1015
Élet egy másik dimenzióban
  • Liliomfa
    dehogy is nem. van annak a koporsónak szélessége is bizony. meg ára is. :))))

( persze tudom én ,hogy te a halál utáni csodálatos vagy éppen szürnyű örök létről beszélsz, ami...nos...khm... :D)
  • Liliomfa
    hát az :D
  • SRobert
    Nem, ez szimplán humorérzék kérdése...

Halál utáni létnél nem beszélnék mélységről.
    Ahogy hosszról, meg szélességről sem.
  • Astaroth
    Ez már hitkérdés...
  • SRobert
    A végső nyugalomé viszont csak pár méter...
  • Liliomfa
    persze ,hogy az vagyok. ha nem lennék magasról le....-nám a meditációt.
  • Astaroth
    Én a "fenébehagyás" útját járom. Nemcsak, hogy nincs tehetségem hozzá, de nem is ez a sorsom. Meg talán még alkalmatlan vagyok rá.

Azonban gyakorlom, hogy minden helyzetben nyugodt legyek. Fontosabb dolog ez, mint hinnéd. A nyugalom az alapja meditációnak. Ha tényleg nyugodt vagy, spontán le tudsz menni alfába. Nagy mélységei vannak a nyugalomnak...

Szóval szerintem te nyugtalan vagy
  • Hanga
    ma
  • sz4bolcs
    mikor bambultatok utoljára?
  • Pyotr
    ...és majd ha valami bajod lesz a félmondatban leirt gyakorlatok végzése közben,akkor majd hivatkozhatunk ezen fórum "meditációs mestereire"!!!
  • Liliomfa
    ér helyett vér elnyomtam
  • Liliomfa
    csak az a baj ,hogy egyébként nem sikerül. tegnap megpróbáltam azt a módszert amivel a ér oxigénszintje csökken majd nő. ( bens ajánlotta) majdnem megfulattam, de meditálni nem sikerült :DDD

lehet hallgatnom kéne szabolcsra és hagyni az egészet a fenébe :D
  • oniel
    akkor te egy őstehetség vagy! töri ora közepén!!!
  • Liliomfa
    nem kel leírni. tudom mien :)) mondom gyerek koromba rentgetegszer lementem alfába töri órán, amikor koncentrálni próóbáltam enek következtében minden gondolattól megtisztult az agyam, s mivel nem volt semmi amit jobban utáltam volna a törinél ezért akaratlanul az is kizárult. s csak ültem a teljes sötétségben, nem éreztem semmit. nagyon jó volt. aztán mindig beírtak utánna :DD
  • oniel
    de várj jobban belemegyek olyan mintha egy atommag tetején ücsörögnél.
    kicsinyke pont vagy ugyanis a lelked szaladgál csak ennek a léleknek van virtuális szeme nehéz leirnni csak hasonlitgatni probálom!
  • oniel
    a meditácio az az elalvás, és az ébremlét között van,de inkább az alváshoz közelit jobban.
    ébren vagy de nincs tudomásod a külvilágrol.
    olyan mintha a hangya "szemével" látnád a szoba berendezéseit.
    olyan mint amikor azzok a kicsi mini kamerák láttnak.
  • sz4bolcs
    Hagyd már a picsába! :D Egyfolytában azt mondod, hogy nem megy, nem megy. De épp ez az. Nem kell menni semminek. Filozófus betegség. :D Popper szegény is ezzel küzdött, ezért írt ilyen jó könyveket.
  • oniel
    van csoportos meditácio!sőt már probáltam is!
  • Liliomfa
    lehet, nem ismerem. de a meditációs gyakorlata hátha beválik :))
  • palack
    Popper!! HAHAHA! :-)
    Az egy mekkora loser!
  • Liliomfa
    sztem a meditáció az amit semmi kép nem lhet csoportosan. még egyedül se megy :DDD

most amugy a Popper féle meditációval foglalatoskodo. ( vagyis majd akarok) :)
  • sz4bolcs
    Én találtam egy olyan újságot a moziban, hogy "buddhizmus ma" és benne van, hogy Mo-n hol vannak ilyen csoportos meditációk, és az elérhetőségük. Pécsen is van, szerintem ingyen...
  • Liliomfa
    pfff... ilyen mester max pesten van, másrészt meg minek dobjak ki egy csomó pénzt feleslegesen ha itt is beszerezhetem az információkat. :P
  • HUmanEmber41st
    Liliomfa!
    keress meg 1 spirituális mestert, tőle tanulj meditálni!
  • Liliomfa
  • dez
  • Liliomfa
    jól vanna :(
  • dez
    Ilyen erővel az énekesek skálázása, színészek mimikaizomgyakorlata is röhelyes... :p
  • dez
    Nem, nem csak várni kell. Hanem az adott meditációs gyakorlatot csinálni... Nem véletlenül fejlesztették ki őket. Azok váltják ki különféle módokon a meditatív állapotot...
  • Prof William
    Na mindegy a lényeg hogy nézzétek meg (Csak megkeresem a címét.)mert jó film.
  • aqspd
    Én már próbáltam a dünnyőgős meditációt, amit emlegettél, de nekem működött.
  • Liliomfa
    jaja
  • Liliomfa
    nem baj :) de sztem akkor is röhejes ahogy az ember ül és magánhangzókat döngicsél. viszont most olvastam olyan koncentrációs gyakorlatokról amik gyakorlása után könnyebb a meditáció. na egyszer csak összejön. :)
  • Liliomfa
    az ember ne tud úgy lemenni alfába ,hogy "hop elültem , lenn vagyok alfába örülök a fejemnek", hanem várni kel amig az ember lecsitul. hát innen :))
  • dez
    "Szóval meditációval nem csak lelkiekben hanem testiekben is sok mindent el lehet érni. :)"

Hát naná, hogy nem. Nézzünk utána egy kicsit, milyen sokrétű kapcsolat van a fizikális dolgok és a lelkiek között. Akár ilyen klinikai pszichológiai szinten is, mint szorongás (nem kell, hogy tudatos legyen), stressz, stb. <-> [testi funkciók nagy része].
  • dez
    "Ezt a meditációt is kipróbáltam"

Na, ez már rosszul kezdődik... Nem kipróbálni kell, hanem csinálni. Nem 1x, nem 2x. Hanem naponta. Szépen rászánva azt az x percet. És 2-3 hét múlva már nem csak próbálkozás lesz... (Persze nem lesz belőle kapásból profi meditátor, de már kezdi megérezni az ízét.)

"elkezdtem dünyöggni a magánhangzókat nevtségesnek éreztem magam és rám jött a nevetés."

Hát, bocsi, de ez egy kicsit gyerekes. :)
  • dez
    Ha annyira megközelíthetetlen lenne, senki sem csinálná. :) Ezt te honnan szedted, hogy meditáció előtt még egy órát kell csöndben magunk elé meredve üldögélni? :p
  • Prof William
    Saolinokat... ááááá de sok hibát vétettem! A Saolinok Chi-ke megzavarta az elmém. :)
  • Prof William
    Emberek! Most láttam egy Soolinokat bemutató ismereterjesztő filmet. Olyanmokat csináltak, hogy el sem hittem. Mintha egy filmet néztem volna. A Saolinok is okat meditálnak. Olyan harc közben is (Battle Meditation (SW-rulez))

Szóval meditációval nem csak lelkiekben hanem testiekben is sok mindent el lehet érni. :)
  • Liliomfa
    a lap nem jeletníthető meg. sztem rosszul linkeltem, de az is lehet ,hogy csak nekem, nem jön be