1015
Élet egy másik dimenzióban
-
#415 minden lehet meditácio, bármilyen cselekvés, a lényeg hogy tudatosan tedd amit teszel, légy ott abban a pillanatban százszázalékig, igy akár egy séta vagy a szeretkezés is az lehet. ha tudatos vagy arra amit teszel akkor mindig a meditácio állapotában leszel... persze ez nagyon nehéz, de megvalosithato :) -
Liliomfa #414 nane.
én ha lehunyom a szemem a vilűgürhöz hasonló képet látok. gyszer feket majd elelrepülnek fehér hullócsillaghoz hasonlatos akármik stb...
azt az állapotot viszont már sikerült elérnem ,hogy nem gondolok smmire. p4ersze annak mindig tudatába vagyok ,hogy mit csinálok, így a meditáció gondolatát nem tudom kiverni a fejemből. tovább nem jutotttam, met vagy nem hagynak békén, vagy lkezd viszketni vmim. érdekes ha a két kezem nem mozoghat és arra gopndolok ,hogy most elkezd tuti viszketni vmim akkor valóban elkezd. -
dez #413 Ez érdekes, de önmagában inkább csak egy mutatvány magunknak. Szerintem.
(Amikor én felületesebben meditálok, vagy csak ledőlök egy kicsit relaxálni, inkább egy kellemes sárgás gomolygást látok, ami egyre erősödik. Ez az alfa "színe".) -
dez #412 Persze, és valamilyen szinten szinte mindenki megérti ezt. Valamilyen szinten... Igazán mélyen viszont csak kevesen. És a meditáció egy eszköz, amivel ez (is) elérhető. -
#411 Szerintem a földön nincs tisztább szeretet, mint ami nem válogat, ezért nem is lehet önző, csak szétárad. Én még nem meditáltam... -
dez #410 Néhányszor én is, meditáció közben. (Szív-csakra meditáció.) -
dez #409 Azt inkább a féktelenre írtam. De amúgy maga a túláradó eufória érzés az nagyon hasonló a kettőnél. (Persze ami utána jön, az ellenkező előjelű.) -
#408 Én elértem ilyet egyik álmomban. Végtelen megbocsátás, és nem válogató szeretet. Nagyon durva. Olyan, mint amikor minden mindegy, mert együtt van minden. -
#407 nem mer a heroinos boldogságnak van határa. -
dez #406 A féktelen helyett én inkább határtalant írnék. De nem ez a fő célja. (Akit csak ez érdekel, heroinozzon...) -
#405 Akkor a legsikeresebb egy meditáció, ha féktelen boldogságot és örömet okoz... ezt próbáljátok elérni. -
Prof William #404 Sjna fogalmam sincs... Az biztos hogy elértél valamit...
Sajna én nem szokat meditálna (Max annyit hogy behunyom a szemem és ellazulok.)de ez érdekes... -
smity 8D #403 ezen az utobbi nem tom hány soron mosolyogtam egy sort :))))
srobi kb olyanopk a poénjaid mint a volt angol tanáromnak :DDDDD kis poén bonbon :DD -
#402 mármint az üveg pálesz :) -
aqspd #401 nyitva volt
-
Prof William #400 Na akkor mégegyszer.... Nappal volt, nyitva volt a szemed, és nem láttál semmit, vagy csukva volt és úgy nem? Ha csukva volt asszem az nem érdemel magyarázatot, de ha nyitva... akkor elértél valamit... -
#399 Hát, ha folytatni akarom a logikai sort, akkor most erre azt kell, hogy válaszoljam:
De most péntek van.
:) -
#398 8)))))))))) köszi a vidám vasárnapot -
#397 Akkor is sikerült valamit elérned.
A sötétben elvesztetted a humorérzéked. :S :))) -
aqspd #396 Ez nappal történt, és tiszta világos volt. A szobában csak természetes fény volt. -
#395 Persze, hogy elértél!
Le tudtad kapcsolni a villanyt pusztán az akaratod erejével. :) -
aqspd #394 Már korábban jelentkeztem, és azóta próbálok meditálni. Egyszer már sikerült elérnem azt, hogy teljes sötétséget láttam, de mást nem. Ezzel már elértem valamit? Légyszi írjatok.
Kíváncsi lennék, hogy ti hogyan meditáltok. Ha elszeretnétek árulni, akkor írjatok privát ózenetet. Köszi -
#393 szinte ugyan az. a kundalíniben is az alhasból emelik fel az energiát a test csakráin keresztül. tulajdonképpen nincs különbség. -
#392 nem. a kuji kiribe ez nem tartozik bele. ez csak segít felkészíteni hozzá.
az alhasban lehet összegyűjteni az energiát, amit a test bármely részére lehet öszpontosítani. én a kuji kiriben eljutottam 1 év alatt arra szintre, hogy az alhasban egy kis melegséget éreztem, ami nyilván az energia volt, de aztán tovább nem tudtam vinni sehova. de mondom, láttam olyat, aki képes volt rá. -
#391 igen, a végbélnyílás fölött -
#390 csak a kundalini nem az alhasban van hanem a gerinc alsó részénél -
#389 "Kilec gyakorlatból áll, és ha jól csinálod akkor az energiát fel tudod emelni az alhasból a harmadik szembe..."
ez eléggé hasonlít a kundalini-re, gondolom nem teljesen véletlenül -
smity 8D #388 tehát a kilnec kulcsból ez a légzőgyakorlat csak az egyik?
különben nem is tudtam ,hogybaz alhasban van olyan szémottevő energia amit átleget vinni. sztem ez csak mese habbal.nem? -
#387 Igen, valóban káros, ezért nem ajánlatos magában gyakorolni. Ahogyan leírtam, úgy nem károsítja az agyat, mert a vér oxigénszintje csak rövid ideig alacson, ill. magas.
Egyébként sztem törökülésben, vagy térdelésben a legjobb csinálni. -
#386 A kuji kiri jelentése: kilenc kulcs. Kilec gyakorlatból áll, és ha jól csinálod akkor az energiát fel tudod emelni az alhasból a harmadik szembe, és annak kinyitásával szétsugározni a környezetedbe. Egyetlen emberrel találkoztam eddig, aki képes volt ezt megcsinálni.
Amúgy valóban a nindzsák kedvelt fegyvere volt, mert megérezték pl. a feléjük repülő nyilvesszőt, és így ki tudak térni előle. Félelmetes dolgokat lehet vele elérni. Ma már nem nagyon gyakorolják. -
smity 8D #385 főleg az agyra. -
#384 Nem csak vér! -
#383 A hiperventillációt én is próbáltam már, igen érdekes élményeket köszönhetek ennek. Egészen túlvilágiakat. Csak el ne ájulj arra vigyázni kell. Meg én úgy tudom hogy ez káros a szervezetre... -
#382 Ezen a kuji kiri-n megakadt a szemem, ezt a nindzsák gyakorolták. (Nem röhögni!) -
smity 8D #381 az oxigén szomjamat eltudom nyomni, mint a többi életfeltételeim fedezését biztosi a szervezetemet cselekvésre ösztönző érzéseket.
de ez amúgy tudod mért válik b? a közepén közel vagy az ájuláshoz, sőt :DDDD az is nevezhető alfa állapotnak :)
de köszi :) majd kipróbálom ezt is meg amit dez ajánlott :)))) -
#380 Rendben. Szóval az egész a vér oxigénszintjének gyors váltakozásán alapszik. Először is kényelmesen el kell helyezkedned úgy, hogy kb. negyed óráig csak a légzésedre kelljen koncentrálni. Leírom lépésenként, mert így áttekinthetőbb:
- A kezed ökölbe legyen, hogy jobban érezd a pulzusodat. Egyenlítsd ki a légzésed: Préselj ki minden levegőt a tüdőből, és csak annyit szívj be, amennyit kényelmesen beenged a tüdő. Orrodon keresztül lélegezz, és belégzésnél mindig told ki a hasad. Gerinced legyen végig egyenes. Ez kb. 3 percig tart.
- Ha megvolt a kiegyenlítés, erősen préseld ki a levegőt, majd szívj be lassan annyit, amennyit különösebb erőlködés nélkül tudsz, és tartsd bent amíg 54-et ver a szíved. Aztán kipréseled, és beszívod a következő adagot, úgyanígy bent tartod. Ezt összesen 7szer kell megcsinálni. Elég nehéz, mert ez oxigén csökkentő szakasz, és a véredben oxigénhiány lép fel, de ki lehet bírni.
- Ha hetedjére kifújtad a levegőt, hiperventillálni kell. Ez egyre gyorsuló légzést jelent. Kb. 1 percig, először másodpercenként, majd egyre gyorabban ki-be lélegzel. A végén úgy fel kell gyorsítani a légzést, ahogy csak tudod (olyan mint amikor elindul a gőzmozdony). Aztán, amikor már nagyon gyors a légzés kipréseled a levegőt, és beszívsz annyit, amennyit csak bírsz, bent tartod 3 másodpercig, majd lassan kífujod. Ezzel a normális fölé emeled a vér oxigénszintjét.
- Ha teljesen kipréselted a levegőt, akkor jön a neheze: A tüdődet üresen kell tartani 13 szívverésig. A 14.-re lassan beengeded a levegőt, de nem tartod bent, hanem lassan kipréseled, és újra üres tüdővel vársz 13 szívverést. Ezt is hétszer kell megcsinálni. Ez nagyon nehéz, mert itt szintén lecsökken a vér oxigénszintje.
- Amikor hétedjére beengedted a levegőt, kipréseled, és újra hiperventillálsz, ahogy az előbb. Itt megint felemelkedik a véroxigén. Ha eddig jól csináltad, itt már érzned kell egy kis eufóriát.
- Ha megvolt és kipréselted a levegőt akkor úgy, ahogy a legelején, kiegyenlíted a légzésed. Az egész gyakorlat közben legyen csukva a szemed, és ne mozogj, csak amennyit a légzéshez kell. Ez egyébként egy Japánból eredő meditációnak, a kuji kiri-nek az előkészítő gyakorlata. -
dez #379 Ja, egyébként lehet ötvözni is a klasszikus meditációs formákat, és légzéstechnikákat ezzel. Sőt, az újabb irányzat pont a megfelelő légzéstechnika és a fény/hang technika együttes alkalmazása, mert így még jobb. Vagy pl. zen-meditálók, stb. is be-be vetik néha, a meditációjuk elmélyítésére. (Feltéve, ha nem zárkóznak el ettől "ideológiai alapon". :) ) -
dez #378 Mármint, mindenki az átlagos egy bizonyos szórásában helyezkedik el. Ezért inkább "holt átlagember". Ez már kicsit pejoratív. -
dez #377 Na igen. Bár az olcsóbbik (~60e körül) már elérhetőbb, és azért jobban megéri, mint pl. egy új hűtő. :) De amúgy vannak ilyen relaxációs studiók, ahová el is lehet menni, és ki lehet próbálni, vagy rendszeresen oda járni. Persze úgy is pénzbe kerül, de szvsz megéri. -
dez #376 Alább egy erre vonatkozó site címét adtam meg. Csak inkább nem írtam le itt semmit róla, mert nem olyan egyszerű az egész, és jobb, hogy ha rendesen utána néz, akit érdekel. Már megtanultam, hogy ha bármit írok róla röviden, tuti, hogy sokan félreértik, stb.
Igen, ez nagyon hatékony, de azért persze nem úgy vezérli az agyhullámokat, mint valami főkapcsoló. Hanem némi idő kell, amíg az agy reagál is rá. Kinek több, kinek kevesebb. De az igaz, hogy így jóval gyorsabban elérhetőek ezek az állapotok, mint máshogy. És nem csak elérhetőek, hanem az agy megtanulja, és utána más módszerrel már sokkal könnyebb lesz. Csak mint írtad, itt nem csak egy adott állapot van, hanem egy egész sor, és mindnek megvan a maga "felhasználási területe", és az esszenciája, amivel hozzájárul a "fő célhoz", amit egy szóval úgy lehetne leírni: harmónia.
(A 150e-es egy komolyabb készülék ára, amit a profik használnak, vagy pl. terápiás célokra. Otthonra van egy jóval olcsóbb változat.)