1015
Élet egy másik dimenzióban
-
Liliomfa #455 Ezt a meditációt is kipróbáltam,de mikor elkezdtem dünyöggni a magánhangzókat nevtségesnek éreztem magam és rám jött a nevetés. Tudom, tudom, kicsit nehéz eset vagyok :))))) -
Liliomfa #454 teszek én teszek, látod már vagy 2 hete szenvedek mégse jön :)) -
Liliomfa #453 de előzetes unalmas üldőgélés nélkül az ember nem tud kikapcsoni és meditálni, de mint a melékelt áébra mutatja vele sem. akor ezen a pontot megközelíthetelennek tűnik a dolog. :( -
dez #452 Nem állítólag, hanem egyes meditációs formák éppen erre épülnek.
A meditáció (általában) nem csak úgy jön, hanem tenni kell érte. -
dez #451 Hát persze, mert ez nem meditáció volt, hanem unalmas egyhelyben üldögélés. ;) -
#450 van már ilyen topig ha jól emlékszem... amúgy ez az "anyag" amitől föl szoktam riadni :D -
#449 Én nem szoktam hangokat kiadni, egész gyorsan sikerül elcsendesítenem magam.. -
Liliomfa #448 kiváncsi lennék arra ,hogy a számítógépnek milyen káros hatásai lehetnek biológiai szervezetünkre, de leginkáb az agyra. ha vki szrint a téma elég érdekes ahoz hogy uj topicot nyisson neki, akkor vki megteszi? én még egy hónapig nem nyithatok, az uj regem miatt -
Liliomfa #447 dez, vagy akárki aki rendszeresen meditál: ti szoktatok vmi hangot kiadni meditáéció közben? állítólag úgy könnyebb a gondolatoktól mentesülni, ha vmi hangot vagy szót ismétel az ember folyamatosan.
rájöttem egy másik módra is amit még nem tudom ,hogy lehet kivitelezni: a test amikor alvás előtt le akar meni alfába egy bizonyos anyagot termel ki ( már elfelejtettem mit) , ami arra szolgál ,hogy a testet mozdulatlanná és érzéketlenné tegye, az agyat pedig kikapcsolja. ha vmivel serkenteni tudnám eme anyag termelődését vagy estleg, előállítani... -
Liliomfa #446 különben rájöttem nekem mért nem megy a meditáció. mert unalmas ülni egyhelyben , és ilyenkor ahelyett ,hogy megszabadulnék a feszültségektől, és a gondolatoktól, a gondolatnélküliség unalmat idéz elő amely meg nagy horderejű feszültséget kelt a testemben, ami arra késztet hogy pattanjak fel. -
#445 Igen, lehetséges. -
#444 Szerintem azért nem vesztetted el az alázatot, mert nem is volt. A beavatás megvolt a kiút az elmélkedés, a kontempláció. A kiút csak jön. -
dez #443 Mindegyik csakra egyben a létezés 1-1 dimenzióját is kezeli. Ezek mind egyenjogúak, nem nyomhatja el az egyik a másikat, mert megbomlik a harmónia. Az emberi lét terében egyik sem működőképes egymagában. Tehát ezeket ki kell egyensúlyozni. Ne legyen sem alulműködés, sem túlműködés. -
dez #442 Egymagában egyik sem. Egyensúlyba kell őket állítani. -
dez #441 "embernek sehogy, mert akármit is tesz az érzései által s után hajtva teszi."
Ha megvan az érzések forrása, kicsit más megvilágításba kerül ez.
"önzetlen cselekedeteink tétele is tiszta lelkiismeretünk fenn maradása érdekében van cselekedve."
Csak egy bizonyos szinten igaz ez.
"én elfogadtam ,hogy ember vagyok, s ezzel együtt mégis mindig megpróbálom meghazuttolni, emberi mivoltom negatív tényezőit. folyton harcolok ellennük. hogy menyire sikerül azt csak ti és a környezetem mondhatja meg."
Hm, ennél jobb dolog a kiegyensúlyozádás. A dolgok forrásának megismerése és megértése, és az azok között való jó navigálás. -
Liliomfa #440 az irányokat sokan látjuk, csak azt nem tudjuk melyik a helyes. -
dez #439 Láss meg más irányokat is. -
Liliomfa #438 pontosan :)))))))
de nem nem is önző, mert ezzel az akaratoddal másnak nem lesz rosszabb, hanem nevezzük inkább érdek önzetlenségnek :DDD bár esse jobb :D -
#437 De én már éreztem azt, amikor nem önző a szeretet, viszont ha ezt el akarom érni, önző vagyok... :D -
Liliomfa #436 embernek sehogy, mert akármit is tesz az érzései által s után hajtva teszi.
önzetlen cselekedeteink tétele is tiszta lelkiismeretünk fenn maradása érdekében van cselekedve.
én elfogadtam ,hogy ember vagyok, s ezzel együtt mégis mindig megpróbálom meghazuttolni, emberi mivoltom negatív tényezőit. folyton harcolok ellennük. hogy menyire sikerül azt csak ti és a környezetem mondhatja meg. -
#435 Nincs összehasonlítási alapom. Még nem szenvedtem alázatosan egy életen át másokért. :-) Megéltem, azt kész. Nem vágytam rá. Már tisztábban látom az okot, vágyat, a vágy keltette érzéseket, az önzést, hogy ki mit miért tesz, miért olyan, amilyen. De ezzel, mert úgy gondolom, tudok valamit, láttam valamit, elvesztettem az alázatot, és nem látok igazán tisztán, magában, mert saját magam is ezek a vágyaim, önzésem alapján látom. Hol van innen a kiút? -
dez #434 A cél a kiegyensúlyozottság. Ez egy tengely, de van még több is. -
#433 Melyik a jobb: megélni egy ilyet, vagy egy egész életen keresztül alázatosan szenvedni másokért? -
#432 Vakard meg! :D -
#431 Ja, csak amikor eljön álmodban, és de józanul nem ezt érzed, viszont minden más érzésed megérted, az letaglóz. Én nem tudom hova tenni. Vagy belátom, hogy ez vagyok, önző, öntükröző... csak aki ezt meglátja, annak már nagyon nehéz a visszaút, de nem tudja, hogyan előre.. vagy csak én nem tudom még. Az az érdekes, hogy nem tudatosan, de megkaptam a probléma leírást, de nem kaptam hozzá megoldást. -
Liliomfa #430 a 418.-ba leítam. -
#429 Mi? most miért kell fűrdőszoba meg kád a meditációhoz? -
#428 Darvin-dijjat Liliomfának:DDDDD
-
Liliomfa #427 én elég nehéz eset vagyok :)))) -
Liliomfa #426 najo. csak ,hogy ne mondjátok ,hogy nem adok bele mindent:
a fürdőszobába kb. öt percig variáltam a fényhatásokkal, hogy ne legyne túl világos de nem is legyen túl sötét ,hovy az ősi ösztöneim ne támadjanak fel.
megállapodtam a félhomályban plusz, a fejemre raktam egy vizes rongyot ,hogy semmi fény ne szűrődjön be. aztán befeküttem a kádba. rájöttem ,hogy túl kicsi a víz. tovább engedtem. na minden jó volt.megpróbáltam lótuszülésbe ülni, de beszorultam.akkor leengettem a lábam. egyszer cask nem kaptam rendesen levegőt. a hidrosztatikai nyomás a tüdőmet is nyomta. oké. vhogy feljebb csúsztam ,hogy a tüdőm víz felett legyen. viszacsúsztam. majd a szennyesládám tetejét beleraktam a vízbe a lábamhoz, hogy ne csússzak le. a láda elúszott folyton. kivettem. vhogy megtapadtam végül, úgy ,hogy minden jó legyen. ekkor elkezdtem viszketni. azt is megoldottam.
minden tökéletes volt. majdem le is mentem alfába...
mikor a macskám elkezdett eszeveszettül nyávogni , és ugrabugrálni. ( téleleje van szal párzani akar, és rátörnek ilyen nőstényt csalógató nyávogó rohamok)
aztán felattam.
the end -
#425 Látod, látod...
Ha meditáltál volna... :) -
Liliomfa #424 nem. annál jobb. elfelejtettem a jelszavamat :DDDDD -
#423 meguntadhogymelegneknéznek? :) -
Liliomfa #422 smity 8D vagyok. tod aki már kb. 4 hete faggat téged a meditációval kapcsolatba.
öö próbálkozni könnyebb megmondom őszintén :DDDDD
de nem . természetesen tenni is akarok. :) -
dez #421 Csak probálkozni akarsz, vagy csinálni, tenni? :) -
dez #420 Bizony. A szeretkezés főleg csak így jó igazán, ha egyben meditáció. Meg a zenehallgatás is.
Viszont nem az a lényeg, hogy tudatosan cselekedjünk (ez átgondolást feltételez, pedig itt arról van szó, hogy nem mérlegelünk egyfolytában, stb.). Hanem a történés teljes átélése, befogadása. (Közben néhány dolog lehet "automatikus" - de mégis átélt.)
Nehéz, nehéz... Elszaladni a dolgok mellett persze könnyebb, de nem túl kellemes, ha 80 éves korunkban úgy érezzük, alig éltünk. -
dez #419 A viszketés megjelenése ismert dolog. Pl. a TM-ben (transzcendentális meditáció) külön foglalkoznak vele. -
Liliomfa #418 van egy jó tippem viszont. a föld garvitációja miatt elég nehéz úgy ellazulni ,hogy közbe az ember üljön és egyenesen megtartsa a felsőtestét. ezért egy olyanközegben próbáltam, ahol a hidrosztatikai nyomás ellensúlyozza a gravitációt, vagyis a fürdőkádban. majdnem ,hogy sikerült végre lemennem alfába. ( csak aztán rájöttem,hogy van még egy csomó dolgom, de ez nem lényeg.)
sztem ez ezerszer megrövidíti a nekikezdés és a meditáció közti időt. :) -
Liliomfa #417 attol ,hogy a meditáció fogalmának jelentéstartalmát bővitetted ki, s szinte minden cselekvésre rávartad ezt a szót , még nem fogom tudni megvalósítani ,hogy lemenjek alfába és "valóban" meditáljak.
innen nézve már sokszor meditáltam, de a legtöbben nem innen nézzük, mert nem innen kell :)))))))) kutyulsz, kutyulsz :))))) -
Merridious #416 Sziasztok kellene egy kis segítség egy feladathoz Kicsit sürgős.
a feladat = (4. gyök alatt 16+x) + ( 4. gyök allatt 16-x)=4