eszek ilyesmit :)
  • Inquisitor
    Vannak kivételek, de ebbe ne menjünk most bele. Amúgy egyetértek veled.
  • Astaroth
    Nem lesz a miénk, de megélünk egy folyamatot, ami sok tapaszatatot hordoz magában. Ez nem meditáció, ezt tripnek nevezik.

Világi életünk annyi mérget hordoz magában hogy nehéz fejlődni.

smity 8D: böjtölj, tisztulj!
  • HUmanEmber41st
    akkor olvass!!!
    www.agykontroll.hu
  • dez
    Csak amit így érünk el, az nem lesz igazán a miénk.
  • dez
    Amikor becsukod a szemed, az agyad egy része kapásból alfára vált... A gyakorlás (meditálás, hathatós relaxáció) ezt terjeszti ki (nagyobb terület), és mélyíti el (egyre lassabb agyhullámok: az alfa nem egy adott állapot, hanem állapotok széles skálája, és van még a théta-sáv is). Gyakorolni olyasmi, mint öntözni egy elültetett magot. Idő kérdése, hogy kihajtson. (A mag természetesen mindenkiben ott van.)
  • a
    de nem alkohollal, hanem vmilyen pszichedelikus szerrel
  • Prof William
    Van aki droggal próbálja elérni... Sztem a tiszta próbálkozás a legjobb...
  • smity 8D
    nem ismerem.

amúgy én csak alkohol segítségével tudnám elérni az alfa állapotot. másképp nem megy. vagy igen?

vélemény?
  • HUmanEmber41st
    Silva-féle Agykontroll tanfolyam :) :)
  • smity 8D
    gyerekek tudtok segítnei? elolvastam az első két oldalt, meg az a honlapot amit az egyik user belinkelt. de akárhogy is akarom és akármenyiszer próbálom nem sikerül elérnem az alfa állapotot. az a baj ,hogy alapból olyan beállítotságú vagyok aki még este sem tud elaludni rendewsen, így az alfa állapot nekem még nagyon messze van. esetleg tudtok ajánlani vmi módszert, hogy könnyebb? előlre is köszönöm :)
  • Salty
    Hát igen. Egyébként mindig érdekelt, hogy a keleti emberek, akik a napi tevékenységük mellett meditálnak, meg egyéb relaxáló gyakorlatokat végeznek, hogyan állnak a szeszes italokkal? Nekik elég az a napi 1 óra meditálás, hog ellazuljanak, alkoholfogyasztás nélkül?
  • dez
    Érdekes. De akkor ez már tényleg csak egy nemkívánatos fizikai függőség, nem?
  • KILROY
    spam
  • Salty
    Nálam meg pont, hogy feszültséget okoz, munka közben az első cigi után már is fellép nálam ez a dekoncentráció, a kávé+cigi hatást meg még nem tapasztaltam, de általában én is úgy szoktam.
  • Salty
    Lehetséges... egyébkébt hajlékonyság fejlesztő jóga, vagy valami ilyesmi..
  • bens
    ez most olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy a távfutáshoz rossz-e ha a hátadon van egy hátizsák, sújokkal megpakolva...

milyen jógát csinálsz?
  • dez
    Ha beválik, nem ér meg ennyit? :) Persze csak akkor, ha tényleg akarod.
  • Salty
    Kicsit drága.. de azért kösz az információt, még meggondolom.
  • dez
    Szal, ez volt az: http://www.nicobrevin.com/
  • Pyotr
    eggyetértek:)
  • dez
    Ha nem tud rövid távon leszokni, legalább ne jógázás előtt tegye, az alábbiak miatt. (Ahogy bírja, egyre hosszabb időt hagyjon ki a jóga és az előtte szívott cigi között.)
  • dez
    A nikotin is inkább enyhén nyugtató, de pl. sok kávé miatti össze-vissza csapongó figyelmet (túlzott pörgés) segít egy irányban tartani, azaz csökkenti a dekoncentrációt. (Ezért is alkalmazzák együtt általában.) Az egyéb káros hatások mellett épp az a baja, hogy nem enged ellazulni.

Szánd el magad, és szokj le! :) Barátnőm is nemrég szokott le. Nem volt teljesen semmiség, de sokat segített neki egy bizonyos természetes alapú kapszula, amiben többek között pl. kinin van, ami lecsökkenti a nikotin-elvonási tüneteket, és más hasznos anyagok. Most nem jut eszembe a neve, de később megkérdezem barátnőmet. Felmérések szerint ez az egyik leghatásosabb módszer. (A tévében reklámozott cucc, ami lassú nikotin-megvonáson alapul, kevésbé működik - talán ezért kell neki a sok reklám.) Plusz az, hogy ő is rendszeresen meditál.
  • Pyotr
    hali!
    szerintem szivhatod nyugottan. a légzögyakorlatok meg az asanák segitenek a tüdöd tisztulásában!
    késöbb meg magad fogod fokozatosan érezni h nincs rá szükséged v. eggyáltalán nem esik jól de ha még sem az sem baj!
    bár a füst megköti a finom energiákat és ezekez elég hosszan tar kitisztitani!
    egy erös dohányosnak életek kellenek h nagyjábol ezek a tisztulások végbemenjenek

• Salty
    Helló, szerintetek rossz dolog a jóga mellett cigarettázni? Én sajnos jóga mellett ezt teszem, és nem hiszem, hogy a jóga érvényesülne az feszültséget okozó cigi mellett, hisz a jóga pont nyugalmat teremt.
  • bens
    hülyeségeket beszélsz : )
  • Astaroth
    Voltam templomban, az is nevetséges volt. Inkább a véráldozat pártján állok...
  • sz4bolcs
    :-)
  • bens
    Rajtad nem könnyű eligazodni...
  • Astaroth
    Csak mert nevetséges a párbeszéd, hagyjuk abba!
  • sz4bolcs
    Miért?
  • Astaroth
    Ó de kár...
  • sz4bolcs
    Szintén.
  • bens
    én már voltam soxor misén.
  • Astaroth
    Nevetséges, de valószínű hogy holnap misére megyek, nem önszántamból, de nem is tiltakozom! Mennyetek ti is, ti hinduisták, és buddhisták, csak ez a tanácsom. Csak egyszer!!!
  • sz4bolcs
    Hogy amiben hiszel, nem biztos hogy eléred, az az utad.
  • sz4bolcs
    Gandol úr, igaz-e a te katekizmusod?
    Az én katekizmusom nem igaz!
    Akkor miért tanítod?
    Mert nyilvánvalóvá teszi, hogy semmi sem igaz.
    És ez igaz?
    Ez sem igaz.

Ez a párbeszéd pedig azért fogott meg, mert segít abban, hogy a "semmiben sem hiszek" felfogás átváltozzon "mindent lehetségesnek tartok"-ra. Mert ugyan azt mondja, hogy semmi nem igaz - még ez az állítás sem igaz, tehát rátapintott az Út lényegére.
  • sz4bolcs
    Lehet már leírtam, de most nagyon benne van a fejemben, mert beszéltem egy buddhista sráccal róla, és bennem maradt. Volt egy élményem álmomban:

Átéltem a nem égető szeretet, minden vágy megszűnését, nem volt tárgya, célja.
    Azt mondta, hogy a buddhizmusban is ismerik ezt, révület, így lehet átélni az életben elérhető legtökéletesebb boldogságot, 4 fokozata van.

Igazából kevés a szó, meg nem is igazán ontopic, de jobbat nem találtam. Ki élt már át ilyet?

És egy részlet Popper könyvéből, ami nagyon megfogott:

Gandol úr, igaz-e a te katekizmusod?
    Az én katekizmusom nem igaz!
    Akkor miért tanítod?
    Mert nyilvánvalóvá teszi, hogy semmi sem igaz.
    És ez igaz?
    Ez sem igaz.

Továbbá, szerintetek a hit kizárja a kételkedést? Ha valamit hiszel, de nem vagy benne biztos. Van ilyen? Lehet ezt útkeresésnek hívni?
    A kételkedés mennyire vonatkozik a hitre, és mennyire a tudásra?
    Nekem eddig a legtöbb hívő azt mondta, hogy a hit és a kételkedés nem összeegyeztethető, de én úgy gondolom, hogy ők nem hisznek, hanem tudnak. És ez nekem gyanus. Az ő hitük tudás, ami gátolja a megismerést - úgymond vakhit.
    Szeretnék erről az itt jelenlevőkkel eszmecserét folytatni.

Mégegy részlet, és gondolat:

Barátaim! Hallgassunk most néhány percig. Várjunk, amíg a kétkedés gyökeret ver a lelkünkben. Aztán azt is várjuk meg, amíg a „semmiben sem hiszek” átváltozik arra, hogy „mindent lehetségesnek tartok”. Elmélyedésünk tárgya az legyen, hogy vajon miért mondotta volt a Logionok szerint Jézus: „Nem lehetsz az apostolom Tamás, mert ittál az én forrásomból és megmámorosodtál tőle!” S miért fogadta el apostolá-nak akkor, amikor kételkedő lelkűvé változott?

Párbeszéd a hitetlenségről
    -Gandol úr, honnét jön a vallás, az okkult gondolat?
    -Halálfélelemből.
    -Megvált-e a hit a halálfélelemtől?
    -Láttál-e már ravasz gazdát, aki a szamár hátán ülve, botról szénacsomót lógat az állat szája elé? Örökké megy utána, és sohasem éri el.
    -Luther doktor, az égre tekintve, azt felelte egy kétségbeesett szerzetesnek, aki megvallotta, hogy néha maga sem hiszi azt, amit tanít: „Hála neked Uram! Azt hittem, hogy csak én vagyok ezzel így. Valódi volt-e hát Luther doktor hite?
    -Valódi, volt mert kételkedni mert.
    -Szamár volt-e hát Luther doktor, aki örökké járt az elérhetetlen szénacsomó után?
    -Ennél mi jobbat tehetne az ember?
    -Hogy nem megy utána.
    -Vagyis olyan szamár lesz belőle, akit csak ütnek, és még szénacsomója sincs.
    -Mégis higgyünk tehát?
    -Ne, mert megkérdezted.
    -Tagadjunk?
    -Ne mert megkérdezted.
    -Akkor hát mit tegyek?
    -Foglalkozz az élet dolgaival.
    -És ez üdvösséget hoz-e majd nekem?
    -Üdvösséget hoz.
    -Biztos ez?
    -Most már nem is olyan biztos.

Szerintem a vakhithez nem kell bátorság. Aki úgy hisz, hogy tudja, hogy a hite hit, nem biztos benne, mégis hisz benne, ahhoz kell erő. Ti hogy vagytok vele?
  • a
    kb. amennyit Feldmár András előadásaiból meg lehet tudni. szal nem eleget (ő is csak érintőlegesen tért rá a témára)
  • bens
    Mennyit tudsz egyébként a kundalíniről?