1015
Élet egy másik dimenzióban
-
#255 Buddhából kiindulva? -
#254 Talán mindenkinek egyedi a megvilágosodása, nem? Erdei ember, tanító, békesugárzó, vezér, rendfenntartó, mágus. Tehetség szerint. -
#253 az aki megvilágosodott nem azt hírdeti, h ő világososdott meg, hanem csak símán a megvilágosodást. -
HUmanEmber41st #252 Akkor te még nem láttál gurut -
Prof William #251 Biztos van oylan aki már megvilágosodott, csak nem hirdeti orba-szájba. Aki orba-szájba hirdeti az valszeg csaló... -
#250 Igen, a spontán szó nagyon illik ide. Amúgy ha megvilágosodnál, szerintem nem kéne rá fölhívnod mások figyelmét. -
#249 Miért szent valaki? Mert szenté avatják? :))
Biztos meg van az oka. -
#248 Ja és még annyit, hogy Buddha egy szerzetes hatására döntötte el magában, hogy ő is olyan nyugalmat szeretne, mint ő. -
#247 Én azt hiszem, olyanok vagyunk, mint Buddha, csak más helyzetekbe állított minket az élet (megszülettem, és meghalok), de Buddha szerint mindenki elérheti a nirvanat. Egyre jobban hiszek abban, hogy tudjuk a helyes döntéseket, és ha nem tesszük meg, vagy mást teszünk, akkor szenvedünk. Minél teljesebb egy ember, annál könnyebben jönnek belőle a dolgok, annál kevesebbet mérlegel, mert tudja, mi a helyes. Ez lehet, egy fajta determináltságot eredményez, félünk attól, hogy nincs szabad döntésünk? -
#246 igen... : DD -
#245 Vagy kellő tapasztalattal tudod, h milyen távról kell ugrani. :) -
#244 igen : ) csak én olyan nagyon ragaszkodok még a tudatlansághoz, meg az anyagi boldogsághoz, h még eléggé kilátástalan a helyzetem... : )
de sokak szerint pont ez visz előre. tudod, amikor egy nagyobb akadályhoz érsz, akkor is hátra kell lépned, h át tudd ugrani... -
#243 Hát...
Sztem akiben nincs együttérzés, az nem annyira világosos. :) -
#242 Hol?
Bárhol és bármelyik pillanat azzá lehet. ;) -
#241 ez nem ilyen egyszerű dolog. a mi szintünkön nem azon kell gondolkodni, h mit csinálok majd, ha elérem a megvilágosodást. ezt mi úgysem érthetjük meg.
és személy szerint, ha foglalkozok a témával, okosabb emberektől tudakozódok, és próbálom megfogadni a tanácsaikat. nekem még ez sem könnyű feladat. hol van még a megvilágosodás... : ) -
#240 Gondolom békét sugárzott magából, és ha nem a tanítványai közt volt, akkor meditált. Miből másból is állhatna az élete.
Én nem úgy képzeltem el a megvilágosodásom, hogy utánna a nők már nem szükségesek. Hiszen a megvilágosodott egyénnek is tiszában kell lennie, miként jött létre...
Megvilágosodott továbbá aki önmagát, és élete célját tökéletesen ismeri. Megvilágosodott ember is lehet olyan hogy naphosszat meditál, és hidegen hagyja minden más. Tehát semmi együttérzés nincs benne embertársai iránt. -
#239 nézz meg 1 megvilágosodott személyt. na olyan leszel Te is : )
én már láttam olyat, de nem is cigizett, és nem is volt barátnője : ) -
#238 Azon godolkodom, hogyha megvilágosodom, akkor erre fölhívom-e mások figyelmét, és miért?
Megvilágosodásom után vágy nélkül cselekedhetnék szerintem. Továbbra is ezt állítom. El tudok szívni egy cigit minden vágy nélkül, hogy közben még élvezem is! Hogy például miféle módon képzeljük el a gyermeknemzést vágy nélkül, azt nem tudom, talán a spontán szó illik rá. -
#237 egyetértek : ) -
#236 Buddha előtt is voltak már megvilágosodottak, ő viszont sok dolgot ujitott, ugyanis akkoriban már nagyon erős volt a papság, és ez nem tetszett neki, látta mi ujság, ez ellen lépett fel, mint ahogy Jézus is kiosztota az ilyen papféléket :)
Az ember alaphelyzetben tényleg megvilágosodott tiszta lélek csak élete során ezt elfelejti, igy most nincs is más dolgod mint emlékezni :)
az állatok nincsenek olyan tudati szinten hogy eljussanak egy olyan szintre mint az ember, nekik ez nem dolguk...ők másért vannak itt :) -
#235 "az ember alaphelyzetben meg van világosodva, az élete során csak vissza kell küzdenie magát ehhez az állapothoz."
ez nagyon jó gondolat.
bocsáss meg, de nem mindegy, h a megvilágosodást hogy értelmezzük. ha megvilágosodás alatt a vágyak teljes megszünését érted (ami alapvetően a budhizmusra jellemző) akkor valóban nem lehetséges. de van aki másként értelmezi, és ha így nézzük el lehet érni. -
#234 A nevekkel az a probléma, hogy sosem halottam róla...de az ő véleményét, és szavait rögtön tekintsem szentnek? Tény nem értek a hinduizmushoz, de nem is akarok. Semmi szükség rá, hogy egymásra erőltessük a világképünket. Engem mindössze az az állítás bőszítet fel, hogy a megvilágosodát nem lehet elérni, és nem is cél. Az embernek halvány lila gőze sem lehet efelől. Semmi sem biztos!
Buddha volt az első buddha, ő nyitott egy dimenziót a megvilágosodásra, amit igen sokan követnek azóta is. Ki világosodott meg először? Érdekes kérdés. Azt gondolom az ember alaphelyzetben meg van világosodva, az élete során csak vissza kell küzdenie magát ehhez az állapothoz.
Az állatok szerintem jellegűnél fogva, egyfajta megvilágosodás állapotában vannak. Így képzelem el a saját megvilágosodásomat is, persze emberként sokkal nagyobb szabadsággal rendelkezünk mint az állatok. -
#233 a nevekkel meg igazán nem értem mia problémád, szerintem nevetséges hogy ez ilyen fontos probléma számodra, más kultura más szokások, ennyi...
Végulis igazad van,miért lenne szent valaki akire rámondják? miért lesz szent jános pál, hiszen pl számomra semmmi kulonleges nincs benne, mások számára viszont nagy ember volt.. ez van :)
minden ember és minden szent, ezzel csak annyi a baj hogy az emberek tobbsége nem igy látja... -
#232 már buddha előtt is voltak megvilágosodott személyek... az egy dolog hogy minden kérése ellenére a kovetoi vallást csináltak abbol amit ránkhagyott, mint ahogy Jézus kovetoi is vallást csináltak, pedig o is az ellen volt... -
#231 Amikor mindezzel végeztél,
Ott találod önmagad."
Amikor már minden elveszett 1 út marad: önmagad felé. (és talán megleled a szabadságot is) -
#230 ime még egy versike:
"Jelek után kutatsz,
Keresed a kulcsot,
A rejtély nyitját.
Csirkék beleibe bámulsz,
Feltérképezed a csilagok mozgását,
Számolod a lélegzeted,
Istent becenevét kántálod,
Kártyát vetsz,
Összeadsz számokat,
Vég nélkül szeretkezel,
Böjtölsz,
Drogokat szedsz,
Tanulmányozod a szentiratokat,
Tealevelekböl olvasol,
Szellemekkel beszélgetsz,
Tested elbüvölő pozokba csavarod,
Egyik gurutol a másikig szaladsz,
Szemináriumokra és elvonulásokra jársz,
Gyakorolsz,
Könyveket vásárolsz,
Kazettákat hallgatsz,
Tiszta szivből imátkotol.
Ram Tzu tudja:
Amikor mindezzel végeztél,
Ott találod önmagad."
ez már annyira nem vág ide de elgondolkodtató -
#229 igen ez a kérdés -
#228 a kérdés lényege h mért térsz vissza ebből az állapotból nem az h meddig tudz eltünni!
-
#227 és ha 24 órára tünsz el? -
#226 "Már órák óta itt ülsz,
Tenyered az ég felé forditva,
Szemed lehunyva,
Légzésed egyenletes,ahogy elhagyja orrodat,
Figyelmed összpontositott.
Egy ideje gyakorlod már,
Kezdesz érteni hozzá.
Először alig tudtál öt percig ülni,
most képes vagyórákra eltünni.
Ram Tzu feltenne neked egy kérdést:
Miért térsz vissza?"
Részlet Ram Tzu-Úttalan Utakon Spirituális"haladóknak"c. könyvéből
szerintem naon jó:)
-
#225 ő egz ajurvédikus orvos:) -
HUmanEmber41st #224 Már egypár éve nem voltam arrafelé..:( :( -
#223 sytem nem erőszakosak( -
#222 ismerd vidzssájt? -
#221 na jólvan, nem azért. persze, h élni kell vmiből. csak ez sokaknak ellenszenves, h járkálnak az utcán, és leszólítják az embereket... persze én tudom miről van szó, így nem haragszom rájuk, jókat el szoktunk beszélgetni, és ha még nem olvastam, a könyvüket is megveszem. csak sajna nem mindenki (a többség) ilyen. : ) az a baj, h sokak miattuk szidják a hinduizmust, és rossz kép alakul ki az emberekben. ezért mondtam csak. -
HUmanEmber41st #220 Túl erőszakosan prédikálnak ????????
A könyveiket próbálják eladni..
Valamiből élni is kell.. -
#219 az jó. mondjuk én spec néhány dologban (nem filozófia, vagy vallás) nem értek egyet az ISCKON-nal, de nagyon tisztelem őket kitartásuk és áldozatuk miatt.
az egyetlen baj az, h sztem túl erőszakosan prédikálnak. sokaknak segítettek, de sokan meg is gyűlölik így a bhaktákat. de ez csak 1 vélemény.
a védikus filozófia az frankó ; ) -
HUmanEmber41st #218 Igen, a Védikus filozófiával.
Igen, tartottam sokáig kapcsolatot bhakti yogikkal :):) -
#217 Vallásháborúval megvárni!!! :))) -
#216 kedves Hanga. épp ezt mondom én is, h nem lehet, és nem is kell kiírtani semmit... de ezt olvashatod előző okfejtésemben is... : )