1015
Élet egy másik dimenzióban
  • bens
    nem vagyok sámán, csak egyesekkel ellentétben van némi fogalmam a témáról, mert tanultam keleti filozófiát és szanszkritot az egyetemen.

és légyszi ne írjál olyat h Buddhába is belekötsz, mert nem igaz. ha nem érted meg első olvasásra amit írok, akkor próbáld + többször, és utána írj véleményt - sztem.
  • Prof William
    Sokféle helyes út van. Szerintem. Már látom a jövőt. Drog helyett kábszeres mantrákat árulnak. :)

Nállunk is van egy nő aki valami csakranyitogatós migttoménkihez ment, aki nem könyvből, hanem a saját maga által kitalált módszerrel dolgozott. (Nem jó a liberalizmus ilyen téren. ) Az a nő azóta teljesen szétesett. Magáafordult, depressziós, meg skizó lett. Negyven-valahány éves, ami azért nem nagy kor de olyan öregnek néz ki mintha legalább 70 lenne.

Szóval vigyázni kell az ilyenekkel.
  • Astaroth
    Nem is tudom mit írjak...netán sámán vagy? Magas tudásodról tanubizonyosságot tettél. Még Buddhába is belekötsz, Quetzalcoatl és Jézus egyenesági leszármazottja vagy?

Csend, a hallgatás, a meditáció összefügg.
    A magyarok is mondják: "Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!"
  • bens
    bocsi, rooszul fogalmaztam. a budhizmus is helyes út. csak lehetetlen "tökélyre fejleszteni".
  • bens
    : ) mantrázni nem lehet könyvből. csak olyan mester közbenjárásával lehet megtanulni, aki igazi mester, nem ilyen misztikus összevissza-valaki. persze vannak olyanok, akik fogékonyabbak rá az tény.
  • bens
    nézd az h Buddha kivolt, és hogy a budhizmus miért keletkezett azt most szívesen elmondanám, de nem ebbe a topicba való. az a lényeg, h a budhizmusban nincs semmi rossz, mert hiteles "vallás", de nekünk, a mi szintünkön, a mi világunkban nem lehet olyan állapotba kerülni, h elérd a nirvána állapotát. egyszerűen más az ember feladata, más a helyes út.
  • Pyotr
    a mantrázás rosszul is elsülhet!
    volt egy srác akinek az átlagnál fejlettebb volt a beleérző képessége és hát ő ugy gondolta h kipróbál 1-2 csakrára ható mantrát:)
    természetesen valami könyv alapján!
    azt nem tudom h napi hány órát gyakorolt de aki ezt elmesélte (őhozzá fordult késöbb segitségért) azt mondta h a gyerekböl alig lehetett kihúzni valami épeszű mondatot. összefüggéstelenül beszélt,halucinációi voltak stb.
    és mindezt drogok nélkül:)
  • Prof William
    Furcsa lehetet ez az állapot amit leírsz. Lehet hogy a megvilágosodottak ilyennek látják a világot egyfolytában? Jó lehet.
  • Prof William

Budhának sikerült akkor?
  • bens
    most nem akarom magyarázni, h miért nem lehet elérni. legyen elég annyi, h a vágyakat nem lehet kiírtani. ami ugye a nirvánához kell.
  • bens
    ez így igaz. egyébként nir-vana. nir: kívül, vana: erdő. semmi tűz, semmi menekülés : )
  • HUmanEmber41st
    Nirvana= nirva ana = menekülés az erdőtűzből.
    Igazából a Buddhisták célja. Nagyjából így kell elérni: meg kell szüntetni a cselekedeteink visszahatását ( kilépés a karma körforgásából)és nem gondolni semmire. Így meditálva ha meghalsz eljutsz 1 olyan helyre, ahola lelked folyamatos meditációban "él ".
    A nirvana egy létező "hely" a Védikus filozófia szerint
  • bens
    most ezt nagyon nehéz lenne elmagyarázni. a nirvána nem létezik igazából. nem lehet elérni. ez egy egészen más dolog volt.
  • Cabrio
    miben?
  • bens
    az más : ))
  • Cabrio
    az a nirvána:))
  • bens
    sztem meg az az igazi, ha vki a nap 24 órájában ebben az állapotban van. úgy érzem.
  • Hanga
    ezt csak egyszer kellett +tapasztalnod(keresni kell amestert
  • bens
    najólvan. akkor én is elmondom. nekem egy ilyen furcsa élményem volt. 1× voltunk egy előadássorozaton az egyik tanárommal, aki hindu filozófiát tanított, és akkor én voltam a segédje. de nem ez a lényeg, hanem az, h egyik előadás után elmentünk sétálni, hogy megbeszéljünk ezt-azt az előadásokkal kapcsolatban. kicsit eltértünk a témától, és akkor 1×csak mondta, h most megtanít 1 mantrát. leültünk 1 domboldalon, és mondta, h mondjam Vele egyszerre. kérdezetm, h mire figyeljek, mire gondoljak, erre azt felete, h semmi különös, csak mondjam Vele együtt csukott szemmel. elkezdtünk mantrázni, amiben megjegyzem nekem semmi gyakorlati tapasztalatom nem volt. kb. az első 5 perc semmi nem volt, nem éreztem semmit. aztán nem tudom, h pontosan mi történt, de egyszer kinyitottam a szemem, és mintha egy másik világan lettem volna. úgy értem, h a helyszín ugyanaz, de mindent másként láttam, máshogy éreztem. nagyon boldog voltam, de nem úgy, mint amikor valaki örül valaminek, csak teljes boldogságban volt részem. olyan volt, mintha a dolgoknak nem az anyagi, hanem a lelki oldalát láttam volna. nem éreztem az időt, a hideget, meleget, nem emléxem, h bármit is hallottam volna. igazából nem tudom h mi történt velem. azt sem tudom, h meddig mantráztunk, csak úgy 1× vége lett. aztán nem szólt semmit, csak elindultunk vissza. a visszaúton egyszercsak mondta, h jegyezzem meg ezt a mantrát. aztán többször próbáltam egyedül, de nem éreztem semmit. nagyon szerettem volna még1× átélni, de sajna a tanáromnak mindig sok volt a dolga, soha nem ért rá ezzel még1× foglalkozni.
  • Animefox
    Pozitív vagy negatív.... fúú én tartok mind2től!!!
  • Hanga
    szép is volt. Egy virágos réten voltam (meditációban, és bekellett engednünk aszeretet energiát. Érezhetően érkezett. Jó volt. +nyugtató
  • Astaroth
    Hasonló gyakorlatias élmények?
  • Hanga
    igen volt. a feladat elégetni a minket ért sérelmeket. Gondolatban felmentünk egy hegyre ahol égett egy tűz . fel kellett irni egy táblára a sérelmeket,és beledobni atűzbe. Voltunk kb9en. Én nem tudtam olyan gyorsen elkészülni a táblával, amilyen tempóban a meditáció vezetője beszélt. És akkor nagyon-nagyon rosszat láttam. Hömpölygő szürke porfelhőben gonosz ordító arcok, (akkor még nem volt aMúmia c. film, de később, mikor láttam, szinte ugyanaz akép fogadott.) öldöklés, halál, kínzás. Rettenetesen éreztem magam. Olyan volt mintha atöbbiek sérelmei hozzám érkeztek volna be. Talán médiummá váltam. Mikor felkeltünk, remegtem és teljesen hideg volta. Azóta is nagyon rossz erre visszagondolni. Vszinű, a meditáció vezetője nem volt alkalmas a feladatra.
  • bens
    : DD feküggyévissza...
  • Zsoldos
    Remeljuk nem foglaljak el a Foldet ezek a satani jogazok. Orulok, hogy ellenalltal a sotet oldal delejes hatalmanak.
  • HUmanEmber41st
    Te ezt meg honnét veszed ??
    Jehova tanúi szoktak ekkora sületlenségeket mondani...
  • Animefox
    Mikor éreztem azt a belső ...hogy is mondjam nem tudom szavakkal leírni... na szóval éreztem az "AZT", és belső boldogság helyett fel akartam használni saját értelmetlen céljaimra...
    Besültem így párszor és hónapokra pocsékul lettem.
    Tuti nem merem újra kezdeni!!! Nem tudnék ellen álni a kísértésnek!
    Nem vagyok elég fejlett hozzá... mint kasztban... tantra jóga viszont jó hatással van rám... azzal még jutnék valamerre pozitív irányba... Baba tanításait el is kezdtem olvasgatni.. aztán... aztán abbahagytam...
  • Animefox
    Neeem! Hatalmi törekvései vannak és a negatív erőket akarja mozgósítani mint a náci boszorkányok! Fekete okkultizmust erőlteti!!!
    Jómagam is elkezdtem jógázni csak vissza felé sült el!!!
  • Peace20
    Egyrészt teteszik is,érdekel is, és el is akarok vele érni vmit. Például lelki béke és ilyenek. Nekem is csak az a célom vele mint mindenki másnak. meg gerinc problémák miatt is kezdtem el hatha jógázni.
  • bens
    nemekd=neked
  • bens
    nemekd mi a célod a jógával? úgyértem, h csak tetszik és kész, vagy van valami, amit konkrétan el akarsz vele érni?
  • Peace20
    Sajnos nem ismerem, az én oktatómat vmilyen Erikának hívák, és kecskeméti.
  • bens
    nekem is van 1 barátnőm, aki hatahajóga oktató. Cseh Jamuna a neve nem ismered?
  • Peace20
    Oké, akkor majd írsz még, tényleg érdekelne. Amúgy én Hatha jógára járok, aminek nem igazán a meditáció a legfőbb összetevője, az elején és a végén vannak 5-5 perces relaxációk és ennyi. Inkább tornából áll, és légzésgyakorlatokból. Ezért is szeretnék még külön megtanulni hozzá meditálni is.
    A padmasanát nem lótuszülésnek hívják? Lótuszülésben is vmi energiapályát zárunk be.
  • Pyotr
    na hát én meg yoga táborokban szoktam(tunk)!
    álltalában reggel szokott lenni 1 óra meditáció amit az oktató dönt el h milyen jellegű lesz.volt olyan h kérdésen(eken) kellett elmélkedni "ki vagyok én?" "honnan jövök?" "merre tartok?" természetesen ezek a kérdések elsőre hülyén hangzanak mert többnyire az EGÓ ad rá választ!
    aztán vannak a különböző testrészekre való koncentrálások.azér irtam koncentrációt mert ez az alapja a meditációnak!

az h milyen testhelyzetben meditálunk eggyáltalán nem mindegy!
    ugyanis a közismert "padmasana" vagyis amikor kereszbe tesszük a lábainkat a combunkon energia pályát zár be!!!
    ezt egy Iyengar yoga oktató mondta aki közvetlen tanitványa a mesternek!
    tehát kezdők inkább széken v török ülésben v a klasszikus japán ülésben gyakoroljanak.

kezdésnek ennyi tapasztalatot szedtem össze de szivesen irok majd még!:))
  • Prof William
    Sajna amikor a meditációt elkezdék pár ezer éve még nem igen volt szék. :)

Aztán meg már nem akartak változtatni. :) Lehet amúgy székben is meditálni. Próbáltam.
  • bens
    az az igazság, h nem tudom mit kell ilyenkor érezni, mármint ilyen csoportos meditáción, szal nemtudom, h éreztem e. hát azt mondta a csávó, h érezzük e a bolgoságot meg a melegséget a szívünkben, meg ilyenek. végülis ha jól belegondolok... egye fene. hát érzem a boldogságot, mert boldog vagyok, de hogy attól e? de különben jó volt, mert előtte is meg utána is mondott jó dolgokat a spiritualitásról, úgyhogy én élveztem. csak ezt a meditálást valami kényelmesebb székben kéne gyakorolni : )
  • Prof William
    Úgy látom nem sikerült valami nagyon elmélyedned. :)

Akkor gondolom te nem érezted azt amit a többiek. :)
  • bens
    Kecskeméten, valami nagy kútúrházban. valami szit-ek tartották. volt valami mester is, de túl bonyolult a neve : )
  • Peace20
    Váóóó! Köszi a részletes élménybeszámolót!!!!!!

Ez hol volt, amúgy?