1015
Élet egy másik dimenzióban
  • mikike
    már többször próbáltam, de sosem sikerült

pedig ismerek olyat aki simán tud mediátálni, olyankor vissza tudja vezetni a tudatát elöző életeibe is

de szerintem ehhez adottság is kell én pl. amikor nekiállnék valamim mindig elkezd viszketni, szóval sose tudok a bensőmre figyelni
    száksz
  • hen-tes
    ehh.
    tegnap elaludtam közbe :D
    de naon álmos voltam szal ma is próbálkozom :)
  • Tetsuo
    Én ritkán gondolok valamire, az is hülyeség. :)
    A harmadik szememmel az a gond hogy tic-kel. :)
  • hen-tes
    nah jó
    várom a válaszaid :)
    ja és azt a harmadik szemes dolgot hogy érted ?
  • hen-tes
    zene..hmm
    milyen zenét javasolsz hozz á?
  • hen-tes
    na mivan ? elaludtál ? :D
    engem is érdekel a dolog
    szal ha megvagy infóz :)
  • fm
    a begolyózást viccnek szántam. a lényeg,hogy általában 1200al pörög az agyam mindenfelé és ha vmire koncentrálnom kell (pl tanulás) az sem megy,minden másra gondolok csak arra nem. de amit élvezek arra nyilván tudok koncentrálni is.

mi kung-fu tréningeken szoktunk chi-kung gyakorlatokat végezni. ott is a légzésen nagy hangsúly van,alhas tájékára kell beszívni a levegőt,azaz alhasi légzést kell végezni. lassan ki és be. mindezt lassú kéz,törzs,nyak stb mozgással együtt kell csinálni. sajnos eddig kevés ilyen cshi-kung gyakorlatunk volt,mert azt is szívesen csinálnám.
  • Astaroth
    begolyóznál???
    Ennek nem az a lényege hogy felidegesítsd magad!

Van egy-két légzésgyakorlat amit tudok mondani.
    Próbálj meg hangtalanul lélegezni csak orron át.8 sec beszívod a levegőt,8 sec benntartod,8 sec kifújod.Minnél lassabban megy annál jobb.(és hastájékra szívd a levegőt)
    Vagy gyorsan szívod be és fújod ki.
    Vagy benntartod a levegőt amíg birod.(ezzel vigyázni kell oxigénhiány miatt elájulhatsz)

Csinálhatod ülve,fekve ahogy jól esik.Néha a csend a jó,néha zenét hallgatok közben és arra figyelek.Minnél hosszabb ideig csinálod annál inkább elmélyülsz.
    És gondolj a test középpontjára,vagy az úgynevezett "harmadik szemedre" ezek nyugtatnak.

Én most megpróbáltam hogy ne csak a semmibe beszéljek.Utánna tisztábban lát az ember.Látja a saját hibáit pl.!
  • Z
    nincs is kanál...
  • Astaroth
    Nem elég gyakorolni,vannak dolgok amit tudni kell.Én se vagyok nagymester,csak érdeklődök a téma iránt.
    Szerintem az első feladat az hogy időt kizárni a gondolatainkból.Túlzottan fel vagyunk pörögve,állandó cselekvési kényszerünk van.Meg kell állítani az időt.Ez az első!
  • fm
    én képtelen vagyok rá,bár régen próbáltam. de most sem menne,lehet begolyóznék

de tulképp szívesen megtanulnám hogy is kell ezt,vmint néhány meditálási módszer alkalmazását..
  • Astaroth
    Elég nehéz nem gondolni semmire.Próbáltátok már?Vagy ez marhaság...(szerintetek)
  • fm
    türelmesen várunk :)
  • traXion
    lol :D
  • 0ppika