20113
-
#18753 Igen, a sebzést növeli. Olyanniyra fontos, hogy a fegyverek sebzése gyakorlatilag tök lényegtelen. A fegyver hossza és a hozzátartozó "mozgáskultúra" a lényeg. Pl. a Nordmari fejsze asszem hatalmas sebzésű cucc. Apró gond, hogy kétkezes, és az összes egykezes fegyverrel messzebb lehet ütni. Mindezekenfelül még lassú is a vele való hadonászás.
A játék legkjobb fegyvere gyakorlatilag a bastard sword. Egykezes, hamar megszerezhető, hosszú, de mégis gyors. Ha kétkezesre gyúrsz, akkor a leghosszabb ork fegyver (a nyeles) vagy a sime 70-es sebzésű lándzsa a nyerő. Már 250-es erő táján is tökmindegy, hogy mekkora a fegyver sebzése. -
Anonymusx #18752 Az erő mire jó azon kívűl hogy szükséges jobb fegyverekhez, skiilekhez?
Ha pl 10 pontal növelem a sebzésem is több lesz? -
ashead #18751 Egyébként mikor a feladatot adja közli hogy a házában levő öt sonkát vidd el a favágóknak, nem neked kell szerezni bár ha épp van nálad persze az is jó. -
#18750 Nincs értelme megvenni. Asszem egy küldetés után kaphatsz egy közpepesen durva nordmari páncélt. A gond az, hogy mire ott teljesíted aküldiket olyan táp vagy, hogy legalább a nehéz lázadó páncél már meg van. Még az is durvább nála. Nordmarba szoktam utoljára menni, nagy durva lényhordák vannak ott.
A lovagi páncél az, ami kell neked. Drága, de megéri érte gürizni. -
Gót #18749 Ja! Tényleg csak négy volt a sonkából, de amikor Geldernben felvettem a sisakot, akkor még ott egyúttal kerestem egyet.
Most páncélra gyűjtök! Kinéztem a normál nordmári páncélt, 90 ropiban tartják, de inkább ezt venném, mint a nehéz rebelt.
Hát illene már a light rebelről átállni valamire 42-es szinten, de ehhez alaposan bele kell avatkozni a nordmari orkok magánéletébe, hogy adják is, az biztos.:) -
#18748 A kunyhóban a fickó mögött fent a falon van 5 sonka, ha nem lennne meg máshonnan. -
Gót #18747 Á igen!
Igazad is van!
Meg is oldódtak a dolgok ebben a megvilágításban! Kösz!
Mert nem azt mondta, hogy itt van öt sonka és vidd el, hanem oldjam meg, ahogy tudom! Cseles! -
#18746 Nem sima hús kell neki, hanem sonka. Lehet, hogy volt 4 db sonkád (?), de öt már nem.
Mert nem is ott van emlékeim szerint. A pincében van, nem fent... -
Gót #18745 Hali!
Van egy kis bajom! A wolfklán küldetései között van, amikor a favágóknak kell öt húst vinni. Ezt az udvarmester adja. Namost mikor elkezdem közöttük szétosztani, az ötödiket nem fogadja el a dolgozó.
????
Mi van ezzel? Hogy fog ez a küldi teljesülni?
Pedig fontos lenne, mert az udvarmesternél ezzel lehet bevágódni.
A másik. Geldernben az első lovag sisakja nincs a sámán házában, ahol lennie kéne. Ez is súlyos hiba!
Tudtok ezekre valami orvoslást?
Köszi! -
#18744 A G3.hu oldalt olvasod? Emlékeim szerint ott le van írva, hogy nem adja, de ha kinyírtad őket, akkor a szövegben megjelenik egy választható sor, és akkor tőleg is kapsz XP-t és jutalmat. Ha kinyírod a csoportotak, akkor magától teljesítődik a küldetés, de konkrétan nem kerül be oda a királlyal való beszélgetés során sem, csak ha már teljesítetted. Igen, valóban elég hülyén van megcsinálva... -
Anonymusx #18743 A végigjátszás szerint chrisnek adnia kéne egy olyan küldit hogy öljek meg 5 csoport orkot ami körülveszi Vengard-ot. De Chris nekem nem ad ilyen küldit.
Az Orkvadász skill mire jó? Nyillal többet lehet sebezni orkokon? -
#18742 Akkor ez csak egy kisebb bug. Nálam sosem jelentkezett. Lényegtelen. -
Anonymusx #18741 Átadtam, írta is hogy küldetés teljesítve vagy mit. -
#18740 Ennyire nem kell főleg, ha az új AI-t nem is használod. Őszintén szólva AB mellett is pont olyan könnyen toltam végig, mint nélküle még az új AI-val is. Ahogy már sokszor írtam, alig pár helyen kellett csak kikapcsolni. -
tomonor #18739 hát nem az a lényege az egésznek? :D -
Gót #18738 Nem, jó lesz így Ab-vel, csak még nem látom előre, hogy lesz rendesen kihozva a karakter.
Valószínűleg le kell vadásznom az egész mindenséget és kicsávázni az utolsó cseppig az eladható részeket, és majd meglátjuk, meddig jutok fel erőben, stb-stb... -
#18737 És át is adtak őket a fickónak Annogtól (?) nem messze? Elvileg mind az öt követ addig, amíg le nem passzolod őket. -
Anonymusx #18736 Akkor játsz normál fokozaton. Nem tudom hogy eddig milyen rpg-kel játszottál, de annyira nem könnyűek.
A Gothic 3-ban Zapotek ad egy olyan küldetést Sildrenben higy öljek meg 5 rabszolgát, viszont én őket megmentettem - elvittem a lázadókhoz, de nem tünt el a teljesítendő küldetés -naplóból. Ezzel mit lehetne csinálni? -
#18735 Hát ezt azért nem mondtam vola. A G2 NotR-nál még én is néha anyáztam úgy, hogy a G2-őt akkor már 3-szor végigtoltam. Mágussal nem is toltam végig. Kínszenvedés volt az egész. -
Rundstedt17 #18734 Elég baj az hogy alapjában véve az összes rpg nehézsége ovisokat se izasztana meg..... -
tomonor #18733 hát figyelj, akkor vegyük úgy, hogy ha egyszerűen szeretnéd játszani, ahogy még egy 4 éves gyerek is tudná, akkor nyomd alt nélkül. Ennyi. -
Gót #18732 Hát van hova költeni pontot is, pénzt is, az biztos!
És hogy hogyan, az egy külön történet.
Kösz a tippet! -
#18731 A Gohicban a varázsló soha nem játszható rendesen. Kicsit leshetnének már a NWN szabályrendszeréből valami tisztességesebb mágiahasználatot... -
#18730 A hideg / meleg elviselésének semmi értelme. A sivatagban éjszaka akciózatm erdő nincs világos van. Hideg elviselése mire kell? Soha nem tanultam meg. 250-ig fel kell vinni az erőt gyorsan a dumálós küldetésekkel és az arénaharokkal várni. Azok + erőt adnak. 300 körüli érték fölé simán fel lehet vinni 20-25. szint táján. Azzal már lehet zúzni elég rendesen. Nekem volt még így is 350 feletti erőm.
Az ősi tudásról beszélsz? Régen nem néztem. 1.71-gyel csináltam asszem varázslót, de nem tudom, hogy mennyit adott. Édesmindegy. Az egy fireballhoz nagyon sok kell. A kettőhöz meg bőven elég. Ahogy írtam. 600-700 mana és regen. Csak fagyasztani kell az ellent, aztán tűzzel vagy mással irtani. Két varázslaton felül semmi sem kell... -
Gót #18729 Nem hiszem, hogy az normális lenne, hogy egyetlen tulajdonság megtanulása 20 tanulópontot igényeljen. (példaként ilyen a hideg elviselés képesség) Ez nem életszerűség, ez pazarlás szerintem az AB részéről. Ja, meg a könyvtartókról is csak 3-at tanulok meg egyszere 5 pont helyett. Meg tudtok erősíteni ebben?
Én ezekre a hátrányokra kérdeztem rá konkrétan! -
tomonor #18728 ittas -
Anonymusx #18727 Tragakot kell elkisérnem Seldernbe, hát vagy 1 órája szenvedek vele, dombra nem megy fel, lejtőn nem jön le, néha eltünik, hátrafelé megy,oldalazik. Ráadásul az egyetlen normális úton lázadók vannak, arra nem mehetek. -
#18726 Az MI-vel meg főleg. Alig pár helyen kell kikapcsolni. Viszont nagyon céltudatosan kell tápolni. Az amúgy sem használható íjászatot viszont teljesen kinyírja. -
tomonor #18725 sokkal életszerűbb az egész játék alternatív balansszal -
#18724 250 felett a tulajdonságpontok tanulása kétszer drágább. 1 erő vagy 1 ügyesség 2 LP.
A tanulási fa is változott, egyes dolgoknak több előfeltétele van. Van manual is az CP 1.73-hoz, automatikusan be is töltődik telepítés után. A játék gyökérkönyvtárában ott lesz telepítés után. -
Gót #18723 Azt szeretném tudni, hogy az Alternate Balance miben, mivel nehezíti a tanulást? Mennyiben hátráltatja úgymond és ez milyen nehézséget jelent?
(Most néztem, és be van kapcsolva) Nem akarok nagyon nehéz felfogású lenni!:) -
#18722 Az 1.12 sem kell. G3 + CP 1.73. -
#18721 ini edtálással picit hátrébb lehet tolni a vonalat, de mindig látszódni fog távol.
Hajrá. -
#18720 1.12-es patch után elég csak az 1.73-as community patchet felrakni vagy kell az 1.72-es is? -
Gót #18719 Az éles grafikai határvonallal lehet valamit kezdeni, vagy bele kell törődni és nem érdemes vele foglalkozni? -
Gót #18718 Köszike!
Hétvégén tesztelés!
Hjhj -
#18717 A harcrendszer teljesen más, mint a G2-ben főleg az új MI mellett. Tanuln, tanulni, tanulni. Mivel én már vagy 1 éve nem toltam vele, nem igazán emlékeszem már rá. -
#18716 Nem az AB a gond, az új MI. Az alternate balance a tanulást változtatja meg. Az új MI mellett is kiirtható Vengard, csak nem 20-22. szinten, hanem bőven 30. felett.
Szerintem a Gothic csak harcossal élvezetes. Mágjusként csak a fireball és fagyasztó varázslat kell. Megtanulod a mana regenerációt és onnantól fogva csak kikkelgetesz. Még mana italt sem nagyon kell inni 800-as mana mellett.. -
Gót #18715 Jaja! Kösz a választ a páncélra!
Biztos rájöttem volna tapasztalat útján, csak azért kérdeztem, mert ritkán tudok játszani (a főgépem otthon van, a laptopnak meg esélye sincs, hihi), és már ülnék le és tolnám.
Most nem emlékszem pontosan, hogy az az AB be van-e kapcsolva. Azt akarom kérdezni, hogy hogy lehet a legjobbat kihozni mondjuk az életszerűségre törekedve? Én nem szoktam fejjel menni a falnak, mindent a maga idejében próbálok levágni! Csak kíváncsiságból: mintha azt olvastam volna, hogy a vengardi orksereg ellen esélytelen az AB-vel menni. Akkor most úgy használjam, hogy 1-1 ellen AB-vel, csapatok ellen meg kapcsoljam ki?
Másik kérdés(bocs a hosszadalmas levélért):
A harcrendszer!
G2-ben (ha jól emlékszem): nyomom a bal egeret folyamatosan, előrecsapás "W" lenyomásával, jobbra lendít "E" lenyomásával, balra lendít "Q" lenyomásával. Védekezés hátra "S"-sel (beállítás alapján)
Ezt meg lehet csinálni a G3-ban is? Sokkal jobb lenne, mint azokat a hülye karkörzéseket csinálni!
Köszi! -
#18714 Részben, hiszen a II. részben a bánya az kisebb, mit az I. részben.
Ettől függetlenül már a II. részben kiegjében is jópofa volt, mikor az I. rész belépő pontjára visszatértem Diegoval emlékeim szerint. Már akkor is ott volna a hangulat, hogy "itt kezdődött és most hol vagyunk". :)