Meditáció
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Szánd el magad, és szokj le! 😊 Barátnõm is nemrég szokott le. Nem volt teljesen semmiség, de sokat segített neki egy bizonyos természetes alapú kapszula, amiben többek között pl. kinin van, ami lecsökkenti a nikotin-elvonási tüneteket, és más hasznos anyagok. Most nem jut eszembe a neve, de késõbb megkérdezem barátnõmet. Felmérések szerint ez az egyik leghatásosabb módszer. (A tévében reklámozott cucc, ami lassú nikotin-megvonáson alapul, kevésbé mûködik - talán ezért kell neki a sok reklám.) Plusz az, hogy õ is rendszeresen meditál.
szerintem szivhatod nyugottan. a légzögyakorlatok meg az asanák segitenek a tüdöd tisztulásában!
késöbb meg magad fogod fokozatosan érezni h nincs rá szükséged v. eggyáltalán nem esik jól de ha még sem az sem baj!
bár a füst megköti a finom energiákat és ezekez elég hosszan tar kitisztitani!
egy erös dohányosnak életek kellenek h nagyjábol ezek a tisztulások végbemenjenek
██
Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Az én katekizmusom nem igaz!
Akkor miért tanítod?
Mert nyilvánvalóvá teszi, hogy semmi sem igaz.
És ez igaz?
Ez sem igaz.
Ez a párbeszéd pedig azért fogott meg, mert segít abban, hogy a "semmiben sem hiszek" felfogás átváltozzon "mindent lehetségesnek tartok"-ra. Mert ugyan azt mondja, hogy semmi nem igaz - még ez az állítás sem igaz, tehát rátapintott az Út lényegére.
Átéltem a nem égetõ szeretet, minden vágy megszûnését, nem volt tárgya, célja.
Azt mondta, hogy a buddhizmusban is ismerik ezt, révület, így lehet átélni az életben elérhetõ legtökéletesebb boldogságot, 4 fokozata van.
Igazából kevés a szó, meg nem is igazán ontopic, de jobbat nem találtam. Ki élt már át ilyet?
És egy részlet Popper könyvébõl, ami nagyon megfogott:
Gandol úr, igaz-e a te katekizmusod?
Az én katekizmusom nem igaz!
Akkor miért tanítod?
Mert nyilvánvalóvá teszi, hogy semmi sem igaz.
És ez igaz?
Ez sem igaz.
Továbbá, szerintetek a hit kizárja a kételkedést? Ha valamit hiszel, de nem vagy benne biztos. Van ilyen? Lehet ezt útkeresésnek hívni?
A kételkedés mennyire vonatkozik a hitre, és mennyire a tudásra?
Nekem eddig a legtöbb hívõ azt mondta, hogy a hit és a kételkedés nem összeegyeztethetõ, de én úgy gondolom, hogy õk nem hisznek, hanem tudnak. És ez nekem gyanus. Az õ hitük tudás, ami gátolja a megismerést - úgymond vakhit.
Szeretnék errõl az itt jelenlevõkkel eszmecserét folytatni.
Mégegy részlet, és gondolat:
Barátaim! Hallgassunk most néhány percig. Várjunk, amíg a kétkedés gyökeret ver a lelkünkben. Aztán azt is várjuk meg, amíg a „semmiben sem hiszek” átváltozik arra, hogy „mindent lehetségesnek tartok”. Elmélyedésünk tárgya az legyen, hogy vajon miért mondotta volt a Logionok szerint Jézus: „Nem lehetsz az apostolom Tamás, mert ittál az én forrásomból és megmámorosodtál tõle!” S miért fogadta el apostolá-nak akkor, amikor kételkedõ lelkûvé változott?
Párbeszéd a hitetlenségrõl
-Gandol úr, honnét jön a vallás, az okkult gondolat?
-Halálfélelembõl.
-Megvált-e a hit a halálfélelemtõl?
-Láttál-e már ravasz gazdát, aki a szamár hátán ülve, botról szénacsomót lógat az állat szája elé? Örökké megy utána, és sohasem éri el.
-Luther doktor, az égre tekintve, azt felelte egy kétségbeesett szerzetesnek, aki megvallotta, hogy néha maga sem hiszi azt, amit tanít: „Hála neked Uram! Azt hittem, hogy csak én vagyok ezzel így. Valódi volt-e hát Luther doktor hite?
-Valódi, volt mert kételkedni mert.
-Szamár volt-e hát Luther doktor, aki örökké járt az elérhetetlen szénacsomó után?
-Ennél mi jobbat tehetne az ember?
-Hogy nem megy utána.
-Vagyis olyan szamár lesz belõle, akit csak ütnek, és még szénacsomója sincs.
-Mégis higgyünk tehát?
-Ne, mert megkérdezted.
-Tagadjunk?
-Ne mert megkérdezted.
-Akkor hát mit tegyek?
-Foglalkozz az élet dolgaival.
-És ez üdvösséget hoz-e majd nekem?
-Üdvösséget hoz.
-Biztos ez?
-Most már nem is olyan biztos.
Szerintem a vakhithez nem kell bátorság. Aki úgy hisz, hogy tudja, hogy a hite hit, nem biztos benne, mégis hisz benne, ahhoz kell erõ. Ti hogy vagytok vele?
nekem van 1 jó barátom, egy hindu szerzetes, aki tanulmányutakat szervez indiába magyaroknak. nekem Õ szokott mesélni. persze vannak olyan guruk is, akik csak élvezik azt, h uralkodnak másokon, de azért vannak nagyon szerény tanítók, akik elsõsorban a példájukkal tanítanak, nem a szavaikkal.
amúgy, ha érdekel, itt a barátom honlapja: http://www.india.vrinda.hu/
(Indiában a guruk kimondottan fölérendelt viszonyban vannak a környezetükben lévõkkel, és ezt ki is használják. Néha eléggé öncélúan. Ilyenkor általában alig vannak magasabb szinten, mint a többiek.)
vagy nem akarod h bárki megmondja h mit lenne jó csinálni... ez sajnos gyakori. és mind az ego miatt van.
Ha másban keresed a megoldást, függõ leszel, õ pedig ki fog használni!
A másik gyakorlás, a tudatos álmodás. Egy új dimenzió, ha megtanulod!
egyedül elég kicsi az esélye, h vki rájöjjön arra, hogyan kell meditálni...
Én a lehetõségek hiányában az alkohol-meditációt alkalmazok 😊
Önkontroll ittasan. Nem vicc!
kezdõknek kifejezetten a török ülést javasolta mivel itt nincs energia zár nem úgy mint a lótuszülésnél.
azért is nincs szükség rá mert a kezdõk úgysem tudják vezetni, átalakitani és eggyáltalán érezni ezt a finom energiát.
██