Meditáció

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

prof ez nagyon fájt 😄DDDDDD

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

astar az nem energiagolyó volt hanem vér 😄DD

áááá na látom nevet már nem tok változtatni. de mindegy akkor nem számít :) csak idgesítő ,hogy mindeki homokos fiúnak néz. tehát a tisztán látás végett: lány vok :)) bezony .na :))

Pyotr
van egy mûszer ami segit megismerni a tényleges ALFA állapotot. igazából a nevét nem tudom ,de én már próbáltam!
annyibol áll h felveszel 1 fejhalgatót meg ehez sötét szemellenzõt amihez csatolva van egy mûszer amin beállitod magadnak a kivánt hullámokat.
nem csak az alfát tudja hanem sokkal mélyebb hullámokra is képes mint pl.:a mélyalvást is el lehet vele érni.
a lényege az h a fülesböl nagyon finom pulzáló hangokat lehet hallani a szemednél pedig hasonló fény jelenséggel stimulálják az agyhullámokat!
mivel az ALFA állapotot is egyfajta rezgésszám jellemzi innentõl kezdve nem nehéz elképzelni a müködési elvét!
én egy alap készüléket próbáltam ki ami megközelítõleg 150e forint körül van!

██

Volt egyszer valami reklám is errõl... Nõ mondja... Na lmegyek alfába... És lemegy az ALFA-nevû áruházba.... Háháhhányörghühühühühhü...
Astaroth
Persze ez az amit egy átlagos ember megtapasztal belõle...de álmodni, és meditálni is tudni kell, így a drogoknak is meg van az útja, csak életveszélyes.

Nem mondom, hogy drogozzatok úgyhogy hagyjuk a témát. De a drogos is ember 😊

Astaroth
Én ránéztem egy csajra, õ visszanézett, és éreztem hogy fentrõl megy lefele egy energiagolyó egészen az ágyékomig. Volt eufória! Ezekután hol érdekeljen engem az alfaállapot...?

elsõre hány percbe telt míg lementél?

( tényleg köszi, és cupp) 😊)

whehe bens 😊
hogy mi a cél? a célt te is ismered , egy a célja minden embernek. csak az eszközök mások mint ahogy a másik topicban írtam.

Félhományban. 😊

Hát, amit írsz, az egyfajta (már-már) transzállapot. A meditáció ennél kicsit nyugalmasabb. 😊 Bár van nyugodt transzállapot is.

A meditáció elsõ "köre" egy enyhén eufórikus, könnyed állapot, amikor átmenetileg oldódnak a hétköznapi stresszek. (Késõbb már ezek nem csak átmenetileg oldódnak.) És mégsem vágyik az ember több eufóriára, inkább mélyebb dolgokra, nagyobb alámerülésre.

Én szándékosan nem foglalkozom ilyen formában, tudatosan ezekkel a szintekkel, amiket írsz. Inkább hagyom, hogy menjem a maga útján. (Volt idõ, amikor igyekeztem konkrét rendszerbe foglalni a tapasztalataimat, de aztán rájöttem, hogy nem nagyon kell ez, csak korlátok közé zárom vele magam.)

Azt viszont pl. tudom, hogy más-más agyhullám-frekvenciák dominánssá válása (mármint átmenetileg) erõsen meghatározza az adott tudatállapotot.

bens
Mi a célod a meditációval?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

még témához: tulajdon képpen én hajdanán nagyon egyszerûen letudtam menni alfába úgy ,hogy még azt sem tudtam mi az. emlékszem tanítási órákon volt ,hogy a tanár monotonon mondta a magáét én meg véletlenül lassan kikapcsoltam az egész világot, a szemem nyitva volt ugyan de nem gondoltam semmire, a tanárt nem halottam, a világot nem érzékeltem.

lehetetlen hogy ne találjak vmi más módót.

csak ennyit lécci 😊))) te sötétben csinálod vagy villany melett? 😊)

( sötétben elõjön az ahalálfélelmem ami abból adódik ,hogy az egyik legfontosabb érzékszervem leblokol és
eluralkodik benem az az érzés ,hogy védtelen vagyok. ez vmi féle õsi ösztön leht. világosba meg nemtudok lemenni alfába)

"Milyen érzés hallgatni a kedvenc zenédet? Le tudod írni? 😊 "

áérzem ahogy a srác jáccik a dobszerkón, érzem a véremben az ütemet ahogy egyre hagosodik egyre nagyobb energia szabadul fel az egész szervezetemben és a végén ott tartok hogy üvöltöm a dallamott és a földön vergõdve püvölöm a padlót teljes extázisban. nagyon jó érzés.
( de ezzel nem mentünk többre) 😄DDD

"hogy füghet össze a tudatszintek váltása a fizikai, biológiai állapotunkal?
"

én úgy halottam ,hogy meditáció sirán az ember tudatszintek között ugrál. 6 szint: a tudat 7. szint: szimbólumok melyek érzéseket váltanak ki az emberbõl, de mivel az érzéseket nem lehet leírni és értelmezi ezért a szimbólumok azok amik középutat adnak , és segítik az érzések események belimivoltát megtalálnunk. 8. szint: az érzések 9 szint: ÉN , az univerzum egyebek

és az hogy én ezek közt " járkálok+ hogy befolyásolhatja a bioloógiai, fizikai állapotomat? azt hogy én nem leszek álmos, és energikus. ( vagy is nem én ahnem az user aki írta)

Hm, neked egy mestert kellene keresned. Én nem vállalhatom ezt a szerepet.

Húú. Ez túl sok és nehéz kérdés.
Az elsõ kérdésnél nem is vagyok egészen biztos, mire gondolsz.
Az alfa (és théta) mélységétõl és kiteljesedettségétõl függõen más-más érzés. Mivel itt igazából más-más tudatállapotokról van szó. Milyen érzés hallgatni a kedvenc zenédet? Le tudod írni? 😊 Egyszerûen jó. Ez a felszínesebb meditációra vonatkozik, a mélyebb már más téma. Ott már nem az ilyesmi érzések számítanak.
Hát már hogy ne változott volna? 😊

sötétbe kell csinálni, vagy villany melett is lehet?
bocs de most minden egyes részletet kiszedek 😄DDDDD

különben milyen térbeli, elhelyezkedésben vagy ilyenkor? nekem az üléstõl fáj a hátam fekvéskor meg elalszok. ( vagy csak fekszek)

de látom te már nagyon jártas vagy 😊))))
vki írta itt a fórumon ,hogy mikor elõször le ment alfába utánna nem bírt elaudni hajnali négyig úgy pörgött. hogy füghet össze a tudatszintek váltása a fizikai, biológiai állapotunkal?

és akor most feéteszek két hülye kérdést. ( ha szabad)😊)
milyen érzés alfában lenni? változott vmi azóta ,hogy meditálsz?

Csak vigyázz, nehogy alkoholista legyél. 😊

én nem tudok olvasni. azt hittem azt írtad ,hogy csak kávé után tucc meditálni. nagyon szétszort vagyok

nekem meg pont ,hogy alkohol kell hozzá. a kávétól pörögneka gondolataim. az alkoholtól kiüresedek. egyszer úgy berugtam ,hogy sztem lementem alfába is 😄DDDDDDD

Ahogy kezd mélyülni az "alfa", úgy lesz egyre kellemesebb (utána meg jönnek egyéb dolgok). Ez nem olyan sok idõ, amíg ez elindul.

Mondjuk nem célszerû egy nagy adag kávé, stb. után csinálni. 😊

"hanem csinálni a gyakorlatot"- de nehéz és unalmas. viszont nagy szükségem lenne rá és nagyon megakarom tanulni. na mindegy. azért köszi 😊)

Amúgy mint írtam, már az is alfa, ha csukott szemmel ülsz, és nem gondolsz különösebben semmire. Csak ez még nagyon felületes.

Egyszerû: bizonyos technikák, gyakorlatok kiváltják (különféle mélységekben, stb.). Nem elképzelni kell, meg olvasni róla (legalábbis nem túl sokat) hanem csinálni a gyakorlatot, és lõn. 😊 Kb. mint hogy odamész a villanykapcsolóhoz, és felkapcsolod.

de még mielõtt vki beszólna: nem hiszek a lélek vándorlásban😊)

azt halottam ,hogy az alfa állapotban emlékek érzések törnek fel szimbólum formájába. én csak akor tudom elérni és érzékelni az alfa állapoto amikor az elalvás szélén felkeltenek. de olyankor nem látok nem érzékelek semmit. mint ha halott lennék. egyesek meg azt mondják hogy még az elõzõ életben szerzett élményekt is meglehet tapasztalni.

aztán meint azt mondták ,hogy ne gondoljak semire vki meg azt ,hogy de képzeljem el az alfa állapotot. még olyat is halottam hogy zümmögni kell hozzá.

na most akkor mi van? a belinkelt oldalakon is egyszer ezt írnak egyszer azt. nem értem igazábol miképp is történik ezek után az alfa álapot elérése. 😞(((

Inkább nézzétek meg ezt: http://www.agyinfo.hu/
HUmanEmber41st: http://www.agyinfo.hu/index.php?tpl=m67

Az elsõ tripem úgy 15 éve volt (és persze az utólsó is nem sokkal kevesebb), nem mondasz újat. Ez nem folyamat, csak egy élmény, amibõl (jobb esetben) csak annyi marad, hogy van valami több, meg hangulatok utóérzete. Azaz, nem sok. És a hitetlenség megerõsödése, hogy ezt valaha belülrõl el lehet érni, ami sokszor maga a lemondás, és a könnyebbik út (ami nem vezet túl messzire) mellett való elkötelezõdés. Legalábbis jópár évre.

most azt akartam írni ,hogy én egészségesen táplálkozok, csak aztán megláttam a sajtburgert a kezembe 😄DDDDDD

de amúgy komolyan csak néha néha eszek ilyesmit 😊

Vannak kivételek, de ebbe ne menjünk most bele. Amúgy egyetértek veled.

Astaroth
Nem lesz a miénk, de megélünk egy folyamatot, ami sok tapaszatatot hordoz magában. Ez nem meditáció, ezt tripnek nevezik.

Világi életünk annyi mérget hordoz magában hogy nehéz fejlõdni.

smity 8D: böjtölj, tisztulj!

akkor olvass!!!
www.agykontroll.hu

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Csak amit így érünk el, az nem lesz igazán a miénk.

Amikor becsukod a szemed, az agyad egy része kapásból alfára vált... A gyakorlás (meditálás, hathatós relaxáció) ezt terjeszti ki (nagyobb terület), és mélyíti el (egyre lassabb agyhullámok: az alfa nem egy adott állapot, hanem állapotok széles skálája, és van még a théta-sáv is). Gyakorolni olyasmi, mint öntözni egy elültetett magot. Idõ kérdése, hogy kihajtson. (A mag természetesen mindenkiben ott van.)

a
de nem alkohollal, hanem vmilyen pszichedelikus szerrel

Van aki droggal próbálja elérni... Sztem a tiszta próbálkozás a legjobb...
nem ismerem.

amúgy én csak alkohol segítségével tudnám elérni az alfa állapotot. másképp nem megy. vagy igen?

vélemény?

Silva-féle Agykontroll tanfolyam 😊 😊

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

gyerekek tudtok segítnei? elolvastam az elsõ két oldalt, meg az a honlapot amit az egyik user belinkelt. de akárhogy is akarom és akármenyiszer próbálom nem sikerül elérnem az alfa állapotot. az a baj ,hogy alapból olyan beállítotságú vagyok aki még este sem tud elaludni rendewsen, így az alfa állapot nekem még nagyon messze van. esetleg tudtok ajánlani vmi módszert, hogy könnyebb? elõlre is köszönöm 😊

Salty
Hát igen. Egyébként mindig érdekelt, hogy a keleti emberek, akik a napi tevékenységük mellett meditálnak, meg egyéb relaxáló gyakorlatokat végeznek, hogyan állnak a szeszes italokkal? Nekik elég az a napi 1 óra meditálás, hog ellazuljanak, alkoholfogyasztás nélkül?

Érdekes. De akkor ez már tényleg csak egy nemkívánatos fizikai függõség, nem?

spam

Salty
Nálam meg pont, hogy feszültséget okoz, munka közben az elsõ cigi után már is fellép nálam ez a dekoncentráció, a kávé+cigi hatást meg még nem tapasztaltam, de általában én is úgy szoktam.

Salty
Lehetséges... egyébkébt hajlékonyság fejlesztõ jóga, vagy valami ilyesmi..

bens
ez most olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy a távfutáshoz rossz-e ha a hátadon van egy hátizsák, sújokkal megpakolva...

milyen jógát csinálsz?

Zuhogó hó Eltűnik a tengerben. Micsoda csend!

Ha beválik, nem ér meg ennyit? 😊 Persze csak akkor, ha tényleg akarod.

Salty
Kicsit drága.. de azért kösz az információt, még meggondolom.

Szal, ez volt az: http://www.nicobrevin.com/