1015
Élet egy másik dimenzióban
-
#135 én voltam egyen. ültünk sokan egy nagy teremben, és meditáltunk. az előttem ülőnek piros-kék kockás inje volt, barna rövid haja, volt két ránc a nyakán, és egy légy 14× szállt rá a fejére fél óra alatt. 10 perc után kezdett zsibbadni a lábam, úgyhogy elkezdtem kidolgozni a haditervet, hogy miként bírnék hang nélkül pozíciót változtatni. végül már épp kezdtem kellemesen elálmosodni, és akkor 3 k nagyot tapsolt a mester, mire úgy megilyedtem, h elkezdtem csuklani. ez volt a meditáció vége. utána elmondta, hogy mit éreztünk közben, és h azt éreztük ugye? erre mindenki elkezdett csodálkozni, h ...tényleg! milyen csodálatos! te is érezted?
na ilyen volt. -
Peace20 #134 Ha vkinek még van vmilyen élménye csoportos meditációkról, leírná? Érdekelne. -
Peace20 #133 Nem baj, hogy te is válaszoltál, sőt örülök, én mindenki véleményére és élményeire kíváncsi vagyok, aki volt már egy ilyenen. Egyszer majd én is szeretnék eljuni nagy csoportos meditációra. -
Prof William #132 Szinte érződik az erő? (Minden poén nélkül kérdezem.) -
HUmanEmber41st #131 Bár nem engem kérdeztél, de tényleg felejthetetlen élmény :) -
Peace20 #130 Ja és köszi mindenkinek a tippeket!! -
Peace20 #129 Köszi szépen a biztatást meg a segítséget, majd próbálkozom vele. Amúgy te már voltál ilyen csoportos meditáción, ahol 80-100 ember meditált? Biztos felejthetetlen élmény lehet egy ilyen. -
#128 távol álljon tőlem, hogy bárkit is megsértsek. csak nem tudom jobban elmagyarázni a dolgot. de ha akarod, szívesen leírom még sokféleképpen, ezen nem múlik a barátság : ) -
#127 És ha megértem amit akarsz, akkor mivan?
Úgy tűnik most már érveket sem hozol fel. Kár rám pazarolni mi? Végülis amilyen ostoba vagyok, főjek a saját levemben... -
#126 nem fogom mégegyszer ugyanazt leírni. a megvilágosodás NEM ANYAGI állapot. nem tehetek róla, ha nem érted. -
#125 Ennek egyenes következménye, hogy ilyen szempontból egyenlők vagyunk ápolatlan testű cigány és nigger embertársainkkal.
Merthogy a testszagtól sem függ a megvilágosodás!
A jó buddhista kiül reggel csodálni a Napot, a hithű ateista (aki tulajdonképpen nem más mint materialista) délig alszik, mert a nap csak egy unalmas égitest. -
Prof William #124 Az egyik legökéletesebb megfogalmazása a dolognak.
És hogy nem megvilágosodásnak hívták? A keresztény kultúrában talán a szentek voltak ezek a "megvilágodsodottak".
Az ausztál törzseknél "aki látja az igazat" -nak hívták az ilyet.
Mindegy ki hogy hívja.
-
HUmanEmber41st #123 És ez így van... :) :) -
#122 egy keresztény ember ugyanúgy megvilágosodhat, mint egy budhista, vagy akár egy ateista, és nem attól függ, hogy keleti, vagy nyugati filozófiát tanul.
egyszer megkérdeztek egy hindu szerzetest, aki európai származású, hogy van e esélye egy nyugati embernek elérnie (eredetileg indiai vallás) a tiszta Isten-tudatot a hindu elvek által. válasz: Isten nem hindu, nem keresztény, és nem muzulmán. Isten az Isten. nem az a fontos, hogy milyen szertartást végzel Neki, hanem az, hogy közben mi van a szívedben.
ja, és nem is neveléstől függ a dolog. ez olyan, mint amikor felkel a nap. ugyanúgy felkel egy tudatlan ateistának, mint egy budhista lámának. -
#121 alanyocsony=alacsony -
#120 Azt állítod a lelked, független minden anyagi környezettől? A megvilágosodás nem folyamat, nem függ az időtől?
Ha alanyocsonyfrekvenciás zajjal nevelnének 10 éves korodig, szerinted lenne esélyed megvilágosodásra vagy micsodára?
Amíg nem terjedt el a keleti filozófia nem létezett Európában ilyen, hogy "megvilágosodás". Vagy csak nem így nevezték...? -
#119 szted a megvilágosodás anyagi helyszíntől, és anyagi cselekvéstől függ?
a megvilágosodás tisztán lelki állapot. soha nem keverdhet anyagi dolgokkal. az igazságot megértheted egy megvilágosult nagymestertől, és egy fűszáltól is. egy elszigetelt helyen, vagy egy zsúfolt helyen. tök mindegy. nincs átmenet a lélek és az anyag közt. nem keveredik a kettő. egyik a másik felett áll.
bocsi, ha nem elég érthető. -
#118 Mi köze a zsúfolt metrónak a társadalomhoz? A társadalom nálam fogalmi szinten él.
Neked biztos pontosabb fogalmaid vannak a megvilágosodás mikéntjéről, de mutasd azt az embert, aki abban a metróban megvilágosodott! És mi lett benne világos?
Remélem a megvilágosodott ember olyan hogy nem lehet látni, mert akkor van rá remény, hogy van ilyen. -
Prof William #117 Srí Chinmoy jó arc. Ő az akiről tényleg el lahatm ondani hogy mester. Szent ember.
Szívesen talállkoznék vele. Tavaly volt Magyarországon is. Kár hogy ne mentem el. -
HUmanEmber41st #116 Srí Chinmoy full ingyenes...na????? -
#115 "Ha buddha szeretnél lenni, akkor mondj le mindenről, és keress egy barlangot. Szerintem a társadalom és a megvilágosodás kizárja egymást. "
ez nem így van. az egyhelyben való meditálás csak formaság. a megvilágosodáshoz számtalan út vezet. az a lényeg, h mi van a szívedben. megvilágosodni lehet egy barlangban is, meg egy zsúfolt metróban is. nem a hely a lényeg. -
Prof William #114 Főleg mivel ezeket elméletileg ingyen kéne adni. Pl. az alap Reiki is úgy lenne hogy ingyen megy a beavatás+minden de pár ember kitalálta, hogy miért ne kereshetnélnek ezzel pénzt?
Szomorú. Engem teljesen baráti alapon tanítottak. No pénz. -
#113 Srí Chinmoy-nak a Meditáció könyve alapján keztem én is az ismerkedést a meditácoval. röpke fél év után a szekrény aljában végezte!
ha emlékezetem nem csal ő főleg a szíven való meditációt javasolgatta!
a Transzcendentális Meditáció pedig leginkább Maharishi-nek jó hiszen milliókat kasziroz azon h eladja pl.a gajatri mantrát a tanitványoknak
na persze valaki ettol is lehet "exoterikus"!nem igaz?
sértődés ne essék én ezeket így látom!bár sokan vannak hasonló képpen ezen a véleményen! -
Prof William #112 Srí Chinmoy tetszik. Jókat ír. Van valahol egy képsorozat, amin a pápával. (II János.) fog kezet. Kb 20 éve ismerték egymást, és a csomó képen szegény pápa egyre öregebb törődöttebb, Srí meg kis tulzással úgy néz ki, mint a legelső képen. :) -
HUmanEmber41st #111 Attól füg, milyen típus vagy.
Ha szereted a társaságot és az "életet" akkor inkább az Agykontrollt válaszd.
Ha inkább magányos-csendes vagy, akkor próbáld meg a Transzcendentális Meditációt.
ha a kettő között, és szeretsz sportolni, keresd Srí Chinmoy könyveit :):) -
#110 hali!
szerintem ha kitartóan fogod csinálni akkor az oktató(id) biztos segíteni fognak benne! táborokban meg álltalában ezzel kezdik a reggelt! felejthetetlen élmény amikor 80-100 ember egyszer csak spontán "lecsendesül"
egyébként a meditáció inkább egy folyamat nem pedig 1 állapot!
sok sikert a gyakorláshoz! -
#109 Csak bíztatásképpen: én a topiknyitó betegséggel kezdtem, az ufókon át, egy üveg borig jutottam, és most indiánzenét hallgatok...
Ha buddha szeretnél lenni, akkor mondj le mindenről, és keress egy barlangot. Szerintem a társadalom és a megvilágosodás kizárja egymást. (ez akkor durva, ha megérti az ember) A nemzetközi helyzet egyre fokozódik... -
Peace20 #108 Sziasztok! Tök jó ez a topik. Én egy hónapja jógázom, mert régebben fájt a gerincem, de mostmár egy kicsit jobb, ezért másnak is ajánlom, aki még nem próbálta. Napi 10-20 perc jóga nagyon fel tudja frissíteni az embert, legyen akármilyen fáradt is. Nagyon szeretnék megtanulni meditálni is, de nem igazán tudom, hogyan kezdjek hozzá. Ti hogyan kezdtétek? Tudnátok vmi tanácsot adni? Próbálkoztam vele már, de ha éppen nem gondoltam semmire, akkor éppen arra gondoltam, hogy nem gondolok semmire. :-) -
aqspd #107 Elolvasva ezt a topicot nagyon érdekesnek találtam.Ennek hatására elhatároztam, hogy elkezdek foglalkozni a meditációval. Az interneten nagyon jó oldalakat lehet találni ezzel kapcsolatban, de ha nincs kedved böngészni, akkor ajánlom ezt az oldalt -
HUmanEmber41st #106 Hátt...sok sikert :) -
#105 amikor teljesen kiüres( űr leszel) akkor kezdd el feltölteni.(aztán magyarázd el) -
#104 Én nem tudtam komolyan venni, maradok a kiüresedés útján. -
#103 köszi negyon édekes végig fogom nézni -
#102 Aztán magyarázd el :))) -
#101 szerintem igaz (azért kérdezte) -
#100 Ezen is lehet meditálni. Mi van ha igaz? Azt írja így közlekednek az UFO-k. Kb annyi értelme van, mint fél kézzel tapsolni. -
#99 te nem érted -
#98 ki volt az elkövető?:) -
HUmanEmber41st #97 Ennek mi köze a meditációhoz ???
Ezt viszont én nem értem... -
#96 És ezt érted?